[A] Sofőr 3.rész
2018. november 12. írta: a századik juh

[A] Sofőr 3.rész

 Jelenések 19:16 :

"A lovas derekánál, a köpenyére ez a név volt fölírva: KIRÁLYOK KIRÁLYA ÉS URAK URA"

kiralyok_kiralya_1.jpg

"A görög szövegben az Úr szó görög megfelelője a Küriosz határozott névelő nélkül áll.Pedig a görög nyelvten megkívánná a névelőt. Ez arra mutat, hogy eredetileg egy személynév, például Jehova állhatott a szövegben, de eltávolították a későbbi kéziratokból, és a Küriosz szóval helyettesítették. Ezt egy újságíróval szemléltethetnénk,aki egy autóbalesetről tudósít. Megírja, hogy Joe Smith, a sofőr meghalt a balesetben. De mielőtt a cikk a nyomdába kerülne, a szerkesztő szól az újságírónak, hogy Joe Smith rokonait még nem értesítették a haláláról, és ezért vegye ki a nevet a cikkből. Meg is teszi, de elfelejti betenni az "a" névelőt a sofőr szó elé. Mi lesz ebből? A tudósítás így szólna: A balesetben sofőr meghalt. Ez furcsán hangzana, ugye? Mintha Sofőr lenne a neve annak, aki meghalt! Ez azért van így, mert az újságíró a név helyett a sofőr szót írta, és elfelejtette betenni a megfelelő névelőt! Ehhez hasonlót tettek a jelképes műkincs tolvajok is, akik eltávolították Jehova nevét a Bibliából. Erre jó példa a Márk 13: görög szövege:

"Bizony, ha Úr nem rövidíti meg azokat a napokat, senki sem menekülne meg."

Ez olyan, mintha az Úr valakinek a neve lenne, nyilván Jehováé. Az Újvilág-fordítás ezért használja itt Isten nevét.De vannak helyek, ahol határozott névelő van az Úr szó előtt, mégis alapos okkal feltételezhetjük, hogy az Úr szóval Isten nevét helyettesítették."

Jw.Broadcasting, októberi adás, 24:35 és 26:44 között

 

Első hazugság: "A görög szövegben az Úr szó görög megfelelője a Küriosz határozott névelő nélkül áll."

Az első hazugság cáfolata:"De vannak helyek, ahol határozott névelő van az Úr szó előtt"

Köszönjük, Küklopsz testvér!

Második hazugság:"Ez arra mutat, hogy eredetileg egy személynév, például Jehova állhatott a szövegben, de eltávolították a későbbi kéziratokból, és a Küriosz szóval helyettesítették."

A második hazugság cáfolata:"De vannak helyek, ahol határozott névelő van az Úr szó előtt, mégis alapos okkal feltételezhetjük, hogy az Úr szóval Isten nevét helyettesítették."

Köszönjük, Küklopsz testvér!

Harmadik hazugság:"a jelképes műkincs tolvajok is, akik eltávolították Jehova nevét a Bibliából."

Küklopsz testvér leműkincstolvajozza azokat a bölcseket, akiket Kr.e. a 3. században a 12 törzsből annak idején kijelöltek,

6-6 bölcset mind a 12 törzsből,

hogy a később megsemmisült héber iratokat lefordítsák görögre, amely túlélte Jeruzsálem pusztulását a héber szöveggel ellentétben,

és amely a ma ismert legrégebbi ószövetségi lelet, az LXX Septuaginta.

Szóval Küklopsz testvér szerint ezen héber bölcsek "műkincstolvajok" voltak, az a töbszázezer-millió ember pedig, akik anno görögül olvasgatta a Septuagintát, de nem vették észre, hogy hiányzik a névelő, mind pancserok!

Köszönjük, Küklopsz testvér!

Negyedik hazugság:"Megírja, hogy Joe Smith, a sofőr meghalt a balesetben. De mielőtt a cikk a nyomdába kerülne, a szerkesztő szól az újságírónak, hogy Joe Smith rokonait még nem értesítették a haláláról, és ezért vegye ki a nevet a cikkből. Meg is teszi, de elfelejti betenni az "a" névelőt a sofőr szó elé. Mi lesz ebből? A tudósítás így szólna: A balesetben sofőr meghalt. Ez furcsán hangzana, ugye? Mintha Sofőr lenne a neve annak, aki meghalt! Ez azért van így, mert az újságíró a név helyett a sofőr szót írta, és elfelejtette betenni a megfelelő névelőt! "

A negyedik hazugság cáfolata:"De vannak helyek, ahol határozott névelő van az Úr szó előtt, mégis alapos okkal feltételezhetjük, hogy az Úr szóval Isten nevét helyettesítették."

Köszönjük, Küklopsz testvér!

Ötödik hazugság:

"Bizony, ha Úr nem rövidíti meg azokat a napokat, senki sem menekülne meg."

Ez olyan, mintha az Úr valakinek a neve lenne, nyilván Jehováé."

