Jehova kávéivó tanúi, avagy lesz-e kávéfőző a paradicsomban?
2016. október 27. írta: a századik juh

Jehova kávéivó tanúi, avagy lesz-e kávéfőző a paradicsomban?

jw_org_kave.jpg

Megfigyeltétek már Jehova Tanúi vonzódását a kávé felé?

Vagy csak én vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy tapasztalhatom a fanatizmus kávéivásban megnyílvánuló vonásait?

Nem egy társulati film kezdődik/tartalmaz szertartásos kávézást, a tékozló fiú szülei, amikor úttörőzésre váltanak a világi munkát hátrahagyva, emígy elmélkednek kávézás közben:

Tanúné:

De mi lesz,ha elfogy a pénzünk, és kávéra sem lesz már pénzünk?!

Tanú:

Ne aggódj, drágám, kávéra mindíg lesz pénzünk! és átöleli a feleségét... és így már mehet az életmódváltás, szakítanak mindennel, irány a prédikálás, hála a kávénak!

Azért jutottak eszembe ezek a filmek,mert egy olyan személlyel beszélgettem, aki a mormonokhoz járt, de még idejében elküldte hozzá Jehova a mellette álló, érdemeire büszke testvérnőt, hogy nehogy behálózza az a szekta!

Képzeljem, ott még kávézni sem szabad!!!

Na ne!!!

Akkor jó helyre jött! Íme a fontossági sorrend az általam ismert kávézó tanúknál reggel:

kavenapiszoveg.jpg

Sorrendben: Kávé, napiszöveg, biblia. Jellemzően mire elolvassák a napiszöveget, addigra elfogy a kávé, töltenek még, a bibliát ki se nyitják.

Közös munkán együtt ébredező testvérek közt hallottam, hogy:

-Á, muszáj  innom egy kávét, hogy fel tudjak ébredni.

-Aha, ez már függőség, észnél kell itt lenni testvér! Hol a határ szerinted?

-Dehogy,csak egyszerűen nem birok felébredni, ha nem iszok egyet reggel!

eistein.jpg

                                     Einstein reggeli kávé előtt                         után

Az úttörőiskolák kávéfelhasználását meg sem jelölöm, hány száz liter, igaz, a cukrászkiállítás kerületi döntőjére érkezett eltúlzott mennyiségű édességáradata is üti a magamutogatás és a mértéktelenség csengőjét, dehát meg kell mutatni, ki is az igazi szellemi ember. 

Például Pál, aki Jehova Tanújaként körzetfelvigyázói munkát végzett, szolgálati szamárral, és sátortetős trolival, amelynek gyártását éjszaka végezte, nos, őt megmarta egy kígyó, és túlélte.

Igaz, Jehova Tanúi Nyúlfordítású* bibliája ezt a részt már nem tartalmazza, mert apokrifnek, és hitehagyott irománynak minősítették.

*(Azért Nyúlfordítású, mert a fordítói nyulak voltak a nevüket adni a munkájukhoz. És egyéb munkáikhoz is nyulak a nevüket adni, folyamatosan Jehovára mutogatnak inkább ezek a felelősségteljes nyulak)

A Nyúlfordítói bizottsági megbeszélés a főfő fiókhivatalban arról, hogy kivegyék-e Pál kígyómarásos történetét a bibliából. A fotó a döntés egy lényeges háttérmomentumát örökítette meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nyulak.jpg

( Nyúlfordítói bizottsági megbeszélés a főfő fiókhivatalban arról, hogy kivegyék-e Pál kígyómarásos történetét a bibliából. A fotó a döntés egy lényeges háttérmomentumát örökítette meg)

 

 

Manapság egy Pálhoz hasonló kaliberű Jehova Tanúja körzetfelvigyázó nem a kígyómarást, hanem a koffein és cukortúladagolást éli túl csodával határos módon!

 

Egy kellemes úttörőoktatási napon 25 db cukrászsütemény és 13 kávé 2 cukorral után is bálványimádónak tartja a születésnapi tortát evőket, miközben példaként hozza fel Botláskőné Pletykafészek Intrika testvérnő tortáját az úttörőségre:

A jó úttörő úgy tekint a szolgálatra, mint a tortára: Reggel egy harmad, délbe egyharmad, este egyharmad!

torta.jpg

 

 

Jaja, ő szó szerint így nyomja, nap mint nap!

