Marci után szabadon, avagy miért nem ünneplik Jehova Tanúi a szülinapokat
2016. október 14. írta: a századik juh

Marci után szabadon, avagy miért nem ünneplik Jehova Tanúi a szülinapokat

angyali_vedelem.jpg

Egy korábbi posztomban többeknek feltűnt, hogy "Isten angyalai" inkább őrzik a tanúkat, mintsem védelmezik a sárkánytól őket, szinte úgy tűnik, hogy a sárkány alkalmazásában állnak. 

 

Megjegyzem, mindegyikük világosságot áraszt!

 

Marcit már majdnem meggyőztem, íme neki  az elmélet továbbgörgetése!

 

 

Amennyiben elfogadjuk, hogy a sárkány irányítja Jehova Tanúit, egyből értelmet nyer az is, hogy miért is utálja a születésnapokat, és miért kényszeríti erre a tanúkat mindenféle bibliai alap nélkül:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sarkanyszulinap.jpg

 

 

 

 

Úgy gondolom, feltételezhetően valószínű, elképzelhetően lehetséges, hogy ez egyértelmű bizonyíték arra, miért is ellenszenvezik a Vezető Testület a

-születésnapokkal

-a születésnapi tortákkal

-a gyertyákkal !!!

 

Igen, igen, ne csodálkozzunk, hisz a képen egyértelmű, hogy a fő problémája a gyertyákkal, a születésnapi gyertyákkal van a sárkánynak!

Amennyiben Jehova tanúit szintén a sárkány vezeti, úgy a szolgáinak is problémái vannak a gyertyákkal!

Marci, a fentebbi képen is láthatod a problémát!

De nyilván egy sárkány nem fogja a valódi problémát az orrodra kötni, helyette ködösít, mert a sárkányok rendkívül jól ködösítenek.

susu.jpg

(A képen egy jó sárkány látható, miként fentebb is, a posztban taglalt többfejű sárkány nyilvánosan nem akart füstöt és tüzet fújni!

Viszonylag egyszerűen megkülönböztethetőek a jó sárkányok a rossz sárkányoktól:

A jó sárkányoknak egy fejük van, és olyan a hangjuk, mint Bodrogi Gyulának!)

 

De a kutatás még a füstben is mindíg jó eredményt szül!

Nézd csak, csak kibújik a szög a zsákból:

 

"A könyv hozzáteszi, hogy „a születésnapi gyertyák a hiedelem szerint mágikus erővel bírtak, és teljesítették a kívánságokat”.

A Biblia azonban elítéli a mágiát, a jóslást, a spiritizmust és minden „ehhez hasonlót” (5Mózes 18:14; Galácia 5:19–21). Isten többek között azért ítélte el az ókori Babilont, mert a lakosai asztrológiát űztek, ami a jóslás egyik formája (Ézsaiás 47:11–15). Jehova Tanúi nem kutatják megszállottan az összes ünnep eredetét, de ha a Szentírás ilyen egyértelműen közöl valamit, akkor azt fontosnak tartják."

Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a születésnapot?"

 

 

Nos, a " a hiedelem" szerint a sárkány így bizony nem tud kívánni, hisz nem tudja elfújni azokat!

sarkanyszulinap.jpg

 

Pontosan, ahogy más témában, másra értve elmagyarázta:

"Hogyan fogja Jehova megmutatni, hogy az ilyen papi próféták csalók? Úgy, hogy nem engedi beteljesedni azt, amit Istentől jövő "kijelentés"-ként, Istentől jövő ígéretként hirdetnek, vagy amit az Ő nevében állítanak"

(Az Őrtorony 1980-1981 [reprint kiadás, 1997] 1980. 03. 01 17.oldal, 29. bekezdés) 

 

Azaz nem teljesülhetnek a kívánságai!

Ugye?

Én szóltam előre!

 

 

okos_birka.jpg

 

 

 

 

 Megfigyeltétek a csalás pillanatát, vagy sikerült színes képekkel, színes szövegkiemeléssel és az idiotizmus határát súroló érvekkel elterelnem a figyelmet?

 

 

"ha a Szentírás ilyen egyértelműen közöl valamit", akkor valóban nincs mit tenni!

Bárki alá tudja támasztani a bibliából a születésnap tilalmát?

"ha a Szentírás ilyen egyértelműen közöl valamit"

Akkor már csak azt szeretném megkérdezni remegő térdekkel, hogy mi a kutyafüléért így kezdődik az ominózus születésnapos cikk a jw.org-on?:

 

"Jehova Tanúi nem ünneplik a születésnapot, mert a hitük szerint Isten ezt nem helyesli. Bár a Biblia nem tiltja konkrétan a születésnap megtartását"

Ugye, ugye?

Akkor most összevágom a kezdetet, és a véget, csak hogy a sok blaba, azaz sárkányköd nélkül lássuk, honnan is indultunk, és hova jutunk, ha Watchtower irományokat olvasgatunk (bármelyiket):

 

"Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a születésnapot?

Jehova Tanúi nem ünneplik a születésnapot, mert a hitük szerint Isten ezt nem helyesli. Bár a Biblia nem tiltja konkrétan a születésnap megtartását"...

...BLABLA...SÁRKÁNYKÖD...BLABLA...SZÍNES KÉPEK...BLABLA...

..."de ha a Szentírás ilyen egyértelműen közöl valamit, akkor azt fontosnak tartják."

 

 Szerintem ez az én kommentjeim nélkül is érthető, sőt, így az igazi, annyira, hogy csettinthetek a nyelvemmel:

 

"Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a születésnapot?

