A szeretet ellen nincs törvény... kivéve a tanúknál!
2017. január 22. írta: a századik juh

A szeretet ellen nincs törvény... kivéve a tanúknál!

ilove.jpg

"Tanuljunk a gyermekektől rovat: Egy birka vagyok: Eldugtam a tolltartóját, és egy kicsit cukkoltam a lányomat, hogy nem is tud még angolul írni... Megtanultam, kivel ne szórakozzak! Lehengerlő érvelés, maradandó módon! Te mit tennél a helyemben? Lakkoztassam le átlátszó lakkal, hogy nehogy korrodálódjon a felirat, vagy közösítsem ki az életemből örökre, ha a szervezet esetleg azt találja méltó büntetésnek?" 

 

 

Egy általános jelenséget szeretnék most fókuszba helyezni, ez pedig a kiskorúakat érintő kiközösítések.

 

kereszt2.jpg

A képet feltöltő a Máté 21:16-ot találta roppantul ideillőnek:

"16és így szóltak hozzá: Hallod, mit mondanak ezek? Jézus pedig így válaszolt nekik: Hallom. Sohasem olvastátok: „Gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicséretet”?" 

Kinek? 

Kinek akar megfelelni ez a gyermek, akiből vásári bohócot csináltak az érzelemhajhászás kedvéért?

És vajon mennyire ideillő ez a bibliavers? Pusztáncsak azért, mert szerepel benne a "gyermek" szó, máris passzol a képhez?

 Ilyen alapon érdekes bibliaértelmezések születhetnek ám, mondjuk Jehova tanúinak nem is kell az ilyenekért a szomszédba menniük, és mi is maradhatunk ennél az evangéliumnál, hogy hasonló módon kitekerjünk egy bibliaverset:

 

 

 

 

 

 

 

jwtictac.jpg

                             "Jöjjetek hozzám... és én felfrissítelek benneteket."  

                                              Kitekert bibliai gondolatok Jehova Tanúinak,

                                                             merthogy ők ezeket szeretic-tac.

 

 

 

kersztkiskoru.jpg

Biztos vagy benne, hogy nem ugyanilyen lelkesedéssel terjesztené a "hitehagyott" blogok szórólapjait is, ha azért ugyanúgy megdicsérgetnék a szülők?

 

 

De hát... de hát hogyan lehetne kiskorúakat kiközösíteni, amikor alapból Jehova Tanúi nem is keresztelnek kiskorúakat, teszem fel a kérdést magamnak.

Ugyanis én még azt tanultam a bibliatanulmányozáson a bibliatanulmányozómtól,  hogy Jézus követőiként igyekszünk Jézus példáját utánozni mindenben, a keresztelkedésben is. Márpedig Jézus megvárta, amíg nagykorú lesz, vagyis kb 30. Ennélfogva Jehova Tanúi is csak nagykorú személyeket keresztelnek meg, vagy olyan személyeket, akik még nincsenek ugyan 18 évesek, de szellemileg nagykorúságról tesznek tanúbizonyságot.

Ezek után bevallom, váratlanul ért az a verseny a gyülekezetekben, amely azért folyik a szentéletű szülők között, hogy kinek keresztelkedik hamarabb a gyereke.

jw_orgkereszteles.jpg

Az egyik testvérházaspár gyermeke 9, azaz kilenc éves korában mutatott ilyen szellemi érettséget... valószínűleg akkorát, amely a szüleiről nem mondható el.

 

Amikor azt írtam, hogy a kiskorúakat érintő kiközösítésekről lesz szó, nem csak a kevés, ám egyre növekvő számú 18 év alatti Jehova Tanújára gondoltam, hiszen egy megkeresztelt szülő kiközösítése esetleg, de feltételezhetően valószínűleg tutibiztos a meg nem keresztelt  gyermekeket is érint, sajnos, és nem is kicsit.

kisgyerek2_1.jpg

Az egyik kommentelő fogalmazta meg ezt nagyon pontosan, akivel a még tanú édesanyjáról beszéltünk:

 

"nem haragszom rá. csak azt sajnálom, hogy nem tartja az unokáival sem a kapcsolatot. A két nagyot még meg is tudja magyarázni, mert ők is ki vannak közösítve, de a legkisebb nem volt megkeresztelve. Őt ő közösítette ki..."

