Börtönbüntetés 6 tanúnak
2019. szeptember 25. írta: a századik juh

Börtönbüntetés 6 tanúnak

 6 Jehova Tanúját szélsőséges csoport támogatása miatt

kettő, és három és fél év közötti börtönbüntetésre ítélt az Orosz bíróság.

Oroszország 2017-ben szélsőségesnek nyilvánította  Jehova Tanúi szervezetét, a Watchtower Inc.-et,

és bűncselekménynek minősítette a Watchtower Inc. által előállított nyomtatott vagy online anyagok birtoklását és terjesztését.




A szaratovi bíróság szerint Konstantin Bazhenovnak, Aleksej Budenchuknak, Felix Makhammadievnek, Roman Gridasovnak, Gennadi Németnek és Aleksej Miretskynak azért kell börtönbe mennie, mert  szélsőséges szervezetet szerveztek, szélsőséges szervezet gyűlésein vettek részt, illetve szélsőséges szervezetet finanszíroztak. (Feltételezhetően mindannyian vének) 

Az ügyészek hat és hét év közötti börtönbüntetést kértek .

Jarrod Lopes,  Jehova Tanúi szóvivője kijelentette, hogy a Watchtower Inc. szervezetéhez tartozókat  „békés keresztény imádatuk miatt ítélték el”.

Rachel Denber, az Human Rights Watch Közép-Ázsia igazgatója azt mondta, a "semmiért" ítélték el ezeket a személyeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9915139018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2019.10.02. 21:46:25

Ezek az emberek ellene szegültek a parancsnak és nem engedelmeskedtek
a felsőbb hatalomnak, hanem a korábbi tiltás ellenére szélsőséges, másokkal
szemben gyülölködésre uszító tanokat közvetítettek a kiadványaikban.

Nem az igaz Isten Khrésztosz nevéért lettek megbüntetve, hanem köztörvényes büncselekményt követtek el, szembe fordulva a bírói határozattal nem szüntek meg szélsőséges, destruktív , gyülöletkeltő tanokat hírdetni. megkapták azt,amire az apostol figyelmeztetett:

1
Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és amely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.
2
Azért, aki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; akik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek.
3
Mert a fejedelmek nem a jó, hanem a rossz cselekedetnek rettegésére vannak. Akarod-é pedig, hogy ne félj a hatalmasságtól? Cselekedjed a jót, és dícséreted lesz attól.

Csak bizakodni tudunk az Úr Khrésztosz kegyelmében, hogy ebből sokan okulnak majd és elhagyják az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetet.
süti beállítások módosítása