A cukormázglória meg hízlalja is egy kicsit!

Kávé ennyi mára.  :-)

Ja, nem:

 

 

 

 

 

kavetranszfuzio.jpg

 

2016. február 30-as Őrtorony szerint csak a piros/vörös folyadékok transzfúziója tiltott, és akár a 30 perces nyílvános előadás előtt/alatt/közben is lehet alkoholt/kávét inni.

:-)

Már várom a következő programot, amit Futó Feri bácsi fog tartani.

Bekiabálok, hogy mit vigyek neki az új világosság fényében, viszkit vagy kávét, mert ez így nagyon nem lesz jó!

Bár szerintem nem jutok el odáig, már nemcsak a múlthamisító bizottság működik, hanem a gondolatrendörség is, a szenzor a kongresszuson a pásztázó kamerába van beépítve!

Rájöttem, én feltételezhetőleg elképzelhetően valószínűleg azért gondolkodok másképp a Vezető Testületről és tanításukról, mert nem kávézom!

 

Dehát kedves testvéreim! Talán nem vagytok tisztában az Őrtorony kávéfogyasztási tanácsaival? Milyen hálásak lehetünk, hogy a biblia nemcsak a feng-shuiról, vagy a megfelelő Béthel-öltözékekről beszél, hanem a kávézásról is:

 

"Olvasók kérdései

Tartózkodniuk kell-e a keresztényeknek a koffeintartalmú ételektől és italoktól?

A Biblia nem tiltja meg a keresztényeknek a koffeintartalmú kávé, tea, csokoládé, maté és üdítők fogyasztását.

(Nemár, Isten nem beszél a kávézásról?)

Vannak benne viszont olyan alapelvek, amelyek segíthetnek nekünk bölcs döntést hozni. Először is vizsgáljuk meg, miért tartózkodnak némelyek a koffeintartalmú ételektől és italoktól.

(Hál Istennek, hogy csak beszél róla!)

Az egyik fő indokuk az, hogy a koffeint sokan hangulatmódosító szernek tartják, mely serkentőleg hat az agyra. Függőséget is okozhat. Egy gyógyszerészeknek szóló alapmű (A tanúknál ilyen alapmű a nyúlfordítású biblia) megállapítja: „A koffein huzamos, nagy mennyiségben történő fogyasztása toleranciát és pszichikai függőséget válthat ki. Az élénkítőszer fogyasztásának hirtelen abbahagyása fizikai elvonási tüneteket produkálhat, például fejfájást, ingerültséget, nyugtalanságot, szorongást és szédülést.” Egy mentális zavarokkal (értsd: elmebetegséggel) foglalkozó kézikönyv szerzői fontolgatták, hogy felsorolják-e a koffeinelvonási tüneteket más drogok elvonási tünetei mellett (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Ennek fényében érthető, hogy némelyik keresztény (Némelyik melyik? A mormonokról beszélünk?) idegenkedik a koffeinfogyasztástól, mivel nem akar függőségbe kerülni, és szeretne önuralmat gyakorolni (Galácia 5:23).

Némelyek szerint a koffein ártalmas lehet az egészségre, akár egy még meg nem született gyermekére is. A keresztényeknek ’egész lelkükkel’ kell szeretniük Istent, így nem hódolnak semmi olyan szokásnak, amely megrövidíti az életüket. (Autóvezetés, biciklizés, séta., stb. Sok a munkahelyi baleset, a valódi szellemi béthellakók nem is dolgoznak!) És mivel arra is parancsot kapnak, hogy szeressék felebarátaikat, tartózkodnak mindentől, ami kárt okozhat egy még meg nem született gyermeknek (Lukács 10:25–27).

Vajon indokoltak az efféle aggodalmak? Jelenleg is folyik a vita a különféle betegségek és a koffeinfogyasztás közötti összefüggésről. Egyes kutatók egyenesen egészségesnek tartják a kávét. A Time című folyóirat 2006-ban a következőkről tudósított: „Korábbi vizsgálatok sejteni engedték, hogy [a koffeinfogyasztás] hólyagrákhoz, magas vérnyomáshoz és más betegségekhez vezethet. Az újabb kutatások azonban nemcsak hogy megcáfolták a legtöbb ilyen állítást, hanem a koffein néhány igazán jótékony hatására is fényt derítettek. Úgy tűnik, a koffein némi védelmet nyújt a májkárosodás, Parkinson-kór, cukorbetegség, Alzheimer-kór, epekő, depresszió, sőt talán még néhány rákfajta ellen is.” Egy hírmagazin megjegyezte a koffeinfogyasztásról: „A lényeg természetesen a mértékletesség.”

Minden kereszténynek magának kell döntést hoznia, figyelembe véve a koffeinről szerzett eddigi ismereteket és az ide kapcsolható bibliai alapelveket. Ha például egy várandós keresztény nő úgy ítéli meg, hogy a koffein károsíthatja a még meg nem született gyermeke egészségét, úgy dönthet, hogy a terhessége alatt nem fogyaszt koffeint. Ha egy keresztény azt tapasztalja, hogy ingerlékeny lesz vagy rosszul érzi magát, ha nem fogyaszthat rendszeresen koffeint, akkor azt tanácsolhatják neki, hogy legalább átmenetileg ne fogyasszon koffeint (2Péter 1:5, 6). (Aha, mostmár értem,hogy a koordinátor nem is egy bunkerman, hanem csak leszokóban van a kávéról 16 éve.) A többi keresztény tartsa tiszteletben a döntését, és ne akarja ráerőltetni a saját véleményét.

Bárhogyan döntesz is a koffeintartalmú ételek és italok fogyasztásáról, gondolj Pál következő intésére: „akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek” (1Korintusz 10:31)."

 

Nos, úgy látszik, ha valaki évtizedekig a teljesidejű szolgálatban van, vagy vén, rá ezek nem vonatkoznak.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9111844125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.10.28. 07:37:57

:DDDD
Imádlak!
Jaj, ilyet nem szabad mondanom....
Ja, én már nem is vagyok Tanú....
Bocsánat, még nem ittam meg a reggeli kávémat és még nem ébredtem fel teljesen....
Tényleg, nem vagyok Tanú, a kávéadagomat ha nem iszom meg, akkor ingerlékeny vagyok...
most akkor mi van???
teljesen összezavarodtam...
inkább iszok még egy kávét....

a századik juh 2016.10.28. 08:31:45

Aha!

Most már tudom, mit jelent a N.I.C.K.U.!

Na Igyunk Csak Kávét Uccu!

Isten azért teremtette a növényeket, (és jelenleg megengedi, hogy az állatokkal is így tegyünk) hogy hálaadással fogyasszuk azokat.

Tudjuk, hogy nem attól lesz valaki tisztátalan, ami bemegy a száján, Jézus ezt elmondta nekünk.

Ennélfogva itt is csak a Watchtower mindent a bibliába belemagyarázó, ha nem belemagyarázható, akkor belehamisító tanításával van bajom, nem a kávéval, vagy a kávézással.

A mi körzetünkben van egy olyan prominens tanú, aki mindíg prófétál az emelvényről, általában 3 lehetséges variánst említve:

-Igen, mi lenne, ha hirtelen új világosság érkezne a Vezető Testülettől, hogy mostantól 6 hónapja van mindenkinek...

A: hogy eladja az értékeit

B: hogy megszabaduljon a világi tvadásaitól

C: Leszokjon a kávéról

Általában a kávéról való leszokásnál van a legnagyobb hangerő mindíg, olyankor a tanúk elkezdenek zúgolódni.

Pedig a legrevideáltabb nyúlfordítású bibliában a Broklyniaknak írt harmadik levél 6:66 egyértelműen közli, hogy akit a (kávé) szeme visz botlásba, az dobja el magától a (kávé) szemét, mert jobb bejutni (kávé) szem nélkül a paradicsomba, mint (kávé) szemmel a pokolra kerülni.

Igaz, ott ingyen megpörkölik a kávészemeket!

Is!

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.10.28. 08:38:22

@a századik juh: Kész vagyok...:DD
Meg még a nicknevem jelentését is kitaláltad...
Végem van...
süti beállítások módosítása