 

gyonas.jpg

 

 

Nézzük meg a kommentelő példáján keresztül, mi vezet el odáig, hogy egy Jézust szerető édesanya és nagymama idáig jusson a gondolkodásban.

Vének...

Okos vének...

Okos, szeretetteljes, aggódó vének...

 

Kipp-kopp-csililing.....................................pásztori látogatás!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ponyvavenek.gif

Á, a vének! Megjöttek! Gyertek, gyertek,köszönöm, hogy a szabadidőtökből áldozva meglátogattok! Épp Ézsaiás könyvét olvasgattam...

 

 

Olyan okos és szeretetteljes vének, akik nem elegednek meg azzal, hogy közlik, a gyermekedről, az unokáid apjáról/anyjáról, hogy sajnos el fog pusztulni armageddonkor, ami lehet, már holnap itt van, és "mindennek tetejében,mint a nátha, még fertőző is! A nátha ráadásul cseppfertőzéssel terjed, ugye? Nem jó egy légtérben lenni egy fertőző beteggel!DE hiszen a Levegő Hatalmának Ura, Sátán, a levegőt is kihasználva terjeszti a hitehagyást, ezért fontos, hogy ne tartózkodjunk egy légtérbe a fertőző hitehagyottal, ha lehet, még egy járművön se utazzunk, ha meglátjuk azon a csuklósbuszon, ahová mi felszálltunk, a következő megállónál szálljunk le!"

Mondta egyik kedvenc vénem a helyi szükségletekben, ami az egymást átfedő helyi gyülekezetekben elszaporodó kiközösítések miatt lett megtartva. Visszaütött ugyanis, hogy a klubhangulat ellen ágáló klubtagok egyszerre lettek terhesek, egyszerre szültek, így gyermekeik egyszerre kezdtek el kételkedni szüleik vallásába... és egyszerre is kerültek kiközösítésre.

Szintén közös pont, hogy mindegyik kiközösített véngyermeknek azonnal el kellett hagyni a szülői házat, tekintve, hogy ilyen esetben a vén tisztsége is veszélyben forog, kivéve, ha kidobja a gyermekét otthonról, mert úgy nem kell visszaadnia a véni tisztségét, hisz a szervezet szerint ebben az esetben a legteokratikusabban oldotta meg a vén a problémát, hisz a kiközösített már nem tartozik a vén háznépéhez, így az a vád sem érheti, hogy nem tudja igazgatni a saját háznépét.

 

 

 

100_juhok.gif

" A felvigyázó azért legyen feddhetetlen+, egyfeleségű férj, aki mértékletes+ a szokásaiban, józan elméjű+, rendszerető+, vendégszerető+, tanításra képesített+, nem részeges veszekedő+, nem verekedő+, hanem ésszerű+, nem kötekedő+, nem pénzszerető+; olyasvalaki, aki jól igazgatja a saját háznépét,+ és akinek gyermekei alárendeltségben vannak, teljes komolysággal+ (valóban, ha valaki nem tudja, hogyan igazgassa a saját háznépét, akkor hogyan fogja gondját viselni az Isten gyülekezetének?);" 1Timóteusz 3:2-5

 

Ugye szerintetek is alátámasztható ebből a bibliaversből az, hogy nem kell leváltani azt a vént, aki kanyarba nem tudja igazgatni a háznépét, ellenben lelkiismeret-furdalás nélkül kivágja az egyszem, szőke, kékszemű, 40 kg-os, pszichiátriai kezelés alatt álló 17 éves szerelmes kislányát az utcára?

 

 

 

osszejovetelresiet.png

                                        Irgalmasak vagyunk, mint az állat!

 

 

Merthogy nálunk egyre-másra ehhez a megoldáshoz folyamodtak a vének, köztük a koordinátor is, hiába, a jó példa ragadós, nem is váltottak le egy vént sem!

