Jehova tanúi 144 000 bibliahamisítása, avagy a szövegkiragadás tipikus esete
2016. november 26. írta: a századik juh

Jehova tanúi 144 000 bibliahamisítása, avagy a szövegkiragadás tipikus esete

jw_org_biblia.jpg

                                       Mr Watchtower diplomamunkája, a nyúlvilág-fordítás

 

 

Ajánlom figyelmetekbe Mr. Watchtower diplomamunkáját, amit a Brooklyni Béthel-egyetemen adott  le bibliahamisítás szakon.

 

Mr Watchtower  2016 januárjában a következőt jelentette meg a rabszolgáinak:

 

14. Mit mond a Biblia arról, hogy hány felkent lesz a földön a nagy nyomorúság kitörésekor?

14 A világ számos pontján lesznek felkentek, amikor Jézus eljön, hogy elvigye őket az égbe. A Biblia ezt írja erről: „elküldi angyalait nagy trombitaszóval, azok pedig egybegyűjtik választottait a négy szél felől, az egek egyik végső határától a másik végső határáig” (Máté 24:31). Azt ugyan egyértelműen feltárja a Szentírás, hogy a felkenteknek csak egy maradéka lesz a földön az utolsó napokban, arról viszont nem ír, hogy hányan lesznek a nagy nyomorúság kitörésekor (Jel 12:17).

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ortorony-tanulmanyozas-2016-januar/veletek-megyunk/

most.jpg

Meg ilyet is írt nekik:

"Mikor kapják meg a végső elpecsételésüket a felkent keresztények maradékának tagjai, akik már megkapták a kezdeti elpecsételésüket? A nagy nyomorúság kitörése előtt fogják elpecsételni a ’homlokukon’ azokat, akik akkor még a földön élnek. Amikor a nyomorúság négy szele szabadjára lesz engedve, a szellemi Izrael minden tagja már véglegesen el lesz pecsételve, jóllehet néhányan közülük még itt élnek, és földi pályafutásuknak még a végére kell érniük."

 

jwtvlego.jpg 

Miért értékelték feketeövesre ezt az írást, egy szintre emelve ezzel Mr. Rutherford

"Milliók élnek most, akik sohasem fognak meghalni!"

 

 1920-as könyvével, amit a mostani generációelméleti újvilágosság egyértelműen meghazudtol?

Nos, a szövegkiragadás egyszerű, pofátlan módszerének ilyen aljas alkalmazásáért!

milliok.jpg

                                                                            1920

                                                                             V.S.

                                                                            2016

eza_generacio.jpg

                                     Mindenki, aki élt 1914-ben, meg fog halni armageddon előtt!

 

 

 

Nézzétek, hogy kisbetűvel kezdi az idézetet:

„elküldi angyalait nagy trombitaszóval, azok pedig egybegyűjtik választottait a négy szél felől, az egek egyik végső határától a másik végső határáig” (Máté 24:31).

És ráépít egy tanítást, miszerint armageddont egy felkent sem él túl!

 

Nézzük meg a szövegkörnyezetet, amiből kiszakították:

 

Máté 24: 29Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.30És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.31És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

 

Tisztán és egyértelműen ama napok nyomorúsága után, armageddon után gyűjti egybe Jézus a választottait, vagyis a Watchtower szerint a felkent tanúkat, hiszen:

"14 A világ számos pontján lesznek felkentek, amikor Jézus eljön, hogy elvigye őket az égbe. A Biblia ezt írja erről: „elküldi angyalait nagy trombitaszóval, azok pedig egybegyűjtik választottait a négy szél felől, az egek egyik végső határától a másik végső határáig” (Máté 24:31)."jezus_a_jukokkal.jpg

             Jézus nem armageddon előtt gyűjti be a 144 000 kiválasztottat, hanem armageddon után! 

 

 

 

Nézzünk egy másik bibliaverset:

 

 Jelenések 7:13Akkor felele egy a Vének közül, és monda nékem: Ezek, akik a fehér ruhákba vannak öltözve, kik és honnét jöttek?14És mondék néki: Uram, te tudod. És monda nékem: Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében.

 

Szintén arról van szó, hogy majd Armageddon után, az azt túlélők fogják megfehéríteni a ruháikat, és nem arról, hogy csak a Watchtower ingatlanmogul és rabszolgatartó szervezet vallási alágához tartozó, emlékjegyeket magukhoz vevő Jehova Tanúi közül kerülnének kiválasztásra.

isten_is_megpihent.jpg

 

 

 

Segítsetek nekem, jól látom-e, hogy itt egy lappangó, a bibliával szembemenő tévtanítás esete forog fenn a Watchtower 144 000 tanításában is?

144000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3011975780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

even pace (törölt) 2016.12.01. 10:36:40

>>Segítsetek nekem, jól látom-e, hogy itt egy lappangó, a bibliával szembemenő tévtanítás esete forog fenn a Watchtower 144 000 tanításában is?<<

- Én segítek neked, bár az elmúlt években tanúsított szellemi fejlődésedet figyelembe véve úgy érzem kár a fáradságért.

Nem, itt egy lappangó, a Bibliával szembemenő súlyos tévedés esete forog fenn az egész világon élők azon hányada részéről, akik egyáltalán olvassák, ismerik a Bibliát, és azon belül ezeket, a témában megadott bibliaverseket valamilyen szinten (jól-rosszul) tudják egyáltalán értelmezni.
Mondjuk ki, nincs sok ilyen ember a földön.

Számomra tehát továbbra is az a legnagyobb probléma a földön, hogy a 7,3 milliárd emberből közel 7,3 milliárd ember nem ismeri Istent, és ezért nem is hisz AZ Istenben.

A témát tekintve:

A bibliatanulmányozásakor a hit mellett (elhisszük, hogy "van Isten az égben", és hogy Isten ihlette a Bibliát, tehát igaz, és ezért nem vitatjuk, mint egyesek), fontos a tű pontos ismeret (ez nem azt jelenti, hogy 1. sokat tud valaki, hanem azt, hogy amit tud, azt jól tudja; 2. a pontos ismeret az adott korra vonatkozik; vagyis Isten fokozatosan tárja fel az információk megértését, hogy minden menetrend szerint történjen, így az adott korban elérhetővé váló ismeret tükrében bizony VÁLTOZHAT az értelmezés más korokhoz képest), és a jó öreg logika (ehhez nem kell megjegyzés).

Szóval, abba nem merülnék el most, hogy Jézus JHVH Isten követeként, megbízottjaként a felkentekkel kötötte meg az új szövetséget (Újszövetséget) , és hogy "más juh"-nak lenni miért áldás, és miért nem kevesebb (a jelenlegi szellemi szellemiséget, magát az életet, és a jövőt figyelembe véve), mint felkentnek lenni; sőt, miért külön jó nekünk, hogy Jézus társuralkodói nem angyalok, hanem "a földről áron megvásárolt" emberek lesznek.

Csak egyre szeretném felhívni a figyelmed.
Az általad leírt sorrend nem jó, és ezért tudsz félreérteni dolgokat.

1. Amikor bejelentik a világ vezetői (itt elsősorban, pl ne Uganda, és Türkmenisztán vezető "elitjére" gondolj), hogy "béke és biztonság", akkor veszi kezdetét a "nagy nyomorúság".
Máshogy: "Csak semmi pánik." - mondják, erre elszabadul a pokol, és mindenki elkezd üvöltve rohangálni össze-vissza.

2. Ekkor válik hihetetlenül fontossá a pontos ismeret, és a HIT az igazi Istenben, az igazi Jézusban, mert jön egy olyan hatalom, amelyik megsemmisíti a hamis vallásokat, magát állítja be megváltónak, és magához vonzza az emberek sokaságát (kb mindenkit).
Persze mi tudjuk jól, hogy ez nem igaz, mert...

3. Mert Jézus csak a nagy nyomorúság után jön el!
És AKKOR lesz az ítélethirdetés, a juhok és a kecskék szétválasztása.
Ezért írja a Jelenések 7:14, hogy a nagy nyomorúságból jöttek ki!

4. És csak ezután jön Armageddon csatája, amiben már csak a kecskének ítélt emberek vesznek részt (de ezt ők is így akarják majd, és egy ember sem lesz köztük, aki valójában hisz Istenben, szereti és tiszteli őt, és csak úgy véletlenül keveredett a kecskék közé - ebben biztos lehetsz, mert Isten kinevezett bírja, Jézus - "akit az Isten Úrrá, és Krisztussá tett" - mindig igazságosan ítél).

De csak gondolj bele logikusan.
Armageddon csatájában nagyon csúnyán meghalnak az emberek, aztán Jézus feltámasztja őket, és elmondja, nekik, hogy ezt jól elszúrtátok, és beleveti őket a tűz tavába, ahol megint meghalnak - csúnyán.
Érted már, hogy hová szeretnék kilyukadni?...

a századik juh 2016.12.01. 13:22:52

@even pace: Köszönöm, hogy leírta a véleményét, és üdvözlöm a blogon.

even pace (törölt) 2016.12.03. 17:22:58

Nektek annyi.
Olyan szinten él a cenzúra, hogy már esélyetek sincs.

EZ ELFOGADHATÓ?

"Már nem hiszem a szent biblián olvasva az alábbi szerintem írni : Mátè 10 : 8 versèn már 1992 ève óta üdvözlöm vagy búcsúzom £alikuss **** "

- Mi ez!?
Ki érti ezt?
Miről szól ez?
Ez az új módi?

Az van tesó, hogy az istengyűlölők próbálnak teljesen elszigetelni.

Nincs semmitek - egy hitetlen, és még csak nem is okos ember miatt.

Ez az oldal picket9, egy hitetlen ember miatt halt meg, és nem miattam.

Én az szeretném, hogy élj.
picked9 még megfogalmazni sem tudja, hogy mit miért.

Szánalmas!

Én mosom kezeimet, mától semmi közöm hozzátok.
Már meg sem próbálom.
Lesz, ahogy lesz.

a századik juh 2016.12.04. 00:34:32

@even pace: Sok olyan személyt ismerek, aki még nem teljesen szokta meg az okostelefonja szófelajánló funkcióját. Ne mérgelődj mindenen, az élet szép! (és egyéb közhelyek.)

Vannak szerinted hitetlen emberek? Lehet, én még nem találkoztam olyannal.

Miből lehet megállapítani, hogy valaki hitetlen?
süti beállítások módosítása