Tisztelt ügyvéd!
2016. szeptember 13. írta: a századik juh

Tisztelt ügyvéd!

hamisababa.jpg

Az alábbi problémával fordulok Önhöz:

Sajnos az exjt blogszférában sokan valótlanul összefüggésbe hoznak bizonyos, általam negatív kritikával illetett szervezetekkel, és mindezt nyilvános blogbejegyzéseikben hirdetik is.

Csak hogy egy konkrét példa is legyen:

"2016.03.16. 10:56:51

Fiúk, lányok! Tutti jó ez az irány. Frankó a blog.

A századik meg majd elveszik valahol, oszt majd nem keressük meg. Hi-hi! :)

Nehogy bedőljetek neki! Csak próbálkozik.

Szerintem régi motoros, belső ember.

Van is rá tippem, de maradjon az én titkom."
Ez volt az első eset, hogy belső embernek tituláltak, sajnos ez egyre fokozódik mostanában, sokan konkrétan a szervezet által fizetett embernek titulálnak.
Mivel én pont egy olyan személy vagyok, aki KRITIZÁLJA ezt a szervezetet, ezért nagyon mélyen érint, hogy valaki, valakik be akarnak feketíteni egy komplett közösség előtt, akik ráadásul nekem célközönségem, olvasóim is egyben. E miatt rosszul alszom, és éjjelente fel is sírok, nem beszélve további negatív egészségügyi következményekről. 
A kérdésem az lenne, hogy mivel friss, ropogós kommentelési törvényt fogadtak el az eu-ban, mit gondol a tisztelt ügyvéd úr/asszony (nemi hovatartozása nem derült ki számomra egyértelműen) abban az esetben, ha:
-azonnal jeleztem a problémát a blogon nyilvánosan, TÖBBSZÖR IS, KÉRVE A SZÁMOMRA SÉRTŐ KOMMENT TÖRLÉSÉT, illetve
-azonnal jeleztem a problémát a blogon, e-mailban a blog üzemeltetőinek is, akik válaszoltak is, mind nyilvánosan, mint magánemailban, miszerint szerintük nem sértő a komment.
A konkrét kérdésem az lenne, hogy mivel az általam sérelmezett komment immár 6. hónapja látható továbbra is az adott blogon, táptalajt adva a friss gyanúsítgatásoknak, amiről szintén rendelkezek másolatokkal, élhetnék-e valamilyen jogi lehetőséggel?
"az Ab 2014 májusában elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a tartalomszolgáltatók a Kúria ítélete ellen nyújtottak be. Az Ab-döntés értelmében a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő bejegyzések miatt, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azonnal eltávolította."  
(Igen, tudom, nem kell megint "elavult!-ozni, hogy a "friss, ropogós" törvény szerint ezen idézet egyes részei már nem állnának meg, de én nem is az "egyes részei" miatt idéztem be, ugyanis a pirossal kiemelt részen a frissítés semmit nem változtatott, sőt!)
Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha a sértett többszöri kérésének ellenére azt nem csak 6 hétig, hanem 6 hónapig nem törlik!
jehova-erme.jpg
Mivel egy nagyon hasonló ügyben napi 320 eurós kártérítést ítéltek meg a sértettnek, vajon számolhatok-e hasonló, 180*320 eurós kártérítéssel, azaz 57600 euróval?
Ha komolyan gondolnám, a "gyűlöletbeszéd" kategóriába tudnám sorolni a történteket, természetesen csak az utóbbi napok idézeteivel alátámasztva. Ugyanakkor tudom, hogy miként a Watchtower háza táján is szokott lenni, akik nem tudnak érvelni, vagy akit megfognak az érvelésükben, és nem tudják belátni a hibájukat, vagy nem tudnak elnézést kérni, azok elkezdenek személyeskedni.
Én és a jogi képviselőm álláspontja szerint akár "rózsabimbó"nak is nevezhettek volna, a lényeg: a többszöri, bizonyítható törlési kérés a blogon, és a blog üzemeltetőihez,a személyes sérelmezésem kiemelése, illetve a jelentős időmúlás, szorozva az utóbbi idők ezen kommentre visszavezethető (hasonló, egyedi tartalom!) további alig bújtatott célú kommentjei, amik az adott személy/ek magánvéleményét tartalmazzák, hasonlóan egyedi jelentéstartalmakkal, mint a sérelmezett kommentrész.
Nagyon kíváncsi lennék ez esetben is a megtisztelő véleményére, tekintve, hogy azon blogok, amik ilyen, személyemre sértő kijelentéseket tesznek, vagy eltűrnek, mind jó kapcsolatban állnak Önnel, és Ön saját bevallása szerint is ösztönzés hatására írta, amiket írt.
Ps:
Kérem, a fenti kérdéseimtől és észrevételeimtől elvonatkoztatva engedje meg, hogy ezen fórumon keresztül is gratuláljak a blogért, amit létrehozott.
Valóban egy hasznos, és hiánypótló dolgokkal foglalkozó blog volt, amennyiben bármilyen formában tudom segíteni a sajnos törölt információk újbóli megjelenését, állok rendelkezésére.
Feltűnt a kommenteket olvasva, hogy már többen jelezték, kár, hogy csak most olvasták, amiket írt, mert így lecsúsztak a hathatós védekezésről. Amennyiben a blogján engedélyezné a múltbeli és jövőbeni posztok más helyen történő közreadását, mint Gabinál is van, úgy a kecske is jóllakna, és a káposzta is megmaradna.
Tisztelettel: dr_sheep.jpg
"Teljes szívemből sajnálom, de alávaló és sunyi támadás célkeresztjébe kerültem."
Üdv a klubban!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7711701229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inquisitive Man 2016.09.13. 23:40:31

Rég volt március Barátom, de nálad megállt az idő. Azt hittem már pontot tettünk az ügy végére. Elfogadtad a bocsánatkérésemet.

Azért úgy látom mély nyomott hagyott benned a "belső emberezés".

--- E miatt rosszul alszom, és éjjelente fel is sírok, nem beszélve további negatív egészségügyi következményekről. --- Ez röhejes, már ne haragudj!

Meg tudsz egyáltalán bocsájtani? Nem gondolod, hogy ez már üldözési mánia?

Miért gondolod, hogy mindenki téged bánt?

a századik juh 2016.09.14. 02:40:25

@Inquisitive Man: Biztos lemaradtál az utóbbi napok eseményeiről!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.09.14. 07:29:35

Ha az ügyvédhez intézed a kérésed, akkor miért nem az ő saját blogján teszed? (Még létezik a blog, nem lett törölve) Vagy nem az van, hogy nem akar veled társalogni? Csak nem ki vagy tiltva (onnan is)?
Csak költői volt a kérdés, nem kell rá reagálni.

Egyébként meg tök jó, hogy kártérítést akarsz felhajtani a téged ért sérelem miatt. Ha sikerrel jársz, akkor én is csatlakozok hozzád, mert akkor nekem is járna kártérítés azért a sérelemért, amikor te fenyegettél meg engem egy nyilvános blogon. Képzeld, én sem tudtam aludni, és sokszor felriadtam, mert attól féltem, hogy bármelyik pillanatban beállítasz hozzám kisbaltával. A szavaidból ugyanis gyűlöletet véltem kivenni.
Szóval annak is jár kártérítés, akit te fenyegettél meg? Vagy ez (is) egyoldalú nálad, és ebben (is) lelki atyád nyomdokait követed?

2016.09.14. 08:38:29

@a századik juh:
Ezt írtad:

"Sajnos az exjt blogszférában sokan valótlanul összefüggésbe hoznak bizonyos, általam negatív kritikával illetett szervezetekkel, és mindezt nyilvános blogbejegyzéseikben hirdetik is."

Ugyanakkor te magad írjod a blogod címe alá:

"A századik juh blogja
Jehova tanúiról Jehova tanújaként."

Emellett több hsz-ben írod, hogy Tanú vagy még, mint például itt:

jehovatanui.blog.hu/2016/06/24/robert_bowman_2_eloadasahoz_kapcsolodo_kerdesek_es_rob_valaszai/full_commentlist/1#c30651402

Akkor most miért baj, ha összefüggésbe hoznak azzal a szervezettel, amit kritizálsz? Mellesleg minden ilyen kijelentésed a többivel együtt le van mentve két más más városban lévő gépre, valamint felhőbe is. :-)

a századik juh 2016.09.14. 12:14:28

@Marci kérdez: Pontosan tudod, hogy mi a baj, Marci.
Ezek szerint te semmi kivetnivalót nem láttál a szóhasználatban, értem.
Egyébként az általad idézett mondatot követő mondat meg is magyarázza:

"Ez volt az első eset, hogy belső embernek tituláltak, sajnos ez egyre fokozódik mostanában, sokan konkrétan a szervezet által fizetett embernek titulálnak."

Ezért kell szövegkörnyezetet is figyelni! :-)

"valamint felhőbe is"

Azt tudtad, hogy Jézus is felhőben tér vissza?

2016.09.14. 20:18:04

@a századik juh:
Attól tartok, lehagyott a szekér. Mikor, hol, és ki vádolt meg téged azzal, hogy a szervezet által fizetett ember vagy?

a századik juh 2016.09.15. 09:38:15

@Marci kérdez: Igen. Nos, mivel törölve lett a blog, így már nem olvasható az a minősítés-sorozat, ami téged érdekel, és amely válasz a kérdésedre. Gondolom, most az jön (mivel már nem olvasható, és idézhető) hogy nem is rólam/rólunk volt szó, sőt!

a századik juh 2016.09.16. 14:29:40

@karalabe4: Csakúgy, mint Johnny Joker , én is ki vagyok közösítve Gabi blogjáról, miként minden más blogról is, ahová Gabi keze elér. Az írásodból kiérződő fennhéjj-illat alapján tevékeny részed van benne.

Ügyes vagy!
A blogot sajnálom!
Idézhető?
süti beállítások módosítása