Mondanom sem kell, hogy nem csak a gyermek kerül ilyenkor utcára, hanem az ésszerű, szerető vén feleségének a szíve is, hiszen ilyen fantasztikus teljesítményre, mint az érzelemmentes vének, általában a nők, általában az anyák nem képesek.

(((De mivel ez egy férfiak uralta szervezet, itt az érzelmekre nem adnak. Ez sokszor kifacsart gondolkodást eredményez.

Például nézzük meg, hogy a Watchtower, aminek irányításában egy nő sincs, miként szemlélteti az "Irgalmasság"-ot:

"Például amikor a kisbaba éhes, vagy valami másra van szüksége, könyörület és együttérzés ébred az anyában, ami arra indítja, hogy ellássa a kisbabáját."

wtf.jpg

Nem tudom, szerintem az irgalmasság valami nem elvárható dolog teljesítése, számomra, és semmiképpen sem egy elvárható dolog teljesítése az irgalmasság. Mert ha veszek a kutyámnak egy jutalomfalatot, szerintem az nem irgalmasság, de ha veszek egyet plusszba, mert láttam, hogy a parkolóban szaladgál egy kóbor kutyus, na az már kezd irgalmasság lenni.)))

 

Ezért van az, hogy a férjükre kiakadt, a vallásukra kiakadt, ámde szigorúan fegyelmezett vénfeleségek némelyike a gyülekezetben lázad, például így mutatkozik be a királyságterem közepén, jól hallhatóan az új körzetfelvigyázónak:

"XY vagyok, depressziós".

 

 

Nem csodálom, ismerve a férjedet...

 

az_idealis_tanu.jpg

 

 

 

Közben a kidobott leányzó(k)nak gyermekei születtek, azaz a mintatanú-házaspár nagyszülő lett.

Gratulálhat-e egy tanú szülő a kiközösített gyermeke gyermekének, azaz az unokájának a születéséhez?

Nem.

 

Tilos felhívni, tilos keresni vele a kapcsolatot, tilos érintkezni vele...

 kerdesnelkul.jpg

Meg kell várni, hogy az unokák nagyok legyenek, és akkor az unokák érdekeire tekintettel el lehet kezdeni elhordani az unokákat a kiközösített leányzótól, hiszen a nagyszülőnek JOGA VAN az unokájával lenni. Természetesen ez pusztán csak azt a célt szolgálja, hogy az unoka minél előbb a szervezet karmaiba legyen terelve, mert ha el is pusztul a lányom, legalább az unokámból legyen hithű tanú!

De mint a kommentelő példájából láttuk, valaki a kiközösítettek leszármazottait is automatikusan kiközösítettnek tekinti.

Ugyanakkor minden Jehova Tanújának kutya kötelessége kimutatni a szeretetét az ilyen szenvedő, gyermeküket elvesztő hűséges testvérek felé, ami abból áll, hogyha meglátjuk az utcán, hogy a kiközösített anyukája teli bevásárlószatyrot ad át a sem szellemileg, sem anyagilag nem támogatható egy szem, várandós lányának, azonnal rohanjunk oda, és akadályozzuk meg a fertőzés átterjedését, majd a sikeres amputációról értesítsük a lehető legtöbb testvért, köztük a véneket is, akik majd jól meghurcolják ezt a lázadó gondolkodásmódú asszonyt, aki annyi szeretetet nem tud kimutatni a kiközösített lánya felé, hogy röpke évtizedekig levegőnek nézze.

Jön az unoka, de nem lehet látogatni, hisz az unoka még pici, tehát nem lehet neki tanúskodni a szervezetről, ergo a meglátogatása csak ürügy lenne a gyermekkel való indokolatlan kapcsolatfelvételre... vétó!

Megszületett a második unoka is, a nagyobbért már elmehetnek a nagyszülők, de csak akkor, ha elhozzák az összejövetelekre az unokát, akin a gyülekezet minden tagja kétszer háromszor végigmegy, és szembedícsérik a nagyszülőknek, majd lesátánfattyázzák egymás között.

jw_orgpajzs.jpg

                                                            A Hit Nagy Pajzsa...

 

Mivel a nagyszülők támogatására szorulnak, hiszen a leányzó már 10 éves kora óta általános úttörő volt, egy utált szakmája van, amibe sohasemm dolgozott, ezért a leányzó szánja-bánja, hogy hozzáment a szerelméhez, aki nem tanú, és szült 3  gyermeket, és az anyagiakat leszámítva boldogan élnek, ezért a vénapa enyhe, szinte említésre sem érdemes zsarolásának hatására kéri visszafogadását a gyülekezetbe...

Ha láttatok már átütő örömet, és mély mélabút egymás mellett, hát a vén apa, és a visszafogadott lánya nagyon ellentmondó látvány volt.

 

A tanúknak mindez természetes, megszokott, követendő.

Ugyanakkor drasztikusan csökkent a gyülekezetben a tanulmányozás, egyre-másra mondták vissza azok a gondolokodó, Istenkereső emberek a tanulmányozásokat, akik ismerték az adott véneket, és hogy mi lett a lányukkal.

Az egyik érdeklődő házaspár kizavarta őket az otthonukból, amikor értesült, mit tettek a lányukkal, és elkezdte reklámozni a tanúházaspár lakókörnyezetébe, hogy mi is van a látszat mögött.

Annyira örülnék, ha ez, amit leírtam, egyedi, elszeparált eset lenne.

Sajnos Jehova Tanúinál, a föld legboldogabb népénél ez nem elszeparált, hanem egyre nagyobb számban előforduló eset. Lehet, te is magadra, vagy a gyülekezeted egyik-másik tagjára ismertél ?

jehova_bolgog_nepe.jpg

 

 

Hasonlóra mondta egyszer azt a Legfelségesebb, hogy ilyen fel sem ötlött a szívében:

"hogy megégessék fiaikat és leányaikat a tűzben,+ amit nem parancsoltam, és ami fel sem ötlött szívemben.«+ Jeremiás 7:31

 

Jehova Tanúi ugyanezt teszik. Olyan szélsőséges dolgokat tesznek Isten nevében, ami Neki fel sem ötlött a szívében.

 

szomoru.jpg

 

Ugyanakkor ismerek olyan tanúkat is, akik magasról tesznek arra, mit magyaráznak a vének, mert tudják, és jól megértették, hogy:

a Szeretet Istene szerint a szeretet ellen nincs törvény!

 

 

 

ilove.jpg

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerinted kevesebbet, vagy többet ér ettől az autóm?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szerinted kevesebbet ér:

Neked is inkább autókereskedőnek kellett volna menned!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szerinted többet ér:

Eladó!

mosoly.jpg

 

 

A leányzó vállalta, hogy a következő autóba is belekarcolja, feltéve ha az sárga lesz.

 

Ugyanitt bérkarcolást vállalunk, tetszőleges felirattal!

 

Álmodja meg, vagy legyen zsákbamacska?

Hihetetlen akciónk keretében:

Lepje meg körzetfelvigyázó ismerősét autókarccal, és most  ugyanazért az árért* az Önét is összekarcolgatjuk!

Akciónk csak rendkívül rövid ideig, Armageddonig tart, siessen, mielőtt ez lesz az utolsó emlékünnepünk?

 

 

*Tehát mindkét kezelést ki kell fizetnie, nem tud olvasni?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7312139687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stephanos 2017.01.22. 18:33:36

Esküszöm eszméletlen a módszer, amivel írsz. Ez a irónikus szarkazmus mix nagyon lényegre tapintó tud lenni!

a századik juh 2017.01.23. 06:54:09

@Stephanos: Köszönöm, igyekszem!

Szerinted hihetetlen,

más szerint hiteltelen,

a szervezet szerint meg hitetlen vagyok, ugyanis:

"A szarkazmus a „becsmérlő beszéd” egyik formája, amelytől őrizkednünk kell."

" Egy keresztény nem tehet ilyesmit. Óvakodnunk kell például a szarkazmustól, vagyis attól, hogy csípős, gúnyos megjegyzéseket tegyünk, hogy becsméreljünk másokat, vagy szemrehányást tegyünk nekik. Egy szarkasztikus megjegyzés sokszor humorosnak tűnhet, de tiszteletlenséget tükröz és bántó. A szarkazmus a „becsmérlő beszéd” egyik formája, amelytől őrizkednünk kell."

w15 12/15 3:10

Biztosan tudjátok, hogy sokan kaptak irodalmi Nobel-díjat azok közül, akik ilyen "becsmérlő beszéd"del írtak, de mindez lényegtelen, mivel a szervezet szerint ilyet egy keresztény nem tesz!

"»Amikor látjátok, hogy nyugatról felhő támad, mindjárt azt mondjátok: ‘Jön az eső’, és úgy is lesz; 55amikor délről fúj a szél, azt mondjátok: ‘Forróság lesz’, és meglesz. 56Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni, ezt az időt miért nem tudjátok hát megítélni? 57Miért nem jöttök rá magatok, hogy mi az igazságos?" Lukács 12:54-57

Vénvarangy 2017.01.23. 13:06:25

@a századik juh: nagyon jó írás. Eszembe jutott egy másik eset, egy vén kiközösített fiával, aki " lázadó szellemet" mutatott. A fiú egyszer úgy gondolta, elmegy egy összejövetelre. A gyül. végén a vén apa odament hozzá, és megkérte, hogy ne jöjjön ide, mert területileg nem ide tartozik. Na, azóta sem megy se ide, se máshová.

Vénvarangy 2017.01.30. 09:39:31

Bár nem tartozik közvetlenül a fenti cikkhez, azért közzéteszem az egyik JT levelét, amit pár napja kaptam az emailcímemre, ami a "szeretet szellemét" tükrözi:

Vannak emberek, aki a nagyok.

Én is nagy vagyok (nem kicsit), és bár te nagyobb vagy, de nem érdekel.
A nagyság nem feltétlenül erősség.
Ezt már sokszor megtapasztaltam élőben.

Szóval az van, hogy fingod sincs az igazságról, csak nagy vagy, és csúnyán nézel.

Mit szeretnél, hogy folytatódjon a mi történetünk?
Ütünk párat, aztán beszélünk, vagy addig ütjük egymást, míg végül beszélni sem tudunk?

Csak vicceltem - vagy nem.
Simán börtönbe megyek (mentem is!), ha úgy adódik.
Te is képes vagy vállalni a felelősséget a tetteidért?

Az az igazság, hogy belefáradtam, a sok hülye vegzálásába.

Dögölj meg, aztán feltámadsz, aztán újra jóóól elbaszod.
Olyan egyszerűek vagytok, mint a faék!!!

a századik juh 2017.01.30. 10:15:38

@Vénvarangy: Hogy Jokert idézzem: "Ez Nickaméleon!"

Habár nekem nincs vörös diplomám "irásanalizélésből", a belinkeltek alapján én is rá tippelnék, itt élőben is tudtok kommunikálni, ide is szokott írni.

Ne a stílust nézd, az csak álca.

Vénvarangy 2017.01.30. 11:04:16

@a századik juh: nem ő, de van még 95 lehetőséged a tippelésre :)

a századik juh 2017.01.30. 13:07:19

@Vénvarangy: Egy és ugyanazon személyről beszélünk! :D

Vénvarangy 2017.01.30. 17:04:27

@a századik juh: elképzeltem, ahogy Jézus a 96 szavait használva tanít...
Máté 5:22 Én azonban azt mondom nektek, hogy mindaz, aki haragtartó+ testvérével szemben, számot kell hogy adjon+ a törvényszéknek; aki pedig megvetéssel teli, minősíthetetlen szóval illeti a testvérét, számot kell hogy adjon a Legfelsőbb Törvényszéknek; míg aki azt mondja: »Te hitvány bolond!«, méltó a tüzes gyehennára+. Az ÚVF-ből idézve, ki ne égesse a szemét...

a századik juh 2017.01.31. 01:02:01

@Vénvarangy: :)

Akkor ezért néztek rám furcsán, amikor Károlit vittem a kongresszusra... féltették a szemem világát!

Igazság Kereső 2018.06.24. 00:42:33

Ezt egy aktív Tanú küldte e-mailben? Wow! :D Ragyog a szeretettől! Állítom "jó szellemű" lehet a gyülekezetben! :D
süti beállítások módosítása