„Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket." (Máté 7:16)
2016. május 02. írta: a századik juh

„Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket." (Máté 7:16)

 

lepkes_jw_org.jpg

 

Egy jó képességű testvér olvassa fel!

A Biblia a következőképpen szemlélteti, hogyan lehet megkülönböztetni az igaz vallást a hamistól: „Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket." (Máté 7:16)

Talán sokan nem gondolunk bele abba, hogy a biblia Isten szava, és sokszor szó szerint kell azt érteni.

Bizony, az igaz vallást elképzelhető, hogy tényleg, szó szerint a gyümölcseiről fogják felismerni.

Most, a vég idején fontos, hogy lépést tartsunk Jehova égi szekerével, ami elvezet minket az örök élet forrásához, Jehovához, és az általa biztosított segítséghez, az élet fáihoz

"A Görög Iratokban szerepel Isten neve rövidített formában.Jelenések 19:1, 3, 4, 6-ban Isten neve az „alleluja” vagy „halleluja” kifejezések részét alkotja. Ez a kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy ’dicsérjétek Jahot’. A Jah a Jehova név rövidített formája."  

(Az Őrtorony, 2008 augusztus;  jw.org "helyes, ha szerepel a Jehova név az újszövetségben?")

 

Mivel az „alleluja” szó tartalmazza Jehova nevét, ezért a papaya is tartalmazza azt, sőt, pontosabban, hiszen itt a YHVH-ban található "Y" is megtalálható a gyümölcs nevében, amely gyümölcsnek így az elsődleges jelentése:

Jehova gyümölcse.

 

 

Talán sokan csodálkoztak azon, hogy a Béthelekben szolgálók miért élnek rendkívül hosszú ideig,sokszor 95-99 évig.

Sokak szerint a munkamentes élet, vagy az állandóan rendelkezésre álló prémium minőségű ételek és italok az okai ennek, vagy esetleg a magas szintű, a fizetés mellé biztosított orvosi ellátásnak köszönhetik mindezt.

bethel.jpg

Nos, ezen tények mellett ezek a személyek, és a köztük lévő felkentek,akiket bátran Jézus testvéreinek nevez a hű és értelmes rabszolga, hosszú évek imája után választ kaptak a Teremtőtől, bizonyságot önfeláldozó munkájukért, amit végeztek Jézus Urunk szántóföldjén:

Ők kísérleti jelleggel papayát fogyasztottak minden nap, amely gyümölcs nevének másodlagos jelentése:

Jehova az Atyánk.

 

 

Mint azt arámi anyanyelvű és a héber nyelvből aranydiplomát szerzett, doktori fokozattal rendelkező fordítóink, (köztük a tudományos nemzetközi szinten is elismert Fouad Khaparo professzorral) megállapították, a Jehova név szerepel a gyümölcs nevében, míg a papa szó egyértelműen Atyát jelent, érdekes módon szinte minden nyelvben. Így sikerült megállapítanunk, hogy a papa + ya(h) azt jelenti: Jehova az Atyánk.

Mivel Jézus így tanított imádkozni: "Égi Atyánk" ezen új világosság fényében egyértelmű, hogy ezen gyümölcs, a papaya a kulcs ahhoz, hogy közeledhessünk Istenhez, és akár örök életet kaphassunk!

Brooklyni bibliakutatóinknaknak sikerült beazonosítani, hogy ez a gyümölcs termett az élet fáján!

 

"És Jehova Isten sarjasztott a földből mindenféle fát, amely a szemnek kívánatos, és eledelnek jó, az élet fáját+ is a kert közepén, valamint a jó és rossz tudásának a fáját".+ 1 Mózes 2:9

Nos, ez egy Isteni gyümölcs volt, a PAPAYA!

papaya.jpg

 Mivel az „alleluja” szó tartalmazza Jehova nevét, ezért a papaya is tartalmazza azt, sőt, pontosabban, hiszen itt a YHVH-ban található "y" is megtalálható a gyümölcs nevében, amelynek jelentése: Jehova gyümölcse.

Milyen hálásak vagyunk Jehovának, hogy egyre világosabbá teszi számunkra, hogy hogyan közeledhetünk hozzá!

Rutherford testvérünk még a (tölgyfahordóban érlelt)  kukoricapárlatokkal kísérletezett, hogy élvezetesen hosszúvá tegye az életet minden tanú számára, természetesen csak saját magán tesztelgetve az elixszíreket, betöltve ezzel a biblia tanácsát: "Óvatosak, mint a kígyók, de ártatlanok, mint a galambok" (Mt 10:16).

rutherford.jpg

De Jehova a megfelelő időben*1 tájékoztatta a népét, hogy beteljesedjen, ami meg van írva:

„Lészen az utolsó időkben, hogy erősen fog állani az Úr házának hegye, hegyeknek felette, és magasabb lészen a halmoknál, és özönleni fognak hozzá minden pogányok.”  (Ézsaiás 2:2, 3)

Mivel mi már ennyire mélyen járunk az "utosó időkben", Jehova jónak látta, hogy elkezdjenek "özönleni" hozzá az emberek.

Erre pedig Jehova Atyánk Jehova tanúit, és a papayát fogja felhasználni.

De miért nem élnek sokáig mások, akik nem Jehova tanúi, de fogyasztanak papayát?

Mint tudjátok, Jehova szolgái régóta az egyszerű szemet hirdetik, melynek része, hogy önmaguk állítják elő a Béthel otthonokban tartózkodó testvérek számára a tápláló és egészséges táplálékot.

A vezetőtestület tagja nemcsak a szellemi táplálék kiosztásában járnak az élen, hanem napi 12-16 órában a farmokon is elősegítik, hogy a testvéreink, akik életmentő munkát végeznek, megfelelő fizikai táplálékot kapjanak. Ezért van az, hogy minden arannyá válik a kezükben, vagy a kezükön, mint azt a jw.tv adásaiban is láthatjátok.

Csak és kizárólag Jehova tanúi által használt telkeken*2 teremnek olyan papayák, amik alkalmasak az élet meghosszabbítására, hiszen lelkiismeretes testvéreink semmilyen vegyszert nem használnak ezen fák gondozása során, ellenben egy speciális tápszerrel locsolják azt: A Jehova-virág (pettyegetett kőrontófű, Saxifraga punctata) kerozinba áztatott kivonatával! 

14 Boldogok, akik megmossák köntösüket,+ hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni,+ és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át.+)

Ezen új világosság szerint termesztett papayák, mint az a vezetőtestület tagjainál is látszik, rendkívüli mértékben meghosszabbítják a fogyasztóik életét, és rendkívüli szellemi frissességet garantálnak, még idősödő korban is!

sthepen_lett.jpg

Hamarosan sok testvérre lesz szükségünk, akik részt vesznek a termelésben, hogy ne csak a tanúk, hanem mindenki más is megmentésben részesüljön, aki tanulmányozik velünk, ezért időszerű lenne, ha átgondolnád a következőket:

Vajon tudnám-e Isten szervezetét, és egyedüli szócsövét segíteni a papayatermesztés felfokozásában oly módon, hogy anyagi javaimat maradéktalanul felajánlom a szervezetnek, és világi állásomat feladva napi 12-16 órában a szervezet rendelkezésére bocsájtom a fizikai erőmet is?

Ez a döntés komoly megfontolást igényel, emlékezve Anániás és Szafira tanúságos történetére

Természetesen a Jehova földi szervezete teljes mértékben gondoskodik ezen felajánlásod után rólad, és hasonló felajánlást tevő családtagjaidról: Reggel, délben, és esete is kapsz egy-egy papayát, akár egy örök életen keresztül, míg családod és a te szállásod a saját szőlőd és fügefád alatt lesz, miként azt a biblia írja: 

„Mindenki saját szőlője és fügefája alatt ül majd, és senki sem lesz, aki megrettenti őket; mert a seregek Jehovájának szája szólt” (Mikeás 4:4).

Hozd meg hát ezt az életre szóló döntést minél előbb,hogy te is csatlakozhass azok táborához, akik úttörők lesznek a papayatermesztésben, hisz ez a tevékenység szent szolgálatként leadható majd a munkajelentésekben, hiszen ezen munka minden ember megmentését szolgálja!

jezus_hiv.jpg

Emlékezzetek, mit olvashattunk a szellemi eledel elsődleges, időszerű forrásában 2013-ban:

 "Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás. 4. Most van itt az ideje, hogy aki a világi oktatásban, az anyagi javakban vagy emberi intézményekben bízik, megváltoztassa a gondolkodását. A vének készségesen segítsenek bárkinek, akinek nem erős a hite."

Amennyiben jelentkezni szeretnél, kérésedet imával kísérve tárd Jehova elé, és a tulajdoni lap(ok)kal és a bankkártyá(id)dal keresd fel a gyülekezeted koordinátorát, aki tanácsokkal lát majd el, hogy hogyan érheted el a kitűzött szellemi célodat.

A hű és értelmes rabszolgától jövő különleges útmutatás szerint ezen alkalmakkor át kell nyújtani egy minimum fél liter, magas alkoholtartalmú gyümölcspárlatot a koordinátornak, különleges felajánlásként, miként azt a Mózesi időkben is tették Jehova kiválasztott népének tagjai.(Héb 8:3–5; 9:9; 10:5–10).

Testvéri szeretettel: 

 

vezeto_testulet.jpg

 

Lábjegyzetek:

*1Rutherford Bíró azt mondja a könyvében, a Reconciliationben (Megbékélés), hogy „a Fiastyúk csillagkép hét csillaga Isten örök trónjának a helye – Jehova lakhelye.” Russell testvér búzájához hasonlóan a különleges papayamagok is közvetlenül innen, a Fiastyúk csillagképből, Jehova lakhelyéről származnak.  A bibliai Jób könyve például úgy beszél Jehováról, mint ’a Göncölszekér, a Kaszás-csillag és a Fiastyúk’ teremtőjéről (Jób 9:9).

*2Ezen magokat az első tesztelési fázis alatt teljes titokban az Őrtorony szervezet Brooklyni tornyaiban nevelgették, majd a pozitív tapasztalatok után helyezték át azokat a különböző, a Watchtower Inc. tulajdonában álló telkekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr558676520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.05.02. 08:20:25

"14 Boldogok, akik megmossák köntösüket,+ hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni,+ és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át.+)

A " hét herceg és a nyolc pásztor" szivesen mosogatja kontosét, mint
annak idején Pilátus mosta kezeit az Úr vére miatt.

Az Ortorony szervezet hercegei pedig mosogatják kontosuket
az leongyilkolásba kényszerített gyermekek ezrei? tízezrei? százezrei?
miatt, mert ugye számát sem tudják azoknak, akik a démonisten jehova
nevének igazolása miatt kellett, hogy meghaljon.

Arról azonban pontos leltárt vezetnek, hogy hány helyen fordul elo
a tetragramma a spiritiszták írásaiban.

Ahol csak felfedeznek egy "Y" betut, azonnal jehova nevét képzelik bele.

Nagyon jól rámutat erre a jehova hisztériára a papaya gyumolcsot
felhasználó fantáziálás.

Ezen a szinten van az Ortorony szervezet a "hét herceg,nyolc pásztor"
írányítása alatt.

leslie07 2016.05.02. 08:33:18

"Rutherford testvérünk még a (tölgyfahordóban érlelt) kukoricapárlatokkal kísérletezett, hogy élvezetesen hosszúvá tegye az életet minden tanú számára, természetesen csak saját magán tesztelgetve az elixszíreket, betöltve ezzel a biblia tanácsát: "Óvatosak, mint a kígyók, de ártatlanok, mint a galambok" (Mt 10:16)."

Nos Rutherford nem volt zugivó típus, aki csak saját magán tesztelte
az alkoholnak jehova "u és bolcs rabszolgájáira" gyakorolt hatását.

Kevesen tudják, hogy Rutherfordnak voltak olyan kijelentései, hogy aki
nem iszik sort, az nem való a Béthelbe. Rutherford, amikor már elfogyasztotta az elso uveg whisky-t abban a megtiszteltetésben
részetísette munkatársait a Béthelben, hogy egyszeruen csak segfejeknek nevezte oket.

szinuhe1 2016.05.02. 13:16:09

egész komolyan mondom, ha HOFI most feltámadna, megenné a sárga irigység "humorod" olvasván :) nagyon bírom a blogodat !!!

a századik juh 2016.05.02. 15:09:00

@szinuhe1: Szeretettel üdvözöllek a blogon, és köszönöm a véleményed.

