Jehova tanúi és a himnusz ... ahogyan még sohasem hallottam.
2016. augusztus 29. írta: a századik juh

Jehova tanúi és a himnusz ... ahogyan még sohasem hallottam.

serena.jpg

A szimpózium második előadója egy kedves idősebb testvér, még csak véletlenül sem megy túl az írásokon, ügyesen lavíroz a necces témáknál is.

Már már azt hiszem, semmi említésre méltót nem akar tanítani a h&é rabszolga általa, amikor jön a feketeleves.

Elérkezünk a kisfilmhez, Szergej már felnőtt, és tanulmányozást vezet egy olyan országban, ahol tiltva van a munkájuk, a saját házukban dugdossák a... bibliáááát????

Mert ugye tudjuk, hogy nem a bibliát üldözik Oroszországban sem, hanem egy amerikai cég "lázító" kiadványait, ahogy a rendőr később elmondja.

Szergej kulcstartóján egyébként egy kis hegedű van.

Amikor hazaér, otthonukban a rendőrség épp üti-veri az apját. Szergejtől kérdik, hol vannak a lázító kiadványok.

Úgysem találják meg, mondja Szergej.

A rendőr felveszi a nappali asztalán lévő hegedűt, és odaadja Szergejnek, hogy hegedüljön.

Szergej egyből elkezd hegedülni egy királyságéneket, a vérző apa ettől egyből jobban lesz.

Ne ezt! Mondja a rendőr. A himnuszt!

Szergej szépen lassan leengedi a hegedűt, az arca elszánttá válik, és ezt mondja:

 

"Nem!

Azt nem!

Jehovához vagyunk hűek!"

 

Vége, Szergej a dutyiba került, kapaszkodik a rácsba, néz kifelé megszeppenve... taps, így kell hűségesnek lenni, ha üldöznek minket... de álljunk már meg egy kicsit!

Ki hallott már ilyet?

Nem szabad himnuszt hegedülni????

Kicsit nézzük meg, hogy mit jelent ez:

Eddig csak felállni nem volt szabad, jobban mondva felállhattál, de a kezed nem tehetted a szívedre... most már az is Jehova elleni lázadás, ha valaki elhegedüli a himnuszt?

kez_a_sziven.jpg

Ez azt jelenti, hogy ELMONDANI sem szabad?

Nyilván, hisz amit nem hegedülhetsz el, azt pláne nem mondhatod el!

Nézzük a magyar himnuszt!

Emlékeztek a zenéjére? Egressy Béni írta, ha jól tudom.

Melyik az antiteokratikusabb???

A himnusz SZÖVEGE, vagy a himnusz ZENÉJE?

Nyilvánvaló, hogy a szövege!

Nade ha a zenéjét nem lehet elhegedülni, mert  aki elhegedüli, az nem lehet hű Jehovához, akkor elmondani meg pláne nem lehet!

A probléma ezzel az, hogy a himnusz iskolai tananyag!

Én például feleltem a himnuszból, el kellett mondanom.

Ezen kongresszus ezen kisfilme oda fog vezetni, hogy a tanú gyermekek egyest fognak kapni, amikor a himnuszból felelnek, merthogy ők hűek Jehovához, és ha Szergej testvér inkább börtönbe ment, semminthogy eljátsza a himnuszt, akkor egy tanú gyermek inkább megy az igazgató elé, és kap egyest, semminthogy elmondja a himnuszt.

A következtetésem:

Azok, akik ezt a kisfilmet kitalálták, gyakorlatilag bibliai alap nélkül démonizálnak olyan dolgokat, amivel tuti, hogy összeugrasszák a normál állampolgárokkal a tanúkat.

Direkt rájátszanak, hogy útálják őket!

Mire gondolnak egyáltalán azok az emberek, akik a hamis vallással kötik össze azt, hogy Hosszú Katinka nyert az olimpián??? Jehovának útálatos dolog ez...

Jehovának az is útálatos, hogy Katinka felállt a dobogóra, (maga Katinka is egy két lábon járó bálvány a társulat szerint) és meghallgatta a himnuszt.

Jehova ennél csak egyvalamit útál jobban:

Azokat, aki eredetileg feljátszották az a himnuszt, amit Katinka meghallgatott!

De azokat a hűtleneket is megveti, akik Katinkával együtt énekelték a himnuszt... állva, ülve, térdelve... mindegy.

És még hol vagyunk az "emberi szempontból ésszerűtlen" tanításoktól, amit megjövendölt a műsorvezetőtestület!

Vajon mi lesz az ezek után?

Mivel sátán a levegő hatalmának ura, ezért a tanúk csak szűrt, sátántól megtisztított levegőt szívhatnak majd, ezért mindenhova jw.org-os szkafanderbe kell járniuk?

Mindenesetre itt egy pár kép 2 ismert Jehova tanújáról, aki biza simán meghallgathatják a himnuszt, simán dúdolgatják is,

serena_and_venus_williams.jpg

és még férfimagazinoknak is vetkőzhetnek, no, nem meztelenre, azért egy AMERIKAI ZÁSZLÓ van rajtuk! De megtehetik, mert ők dísztanúk!

serenaatanu.jpg

Serena és Venus Williams testvérpár világhírű olimpiai bajnok teniszezők, akiknek az édesanyja is Jehova Tanúja. Gyermekkoruktól fogva Tanúként nevelkedtek.

Ez az apró momentum jól jelzi, mekkora kettős mércét alkalmaz a szervezet ez esetben is!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1511610974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Viola 2016.08.29. 07:20:46

Én csak egyet nem értek mi okbol csinája a szervezet hogy a hiveit meg utáltasa azokal az emberekel akik nem hivei az ő szervezetűknek , eben leli őrőmét nem tudom felfogni Jézus mikor a főldőn élt még megkőzelitően sem tett ijet mindég a szeretettre tanitott mindenkit .De egyet megfigyeltem hogy a farizeusokat akiket képmutatoknak nevezet Máté 23 fejezetben ha el olvasuk igen keményen ki mérte őket pl.a 23 vrs.vagy a 25 vrs. ezt a szervezet nem olvasa el nem tanulmányoza . a két teniszező testvérpárnak meg elnéz ojan dolgokat amit másoknak megtilt gondolom az adományuk az amiért szemethunynak irántuk , mekora képmutatás !!!

a századik juh 2016.08.29. 08:26:34

@Kiss Viola: A szervezetnek létfontosságú elérnie azt, hogy a tagok tapasztalják az üldözést.

Például azt sulykolják a tagokba, hogy a munkahelyükön úgy imádkozzanak, hogy az feltűnjön másoknak, és ezzel is tudnak tanúskodni, vagy később beszélgetést kezdeményezni.

Érdekes, hogy a biblia beszél olyanokról, akik azért imádkoznak, hogy lássák őket az emberek... és nem túl pozitívan beszél róluk!

Nézd meg a jw.tv-t: Mindíg szerencsétlen életutú személyeket mutatnak be, és azon aktív tanúk, akikkel beszélgetek erről, mind el vannak ragadtatva, hogy Jehova a szervezettel van, mert lám, milyen szerencsétlen ez meg az a testvér vagy testvérnő.

Az eszükbe sem jut, hogy ugyanilyet a katolikusok is tudnának bőven mesélni, meg minden más egyéb vallás is, mert minden vallás tagjai között vannak olyanok, akik átéltek háborúkat, éhínséget, betegséget, üldözést...

És persze ehhez az "üldözéshez" már gyermekkorban edzik a tanúkat:

Már az óvodában kiválasztottként állítják be a gyermeküket a tanúk, olyannak, aki nem keveredik a "semmi emberekkel", hogy egy prominens testvéremet idézzem, az ő gyerekük biza nem vesz részt olyan lealacsonyító szokásokban, mint pl az anyáknapja, vagy a mikulás...

Gondolom, nem kell mondanom, mit él át egy gyermek, akinek a szülei azt propagálják, hogy az ő gyermekük sokkal értékesebb, mint a többiek, vagy éppen a többi gyermek értéktelen, mert bálványimádók, és úgyis el fognak pusztulni...

És ez megy sorba minden évben, hülyébbnél hülyébb mondvacsinált emberi dolgokkal égetik saját gyermekeiket a társai előtt.

Egy kedves, ámde erősen szervezethű testvérem nem volt hajlandó elkezdeni a tanulmányozást a tanulmányozó otthonában, mert a szobájában volt egy Tutanhammon fáraó halotti maszkját ábrázoló kép...

Merthogy az egy hamis Isten képe...

Le kellett vennie a házigazdának, és megígérnie, hogy megsemmisíti.

Jó példa az "üldözésre" a 2001 szeptember 11.-ei new yorki wtc elleni repülős merénylet, amit a Vezető Testület úgy állított be, hogy konkrétan ellenük irányult, és valójában ők voltak a célpontok, de hála Jehovának pont nem voltak az épület környékén...

Nemcsak a 2 testvérpárnak szabad ám olyat, amit egy átlag tanú nem tehet meg...

Engem rendszeresen vegzáltak az öltözködésem és a megjelenésem miatt, (nyakkendőfóbiám és erős arcszőrzetem van, illetve zseléztem a hajam... a zselé az ördög fegyvere, hogy eltérítse a keresztényeket) de ugyanezen vének semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy a főtesó arany rolexban vezeti a jw.tv-t.

Arra a tavalyi kongresszusi kijelentésre, miszerint azok a vének, akik túlmenve az írásokon, saját személyes véleményük szerint kritizálják a testvéreik öltözködését, azok visszaélnek a hatalmukkal... nos érdekes módon 6 vénből 6 nem emlékezett... megkérdeztem!

Nagyon sok helyi tapasztalatot lehet a kettős mércéről olvasni pl Gabi vagy Alvirág blogján is.

De akár itt is összegyűjthetnénk párat.

leslie07 2016.09.02. 05:37:08

Az onmagát Vezeto Testuletnek nevezo onbolcsek elvárják
Szergejtol és a hozzá hasonló tanúktól, hogy inkább bortonben éljék le az életuket, de ne alkudjanak meg , mikozben onos anyagi érdekbol zászlódiszbe oltoztetik a királyságtermeket, hogy élvezhessék az adómentességet.

Kedves aszázadik juh!

Ez a része is igényelne egy posztot , mert jehova tanúi kozul sokan
nem tudnak arról, hogy a zászlódísz teruletén is kettosmércét
alkalmaz a "hudeértelmes" Vezeto Testulet.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2016.09.04. 08:26:12

Felesleges konfliktusokba hajszolja bele a "Hű és Értelmes Rabszolgaosztály" (!) a szerencsétlen Tanúkat,hasonló a szitu a katonakönyv átvételének megtiltásához, vagy a polgári szolgálat "önkéntes"(?!) megtagadásához. Örtorony népe, Ébredj(etek)!!

dan_delion 2016.11.06. 10:00:13

@a századik juh: amiket írtál, illetve a cikkben leírtak is nagyon megdöbbentőek. Az átlag ember úgy gondolná, hogy nem lehet így megvezetni a gyülekezet tagjait. Hihetetlen hogy néhány JT-ből mit vált ki a szervezeti oktatás. Mindig (szerettem vola) úgy gondoltam, hogy a kiadványok értelmezése függ a Tanúk lelkületétl is, vagyis hogy mit szűr le belőle. Az embereket amúgy is utáló, őket a pokolba kívánó testvér ezt veszi le a cikkekből, a gyűlölködést. És szerintem ez a Himnusz esetében is így van: amelyik testvérek a való életben semmit nem tettek le az asztalra, nincs rendes munkahelyük, nem tudnak szót érteni a nem JT emberekkel azok azt veszik le, hogy ettől is kulonlegesebbek, míg egy a való életben jobban boldoguló testvér talán másképp áll majd hozzá.

a századik juh 2016.11.06. 10:14:33

@dan_delion: Mindenképpen a fejétől bűzlik a hal, és van igazság abban, amit írtál.

Jézus szerint azonban egyikünk bővelkedése sokak szűkölködését kompenzálja... kár, hogy a zömében szegény testvéreket hagyja a 300 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező szervezet gyűlölködni.
süti beállítások módosítása