A pozitív példa!!!
2016. augusztus 17. írta: a századik juh

A pozitív példa!!!

segitseg.jpg

Miután megtudtuk, miként vélekedik a szervezet az olimpiáról, vagy a sportolókról, mint negatív példa a hűségre, a programban rátért a nemzedékre, mint pozitív példára ugyanaz az előadó:

"Nézzük akkor most a pozitív példát! Ma már volt szó a kiigazításokról. Tudjuk, hogy Jehova szervezete egy mozgásban lévő szervezet. Ebből következik, hogy mindig újabb és újabb kiigazítások vannak.

De vajon mi hogyan beszélünk ezekről?

Lelkesen áradozunk ezekről, buzdítva másokat?

(hatásszünet)

Vagy esetleg a szavaink kritikus szellemet tükröznek?

Hát csak egy példa erre, ugye,... a nemzedék (elmosolyodik, gúnyosan hümmög) Ha már egy pár évtizede az igazságban vagyunk, akkor tudjuk, hogy ennek a magyarázata időnként változott. Néha nem volt olyan könnyű megérteni.

Mi az ami segít nekünk elkerülni az ezzel kapcsolatos hűtlen, tehát helytelen beszédet?

Természetesen Péter apostol példája!

Lapozzátok fel a János evangéliuma 6. fejezetét, hogy láthassuk ezt a nagyszerű tanítást.

Ugye Jézus tanítása sem volt mindenki számára könnyen érthető. Különösen az, amiről itt olvashatunk: Ha valaki nem eszi az ő testét, és nem issza az ő vérét, akkor nem lesz élete.

Ez szintén megbotránkoztató volt sokak számára. Sokan hátat is fordítottak neki.Zúgolódtak Jézus szavai miatt.

Figyeljük meg a 6. fejezet 67-es versét:

"Jézus azért ezt mondta a tizenkettőnek: Talán ti is el akartok menni? Simon Péter így válaszolt neki: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad!"

Látjátok? Péter nagyon határozottan kiált Jézus mellett! Amikor megkérdezte Jézus, hogy el akarnak-e menni, azt válaszolta, hogy hova mennénk!

Szerintetek Péter világosan értette, amit Jézus mondott? Valószínűleg nem! De tudta a lényeget: Tudta, hogy Jézus a messiás, aki az élet útján vezeti őt.

Ez egy nagyon nagyon fontos példa számunkra.

Láthatjuk, hogy Péter, aki nem értette a tanítást, mégsem következtetett úgy, hogy Jézus majd belátja, hogy tévedett, és majd ezt később kiigazítja!

Nem így gondolkodott!

Egyáltalán nem!

És nekünk sem lenne jó, ha így gondolkodnánk!

Ne feledjük, hogyha egy kiigazítás megjelenik, az nem biztos, hogy könnyen érthető számunkra.

Vagy nem biztos, hogy egyetértünk vele... úgymond. Főleg ahhoz képest, ahogy eddig mi értettük a dolgokat... 

(csend)

De nem ez a lényeg!!!

Őszintén megmondom nektek így négyszemközt, hogy sok mindent én sem értek... (nagy sóhaj) sok kérdésem van, de türelmesen várok a válaszra. (mosolyog)

Hiszen Jehova Isten és Jézus a hű rabszolgát használja fel arra, hogy minket vezessen, és nem fordítva!

Szó volt már a pusztai vándorlásról, amikor is a nép zúgolódni kezdett, és hűtlenné vált... jött egy 40 éves időszak, és a megígért út nem éppen egyenesen vezetett az ígéret földjére. Eléggé körbe körbe mentek, mondhatni. De az út végén ott volt az ígéret földje! A tejjel és mézzel folyó föld!

Hát már mi is sok sok évtizede bolyongunk sátán világában,lehet, hogy még ez egy darabig el is fog tartani... nem tudjuk!

És az is biztos, hogy újabb kiigazítások lesznek!

De a lényeg nem ez! (valaminek nagyon örül)

A lényeg nem is az, hogy mindent pontosan, részletekbe menően tudjunk, és értsünk!

A lényeg a hűségünk!

A hűségünk Jehovához... Jehovához, és ahhoz a szervezethez, amihez ragaszkodnunk kell!

Töretlenül!

Azért, hogy meg is lássuk azt az új világot, ami biztosan itt lesz!

Igen, kövessük Péter apostol példáját, aki határozottan állást foglalt Jézus mellett: Örök élet beszédei vannak nálad! Kihez mehetnénk?

Hát nem?

Mi ki máshoz mehetnénk?

Péter szavai erőt öntöttek a többi apostolba.

Mi a helyzet a te szavaiddal?

Nézzük meg együtt ezt a kisfilmet, hogy miket tett egy hűséges testvérnő, hogy még a beszédében se váljon hűtlenné!

Kisfilmbejátszás:

(vicc nélkül úgy kezdődik a film, hogy egy hajléktalannak öltöztetett idős, meggörnyedt férfi dokkmunkássapkában, egyik kezében kéregetős tartással papírpohárral majdnem elesik a tanú-család előtt, de ők lehajtott fejjel koncentrálnak. )

Az anyuka este, munka után a metrómegállóban ül a gyermekeivel, a gyerekek a pad könyöklőjén írják a házijukat, anya felkészül az hétköznapi programra, fülhallgatóval hallgatja a programot  tableten:

"Még a legodaadóbb és a leglojálisabb keresztények is tökéletlenek. Ezért amikor egy kinevezett szolga hibázik (anyun látszik, hogy átélt már pár ilyet, bőszen bólogat) továbbra is tegyünk mindent zúgolódás nélkül."

Bemondják, hogy 30 percet késik a metró.

Anyu, akkor el fogunk késni az összejövetelről, döbben rá a kisfiú. Igen, sajnos, mondja anyu. Írd a leckéd tovább. Közben a kamera távolodott töllük, látszik, milyen alja népek között ülnek:

Lázadó hippi, bajszos vadász, nadrágos, loboncos kamaszlány, túl rövid szoknyás hölgy, és túl kivágott blúzban lévő szőkeség keretezi őket. Megjegyzem, anyu is, és a leányzó is nadrágban vannak.

Késve érkeznek, már megy a program a világ szelleméről, és a kikapcsolódásról: (anyu közben átöltözött: immár kanárisárga, párducfoltos és halványkék pöttyös felsőben van, nagy műanyaggömbökből álló nyaklánccal.

Jelentkezik bőszen, de sohasem szólítja fel a programot tartó testvér. Közben mások, akiket felszólít, elmondják (vagyis a szinkronhang alapján felolvassák a válaszaikat): Ha valamilyen médiumban vámpír, farkasember, vagy boszorkány szerepel ( pl jancsi és juliska, ) az mind a gonosz szellemekkel van kapcsolatban, és aki ilyet néz, hallgat, olvas, ír (mint például Michael Jackson)  az nem gyűlöli a spiritizmust.

Szóval a testvérnő próbálkozik, jelentkezik, de mindenkit felszólítanak körülötte, csak őt nem, a testvérnőt ez felzaklatja, pláne, miután program után odamegy hozzá az a testvér, aki látványosan nem szólította fel az előbb, és megkéri, hogy mivel az ő csoportjuk takarít ma, pucolja már ki a wc-ket!!! 

A következő képen a testvérnő térdel a wc előtt, és wc kefével bőszen súrolja a wc-t, és gondolatban osztja a vént.

Nem, csak úgy tűnik, hogy gondolatban, mert mint kiderült, HANGOSAN osztotta Mathiast!

Be is jön... a lánya!

Ó!Kicsim! Bocsánat! eszmél fel anyu.

Nem gondoltam komolyan, hazudja szemrebbenés nélkül a lánya szemébe.

Semmi baj anyu, tudom, hogy fáradt vagy, mondja a lánya.

Akkor sem volt szép, kezdi ostorozni magát anyu. Gyere, üljünk le egy kicsit, mondja a wc előtt térdelő anyu. De valahova mégis le tudnak ülni mindketten a wc-ben, egymás mellé, egy síkban. Van egy pad a wc-ben?

Csak kiborultam! Nem volt helyes! Képzeld, hazafelé pont arról hallgattam egy cikket, hogy ne kritizáljuk a véneket, még ha látjuk is a hibáikat!

(A lánya akkorákat bólogat közbe, hogy azt hittem, keres valamit)

Hát úgy néz ki, ezen jobban el kellett volna gondolkodnom!

(ha lehet, a leány még helyeslőbben bólogat, annyira bölcsnek látszik, hogy várom, hogy meghuzigassa a kecskeszakállát)

Hmmm... Samantha! Biztos látod, hogy a vének milyen sok mindent tesznek értünk!

Samantha látja!

Emlékszel, hogy a múltkor is meglátogattak minket?

Igen! Mathiasék még másnap is eljöttek hozzánk (laza cuccban!) Sőt! egy csomó finomságot kaptunk töllük! (Mathias átad egy nagy papírzsáknyi hungarocelt anyunak, vagy tényleg egy dugigtömött 10 kg-os élelmiszercsomag,  csak anyu testépítő)

A vének tényleg törődnek velünk!

Megérdemlik a tiszteletünket!

Nem kritizálhatjuk őket! Érted?

A kislány válaszol: Érti! Mintha bizony ő osztotta volna az előbb Mathiast!

Ok, jól van! nyugtatja meg anyu. Tudod mit? a tükröket megcsinálhatnánk együtt.

(az nem derült ki, hogy mitől romlottak el a tükrök, vagy ki rontotta el, és hogy vajon miként működött hibásan, vagy miként kell megcsinálni egy tükröt.)

(Szenzációs fogadtatás, hatalmas tapsvihar, nagyszínpad! Legutóbb Kádár elvtársot tapsolták meg így! Mégiscsak a vénekről volt szó! Sokszor elképzelem, milyen lenne bele"fúúúúj!olni a tapsba. :-)

A lónak négy lába van... mégis megbotlik! (mondja bölcsen a tapstól meghatódott előadó Orbán Viktor stílusában) (nagy nevetés...MIÉÉÉÉRT???)

Hát a nyelvünk is megbotlik, olyan ember nincs, akinek nem. De ha megbotlott, igazítsuk ki! (ne feledjük, a vének kritizálásáról van szó!)

Milyen jó volt ez a kisfilm, és milyen jó volt látni a példát! Örülünk annak, hogy sok hűséges testvér és testvérnő vesz körül, akik a példájukkal segítenek nekünk!

Te kinek a példáját fogod követni, hogyha próba alá kerül a hűséged?

(jaj ne, dedóland! Napjainkban sokaknak próba alá kerül a hűsége... Szíriában, Irakban például. Ott megölik az embereket, ha Krisztus követőinek vallják magukat, sőt, kínhalállal ölik meg... nehogy már ezt hasonlítsuk a vének kritizálásához, mindennek van egy határa azért.) 

A hűtlen 10 kémét, vagy a hűséges Péter apostolét?

Álljunk ki tehát a szavainkkal is hűségesen Jehova mellett, és azok mellett is, akikre felelősséget bízott."

kerdesek_sulya.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4010407554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása