Watchtower-Aranyköpések 2.0
2020. október 08. írta: a századik juh

Watchtower-Aranyköpések 2.0

Gratulálunk az 1985-ös év legelső Őrtorony-számában megjelent idézet megfogalmazójának!

darwin.jpg

"Ne az indítson minket a szent szolgálatra, hogy hol is tartunk az idő áramlatában.

Szolgáljuk Jehovát önként, készségesen, függetlenül attól, hogy mikor jön el a vég.

Most azonban még különleges indítékunk is van erre.

Elérkeztünk

 

a jelenlegi rendszer

 

utolsó napjainak

 

végső fejezetéhez

(2Timótheus 3:1). 

Ez a tény kivételes szolgálatra kell hogy indítson minket."

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3316231928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.10.08. 22:17:21

Az egyik körzetfelvigyázónak volt egy olyan gondolata az egyik előadásában néhány éve, hogy egyesek szerint csak 20 év múlva jön el Armageddon. Mi volt erre a tesó reakciója? "Nem vagyunk kíváncsiak az ilyen véleményekre.."

Értitek? Nem azt mondja, hogy tévednek, nem igaz, a bizonyítékok szerint közel van, hanem hogy "nem vagyunk rá kíváncsiak". Beleégett az agyamba ez a mondat.

Igazság Kereső 2020.10.09. 00:59:20

@HanSolo2020:

Valóban érdekes!

Azért nem kíváncsiak talán, mert ha ez az információ nyilvánosan elfogatottá válna, a 20 év túl hosszú idő ahhoz, hogy szépen fokozatosan elálljon a pénz csap!

Létkérdés nekik a sürgősség érzet fenntartása, nehogy mán ellustuljanak, és nem jön több ember és nem hozza magával a bank kártyáját....

Igazság Kereső 2020.10.09. 01:02:33

"Ne az indítson minket a szent szolgálatra, hogy hol is tartunk az idő áramlatában........

Most azonban még különleges indítékunk is van erre.
Elérkeztünk a jelenlegi rendszer
’utolsó napjainak’
végső fejezetéhez

Ez a tény kivételes szolgálatra kell hogy indítson minket."

Ez csak szerintem cseppet ellentmondásos?

a századik juh 2020.10.09. 06:56:53

@Igazság Kereső: "Ez csak szerintem cseppet ellentmondásos?"

Nem, pont ezért a saját farkába harapó körmondatért került ide! :)

Ne az indítson minket szolgálatra, hogy azt mondja a watchtowerinc, hogy itt a vég, hanem az indítson minket szolgálatba, hogy minnyá itt a wég!

Ez a fajta logika egyszerűen lenyűgöz!

2020.10.09. 08:57:57

@a századik juh: Az egyik kedvencem volt, mikor azt mondták, hogy közelebb vagyunk Armageddonhoz, mint tegnap.
A végső érv pedig: NÉZD MEG A VILÁG ÁLLAPOTÁT!! SOSE VOLT MÉG ILYEN ROSSZ!

Persze, akik nem ismerik a történelmet, azokkal bármit el lehet hitetni.

Egy_nick 2020.10.09. 11:30:12

@HanSolo2020: Ennek a "tesónak" a véleménye amúgy nem rendhagyó, inkább természetes. Én is valakinek rámutattam egyszer egy olyan dologra, amit a HBR bizonyíthatóan és szemléltethetően rosszul értelmezett és levezettem neki, hogy ez miért ellentétes a Bibliával. Erre nem az volt a válasz, hogy "igazad van", vagy hogy "itt és itt tévedsz", hanem azt mondta, hogy "neki ez nem okoz problémát". Ezzel lényegében lezárta a témát, jelezte, nem kíván róla beszélni. Aztán még valamit meg akartam tőle kérdezni, de már nem tehettem, mert túlságosan erőszakoskodónak tűntem volna. Így hát ideírom: Ha az objektív valóság nem számít, ha nem számít a logika sem, akkor mi a fenének kellett annyi embernek szakítania a régi vallásával, pl. a katolikus vallással? Talán az, aki annak idején megismerte JT tanítását, nem azért szakított a katolikusokkal, mert azok valóban semmit nem magyaráztak meg? Nem azért szakított velük, mert a Tanúknál az írások logikus magyarázatával találkozott? Én legalábbis ezért szakítottam. Ha tudtam volna, hogy egy személyes fejlődési fokon túl, már itt sem fontos a logika, és hogy majd A LOJALITÁS OLTÁRÁN a logikátlanságokat is le kell nyelni, akkor bizony megelégedtem volna a katolikus hittel, elvégre azok legalább produkáltak néha valami természetfelettit is, pl. Fatimát, vagy más egyéb csodaszerű dolgot. Ha valaki egy konkrét logikus dologra azt mondja, hogy "neki ez nem okoz problémát", akkor ez "a szellemi fejlődés" legalja. Olyan, mintha egy bírónak az igazságtalan ítélet nem okozna problémát. Úgy látszik, az ilyen bíró nagyon jól álcázza, hogy neki valójában csak a tyúkszaros élete (vagy a komfortérzete) a fontos, és a többi dolog csak álarc, és őszintétlen "kimutatás". Vagy talán beletörődés és kapituláció?

2020.10.09. 15:30:04

@Egy_nick: Én egyszer egy véntől kérdeztem meg, hogy mi lesz a gyülekezettel 5-10 év múlva? El fog fogyni? Ugyanis kb 35-en jártak abba a gyülibe vasárnap (!), a tesók jó része pedig 65 és a dinoszauruszok kora közt járt már akkor is. A vén pedig vigyorogva mondta, hogy "majd meglátjuk 5-10 év múlva." Ja, jól van, mondom. Nos azóta nem csak én nem járok oda, de a "tisztelt" vén is máshol van.

Igazság Kereső 2020.10.09. 17:43:38

@a századik juh:

"Ez a fajta logika egyszerűen lenyűgöz!"

De jó neked! XD

leslie07 2020.10.11. 10:27:54

Most azonban még különleges indítékunk is van erre.
Elérkeztünk

a jelenlegi rendszer

’utolsó napjainak’

végső fejezetéhez"

Hát igen a jehova nevű démonistennek is az idő előrehaladásával közeledik a vége. Ez azt jelenti, hogy aki jehovának akar szolgálni
mindenáron, azt addig kell megtennie ,ameddig a jehova nevű démonisten bele nem kerül a többivel együtt a forró levesbe.

2020.10.11. 13:54:13

@leslie07: Bele fog kerülni, majd amikor össze fog omlani ez az egész egyháznak csúfolt cég. Rohamosan halad efelé.
Amúgy épp ma jutott az eszembe, hogy mostanában totál eltűntek a Tanúk, sehol se látni őket, még civilben se nagyon. Maradjon is így.

leslie07 2020.10.11. 16:25:34

@HanSolo2020: Ez bizonyos szempontból hátrányos is lehet. Tudniillik a vitrines szolgálat alkalmat nyújtott a számomra, hogy csökkentsem a felkínált
irodalom számát azáltal, hogy engedelmükkel elvettem néhány darabot,
hogy aztán a legközelebbi szemétládába helyezzem, miután darabokra téptem azokat, hogy az őket megillető helyre kerüljenek, ahová valók.

Mellesleg igazad van. A vírus hisztéria óta nem láttam őket sem Csehországban, sem Magyarországon.

Igazság Kereső 2020.10.11. 17:25:04

@HanSolo2020:

"Amúgy épp ma jutott az eszembe, hogy mostanában totál eltűntek a Tanúk, sehol se látni őket, még civilben se nagyon. Maradjon is így."

Furcsa módon én is helyileg ezt tapasztalom!

Még civilben sincsenek sehol,sem az utcán, sem a boltokban....

Miért nem lehet őket látni egyénileg egy amúgy viszonylag kis városban?

Furcsa...

2020.10.11. 18:10:31

@Igazság Kereső: Biztosan behúzódtak a bunkerbe, mint a 16-os kongresszus drámasorozatában, várva Armageddont, ami már oly közel, hogy lelki ujjaikkal már meg is tudják érinteni. Esetleg kenyérért még kiküldenek néha pár tesót a Tescoba 9 után, csak hogy ne is találkozzanak a borzalmas hitehagyottakkal :)

Csak arra leszek kíváncsi, hogy milyen arcot vágnak majd, amikor ennek az egész járványnak vége lesz, visszamehetnek a Királyság-termekbe, és értetlenül állnak majd, hogy "akkor most mi van?". Majd körbenézve azt látják, hogy a tesók fele már nem is jár gyülibe, hisz az online összejövetelt is alig követték. Na majd ebből a helyzetből álljanak fel, és prédikálják tele újra a világot a marhaságaikkal. Szerintem a megmaradt tesók jó része ki sem akar majd venni területet.

a századik juh 2020.10.11. 19:03:15

@HanSolo2020: Majd felmagasztalják a bentmaradtakat az eltávozók kárára, és a megjövendölt hitehagyásra mutogatnak, illetve a küszöbön álló armageddonra, mint mindig. :(

2020.10.11. 19:26:46

@a századik juh: Csakhogy a megjövendölt hitehagyást ők a Kr. u. első pár évszázadra teszik, nem napjainkra. Plusz náluk az isteni támogatás jele a folyamatos növekedés. Egy értelmesebb Tanúnak innentől kezdve már le kell esnie a tantusznak.

Igazság Kereső 2020.10.12. 00:31:38

@HanSolo2020:

Annyi marhaságot mondtak már a történelmük folyamán, aztán mégis szép számmal akadtak olyanok akik mindent bepusziltak végül!

Sajnos most is így lesz.

Az eltávozottak pedig járulékos veszteség....

Igazság Kereső 2020.10.12. 00:34:28

@HanSolo2020:

"Egy értelmesebb Tanúnak innentől kezdve már le kell esnie a tantusznak."

Annyi tanult ember van köztük, tanárok, egyéb tudósok, orvosok, mérnökök...stb. Mégsem látnak ők sem-még!

Sajnos, azt látom ehhez nem elegendő csak az értelmi képesség!

2020.10.12. 08:29:17

@Igazság Kereső: Igen, ehhez kell a durva hanyatlás. Ez esetleg felébresztheti az értelmesebbeket. Aki meg továbbra is "mindent bepuszil", azon már az se segít, ha maga Jézus száll le az égből, és ő mondja el neki, hogy ez marhaság. Azt is kimagyarázná egy Őrtorony cikkel.

leslie07 2020.10.12. 09:00:28

@Igazság Kereső: Sajnos, azt látom ehhez nem elegendő csak az értelmi képesség!"

Így igaz. Amíg bennvannak a szervezetben és káromoltatják velük az igaz Istent a Khrisztoszt és a Szentszellemet nehezen látják meg a világosságot.

Akkor tud kiszabadulni a szervezet hálójából egy tanú, ha egyszer kételkedni kezd a tanításban, ill egy bibliarész olvasva enged a Szentszellemnek és meglátja abban az ellentmondást a szervezet tanításával szemben. Ettől a perctől kezdve az események lavinaszerű
gyorsasággal játszódnak tovább, feltéve , ha másokkal is közli az észrevételét, főleg, ha olyan személlyel,aki azonnal rohanni fog a vénekhez ,és bevádolja, hogy hitehagyott, mert nem a szervezet tanítása szellemében vizsgálja a Szentírást.

Igazság Kereső 2020.10.12. 17:17:39

@HanSolo2020:

"Aki meg továbbra is "mindent bepuszil", azon már az se segít, ha maga Jézus száll le az égből, és ő mondja el neki, hogy ez marhaság. Azt is kimagyarázná egy Őrtorony cikkel."

Hehehe ...

Ez igaz sajnos.

Ilyen a "kemény mag"!

leslie07 2020.11.06. 01:07:35

Ez is egy "watchtower" arany köpés :

"Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha nem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának beteljesedésében azt jelzi, hogy e korrupt rendszer vége néhány éven belül esedékes... Ennélfogva , fiatalként semmiféle hivatást sem fogsz tudni betölteni amit ez a rendszer kínál. Ha most középiskolás vagy, és azon gondolkodsz, hogy egyetemre mész, az azt jelenti, hogy még legalább négy, talán hat vagy nyolc évnek is el kell telnie addig, amíg egy szakterületen képesítést szerezhetsz. De hol lesz addigra már ez a rendszer? Nem sok lesz már neki hátra, vagy talán már véget is ér addigra. (Ébredjetek, 1969 május 22, 15. oldal)

Igazság Kereső 2020.11.06. 23:59:50

@leslie07:

Igen, ez is emlékezetes cikk!

