Mai napiszöveg kontra kincstár
2020. június 15. írta: a századik juh

Mai napiszöveg kontra kincstár

"Június 15., hétfő

„Vegyél igazságot, és soha ne add el” (Péld 23:23).

Mi a legértékesebb tulajdonod? Hajlandó lennél elcserélni valami kevésbé értékesre? Jehova önátadott imádóiként könnyen tudunk válaszolni erre a két kérdésre: a legértékesebb tulajdonunk a Jehovához fűződő kapcsolatunk, és soha semmiért nem mondanánk le róla. Kincsnek tartjuk a Bibliában található igazságot is, amely lehetővé teszi, hogy jó kapcsolatban legyünk égi Atyánkkal (Kol 1:9, 10). Gondoljunk csak bele, mi mindent tanít nekünk a nagy oktatónk a Szaván keresztül! Feltárja, hogy mennyire fontos az ő neve, és hogy milyen megnyerő tulajdonságai vannak. Tudatja velünk, hogy az irántunk érzett szeretete arra indította, hogy gondoskodjon a váltságról a Fia, Jézus által. Megismerteti velünk a messiási királyságot és a földi paradicsom reményét. Arra is oktat minket, hogy hogyan viselkedjünk. Nagyra becsüljük az igazság ismeretét, mivel ezeknek a tanításoknak köszönhetjük, hogy közeledhetünk a Teremtőnkhöz, és igazán értelmes lehet az életünk. w18.11 3–4. o., 1–2. bek."

jehova-erme.jpg 

A KINCS angolul treasure,

"a Bibliában található igazság"

tehát egy angol testvérnek treasure...

Üssük már be ezt a szót Őrtorony online keresőjébe...

Találunk egy ilyet:

"treasurer’s"...

"Treasurer’s Office,

Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, 25 Columbia Heights, Brooklyn, New York 11201 "

"HOGYAN ADOMÁNYOZNAK NÉHÁNYAN A KIRÁLYSÁG-PRÉDIKÁLÓMUNKA SZÁMÁRA

 A VILÁGMÉRETŰ MUNKA TÁMOGATÁSA: Sokan félretesznek vagy előirányoznak egy bizonyos összeget arra, hogy a következő felirattal ellátott ládába helyezzék: „Adományok a Társulat világméretű munkájához — Máté 24:14.” A gyülekezetek minden hónapban továbbítják ezt az összeget a brooklyni központba, vagy a legközelebbi fiókhivatalba.

 AJÁNDÉKOK: Az önkéntes pénzadományokat közvetlenül a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, 25 Columbia Heights, Brooklyn, New York 11201 címére vagy a Társulat helyi fiókhivatalához lehet küldeni. Ékszerek és más értékek is képezhetik az adomány tárgyát. Az adományt kísérje egy rövid levél azzal a megállapítással, hogy ez egyértelmű adomány az adományozó részéről.

 FELTÉTELHEZ KÖTÖTT ADOMÁNY-ELRENDEZÉS: Olyan módon is lehet pénzt adományozni a Watch Tower Societynak, hogy az adományozó haláláig a pénz letétben marad a Társulatnál azzal a feltétellel, hogy személyes szükség esetén visszakerül az adományozóhoz.

 BIZTOSÍTÁS: Életbiztosítási kötvény vagy nyugdíjazási szándék kedvezményezettjeként is lehet a Watch Tower Societyt megnevezni. Az ilyen elrendezésről értesíteni kell a Társulatot.

 BANKSZÁMLÁK: Bankszámlák, letétnyugták vagy egyéni nyugdíjszámlák helyezhetők el a Watch Tower Societynál kezelés céljából, vagy elhalálozás esetén értékük kifizethető a Watch Tower Societynak, a helyi bankelőírások szerint. Az ilyen elrendezésről értesíteni kell a Társulatot.

 RÉSZVÉNYEK ÉS KÖTVÉNYEK: Részvények és kötvények adományozhatók a Watch Tower Societynak akár oly módon, hogy a részvény vagy a kötvény egyértelműen a Társulatnak szánt adomány, akár olyan elrendezés alapján, mely szerint a jövedelmet továbbra is az adományozónak kell kifizetni.

 INGATLAN: Eladható ingatlant is lehet a Watch Tower Societynak adományozni akár oly módon, hogy ez az adományozó egyértelmű ajándéka, akár oly módon, hogy az adományozóé a holtig tartó haszonélvezet, és az adományozó továbbra is az ingatlanban lakik élete hátralevő részében. Ingatlan adományozása előtt, kérjük, az adományozó lépjen kapcsolatba a Társulattal.

 VÉGRENDELETEK ÉS LETÉTEK: Tulajdont és pénzt is lehet a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvaniára hagyni törvényes végrendelet által, vagy a Társulatot lehet megnevezni a letét kedvezményezettjeként. A vallási szervezetnél elhelyezett letét bizonyos adókedvezményekkel jár. A végrendelet vagy a letét egy példányát kérjük a Társulatnak elküldeni.

Ilyen ügyekben további felvilágosításért írj a Treasurer’s Office, Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, 25 Columbia Heights, Brooklyn, New York 11201 vagy a Társulat helyi fiókhivatalának címére."

 

MEGVAN?

A watchtowerinc ugyan

kincsnek tartja a Biblia igazságát,

de a Kincstárában

mégis végrendeletekkel és letétekkel, ingatlanokkal, részvényekkel és kötvényekkel foglalkoznak...

Az ilyen dolgok nem véletlenek. 

w2_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4215810312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása