Russell tévedésének forrása? Avagy minden piramisnak 4 oldala van...
2016. június 22. írta: a századik juh

Russell tévedésének forrása? Avagy minden piramisnak 4 oldala van...

russell_sirja.jpg

Meglepő tévedést találtak a gizai nagypiramisnál

2016.06.22. 08:57
  

Kiderült, hogy még az ókori világ csodájaként számon tartott gizai nagypiramis se tökéletes: az alapja aszimmetrikus, mert az építői apró hibát vétettek – írja az MTI a régészeti kutatásokat végző Glen Dash Alapítvány új mérései alapján.

A 4500 éves temetkezési helyet Hufu fáraó számára építették, a világ hét csodája közül egyedüliként maradt fenn. A pontos méretét és tájolását évtizedeken át kutatták régészek és mérnökök. Glen Dash az egyiptomi kutatók Aeragra című hírlevelében ismertette a legújabb mérések eredményeit, amelyek szerint

a nyugati oldal 14,1 centivel hosszabb, mint a keleti,

vagyis a piramis nem négyzet alakú. Persze valójában egy 4500 éves óriási építmény esetében ez még így is tökéletes  pontosságnak számít. Az adatok megint megmutatják, hogy az egyiptomiak páratlan szakmai ismeretekkel bírtak a korukban, és a kutatók még mindig csak találgatni tudják, hogyan voltak képesek ilyen pontossággal megtervezni a kor rendelkezésre álló eszközeivel a nagypiramist.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr38833482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása