Egy augusztus 20.-i érvelés margójára
2016. augusztus 22. írta: a századik juh

Egy augusztus 20.-i érvelés margójára

tilos_a_watchtower.jpg

 

 

"A svéd kormány kiadott egy könyvet a holokausztról a következő címmel: Tell Ye Your Children (Mondd el gyermekeidnek). A könyvet díjmentesen terjesztik az országban minden olyan családnak, ahol gyermek van. A kiadvány megjegyzi, hogy Jehova Tanúi „nem voltak hajlandók hűségesküt tenni Hitlernek és a náci Németországnak. Az ilyen helytállás kivételes, mert ha egyszerűen aláírtak volna egy nyilatkozatot a hűségükről, nem üldözték volna tovább őket — mégis kevesen választották ezt a lehetőséget.”

 

Ilyen esküt tett például Oszlopos Abaddon* (a neveket megváltoztattuk) testvér is, aki a kormányablaknál dolgozik. Íme a kormányhivatalokban dolgozókra vonatkozó törvény legeleje, és maga az eskü:

"2011. évi CXCIX. törvény

Az erős, de az indokoltnál nem nagyobb, a változásokhoz gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni képes - a nemzeti érdekeket előtérbe helyező - állam olyan közszolgálatra alapozható, amely élvezi a társadalom közmegbecsülését, hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges, törvényesen működik, tagjai korszerű szakmai ismeretekkel rendelkeznek, Magyarország érdekeit és a közjót pártatlanul és hazaszeretettel szolgálják. Célunk ezért, hogy előmozdítsuk az erős nemzettudatra épülő és értékelvű közszolgálati tisztviselői hivatás megteremtését, s kiszámítható életpályát nyújtsunk, amelynek szabályai segítik a tisztviselőket a hivatalukhoz méltó, kötelességtudatos magatartás tanúsításában."

 

44. § (1) A kormánytisztviselőnek kinevezésekor esküt kell tennie.

(2) Az eskü szövege a következő:

„Én, .............................................. becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom.”

(Az eskütevő meggyőződése szerint:)

„Isten engem úgy segéljen!”

(3) Az eskütételt az államigazgatási szerv köteles a kormánytisztviselői kinevezés előtt megszervezni. Az eskütételre a munkáltatói jogkör gyakorlója és a munkatársak előtt kerülhet sor. Az esküt szóban kell elmondani és írásban megerősíteni.

(4) Az eskütétel elmaradása érvénytelenségi ok. Eskütétel hiányában a kormánytisztviselő nem állítható szolgálatba, erre bárki hivatkozhat.

 

 "...you won’t find Jehovah’s Witnesses saying a pledge of allegiance to any country.
Watchtower 1980 Feb 15 p.30

"...nem találsz olyan Jehova Tanúját, aki fogadalmat tenne bármely országnak."
Őrtorony, 1980. február 15., 30. oldal

Én találtam, nem is egyet!

 

Hasonló esküt kell letenniük a nav-nál dolgozóknak, vagy a katasztrófavédelem alá tartozó, a tanúknál népszerű kéményseprőknek is:

 

kemenyseprok.jpg

2015. évi XLII. törvény

30. Kinevezés és szolgálati beosztásba helyezés

44. § (1) A szolgálati viszony a hivatásos állományba való kinevezéssel és annak elfogadásával határozatlan vagy e törvény rendelkezése alapján határozott időre létesül.

(2) A hivatásos állományba kinevezett személy esküt tesz, amelynek szövege a következő:

„Én .......................................... becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom, szolgálati kötelezettségemet, ha kell, életem kockáztatásával is teljesítem; elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom; hivatásomat a magyar nemzet javára gyakorolom.

(Az eskütevő meggyőződése szerint:) Isten engem úgy segéljen!”

(3) Ha a hivatásos állomány tagja az eskü letételét megtagadja, a szolgálati viszony létesítésére az érvénytelenség szabályait kell alkalmazni.

(4) Az eskü letételéig a hivatásos állomány tagja nem állítható szolgálatba.

 

Ez az államnak esküdni dolog azért is érdekes, mert aktualitása miatt az augusztus 20.-i eseményekhez is kapcsolódik:

Ugyanis a tanúk 50/50%-os arányban megosztottak tapasztalataim szerint, hogy miért is nem szabad tűzijátékot nézni:

Egyik felük a tűzijátékot, a robbanószert ítéli el, és köti ősi kínai bálványimádáshoz, míg a másik felük az államalapítási ünnepet nem díjazza, mint amely ellentmond Jehova szándékával, és terveivel.

Érdekes, hogy ez a személy azért nem megy el tűzijátékot nézni, mert nem ünnepli, hogy megalakult egy katolikus vallást pártoló ország, de ugyanezen országnak simán esküt tesz. Így esküt tett Jehovára is, és a Magyar államnak is, hogy  hű lesz hozzá, akár az élete árán is... érdekes.

rutherford_rabositva.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr10011005070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.06.30. 23:43:01

Engem sosem zavart a tűzijáték, mindíg megnéztem. Érdekes,hogy sosem szóltak miatta nekem. Más: Ha egy egyszerűnek mondható hűségeskű miatt haltak meg a Tanúk közül milliok,amit meg napjainkban könnyen megtesznek, az véleményem szerint erősen súrolja az emberiségellenes bűntettet, a népírtásban való részvételt a második világháború idején!

a századik juh 2018.07.06. 14:33:06

@Igazság Kereső: Valamiért pár kommentedet csak most találtam meg, nade mindennek rendelt ideje van!

A felvetésedre reagálva:

Hát ja!

Nade Rutherford ezzel csak Russellt utánozta!

Igazság Kereső 2018.07.06. 23:24:27

@a századik juh: Én is észre vettem,hogy néhány kommentemet egyszerüen nem küldte el. Biztos elment a Fiastyúkra ellenőrzésre! XD Majdcsak megérkeznek! :)
süti beállítások módosítása