L.Gabi visszatért?
2019. július 18. írta: a századik juh

L.Gabi visszatért?

"A magyar törvények kijelentik, hogy „állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerét” 8§ (2), így nem is kötelesek annak tartalmát feltárniuk, sőt még akkor is megtagadhatják a tájékoztatást, ha azt esetleg kifejezetten kérik (mert pl valaki más tett feljelentést az ügyben)."

olvasható egy állítólagos blogközösség oldalán ISMÉT.

Nézzük meg, miért mondhatjuk erre az ismételt, időközönként rendszeresen felbukkanó, L.Gabi vesszőparipájaként elhíresült kijelentésre, hogy nem igaz:

 Azért, mert a gyakorlat cáfolja: 

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/10/20/papirra_rogzitettek_dossziekba_tettek_a_gyonasi_titkokat

Vagyis még mindig NEM IGAZ,

hogy az állami hatóság nem vizsgálhatja az  egyházak belső szabályrendszerét!

 

pedo.jpg

Bizony, hogy vizsgálhatja, és vizsgálja is!

Vizsgálta és vizsgálja a szcientológusok belső szabályrendszerét, és bizony Jehova Tanúi egyháza is vizsgálat alatt volt, van, és lesz, mégpedig azért, kedves L.Gabi és L.Gabiné, mert valaki kifejezetten kérte, azaz feljelentést tett az ügyben!

Ne feledjük: A tények ellenére valakiknek még mindig a Watchtower védelme a fontos:

"A magyar törvények kijelentik, hogy „állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerét” 8§ (2), így nem is kötelesek annak tartalmát feltárniuk, sőt még akkor is megtagadhatják a tájékoztatást, ha azt esetleg kifejezetten kérik (mert pl valaki más tett feljelentést az ügyben)."

Miért HANGOZTATJÁK RENDSZERESEN mégis Gábor barátunk és követői ezt?

Miért tartják fontosnak, hogy ez a többször cáfolt, szándékosan nem teljesen kibontott információ megjelenjen rendszeresen Magyar "exjt" oldalakon? 

Döntse el mindenki saját maga, kinek mi célja ezzel.

Az viszont biztos, hogy az állami hatóságok

VIZSGÁLHATJÁK AZ EGYHÁZ BELSŐ SZABÁLYRENDSZERÉT       

jwensz.jpg

-pláne bizonyítékokkal alátámasztott be vagy feljelentésre- amennyiben az szembemegy az állam törvényeivel és jogszabályi rendelkezéseivel.

 

Ez történt többek között Oroszországban is, ahol az Orosz hatóságok szélsőségesnek, gyűlöletkeltőnek, adócsalónak jelentették ki a Watchtower Inc.-et, a Jw.org tulajdonosát, Jehova Tanúi szervezetét.

nyet_1.jpg

Ez a szervezet ugyanúgy jár el a világ minden táján, mint Oroszországban, azaz ha ott ilyeneket tettek, akkor mindenhol máshol is ugyanezt teszi ez a szervezet.

Ha az állami hatóság nem vizsgálhatná egy egyház belső szabályzatát, akkor az adómentességet kihasználva kismillió olyan autóalkatrész-hívő egyház lenne, amely adómentesen kereskedik imádatuk tárgyával, az autóalkatrésszel, például. (megtörtént esetek!)

Az állami hatóságok tehát VIZSGÁLHATJÁK AZ EGYHÁZAK BELSŐ SZABÁLYRENDSZERÉT

AKKOR,

HA ERRE ALAPOS OKUK VAN,

például bizonyítékkal megerősített fel vagy bejelentés érkezik, és ha alapos a gyanú a jogszerűtlenségre.

     -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

wtf.jpg

-Nade Századik, ez az idézet ("A magyar törvények kijelentik, hogy „állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerét” 8§ (2), így nem is kötelesek annak tartalmát feltárniuk, sőt még akkor is megtagadhatják a tájékoztatást, ha azt esetleg kifejezetten kérik (mert pl valaki más tett feljelentést az ügyben)") egy Watchtower-szervezeten belüli pedofíliával foglalkozik!

Azaz támadja a Watchtowert!

Miért állítod mégis, hogy védi a Watchtowert?

-A cikk önmagában jó, de az idézet féligazságot tartalmaz. Ez ugyanolyan, mintha a Jehova Tanúi közt jelenlévő pedofíliáról szóló cikkjében a szerző beidézte volna, hogy a Biblia szerint 2 tanú kell, és ezért le is zárja ezt a dolgot, a tanúknak igaza van.

De nem,

a szerző OTT  továbblátott a betűknél, -amire Jézus Urunk is buzdított- és a kéttanús szabály MELLETT ezt is megtalálta:

Te nem olyan Isten vagy, aki örömét lelné a gonoszságban; nem maradhat meg nálad a gonosz” (ZSOLT 5:4)"

nyakkendo.jpg

Éppenezért tartom fontosnak jelezni, hogy habár valóban van egy ilyen paragrafus,

azt csak a Magyar Állam törvényeit és jogszabályait betartó egyházak belső szabályrendszereire vonatkozik,

amely szabálytalanságáról CSAKIS be vagy feljelentés útján szerezhet tudomást,

és, kedves Csilla,

máris nem egyházi belső szabályrendszert vizsgálnak, hanem egy bizonyítékokkal alátámasztott közérdekű bejelentést, vagy konkrét feljelentést...

karalabe_watch_1.jpg

Borzasztóan zavaró, hogy ebben az idézetben

-"A magyar törvények kijelentik, hogy „állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerét” 8§ (2), így nem is kötelesek annak tartalmát feltárniuk, sőt még akkor is megtagadhatják a tájékoztatást, ha azt esetleg kifejezetten kérik (mert pl valaki más tett feljelentést az ügyben)"

burkoltan  ott van,

(márpedig a Watchtower-módi szerint az ilyenfajta burkolt üzenet a FŐ ÜZENET!!!) 

hogy felesleges feljelentést tenni, a szervezet LE-GYŐZ-HE-TET-LEN...

és ez az ami zavar, jobbanmondva irritál!:

egy "exjt" ne erősítse azt a mítoszt, hogy a szervezet legyőzhetetlen, pláne hogy Ő is tudja, hogy nem az!

Ennyi és nem több, és azért itt, mert ott nem lehet.

 

[Szögletes zárójelben kérdezném meg, hogyha állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerétMÉG FELJELENTÉSRE SEM!!!, akkor a kisteremben lehetséges lenne-e azonnali megkövezéseket végrehajtani?

az_vesse_ra_az_elso_kovet.jpg

"Szülők, rokonok

Fiukat, Kisegítőúttörő Ábelt Jehova Tanúi rögtönítélő bírói bizottsága kövezés általi halálra ítélte, mert nem értett egyet szervezetünk azon tanításával, miszerint lehet háromlábú táblán karmesterpálcával mutogatva újrafogalmazni a nemzedék szó jelentését, és ezt a kijelentését nem bánta meg, így  az ítéletet az Általános Út és Koponyatörők clubbja végrehajtotta. 

Mellékeltünk 2 biblián alapuló kiadványt, hogy Ön hogyan kerülhet Istenünk megígért, csodálatos paradicsomába már most, illetve hogy vajon kell-e félnie a halottaktól?

Testvéri szeretettel: Jehova Tanúi Rögtönítélő Bírói Bizottsága és az Általános Út és Koponyatörők clubbja"

Másnap megy Erzsikenéni a rendőrségre:

-Jajj, százezredes úr, Jehova Tanúi megkövezték a fiamat, segítsen!

-Hát előszöris jónapot, aztán meg jogosítványt-forgalmit!

Sajnos a fia megkövezésének ügyében nem segíthetek, az az egyház belső szabályzatához tartozik, amit mi nem vizsgálhatunk, még feljelentésre sem!

-Nade meghalt a fiam! Megkövezték Jehova Tanúi!!!

-Sajnálom, semmit sem tehetünk, meg van kötve a kezünk, nem vizsgálhatjuk egyházak belső szabályrendszerét még feljelentésre sem, értse már meg! Ez a törvény! ]

kovezes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9714968658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.07.18. 16:59:39

Ha nem lehet vizsgálatot indítani, akkor hogy lehet betiltani? Miért éri meg egyes ex-tanúknak védelmezni a Szervezetet? Most akkor melyik oldalon is áll? Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni! Vagy ahogy Jézus mondta: " vagy az egyiket szereti és a másikat megveti." Vagy netántalántán esetleg kém? :D

Ki tudja...

a századik juh 2019.07.23. 06:52:09

@Igazság Kereső: Hát ez az! Kicsit jobban belegondolhatna, miket ír le. Mert ha nem lehet vizsgálatot indítani, akkor betiltani sem lehet, ahogy írod... Azaz a szervezet LE-GYŐZ-HE-TET-LEN... miközben Angliába jár pereket tanulmányozni...

aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/02/23/_egy_ellened_keszult_fegyver_sem_lesz_jo_szerencses_a_jo_hir_vedelmezeseert_es_torvenyes_megerosites

gold.prince 2019.07.26. 14:25:53

Mielőtt bárki is a ""másik oldalt" ítélgeti, én azt ajánlanám, hogy mindenki tartson saját magára nézve önvizsgálatot, mivel jelenleg nem az EXJT-k azok, akik egy hamis vallási szervezetet "kiszolgálnak".

Mit mondott Jézus, mi a legnagyobb bűn?

"MINDENEKELŐTT pedig tartózkodjatok a farizeusok kovászától...."

youtu.be/zxSMhVVHNzc

gold.prince 2019.07.26. 15:10:40

Akinek hosszú a prédikáció, annak itt a "lényeg":

youtu.be/zxSMhVVHNzc?t=3911

a századik juh 2019.07.26. 19:14:36

@gold.prince: Úgy ítélted meg, hogy sokan vannak az ítélkezők? :)

Igazság Kereső 2019.07.27. 17:31:55

Jehova Tanúi után hallgassak meg még egy hamis tanítót? Vak vezet világtalant! Sarlatánok okozta sebeimet gyógyítassam kuruzslókkal? Ugyan már....

Most akkor mit keverek mivel?

Mind azt mondja, hogy ő tudja a tutit, miközben semmit sem tudnak!

a századik juh 2019.07.31. 19:18:46

@Igazság Kereső: Elég karcos véleményed van azokról, akiket nemrég még Isten szolgáinak tartottál... :)

Igazság Kereső 2019.08.02. 23:32:03

@a századik juh: Ahogy mindenki másnak, miután megtudta,hogy átverték! Te vajon már azonnal az elejétől tudtad,hogy kikkel állsz szemben? Mert,ha igen, biztosan nem álltál volna szóba velük. Az is biztos, hogy egy ideig te is az egyedüli igazságnak tekintetted a tanultakat, mert más különben nem lettél volna csak úgy hobbiból Tanú. Én annak tekintem őket-és minden más egyházat-ezek után amik valójában. Olyanoknak, akik fennkölten hangoztatják kizárólagosságukat és isteni elfogadottságukat, miközben képtelenek bebizonyítani állításaikat. Ez minden eszmére és vallásra egyaránt értem. "Világtalanok vak vezetői" Már csak az a kérdés, hogy akkor hol van valójában a Vezető....

Ebből a szempontból valóban sarlatánok és kuruzslók kezelésére
vannak bízva a "juhok". Egyik hozzá nem értő elrontott kezelését gyógyítassam egy másik hasonlóval? Ki menne ilyen orvosi kezelésre? Egyik csapdából a másikba? Senkinek nem ajánlom!
De az út természetesen fakultatív!

leslie07 2019.08.13. 08:26:52

@Igazság Kereső: A magyarázat arra, hogy EXJT miédi a szervezetet,amelyből kirekesztették abban rejlik, hogy őt nem azért rekesztették ki ,mert netalán
elfogadta a szentszellemet valós személynek, esetleg Pál apostolhoz és a korai keresztényekhez hasonlóan felismerte ,hogy Izrael Istene nem a jehova nevűvel, hanem Khrésztosszal azonos ,hanem olyan bűnök miatt,amiért
a szervezet szabályzata alapján ki lehet valakit közösíteni. Az ilen ExjT nem veti meg a szervezet tanítását, de vissza se akar oda menni, tudniillik nem akar lemondani azokról a cselekedetekről,amelyek a kizárásához vezettek.
Csak azért kritizálja a szervezet véneit, felvigyázóit, hogy rámutasson ők sem különbek nála, Az Igaz Istenhez a Khrésztoszhoz sem akar megtérni,
sem a Szentszellemet befogadni, mert nem akar az Isten akaratából szentté lenni, hisz akkor le kellene mondania testi vágyairól. Továbbra is tagadnia kell a Szentírás kijelentéseit - ehhez pedig jó jön neki a szervezet tanítása - hogy megnyugtassa lekiismeretét(ha van neki ilyen) azzal a tévtannal,hogy nics élet a halál után a lekeknek, ezért nem kell tartani
tetteinek a következményeitől. Ezeknek eszük ágában sincs megtérni büneikből ,kérni a Megváltó Isten bocsánatát, hisz szervezet tanítása alapján nincs is Megváltó Isten. Blogjaikon ezért harcot vívnak azon ExjT ellen,akik hisznek a Megváltó Istenben a Khrésztoszban és a Szetzsellem Istenben, az újjászületés fontosságában stb. Nekik továbbra is más istenük van és más krisztusuk. A jehova nevüt tartják istennek és a szervezetét
annak tanításával együtt az egy igaz vallásnak. A blogjaikon nem szivesen
idézik az Isten Szavát, azokat pedig,akik Isten Szavával iritálják őket támadni kezdik, majd elnémítják,ami azt jelenti, hogy kizárják a blogról,
amit birtokolnak.

leslie07 2019.08.13. 09:23:23

@Igazság Kereső: Ebből a szempontból valóban sarlatánok és kuruzslók kezelésére vannak bízva a "juhok."

Nem bízta rájuk az igaz Isten a Khrésztosz a juhokat. Ellenkezőleg.
Ezek a becsábított emberek megkapták az Istentől a hit ajándékát.
Talán korábban el is fogadták az Isten Szavát hamisítatlanul. És akkor jött a Sátán és valamelyik vallásszervezetét felhasználta , hogy elfojtsa ezekben az emberekben az igazság iránt érzett vágyakozást.
A legtöbb esetben az a gond, hogy nem volt,aki a Szentírás segítségével,
megvédte volna ezeket. Így könnyű prédává váltak a hamis tanítók számára. Ők maguk is felismerhették volna , hogy hamis tanítóval
állnak szemben ,ha hittel ragaszkodtak volna az Isten hamisítatlan kijelentéseihez. Még az Őrtorony szervezeten belül annak fennállása óta
kaptak figyelmeztetéseket. nem véletlenül vannak többen azok,akik elhagyták az Őrtorony szervezetet azoknál,akik benne vannak.
Az apostol azt mondotta, hogy e tudatlanság idejét elnézi az Isten, de mostantól kezdve meg kell térni , követni kell az igaz Istent a Khrésztoszt,
segíteni azoknak,akik a szervezet fogságában vannak megismerni az igazságot a szervezetről és az igaz Istenről.

leslie07 2019.08.28. 04:15:33

@Igazság Kereső: De lehet vizsgálatot indítani a belső szabalyokkal kapcsolatosan. Ennek számtalan példája van a világon.
Az Őrtorony szervezet ördögpajai azt képzelik magukról, hogy ők áthághatják a világ törvényeit. Norvégiában vizsgálat indult ellenük,
aztán nem tetszett nekik a döntés. Az EU bírósága nem adott helyt a fellebezésüknek.

piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jehova-tanuja-is-lehet-szemelyes-adatkezelo/

leslie07 2019.08.28. 05:15:52

@gold.prince: Szép stílusban előadott beszéd. A kérdés, hogy mennyibe került a hallgatóságnak. Mert ugye egyes helyeken a hit alapja a "TIZED".
A beszés nagyon jól előkészített retorikai szempontból hibátlan.
Ellenben hiányzik belőle a Szellem ereje.

a századik juh 2019.08.29. 08:29:10

@gold.prince:

Jézus Urunk rendszeresen egy közösségbe volt azokkal, akiket Kígyóknak és viperafajzatoknak nevezett.

Jézus Urunk azért tett így, mert nem felejtette, hogy nem csak az egészségesekhez jött, akiknek alapból nincs szükségük orvosra.

Jézus Urunk nem tartotta képmutatásnak, ha kimutatja az agapé stílusú szeretetet olyanok felé, akiknek cselekedeteit egyébként elítélte.

Könnyű képmutatással vádolni valakit a szemünk látása alapján, és a fülünk hallása alapján.

Maga Jézus Urunk kígyók és viperafajzatok között járt, képmutatás nélkül.

Nem ismerek Nála bátrabbat.

leslie07 2019.09.05. 08:06:28

@a századik juh:" Maga Jézus Urunk kígyók és viperafajzatok között járt, képmutatás nélkül."

A képmutatás nélküli cselekedete abban nyilvánult meg, hogy megmondja
nekik , hogy az ördög gyermekei és viperafajzatok, no meg azt, hogy nem kerülhetik el a gyehennát.

a századik juh 2019.09.08. 07:40:18

"Most értesültem arról, hogy a cikk egy mondata félreértésre ad okot egyeseknek:

"A magyar törvények kijelentik, hogy „állami hatóság nem vizsgálhatja egy egyház belső szabályrendszerét” 8§ (2), így nem is kötelesek annak tartalmát feltárniuk, sőt még akkor is megtagadhatják a tájékoztatást, ha azt esetleg kifejezetten kérik (mert pl valaki más tett feljelentést az ügyben)."

Vannak, akik úgy vélik, hogy ez a mondat elijeszthet egyes tagokat attól, hogy feljelentést tegyenek egy esetleges törvénysértő üggyel kapcsolatban, amiről tudomásuk van a gyülekezet berkein belül, mivel a mondatból valahogyan azt olvasták ki, hogy értlemetlen a szervezet elleni jogi küzdelem, mivel az legyőzhetetlen.
Ez nem így van, és a mondatból sem ez derül ki. Egyszerűen csak idéztem az ide vonatkozó MAGYAR törvényt, amit a MAGYAR hatóságok gyakran használnak, amikor valakit egy vallásos szervezetben ért sérelem. A törvényt nem én írtam, és nem is feltétlenül értek vele egyet, csak beidéztem, mert hozzátartozik a tárgyhoz. Nyilvánvaló, hogy ha bűncselekmény történik (pl gyermekmolesztálás), akkor abban a magyar hatóságok várhatóan el fognak járni. A kérdés, hogy mi módon értesülnek egy ilyen esetről. A nemzetközi tapasztalatok szerint, a legkevésbé fognak a gyülekezeti felvigyázóktól értesülni, sokkal valószínűbb, hogy egy kivülálló (vagy maga az áldozat) tesz feljelentést. A gyülekete előljárói még abban az esetben is megtagadhatják az üggyel kapcsolatos feljegyzéseiket a bíróság rendelkezésére bocsátani, ha arról bírói végzést kapnak. Bár más országokban mások lehetnek a törvények, én ebben nem vagyok jártas, a magyar törvények védik az egyházak belső eljárásait, és nem csak azokét, akik betartják a törvényeket, hanem minden ún. bevett egyházra vonatkozik a törvényi védelem.
Én senkit nem szeretnék sem megakadályozni, sem eltéríteni az igazságszolgáltatástól, de nem árt tudatosítani, hogy mire számíhat egy olyan személy, aki erre szánná el magát. A nyugati demokráciákban elért eredmények nem mindig alkalmazhatóak az itthoni körülményekre.

Gyanítom, hogy azoknak, akik a törvényességet és a közérdekű bejelentés szükségességét szajkózzák, nincsenek személyes tapasztalataik a magyar hatóságok hozzáálllásában az ilyen "belső egyházi ügyek" vonatkozásában. Személy szerint én szeretném, ha több ilyen "közérdekű bejelentés" lenne, és a blog felületet ad az ilyen irányú személyes tapasztalatok megosztásának (konkrét források megadásával). Eddig még nem érkezett ilyen irányú megkeresés az adminok felé. "

:D

Naná, hogy nem érkezett ilyen irányú megkeresés a lehetőséget adó blog adminjai felé, lévén kitiltotta azokat ez a lehetőséget adó blogfelület, akik konkrét forrásokat adtak meg akár a jogi tevékenységükről, AKÁR A BIBLIÁBÓL erre vonatkozóan.

