Watchtower: A katolikusok szembemennek Isten parancsával!
2019. december 19. írta: a századik juh

Watchtower: A katolikusok szembemennek Isten parancsával!

Mindannyian ismerjük a Watchtower 2-tanús szabályát, miszerint addig, amíg nincs legalább 2 tanú egy bűncselekményre (függetlenül az EGYÉB BIZONYÍTÉKOKtól) addig nem lehet elítélni még a kisterembe pedofilkodó wéneket sem.

 

Bezzeg a katolikusokat nem érdekli ennyire az a bizonyos wacstoweresített 2 tanús szabály!

koronas_kereszt.jpg

"Történelmi fordulat a kánonjogban - Eltörölte a kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélések titkosítását a pápa

2019.12.18. Jogi Fórum / MTI

Ferenc pápa közölte kedden, hogy eltörli a legmagasabb szintű titkosítást, amely eddig a kiskorúakkal szemben papok által elkövetett szexuális visszaélések, erőszak és pedopornográfia vatikáni és egyházmegyei jogi dokumentációjára vonatkozott.

Az intézkedés a polgári hatóságokkal való együttműködés elősegítését célozza.

Ferenc pápa az általa 2010-ben kiadott Legsúlyosabb büntetendő cselekményekkel kapcsolatos jogszabályok (latinul Norma de gravioribus delictis) két cikkelyét módosította. Ezzel a 18 éven aluliakkal szembeni szexuális visszaélés, erőszak és pedofília ügyeiben törölte a kánonjogból az eddig hatályos úgynevezett pápai titkosítást.

Charles Scicluna máltai érsek, a Hittani Kongregáció titkárhelyettese, a Vatikán "pedofíliaellenes ügyésze" újságíróknak úgy magyarázta a pápa intézkedését, hogy az egyházfő a legmagasabb kánonjogi titkosítási szintet törölte el.

Scicluna hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa intézkedése nem a papi pedofíliát érintő jogi dokumentumok nyilvánosságra hozatalát jelenti, hanem az állammal, vagyis a polgári hatóságokkal való együttműködés könnyítéséhez vezet. Ezentúl az egyház átadhatja a polgári hatóságoknak az ügyekre vonatkozó dokumentumokat, az áldozatok vagy mások esetleges bejelentéseit, tanúvallomásokat, valamint az egyházi peranyagot is. A vatikáni ügyész kiemelte, hogy a pápai titkosítás eltörlésével mostantól az áldozatok megismerhetik a vatikáni bíróságon az ügyükben született ítélet részleteit.

A pápai intézkedés a vatikáni hivatalokban és az egyházmegyéknél őrzött dokumentációra egyaránt vonatkozik. A vatikáni dokumentumokhoz az ügyészek és más polgári hatóságok nemzetközi kiadatási kérelem útján juthatnak hozzá, az egyházmegyei dokumentumokért egyenesen az illetékes püspökhöz kell fordulniuk. Andrea Tornielli szentszéki kommunikációs igazgató "történelmi" fordulatról beszélt, amelyet a pápa a nyitás és az átláthatóság jegyében hozott.

A Vatikán hangsúlyozta, hogy a titkosítás alóli feloldás nem vonatkozik a gyónási titokra, és továbbra is biztosítandó az áldozatok és tanúk adatainak védelme.

Ezzel egy időben a Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta Luigi Ventura franciaországi pápai nuncius lemondását. A 75 éves Venturával szemben a francia ügyészség vizsgálatot indított szexuális zaklatás miatt, amelyet a gyanú szerint a párizsi polgármesteri hivatal két fiatal munkatársával szemben követett el."

https://www.jogiforum.hu/hirek/41239

jw_tokeletes.jpg

Nos, vajon a Watchtower szintén együtt akar-e működni a hatóságokkal, vagy pedig megmarad továbbra is a pedofilrejtegető szerepkörében?

Addig is -és persze ezek után- olvassuk el a Watchtower véleményét azokról a "szervezetekről", akik "azzal vannak elfoglalva, hogy csökkentsék a kárt, mely a róluk alkotott képet érte; magukat védik, nem pedig a kiszolgáltatott gyermekeket."

 

"Ausztráliában a The Battle and the Backlash: The Child Sexual Abuse War című könyv ismertetője a papok és más bizalmi állásban lévők által elkövetett gyermekmegbecstelenítésre utalva megjegyezte, hogy az érintett szervezetek úgy tűnik, azzal vannak elfoglalva, hogy csökkentsék a kárt, mely a róluk alkotott képet érte; magukat védik, nem pedig a kiszolgáltatott gyermekeket."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1415358250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.12.19. 17:03:13

Nocsak, "Nagy Babilon" sokkal értelmesebben gondolkodik, mint a szent és sérthetetlen Őrtorony zrt?

Nyilván ebben valóban benne van az egyházról alkotott kép helyreállítására tett intézkedés is.

Na de, legalább ennyire kellene,hogy az Őrtorony zrt-t is érdekelje a róla kialakult kép! Nem? "Isten szervezete" vonzónak kellene mutatkozzon, annál is inkább valóban tisztának kellene annak lennie! Tisztábbnak bármely emberi intézménynél. Hát....nem éppen ezt látjuk! Pedig felettébb hangoztatják szentségüket és kiválóságukat...

Valójában, mi a fontos számukra?!