Egy "ártatlan varázslat" következik, made in watchtowerinc!
2020. augusztus 19. írta: a századik juh

Egy "ártatlan varázslat" következik, made in watchtowerinc!

"Nem vitás, óriási a szerencsejáték bűvölete.

De csak ártatlan varázslatról lenne szó,

vagy rejt magában veszélyeket is?

Egy régi példabeszéd így figyelmeztet: „Aki gyorsan meg akar gazdagodni, nem marad ártatlan” (Példabeszédek 28:20). Vajon ez a szabály azokra is érvényes, akik szerencsejáték útján akarnak meggazdagodni?"

 

russel_dollar.jpg

Elképzelem az elnöklőfelwigyázók otthonában  1992-ben a testwéreket,

készülnek a programra,

-Az Ébredjetek-tanulmányozás címe: Ki akar milliomos lenni? olvassa az akkor még elnöklőfelwigyázó, majd lassan leweszi az olvasószemüvegét, behajtja a szárait, miközben lassan felnéz az Ébredjetekből, és átható atyai tekintetét végigsiklatja a jelenlévőkön, meg-megállva egy-egy személynél.

-Én nem!

-Én sem!

-Távozz tőlem, millió!

-Az én ÖSSZES katolikus ismerősöm milliomos akar lenni! Én nem!

Egy kéz jelentkezik! 

 

-Mi van, testvér, Te milliomos akarsz lenni? Ne feledd, még nincs jw.org, meg online szarwezeti tanítás-wáltozás-nyilwántartás, itt most az wan, amit én mondok, miért akarsz Te milliomos lenni? Wan jó wálasz rá...

lettmoney.jpg

-Nem-nem, dehogy akarok  milliomos lenni, értem a weszélyt, nyilwán Jézus sem wezetne tévéevangelizációs műsort egy tízmilliós aranyrolexban, naná!

rolex_3.jpg

Hanemhogy egyvalamit magyarázzá már el nekünk, elnöklőfelwigyázótestwér, itt az összewont könywcsoporti bónuszplussz-szellemiségűeknek tartott Ébredjetek-tanulmányozáson... hogy mi a szentkarácsonyi lópikula az az "ártatlan varázslat", mer' beütöttem az Őrtorony-online-ba, de, öcsém, még ezt az egyet sem adja ki, ami pedig nyilvánwalóan ott wan, akkor most mi a szösz? 

-Először is Jehowa népe elítéli a zinternetet, egy walamirewaló tanú ki sem mondja azt, ho gyinternet, wifi?

Aztánmeghát wannak olyan dolgok, amik még ilyen mindenhájjalfelkent testwérek előtt is rejtélyek maradnak, mint pölö én... a falonlévő virágom sem tudja, mi a szösz az az "ártatlan varázslat", a wégén majd kiderül, hogy hiába fogjuk tiltani a Harry Potter olwasásátnézéséthallgatásátsatöbbi???

Hát hogyanis lehetne bármilyen varázslás ártatlan???

Hát ez szöges ellentétben áll mindazzal, amit eddig tanultam! Nem térek magamhoz!

-Nyugoggyá le, elnöklőfelwigyázó-testwér, Misikém... ugye... ki olyan, mint Jehowa, Misi testwér... Nekem wan egy teóriám... Itten csak nyelwi bűvészkedésről vagyon szó, ha megfigyeled, azt írja, hogy : "óriási a szerencsejáték bűvölete."

Namost ebből a "bűvölet"-ből szinonimizálták oda a "varázslat"-ot, azt épp szabin wolt az segítő az irodalomosztályon, azt ezt a hülyeséget sikerült odarittyenteni, na, hogy magyarosan fejezzem ki magam.

-Nehogymá így működjön Jehowa szelleme! Mi az, hogy "ártatlan varázslat"??? Azt még azt is megkérdezik, hogy "vagy rejt magában veszélyeket is?" A varázslás??? Hát kik ezek ott, hogy így szembeköpik Jehowát!

Én kiléptem!

 

Ezek után mindannyian elmentek skandináv lottót játszani... 

jw_org_penz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6316169018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2020.08.19. 17:29:36

A hitehagyás c. filmben megütötte a fülemet egy mondat, ami nagyon is jellemző a szervezet tanítási módszereire.

Nem emlékszem pontosan szószerint.

Ilyesmi volt:

Ha Jehova azt mondja,hogy ez a könyv piros, pedig mi zöldnek látjuk, akkor alázatosan fogadjuk el, hogy piros. Hát honnan ismerünk mi bármit is?

Ez Jehova tanítása....

Ezzel gyönyörűen vissza lehet élni és vissza is élnek vele!

Te azt mondod kék az ég, de a Szervezet(vagyis általuk Jehova) azt mondja hupilila, akkor, ha nem nekik, hanem joggal és logikusan a szemednek és a bizonyítékoknak hiszel, lázadsz Jehova és az Ő kiválasztott vezetése ellen!

Mindegy hogy az állításukat nem tudják bizonyítani, nem is akarják, Te ne mondj ellent-ahogy az Őrtorony is utalt rá-mindegy mit akarnak megetetni veled, vagy milyen tettekre akarnak rávenni.

Mindenképp Isten ellen lázadsz,ha nem teszed! :)

Igazság Kereső 2020.08.23. 17:07:14

Nem rég megtapasztalhattam a Szervezet "szeretet teljes" elrendezésének hatását.

A bátyám a szüleimnek és nekem is megmondta, hogy amíg nem térünk vissza a Szervezetthez, ő semmilyen formában nem hajlandó tartani velünk a kapcsolatot!

Nem rég állítása szerint felvigyázó lett.

Azt mondta, hogy nem akarja a tisztségét kockára tenni azzal, hogy tartsa velünk a kapcsolatot!

Hááát.... szép!

Igazából számítottam erre, még is rossz érzés!

Sokan mentek vissza a családjuk miatt.

Én biztosan nem fogok.

Nem akarok és nem is tudok olyan helyen lenni, aminek már megismertem a valódi arcát.

Nem fogom szembe köpni magam!

Igazság Kereső 2020.08.23. 17:22:13

@HanSolo2020:

Ezt hasonlítanám ahhoz, amit a Biblia ír: "a kutya vissza tér a saját okádásához."

Én pontosan fordítva használom, mint a Szervezet.

2020.08.23. 19:40:48

@Igazság Kereső: Miután felismered, hogy miről szól ez az egész hajcihő, természetes ez a következtetés. A választóvonal az, amikor rájössz, hogy ez nem Isten szervezete. A bátyád szentül hisz abban, hogy igenis az. Ezért viselkedik így veletek. Ne haragudj rá érte. A szervezet táplálja az ellenségképet a Tanúkban, hogy így uralja az elméjüket, de ezt biztos te is tudod. Bízz benne, hogy egyszer majd felébred ebből a kómaszerű állapotból.

a századik juh 2020.08.24. 06:48:45

@Igazság Kereső: Az érzelmi zsarolás tipikus példája. :(

Megnyugtató lehet tudni erre a kérdésre a választ:

"Jehova Tanúi szétzilálják, vagy inkább erősítik a családokat?"
www.jw.org/hu/jehova-tanui/gyakori-kerdesek/csaladok/

Igazság Kereső 2020.08.24. 17:40:01

@a századik juh:
Persze, ezzel akarják elérni, hogy vissza térjenek hozzájuk.

Viszont ebből következik, hogy aki vissza is megy, főként a kapcsolatai miatt, végett tér vissza és nem feltétlenűl azért mert megbánt valamit, vagy mert még mindíg hisz abban amiért vissza ment.

Ez sem érdekli a Szervezetet?

Mármint a visszatérő puszta indítéka nem számít, az nem fontos, csak meg legyen a "fejpénz"?

2020.08.24. 19:04:10

@Igazság Kereső: Pontosan. Fizesd a dézsmát, és szerezz további tagokat a klubba. Ez a lényeg. Ki van rá találva az ideológia...

Igazság Kereső 2020.08.25. 00:43:54

@HanSolo2020:

Viszont a fentebb leírt visszatérő mondhatni langyos prédikáló, aki ímmel-ámmal vesz részt a szolgálatban.

Nem nagyon valószínű, hogy úttörőzni fog vagy ilyesmi.

Természetesen megy prédikálni, mert kötelező, ez az ára, hogy ott lehet, de lelkes s ebből kifolyólag kifejezetten eredményes nem lesz.

Ha specifikusan csak a bent levő kapcsolatai miatt visszatérő egyénekre gondolunk.

A pénz adományokról nem is beszélve....

Ki adakozik nekik ezek után?

Többnyire az ilyen ember amolyan fű alatt megbújó típus. :)

Felrakja magát a fogasra a ruhatárban és ott felejti. LOL

2020.08.25. 05:12:35

@Igazság Kereső: Ismertem ilyet is, olyat is. Az, aki vissza akar térni, annak bizonyítania kell, hogy nagyon akarja. Ismertem egy vén családot, ahol a feleség elhúzott egy világival, természetesen kiközösítették, otthagyta a pici lányát egy kalandért. Eltelt pár hónap, és a csávó hozta vissza a férjhez az asszonyt, mondván, nem tud vele mit kezdeni, folyton depizik. Valószínűleg hiányzott neki a család, barátok, mindenkije a szervezetben volt. A férj visszafogadta, majd a szervezet is. Nekem nem úgy tűnt, hogy ne lett volna lelkes, ízig-vérig Tanú lett ismét, sőt fanatikusabb, mint a legtöbben.

a századik juh 2020.08.25. 05:37:12

@Igazság Kereső: "langyos prédikáló"

Főwénünk hirtelenszőke, 45 kilós leányzója már csecsemőként is általános úttörő volt, hiszen főwénünk 8 napos korától vitte magával a szolgálatba havi 90 órát, ahogy az a brooklyniaknak írt lewélben ajánlva van.

Mire 45 kilós lett, már 8. éwe nyomta ő is az általánosúttörők felhőtlenül boldog életét, igaz, mosolyogni egyszer sem láttam.

Aztán beszerelmesedett, apuka titkon koslatott utána, wégül a tettéért wénnek kinewezett báttya tudott bizonyítékot szolgáltatni némi használt bugyi formájában, repült is otthonról a leányzó...

A harmadik unoka után jöttek rá a szülők, hogy itt mégsem a szűzlányokat elcsábító, és külföldön futtató gonosz katolikus maffiáról van szó, hanem, dik, szeretik egymást, ki gondolta volna...

Szóval elkezdtek a nyakára járni az addig kiközösítettnek, hogy közösülne wissza... így lett újabb zombink, szembe nem néz, fejét nem emeli fel, nem szól hozzá, nem jelentkezik, de a nagymaminak már nem kell titokban látogatni az unokákat.

Most tanulják az unokák, hogy apuci el fog pusztulni, és félárwán kell majd felnőniük, mert édesapjuk jobban szereti az Urat, mint Jehowát, aki pedig már milyen szépen bebizonyította itt is, hogy ő a szeretet istene, szeretetből teszi azokat a dolgokat, amiket más gyűlöletből...

Nade mindegy, értékes kincs elwesztwe majd ismét begyűjtve jelképesen a tárházba, ez a munkánk, a bewonzás, nem az, hogy megértsük az embereket...

"Ki adakozik nekik ezek után?"

A szülők, akikhez wégre nyóc éw után wisszatért a lányuk, hálajehowának!

Duplatripla adomány, a lyány helyett is dobjunk be, anyjuk! Megérdemli Jehova, nélküle nem tért volna wissza az előtte mosolygós, mára mosolytalan leányuk a szerwezethez...

Időközben a bugyikutató testwérét kirugták egy munkahelyről, mert lopott, amit be is vallott a munkaadójának, kinewezték wénnek, csakúgy, mint a hawerját, aki 90-el hajtott be egy kereszteződésbe az elsőbbségi szabályokra fittyet hánywa, mert épp telefonon beszélt a szerelmeséwel, csak a szüleitől kapott kocsi lett totálkáros, na meg a gyülekezet korelnőkének számító 96 éves testwér került intenzívre, aki mellette ült, és folyamatosan mondta, hogy tedd már le azt a telefont, a forgalomra figyeljé...

Sajnos az van, hogy nem is tudok NEM SZÉLSŐSÉGES példát mondani a gyülekezetekből...

Ez is csak biztos egy ártatlan varázslat...

Igazság Kereső 2020.08.25. 17:40:51

@HanSolo2020:
"A férj visszafogadta, majd a szervezet is. Nekem nem úgy tűnt, hogy ne lett volna lelkes, ízig-vérig Tanú lett ismét, sőt fanatikusabb, mint a legtöbben."

Természetesen ez egyén függő is.

A példádból azt veszem ki, hogy a nő hite nem veszett el, s nem is igazán csorbult az "egyetlen igaz vallás" iránt. Ott s abban az esetben egy, mondjuk úgy a házasságában, a férje iránti érzések langyosodtak bizonyos nem ismert részletek miatt(talán elhanyagolás, új izgalmak keresése stb).

Nevezhetjük ezt egy megbotlásnak is.

Itt, ebben az esetben a férjével való kapcsolatával volt baj, és nem pedig azzal, hogy nem hitt a Szervezetben, hogy lelepleződött volna előtte mindaz, ami a Szervezetet jellemzi.
Nem vált a Szervezet iránt effektive hitehagyottá.

Akkor nem kellett volna ott hagynia a férjét, nem feltétlenül egyenes következménye egyik a másiknak.

Egy szó mint száz: A nő még szívében tanú volt az incidens előtt úgy mint utána!

Én specifikusan azokra gondoltam, akik, úgy mond a Szervezet iránt váltak hitehagyottá.

Akik már nem tartják továbbra is ezt a vallást az egyetlen apszolút igazsagnak, mert egyértelműen lelepleződött már előttük mi az igazság az "igazságról"!

Az ilyen ember biztos, hogy igazán eredményes prédikáló lesz?

Meddig lesz képes a hűség és odaadás látszatát kelteni?

2020.08.26. 05:10:23

@Igazság Kereső: Szerintem az, aki tényleg felismerte, hogy miről is szól ez az egész, megismerte a Szervezet valódi arcát, az a személy nem fog visszamenni. Ennyire nem köpheti arcom magát valaki a családtagok kedvéért. Akik visszamentek, azok valamennyire továbbra is hisznek. De ez csak az én szerény véleményem. Van egy srác, aki egy csaj miatt távolodott el, lépett ki korábban, a nyár folyamán írt rám, hogy visszament, és buzdított nagy lelkesen, hogy én is térjek vissza Jehova népéhez. Na erről ennyit.

Igazság Kereső 2020.08.26. 17:40:38

@HanSolo2020:

Megfordítva a kérdést: Tudod mennyi olyan ember van, aki felismerte a Szervezet valódi arcát és még mindig bent van?

Van olyan felvigyázó is, aki ezért van még ott, mármint a kapcsolatai miatt! Persze, az a kérdés, hogy bizony meddig tud az ilyen színlelni?

Vannak, akik túl nagy árnak tartják a Szervezet miatt feladni a családi és/vagy baráti kötelékeiket!

Gyengék?

Nem feltétlenül.

Gyávák?

Lehet.

Lehet sok mindent mondani rájuk, bizonyos szempontból igazak is a jellemzések.

De mégis van egy szempont, amiért meg lehet érteni őket is.

Lehet, hogy ha magukra maradnának, a szó szoros értelmében belehalnának, nem mindenki képes ezt elviselni.

Sokan vesztették életüket egy-egy szektából való távozás után külömböző okok miatt.

A Tanúk közül is akadt néhány.

A szüleim ismertek egy házaspárt akik a kilépésük után lettek öngyilkosok!

Sokkal összetettebb a kérdés, mint elsőre látszik.

Bizony nem mindenki bír megküzdeni azzal, hogy elveszíti az egész életét, főleg azok közül, akik az életüket ott töltötték és mindenkijük s mindenük bent van.

Vannak, akik viszonylag könnyen túl tudnak ezen lépni, mások nehezen, mint a szülési fájdalmakhoz hasonló erőfeszítéssel és fájdalommal, megint mások "bele halnak a szülésbe", azaz nem képesek elviselni a távozással magukra vett terhet, és akár szószerint az életüket veszítik.

Bizony nem egyszerű sajnos! :(

2020.08.26. 19:43:44

@Igazság Kereső: Igen, ez is igaz. Gondolom, a bennmaradt tagok azt mondták a házaspárra, hogy maguknak köszönhették a dolgot :((( Undorító egy szekta. Semmi köze ahhoz, amit Jézus tanított anno.
süti beállítások módosítása