Az említett L.Gabi odáig ment, hogy terrorcselekményre való felbujtásnak nevezte azt, amikor egy jogi győzelmet elért volt Jehova Tanúja idézett a blogján egy idevonatkozó részt a Bibliából.

"Gyanítom, hogy azoknak, akik a törvényességet és a közérdekű bejelentés szükségességét szajkózzák, nincsenek személyes tapasztalataik a magyar hatóságok hozzáálllásában"

Nemcsakhogy nem gyanítod, hanem PONTOSAN TUDOD, hogy az, aki ezt szajkózza, az konkrét jogi győzelmet értek el a Magyarországi Jehova Tanúi Egyházzal szemben, ergo a fent idézett mondattal igyekszel félrevezetni azokat, akik esetleg nem ismerték L.Gabit és az ő blogját, azaz TE-OK-RA-TI-KUS HAD-VI-SE-LÉST alkalmazol, nem bontod ki teljesen az igazságot, ellenben valótlanságot álítasz, hisz pontosan tudod az ellenkezőjét annak, amit gyanítani vélsz az írásodban.

Úgy néz ki, L.Gabi mégsem tért vissza, mert el sem tünt?

a századik juh 2019.09.13. 05:00:43

@a századik juh: "Ha bárkinek tudomása van olyan írásról, melyben egy magyarországi szervezet elleni győztes per részletei tudhatók meg, akkor kérem linkelje be ide, vagy küldje el nekem emailben (ha esetleg éppen ki van tiltva erről a blogról, és nincs lehetősége kommentelni).
Az igaz, hogy az a személy , aki "konkrét győzelmet ért el a Magyarországi Jehova Tanúi Egyházzal szemben", jelenleg nem szólhat hozzá a legtöbb magyar exJTs blogon, de évekig uralta azokat, így számtalan lehetősége lett volna korábban arra, hogy megossza az ezzel kapcsolatos információt, ha ez számára annyira fontos lenne. Amit én tudok az üggyel kapcsolatban, az egy adományozással kapcsolatos polgári per, ami korántsem "közérdekű bejelentés", de attól még érdekes lehet másoknak.bejelentés", de attól még érdekes lehet másoknak."

Milyen "a legtöbb magyar exJTs blogon" ???

Tán a közös blog a "a legtöbb magyar exJTs blog"???

Ateisták írásait reklámozod, és magad is az vagy, miként L.Gabi is ateista... hogyan fogsz segíteni az Istenkereső személyeknek? Lebeszéled őket Istenről??? Nevetségesnek nevezed a Bibliát?

"így számtalan lehetősége lett volna korábban arra, hogy megossza az ezzel kapcsolatos információt, ha ez számára annyira fontos lenne."

:D

Hát igen... van baj... :(

"akkor kérem linkelje be ide, vagy küldje el nekem emailben (ha esetleg éppen ki van tiltva erről a blogról, és nincs lehetősége kommentelni). "

Én ezt nem igazán ajánlom.

leslie07 2020.10.31. 23:53:56

a századik juh 2020.10.29. 15:02:23
"a férfi homoszexualitás „majdnem mindig családi kapcsolatokban — különösen apa és fiú között — kialakult problémák eredménye”."

Akkor -ezek szerint- a "női homoszexualitás" pedig az anya-lánya között kialakult rossz kapcsolat eredménye?

Mertugye ez a fajta homoszexualitás is jelen van a szervezetben,

érdekelne,

a szerző szakmai véleménye szerint megáll-e tehát a fenti megállapítás a nőkre vetítve?
jehovatanui.blog.hu/2020/10/02/miert_vannak_ilyen_erzeseim

www.youtube.com/watch?v=b2aSsXxJ0MU

a századik juh 2020.11.02. 08:37:59

@leslie07: Ha nem jön levél emezen, megpróbálom amazon!

Nos, az amazon szó ezt jelenti a watchtowerinc szerint:

"Az „amazonok” szó valószínűleg a görög a (jelentése: ’nélkül’) és a ma·zosʹ (jelentése: ’mell’) szavakból ered. A legenda szerint az amazonok eltávolították a jobb mellet, hogy így könnyebben bánhassanak az íjjal és a nyíllal."
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/101997201?q=amazonok&p=par

Tehát ne leveelt várjunk, hanem füstjeleket, szerintem!
:)
süti beállítások módosítása