Azért Hofinak életműve van, én még csak 20 napja blogolok!

leslie07 2019.07.07. 21:44:39

Mellesleg a halelujah alakban csak a napimádók és a holdimádók írásaiban szerpel. Sajnos 16. század óta az Ószövettség megnyirbált könyveit a kései héber bibliából fordítják magyarra. Hogy pontosan mi melyik héber szó
Hogy mi lett leírva annak idején a zsoltárokban,azt sajnos ma már senki sem tudja.
A héber a dicséretre, dicsérjétekre,több variációt is használ.Ezek közül ami leginkább a dicsőítésre vonatkozik az a "jádáh" szó. Azaz: dicsér, ünnepel, tapsol, táncol vagy elvonatkoztatva "tombol" vígadoz. Egyes fordítók az aleluját úgy fordítják Örvendezzetek. Ezt is jelenti a valóságban. Semmi köze a YAH- hold, vagy a YHWH- napisten dícsőítéséhez magának a szónak.

leslie07 2020.12.05. 07:19:18

Párhuzamok a napimádó kumráni szekta papjainak tanítása és az újkori jehova papjai tanítás és életforma között:

A kumráni szekta papjai elfordultak a a jeruzsálemi Templom által képviselt
törvényektől. Papjaik cölibátusban éltek, megvetették az asszonynépet.
A szektába való belépés egyik feltétele volta a vagyonnak a szektába való
bevitele. Idegen fiucskák becsábítása a szektaközösségbe.

etdk.adatbank.transindex.ro/pcsis.pdfdf/prot_ko

leslie07 2020.12.05. 18:54:57

Éerdekes párhuzamot véltem felfedezni a napimádó jehovista kumráni szekta és jehova papjai tanítása között:

" A szekta tagjai, a „világosság fiai”, amint ez a Háborús szabályzatból kitűnik, a végső időkben az egész világ ellen harcba szállnak. E harcban nagy szerep jut a papoknak. A kumráni közösség nem ismeri a Jézus által hirdetett egyetemes emberszeretetet. Csak a szekta tagjai tartoznak az Isten tetszését élvező izraeliták közé; mindenki más, akár zsidó, akár pogány, a sötétség fia, akit gyűlölni kell, gonosz tetteik miatt meg kell vetni őket; Isten majd elpusztítja őket az utolsó ítéletkor. "

Forrás: /Mi az igazság a Holt-tengeri tekercsek körül? – P. Szabó Ferenc jegyzete/

www.archivioradiovaticana.va/storico/2012/03/21/mi_az_igazs%C3%A1g_a_holt-tengeri_tekercsek_k%C3%B6r%C3%BCl_%E2%80%93_p_szab%C3%B3_ferenc/ung-573321

a századik juh 2020.12.06. 06:26:03

@leslie07: Úgy néz ki, a név kötelez!

leslie07 2020.12.06. 10:48:51

@a századik juh: Egy másik gyümölcs,ami benne van a Bibliában és ia-ra
végződik a neve, mint az Alleluia. Ez apisztácia. Ráadásul Izrael a fiait arra
utasította, hogy ha visszatérnek Egyiptomba többek között pisztáciát is vigyenek magukkal ajándékba.

1. Mózes 43:11. Atyjuk, Izrael így szólt hozzájuk: "Ha már meg kell történni, ezt tegyétek: Vigyetek a föld legjobb termékeiből valamit magatokkal zsákjaitokban és adjatok annak az embernek ajándékul egy kevés balzsamot, mézet, gumit, illatos gyantát, pisztáciabogyót és mandulát.

A pisztácia ágából balzsamolajat nyertek a pisztáciafa mizgája pedig édeskés rágógumi. Ez a több ezer éves bubble gum kellemes illatot ad a leheletnek, kiválóan fehéríti a fogakat, a fogínyt és a gyomrot pedig erősíti.

Amikor tehát Izrael gumit küldött Egyiptomba ajándékba akkor ezt a gumit küldte.

www.vidamszuret.hu/2017/11/04/atlanti-pisztacia-atlanti-terebintfa-pistacia-atlantica/

Pisztácia fa alatt látogatta meg az ÚR Gedeont,amikor Gedeon próbára tette az Urat( Bírák 6:11-19.
süti beállítások módosítása