Az ötödik hazugság cáfolata:

Jelenések 19:16 :

"A lovas derekánál, a köpenyére ez a név volt fölírva: KIRÁLYOK KIRÁLYA ÉS URAK URA"

Jó tanács hazudozó Küklopsz testvérnek:

"Miért kövessük ’a Krisztust’? (‎2 találat)

    • A Biblia világosan kijelenti: „senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk” (Csel 4:12).

    • w09 5/15 28–32. o. - Őrtorony – 2009"

jwlo.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr414367189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.11.12. 16:35:03

"De vannak helyek, ahol határozott névelő van az Úr szó előtt" Vannak helyek ahol határozott névelő áll,másútt pedíg hianyzik a határozott névelő? Biztos ez? Miért szerepel egyes helyeken, másútt pedíg miért hiányzik? Jó lenne látni ezeket a helyeket az eredeti szövegekben. Miért nem támasztják alá hivatkozási anyagokkal, az eredeti szövegek képi, nyelvtani elemzésével a műsor alatt, hogy láthassa mindenki, hogy ott van,vagy nincs ott, amiről beszélnek? Ez így ködös puffogtatás ismét! Bizonyíték bizonyíték bizonyíték!!! Anélkül süket duma!

a századik juh 2018.11.12. 19:31:17

@Igazság Kereső: " Vannak helyek ahol határozott névelő áll,másútt pedíg hianyzik a határozott névelő? " Azok a bölcsek nem véletlenül lettek anno kiválasztva, rendelkeztek azzal a héber és görög nyelvtudással, amivel az Újvilág-fordítás készítői nem. A poszt utolsó idézete, az Őrtorony-idézet így hangzik:

"Miért kövessük ’a Krisztust’? "

Ez például ugyanazt jelenti, és ugyanúgy helyes, ha névelő nélkül használjuk:

Miért kövessük Krisztust?

Igazság Kereső 2018.11.12. 23:22:21

@a századik juh: De mégis furcsán hangzik(legalábbis magyarúl): Miért kövessük Urat? Hiányzik,vagy nem hiányzik? Miért hiányzik egyes helyeken,máshol pedíg miért szerepel? Nem "szőrszál hasogatás" mert a nyelvtan ebben az esetben is fontos. Gondolatok változhatnak meg egyes igehelyek nyelvtani módosításával. A miértek is fontosak etekintetben! De... Nem nagyon akarnak bele menni ebbe,hanem nyeld le az ételt,ahogy adjuk,mert Jehova szelleme nyugszik rajra! Aztán ebbe persze bele is nyugodnak!

a századik juh 2018.11.13. 06:06:34

@Igazság Kereső: Miért kövessük Urunkat?

"Bizony, ha Úr nem rövidíti meg azokat a napokat, senki sem menekülne meg."

Ez olyan, mintha az Úr valakinek a neve lenne, nyilván Jehováé." Mondja Küklopsz testvér, és abban igaza van, hogy egyes esetekben névelő nélkül PONTOSAN OLYAN, mintha az Úr egy név lenne, csak épp nem Jehova neve van ott a legrégebbi ószövetségi lelet szerint.

A szervezet egyetlen bizonyítéka a szervezet által leszektázott, a szervezet által Jézussal szembemenő tanításokat hirdetőnek bélyeggzett, a szervezet által tévtanításokban leledzőnek minősített, barlangokba menekült kiközösítettek démonelhárító szövegei közt talált Fouad 266, ami megtalálása után a szervezethez került, ás csak 21 év elteltével tárták a nyilvánosság elé, amikor már a 33 függőleges vonallal ellátott szövegbe nyelv-szöveg és formaidegen módon a Kürios 6 karakterét eltávolítva 6 helyre 4 kánaánita karaktert írtak, ami a szervezet szerint YHWH.

A 12*6 bölcs, akikat a Watch Tower leműkincstolvajoz, nem vétett nyelvtani hibákat a Septuagintában, Jézus és tanítványai legalábbis nem említették meg, miként az eltelt majd 2 és félezer évben senki más, csak most Küklopsz testvér, akinek szervezete NEM PRÓFÉTA, de szellem által vezetett. Hogy melyik szellem által vezetett, az vita tárgya.

a századik juh 2018.11.13. 06:23:07

"De mégis furcsán hangzik(legalábbis magyarúl): Miért kövessük Urat? Hiányzik,vagy nem hiányzik? "

Az attól függ!

Ha elhisszük a Watch Towernek, hogy ez nem egy név, hanem egy cím, akkor furcsa.

Ha Isten Szavának hiszünk, amelyben ez olvasható:

"A lovas derekánál, a köpenyére ez a NÉV volt fölírva: KIRÁLYOK KIRÁLYA ÉS URAK URA" Jelenések 19:16 :

akkor úgy hisszük, hogy ez egy Név, és máris nem furcsa!

Mert ha név, akkor a "Miért kövessük Urat?" azt jelenti, hogy "Miért kövessük Jézust?", és az épp névelővel lenne furcsa:

"Miért kövessük a Jézust?"

Miért kövessük Wezetőt? Ez valóban egy cím, így helytelen!

Miért kövessük a Wezetőt ?

De a miért kövessük a Küklopsz testvért nem jó.

Miért kövessük Küklopsz testvért? Így helyes!

Tehát a Watch Tower ott csal, amikor elülteti a gondolatot, hogy az Úr az nem név, hanem cím!

Ha ezt elfogadjuk, akkor igazuk van a nyelvtani elemzésben.

Csakhogy akkor embereknek hiszünk, nem pedig Isten Szavának, amely szerint az Úr az bizony egy név!

Szerintem legalábbis. :)

Igazság Kereső 2018.11.21. 16:03:08

@D.mara: "vagy egész oldalakat linkelnek be az Őrtorony tanulmányozási cikkekből, mintha az is "szentírás" lenne."

Mert nincs a tagoknak önálló értelmezésük. Nincs megengedve nekik,hogy a kiosztott "szellemi eledelen" túl saját gondolataik s értelmezeseik legyen. Mondván "legyetek egységesek a hitben". De ez egy hamis és kikényszerített egység! Nem ilyenek voltak az I.sz. beli gyülekezetek. Nem volt gúzsba kötve a vélemény! "Vagy ezt gondolod,vagy kizárunk!" Nem volt a kutatás,nyomozás az írásokban, összehasonlítások más szerzők írásaival véleményével és ezek megvitatása tiltott,s csak amiket mi mondunk fogadd el, és csak a mi értelmezeseink lehet kutatási alap! Semmi hasonlóról nem tudok! Ez az információ kontrol nyilvánvalóan a pénzről és a hatalomról szól!

Igazság Kereső 2018.11.21. 16:13:12

@Igazság Kereső: Még valami!

Mikor már csődöt mondtak az érvelesekben,akkor jön az István egyedüli igaz szervezete kártya. Miszerint, fent tudják jól,AKKOR IS HA BIZONYÍTHATÓAN NEM IGAZ,mert őket vezeti Jehova és Jézus s mindenki más ostoba, és Sátán által megvetett, ezért nem lehet úgy,ahogy mindenki más rajtuk kívül mondja! A bizonyítékok nem jelentenek semmit,mert a kognitív disszonancia olyan erős, hogy elnyom minden józan magyarázatot s bizonyítékot!

Igazság Kereső 2018.11.21. 16:15:54

@Igazság Kereső: Bocsi elírtam! :D Automata billentyűzet...
Helyesebben: "az Isten egyedüli igaz szervezete kártya. " :)

Igazság Kereső 2018.11.21. 23:54:13

@D.mara: "Isten látja a lelkem, nem akarom bántani őket - éppen ma gondoltam rá, hogy be is fejezem a blogokon való írogatást"

Azt javaslom,ne tedd! Sokat segítenek a blogok,az azokon olvasott hozzászólások! Biztosan sok olyan Tanú olvasgat ehez hasonló blogokat, akikben felmerült a kétely. Én is köztük vagyok,aki ugyan így jutottam felismerése az Őrtorony Zrt-vel kapcsolatban! Hatásos eszköze a megmentésének, és aki felébred-ahogy én is-később szívből hálás lesz azoknak,akik lehetőségeikhez mérten segítettek ebben nekik!

a századik juh 2018.11.22. 16:07:00

@D.mara: "Jehova vagy Jézus? Jézus vagy Jehova?" 237 helyre TETTÉK BE az Újszövetségbe a Jehova nevet. Azért kellett betenni, mert nem volt ott.

" MEGHALTAM" Hát igen... :) A Szentírás élő, és ható, kibuktatja a hamisítást!

a századik juh 2018.11.22. 16:09:07

@D.mara: "Ennyi, kész, belefáradtam."

Melyik fórumról van szó? Lehet, csak egy kis segítségre lenne szükséged. :)

a századik juh 2018.11.22. 16:15:11

@D.mara: "úgy vettem észre, hogy egyre alacsonyabb értelmi színvonalon nyilvánulnak meg a Tanúk. Vagy borzasztó vulgáris, nyomdafestéket nem tűrő szavakat használnak a nekik ellentmondóknak, vagy pedig a társulati kiadványokból összeollózott érvelésekkel találkozom"

Igen, éppen ezért kell tükröt tartani nekik, kifigurázni a mondandójukat, mivel meggyőzni úgysem lehet azt, aki nem kételkedik, legalább az ellentmondásokra felhívni a figyelmet.

Viszont erre más nem képes, csak olyanok, akik ismerik a szervezeti tanítást és a szervezet érvelési mechanizmusát, illetve az érveléseik gyenge pontját.

A szervezet tanítása kétélű fegyver, legjobban a teokratikus kiadványok felhasználásával lehet elgondolkoztatni a testvéreket.

a századik juh 2018.11.22. 16:20:40

@Igazság Kereső: "A bizonyítékok nem jelentenek semmit,mert a kognitív disszonancia olyan erős, hogy elnyom minden józan magyarázatot s bizonyítékot!"

Ezért kell a kiadványokból ellentmondani a kiadványoknak.

Cáfolja a szervezet a szervezetet! :)
süti beállítások módosítása