Azota piszkosul meg is öregedtek az ahhoz a generációhoz tartozó akkori fiatalok!

leslie07 2020.11.07. 02:31:58

@Igazság Kereső: Igen mert jehova előtt néhány év annyi,amit jehova papjai akarnak, hogy legyen. Mivel azóta eltelt 50 év, akkor per pillanat jehova papjai az 50-et néhánynak tekintik.

Igazság Kereső 2020.11.08. 01:10:04

@leslie07:

Az efféle kijelentéseikkel a Szervezet kimeríti a hamisan prófétálás bűnét, amiért a bibliai időkben halálbüntetés járt!!!

Ők semmi esetre sem Istent képviselik!!!

leslie07 2020.11.08. 23:17:11

@Igazság Kereső: Az efféle kijelentéseikkel a Szervezet kimeríti a hamisan prófétálás bűnét, amiért a bibliai időkben halálbüntetés járt!!!"

Sőt, ha azt is figyelembe vesszük, hogy Abaddont szabadítónak nevezik
azt az Abaddont,aki a biblia szerint az Abüsz helyén van, azon a helyen,
ahonnan a fenevad is feljön és ahová a jelenésk 20. fejezete alapján a Sátánt is bezárják, hogy ne árthasson az embereknek, akkor nem lennék
meglepődve ha jehova szervezete adná a fenevadnak a hamis prófétát.

Jób 28:22A pokol(ABADDON) és halál(HALÁL) azt mondják: Csak hírét hallottuk füleinkkel!

Jób 28:22.ἡ ἀπώλεια καὶ ὁ θάνατος εἶπαν Ἀκηκόαμεν δὲ αὐτῆς τὸ κλέος.

ἀπώλεια -Apoleia- Héb. ABADDON θάνατος-thanatosz- Halál

Jelenések 20:7És mikor elvégezik az ő bizonyságtételöket, a mélységből feljövő fenevad hadakozik ellenök, és legyőzi őket, és megöli őket

Jelenések 20: 7 καὶ ¹ ὅταν τελέσωσιν τὴν μαρτυρίαν αὐτῶν, τὸ θηρίον τὸ ἀναβαῖνον ἐκ τῆςἀβύσσου ποιήσει μετ᾽ αὐτῶν πόλεμον καὶ νικήσει αὐτοὺς καὶ ἀποκτενεῖ αὐτούς

ἀβύσσου - a büsz sz osz - mélység

Jelenések 9:2
Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemencének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.

Jelenések 9:2 καὶ ἤνοιξεν τὸ φρέαρ τῆς ἀβύσσου, καὶ ἀνέβη καπνὸς ἐκ τοῦ φρέατος ὡς καπνὸς καμίνου μεγάλης, καὶ ἐσκοτώθη ὁ ἥλιος καὶ ὁ ἀὴρ ἐκ τοῦ καπνοῦ τοῦ φρέατος. --- ἀβύσσου--- a büsz sz osz

Jelenések 20:3
És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy kevés időre.

Jelenések 20: 3 καὶ ἔβαλεν αὐτὸν εἰς τὴν ἄβυσσον, ¹ καὶ ἔκλεισεν καὶ ἐσφράγισεν ἐπάνω αὐτοῦ, ἵνα μὴ πλανήσῃ ἔτι τὰ ἔθνη, ¹ ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη· ¹ μετὰ ταῦτα δεῖ λυθῆναι αὐτὸν μικρὸν χρόνον.

ἄβυσσον,--- a büsz sz osz

A Szentírás az Abüsz helyével csak Abaddont, a fenevadat és a Sátánt hozza kapcsolatba.

Ezt jehova papjainak tudnia kell, ennek ellenére mégis Abaddont az Abüsz
angyalát nevezik megváltónak azaz Jézusnak. És azt is leírják, hogy azért
kell elpusztulni a keresztényeknek, mert nem akarják elfogadni Abaddont
a Jézust királyuknak. A jézus gör. IEZUS azt jelenti szabadító.

Ha most onnan várják jehova papjai a szabadítót,ahonnan a fenevad is feljön majd a jelenések szerint, akkor bizony könnyen lehet a Fenevad
idejében a Hamis próféta a szervezet akkori elnöke.

Ez csak feltételezés, de más vallások nem állnak ennyire közel az Abüsz
anygalához, mint jehova szervezetének mindenkori ördögpapjai álltak.
Abaddonról semmi áron nem hajlandóak lemondani.
süti beállítások módosítása