Jehova Tanúi nem ünneplik a születésnapot, mert a hitük szerint Isten ezt nem helyesli. Bár a Biblia nem tiltja konkrétan a születésnap megtartását"... "de ha a Szentírás ilyen egyértelműen közöl valamit, akkor azt fontosnak tartják."

 

russell_kalapban.jpg

 

                                                 Hogy a Bolond Kalapost idézzem:

 

 

 

 

 

 

                                                      Boldog nemszületésnapot mindenkinek!

 

 

 

 

 

 
bolond_kalapos.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5111799635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.14. 18:18:11

Ez jó, köszi. :-)

Amúgy a valódi szülinapi ajándék szerintem az, amikor valaki megszületik, és visznek neki ajit. Rugdalódzót, pelust, kisinget, "aranyat, tömjént és mirhát". Pont úgy, ahogy a napkeleti bölcsek tették anno. Lehet, hogy el sem kellett volna fogadni Józseféknek ezeket főleg úgy, hogy a látogatók asztrológusok voltak (ÚV szerint lájtosan), akiket Sátán felültetett, hisz vakon követték Őt mindenhova, ahova irányította őket, tehát nyíltan Sátánisták voltak, akiket beengedtek és nem a TV képernyőjén keresztül? Ejnye, ez minimum egy kistermes...

Persze fel lehet ezt fogni úgy is, hogy remek alkalom volt ez a tanúskodásra. Ja, erről nincs szó a beszámolóban. :-(

Lehet, hogy a hűdebölcs pont ezért tálalja ezt a történetet úgy, hogy a kis Jézus már minimum több hónapos volt ekkor, de inkább éves, úgyhogy nem a jászolban voltak már. Mindenesetre a kiadványokban nem tudják titkolni, hogy bölcsek voltak, de annyit azért megtesznek, hogy amikor róluk van szó (bár kerülik a témát), a "bölcsek" szót mindig így, idézőjelbe teszik. Natessék. Ez is egy megoldás, de akkor ne tessenek haragudni, ha más is így járok el velük szemben.

Szerintem ezek szerdánként összejönnek, és felvetnek valami történetet, amit minden más egyház egyformán értelmez, és megvitatják, hogy hogyan tudnák másképpen tálalni a sztorit, hisz ha ők erről másképpen vélekednek mint a többiek, akkor ez is azt bizonyítja, hogy azért övék az igaz vallás, mivel a valódi igazságot csak és kizárólag nekik nyilatkoztatta ki számukra Jehova (?).

2016.10.14. 18:22:59

Ja, majdnem elfelejtettem a legfontosabbat.
Testvérek, és testvérnők! Legyetek résen, hisz ha egy újszülöttnek ajándékot visztek, beleestetek a Nagy Sárkány csapdájába, hisz szülinapot ünnepeltetek...

leslie07 2016.10.14. 20:31:33

Ez utos lett . Nagyon kifejezo poszt kedves aszázadikjuh.

Dicsoség az Úrnak, aki felnyitotta szemeidet és meglátatta veled

mennyire nem az Igaz Isten szervezete az Ortorony bálványszervezet,

amely emberek akaratából Russell szuletésnapjára lett megalakítva,

nem a Szentszellem által, hanem dollár alapon.

a századik juh 2016.10.15. 03:32:39

@Marci kérdez: "Lehet, hogy el sem kellett volna fogadni Józseféknek ezeket főleg úgy, hogy a látogatók asztrológusok voltak (ÚV szerint lájtosan), akiket Sátán felültetett, hisz vakon követték Őt mindenhova, ahova irányította őket, tehát nyíltan Sátánisták voltak, akiket beengedtek és nem a TV képernyőjén keresztül? Ejnye, ez minimum egy kistermes..."

Erről írhatnál egy cikket, jó téma, alaposan kiforgatható!

Azt tudtad, hogy Ráháb nem szajha volt?

" az eredeti szövegben szereplő s'ajh'a szót eddig tévesen fordította minden élő ember a világon "a testét áruló" asszonynak, mert az jelenthet olyan asszonyt is, aki este árul a piacon, nyilvánvalóan azért, mert nappal olyan sok mindennel foglalkozott, pl. prédikált Istenről, hogy a megélhetésére csak esténként tudott gondolni, termékeit este árulta.
Valószínű, feltételezhető, elképzelhető, hogy Pál, aki sátorkészítő volt, szintén éjszaka dolgozott. Milyen hálásak lehetünk Jehovának, hogy tudjuk, Jézus ősanyja nem egy szajha, hanem egy dolgos, napközben prédikáló, éjszaka pedig a piacon a saját termesztésű portékáit áruló őstermelő volt."

a századik juh 2016.10.16. 04:36:15

@leslie07: Dicsőség az Úrnak!

Hálával tartozom Neki, hogy olyan lehetőséget teremtett számomra, hogy el tudok mélyedni dolgokban zavartalanul.

Eddig nem sok időm volt tanulmányozásra, most azonban mindezt akadálytalanul megtehetem.

Nagyon hálás vagyok ezért annak, aki "miatt" volt időm tartalommal feltölteni ezt a blogot.

Valójában ezen írások mindegyikében komoly része van, tekintve egy ilyen poszt időigényét... ezen idő biztosítása nélkül hiába az ötlet, vagy elszántság, biztos, hogy nem sikerülne!

Bár többször megkaptam már, hogy kicsi a hitem :-).

Így szeretném az elismerésed nagy részét átirányítani hozzá.

Ami kicsit meghagyok magamnak az elismerésedből, azt meg köszönöm neked.
süti beállítások módosítása