Bocsánatelnézést!
2020. augusztus 06. írta: a századik juh

Bocsánatelnézést!

 

"Tanulságos bibliai példák 

Nagyon valószínű, hogy Sámuelnek megtanította az édesanyja, hogy meg kell hajolnia Éli főpap előtt. Amikor elvitte Sámuelt a hajlékba, a kisfiú még csak úgy három-négy éves lehetett"

"Például Andrew még csak négyéves, de már tudja, hogy amikor megelőz vagy kikerül egy felnőttet, azt kell mondani, hogy „elnézést” vagy „bocsánat”."

babajw.jpg

 

Kérdésem, hogy a Watchtower ebben az

elnézéstvagy „bocsánat"

témakörben milyen példát is mutat pontosan? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9816117222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2020.08.07. 00:58:58

Hoppácska!

Jó kérdés! :)

Mikor kért elnézést vagy egyenesen bocsánatot?

Mikor ismerte be egyáltalán bármely komolyabb hibáját?

Őőőőm....izééé!!!!

SOHA!

a századik juh 2020.08.07. 08:41:37

@Igazság Kereső: Megnéztem az Őrtorony-onlineban, 87 találat van az elnézéstre, nade ki kér kitől elnézést??? A találatok java része arról szól, hogy xy polgármesterjegyzőelnökfőwalaki ELNÉZÉST KÉR A TANÚKTÓL!

Ugyanakkor az ébredjetek hasábjain szoktak elnézést kérni, az egyik esetben beírt egy indián a szerkesztőségbe, hogy Ő biza nem hisz abban az 5 istenben, amiről az ébredjetek azt írta, hogy azok az indiánok abban az 5 istenben hisznek. Ha valakit megbántottak volna, azért elnézést kértek. Ugyanígy elnézést kértek azért, hogy albinóknak hívták a hivatalosan albinizmusban szenvedőket.

22 hamis wilágwégeprófécia vagy bármilyen, a tanításokkal áttételesen okozott károkkal kapcsolatban semmilyen elnézéskérés nincs, nem is lehet, hisz ők szintisztán csak azt mondják, amit Jehova sugall, ennélfogva ha tévedés van, akkor Jehova téved, nem ők, meg egyébkéntis egyrewilágosabb lesz délig, ugye a Biblia is telewan olyan prófétákkal, akiknek nem jött be a próféciájuk, amit az Úrtól kaptak, hanem 22 alkalommal meg kellett azokat wáltoztatni, de még akkor sem jött be, és ugye azt olvashatjuk, hogy ez meggyőzte Isten akkori népét, hogy ez jó, sőt, tök jó, hogy minden próféciát 22-szer mond el Jehova 23 féleképpen, azt akkor sem jön be, ugye?

Ki hibája?

Hát Jehowáé!

Múltkor is azt sugallta, hogy kinewezte a hűésértelmesrabszolgát 1919-ben mindene fölé, aztán 2013-ig kell wárni, hogy kiderüljön, hogy megint átwerte a komplett wezetőtestületet Jehowa, mercsakmajd a nagy nyomorúságkor fogja ezt megtenni, de az már walószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy tutifix!

De wajon miért teokratikushadwisel ennyit jehowa a watchtowerinc ellen???

Igazság Kereső 2020.08.07. 18:01:41

@a századik juh:

Alázatosan elismerem, hogy néha napján elnézést kérnek csipp-csupp ügyekért! :D

Várom a villámot,mikor csap belém a bűnöm miatt... még nem jött! :D

Voltaképpen, amiért igazán bocsánatot kellene kérni és a károsultakat kártalanítani ilyen egyszer sem történt!!!

A kinevezésről annyit, hogy mindene fölé mégse nevezte őket ki 1919-ben Jézus, de állításuk szerint a földi javai irányításval ellenben megbízta őket.

Ezt mondjuk 1919-ben is tisztán és világosan közölhette volna Jézus.
Nem értem, miért kellett volna ehhez 94 évet várni??!

Nem logikus sehogy sem...

Az meg a másik, hogya kardinális kérdésekben egy icipici változás lényegesen kihat az összes többi tanításra is.

Ezzel arányosan viszont semmi sem változott a többi tanítást is érdemben érintő változtatásokkal arányosan a kisebbekket is érintettekkel kapcsolatban.

Ez torzulást okozott!

De ez senkinek nem tűnőik fel!

2020.08.08. 17:13:29

@Igazság Kereső: "Ezt mondjuk 1919-ben is tisztán és világosan közölhette volna Jézus.
Nem értem, miért kellett volna ehhez 94 évet várni??!"

Mert baromság az egész tanításuk. Egy kacifántos bibliai számításból számították ki, utólag megmagyarázva, hogy miért szabadultak ki rádefordék a dutyiból, etetve a sok agymosottat. Kár ezeken a tanításokon meg a logika hiányán agyalni, mert egyszerűen csak aszerint csűrik-csavarják a dogmáikat, hogy az érdekeik hogy kívánják meg. És mivel egy világvége váró szektáról van só, és a várakozásaik természetesen nem válnak valóra, folyton változtatniuk kell a dogmákon, de úgy, hogy a birkák lehetőleg ne vegyék észre.

Egy_nick 2020.08.21. 14:26:06

A scientológus egyház alapítója Ron Hubbard, amikor még csak sc-fi regényeket irogatott, egyik könyvében azt írta, hogy ha sok pénzt akarsz keresni, akkor ne vállalatot alapíts, hanem egyházat.
süti beállítások módosítása