Jézust az emberek közül senki nem látta, és nem is fogja látni a watchtowerinc szerint!
2020. október 25. írta: a századik juh

Jézust az emberek közül senki nem látta, és nem is fogja látni a watchtowerinc szerint!

jwsw.jpg

 

"Olvasók kérdései

Milyen alapon mondható, hogy az olyan kifejezések, mint

„akié egyedül a halhatatlanság”

és

„akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat”,

Jézusra utalnak, és nem Jehova Istenre?

 

Pál apostol ezt írta: „Ezt a boldog és egyedüli Hatalmasság megmutatja majd a meghatározott időben, ő, a királyként uralkodók Királya és az úrként uralkodók Ura, akié egyedül a halhatatlanság,

aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat”

(1Timóteusz 6:15, 16).

7angyal.jpg

A Bibliát elemző

szaktekintélyek

általában így érvelnek: „Hogyan is mutathatnának az olyan kifejezések, mint »akié egyedül a halhatatlanság«, »egyedüli Hatalmasság« és »akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat« másra, mint magára a Mindenhatóra?”

Kétségtelen, hogy ezekkel a kifejezésekkel Jehovát is lehetne jellemezni. A szövegkörnyezet azonban arra mutat, hogy az 1Timóteusz 6:15, 16-ban Pál kifejezetten Jézusra utalt.

A 14. vers végén Pál említést tesz ’Jézus Krisztus, a mi Urunk nyilvánvalóvá válásáról’ (1Timóteusz 6:14). Ezért amikor a 15. versben azt írja, hogy „ezt a boldog és egyedüli Hatalmasság megmutatja majd a meghatározott időben”, Jézus, és nem Jehova Isten nyilvánvalóvá válására utal. Akkor ki az „egyedüli Hatalmasság”? Ésszerűnek tűnik úgy következtetni, hogy Jézus az a Hatalmasság, akire Pál utalt. Miért? A szövegkörnyezetből világossá válik, hogy Pál Jézust emberi uralkodókkal hasonlítja össze. Ahogy Pál írta, Jézus valóban az „[emberi] királyként uralkodók Királya és az [emberi] úrként uralkodók Ura.”* Igen, hozzájuk hasonlítva Jézus az „egyedüli Hatalmasság”. Jézus „uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják” (Dániel 7:14). Egyetlen emberi hatalmasság sem mondhatja el ugyanezt magáról.

És mi a helyzet az „akié egyedül a halhatatlanság” kifejezéssel? Itt megint csak Jézus és az emberi királyok összehasonlítására kerül sor. Egyetlen földi uralkodó sem mondhatja el magáról, hogy halhatatlanságot nyert volna, Jézus viszont igen. Pál ezt írta: „tudjuk, hogy Krisztus, most, hogy feltámadt a halottak közül, nem hal meg többé; a halál többé nem úr felette” (Róma 6:9). Így Jézus az első, akit a Bibliában úgy mutatnak be, mint aki a halhatatlanság ajándékát kapja. Valóban, abban az időben, amikor Pál ezeket a szavakat írta, Jézus volt az egyetlen, aki elpusztíthatatlan életre tett szert.

Azt is jó észben tartani, hogy Pál helytelenül mondta volna, hogy Jehova Isten egyedül halhatatlan, hiszen már Jézus is halhatatlan volt, amikor Pál ezeket a szavakat írta. Azt viszont mondhatta, hogy Jézus egyedül volt halhatatlan a földi uralkodókhoz képest.

Továbbá minden kétséget kizáróan igaz, hogy miután Jézus feltámadt és felment az égbe, elmondható lett róla, hogy olyasvalaki, „akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat”. Az igaz, hogy felkent tanítványai láthatják Jézust, miután meghalnak, és feltámadnak az égben mint szellemteremtmények (János 17:24). De egyetlen földön élő ember sem láthatja Jézust megdicsőült állapotában. Így hát teljes joggal kijelenthető, hogy Jézus feltámadása és égbemenetele óta az „emberek közül senki” nem látta őt.

Igaz, első pillantásra úgy tűnhet, hogy az

 1Timóteusz 6:15, 16-ban található leírás

Istenre vonatkozik.

jesus-speed.gif

De Pál szavainak szövegkörnyezete, és az ugyanezt a végkövetkeztetést alátámasztó egyéb írásszövegek is azt mutatják, hogy Pál Jézusra utalt.

[Lábjegyzet]

Hasonló kifejezésekkel illetik Jézust az 1Korintusz 8:5, 6-ban és a Jelenések 17:12, 14; 19:16-ban."

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6016256836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.10.25. 07:40:37

Megint az a fránya szövegkörnyezet :)

leslie07 2020.10.25. 08:06:17

Én mindig óvatosan kezelem amikor és ahogyan idéznek jehova papjai
a Szentírásból egyes kijelentéseket. Ha az 1. Tim. 6:15,16 -ot idézzük,akkor
értelmetlen lesz a kijelentés.

Mert mit ír a 15. versben?

15
Amit a maga idejében megmutat ama boldog és egyedül hatalmas, a királyoknak Királya és az uraknak Ura,

A kérdés, hogy MIT MUTAT MEG és hogy KI MUTATJA MEG.

Az , hogy mit mutat meg épp az előző azaz a 14. versből tudjuk meg.

14
Hogy tartsd meg a parancsolatot mocsoktalanul, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenéséig,
15
Amit a maga idejében megmutat ama boldog és egyedül hatalmas, a királyoknak Királya és az uraknak Ura,

A Jézus Krisztus megjelenése az,amit megmutat az egyedül hatalmas ,akit
királyok Királyának és uraknak Urának nevez Pál.

A kérdés tehát, hogy ki az,aki megmutatja a maga idejében Jézus Krisztus
megjelenését.

Ki volt az,aki ,amikor a hegyen volt Jézus a három tanítvánnyal láthatóvá tette a Fiú dicsőségét? Nem az,akitől az Égi hang származott?

Máté 17: 2Ott elváltozott előttük: arca ragyogott, mint a nap, ruhája pedig olyan fehér lett, hogy vakított, mint a fény. 5Amíg beszélt, hirtelen fényes felhő borult rájuk, s a felhőből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!” 6Ennek hallatára a tanítványok arcra borultak, s igen megrémültek.

Visszatérve az 1.tim. 6: 15 versében tett kijelentéshez utána mentem
az "egyedül hatalmas" kifejezésnek. Tudniillik az egyedül hatalmas nem állja meg a helyét, hisz, maga a Jézus estéből beszélő Isten, akit Izrael
fiai atyjuknak is szólítottak azt állította, hogy neki adatott minden hatalom
égen és földön. Ebből az következik, hogy valaki adta neki ezt a hatalmat, az ,aki neki hatalmat adott a hatalom birtokosa kell, hogy legyen. Mert ugye az osztogat másoknak,akinek a birtokában van.

Ezért megnéztem, hogy hogyan fordította Csia Lajos az 1. Tim. 6: 15-öt.

15 melyet a maga idejében meg fog mutatni ama boldog, a Hatalom egyetlen Birtokosa, királyoknak Királya és uraknak Ura,

Itt azt olvassuk arról aki megmutatja Jézus Krisztus dicsőséges megjelenését a maga idejében a hatalom bírtokosa.

Azt pedig a Jézus testéből szóló Izrael Istene és Atyja a Khrisztosz Isten is
kihagsúlyozta, hogy a hatalmat az Atyjától kapta, akit soha senki nem látott
és nem is hallott.

A másik fontos tényező,amit megfigyeltem, hogy nem azt nem látták ,akit megmutatnak megjelenni, hanem azt nem látják,aki megmutatja annak a megjelenését. Ez esetben az,aki megjelenik majd a maga idejében ugye a Khrisztosz Jézus. Őt látták sokan nemcsak korábbi földi megjelenései
alkalmával Ádámtól,Ábrahámon, Izsákon és Jákóbon ,Jóbon keresztül
Mózesig de akkor is,amikor Jézusként jelent meg hústestben, majd a hegyen az elváltozáskor, sőt a feltámadása után is.

A hangsúly a 16. versben nem azon van,akit megmutatnak a maga idejében eljönni,hanem azon,aki megmutatja az ő eljövetelét.

Ez pedig a Szentírás tanúsága szerint a Fiú Isten Atyja lehet, senki más.

Ezt a jehova nevű démonisten sem képes megmutatni, hisz a jehova nevű nem birtokolja a hatalmat ehhez, de nem is kapott hatalmat a hatalom birtokosától.

Nos ezért nem kell rettegniük jehova tanúinak jehova bosszújától,amikor
úgy döntenek, hogy elhagyják az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetet.

Én ezt így látom. Kinek mi a véleménye erről?

2020.10.25. 09:07:07

@leslie07: Egy nem létező istenségtől nem is kell félni. Nekem ez a véleményem.

Igazság Kereső 2020.10.25. 17:24:29

"akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat”

Jelen és jövő időben még érthető volna Jézusra, de az a fránya múlt idő mindent felborít.

Jézust látták (múlt időben) az emberek?

Igen.

Akkor?

Nem utalhat Jézusra.

Erőltetett a Szervezet dumája a miután fel ment az égbe, nem látta ember soha többé...

Nincs itt szó mi utánról!

Igazság Kereső 2020.10.26. 00:07:34

Ezzel együtt, ha igaz a Szervezet logikázgatása, akkor valahol ki lóg a kislábúj a takaróból.

Miért?

Há mer ha igaz, hogy Jézus földi királyok királya és uraknak ura, akkor már muszály volt Jézusnak Pál idejében azzá válnia-ha Jézusra alkalmaznánk a fenti szavakat-különbben nem írná ezt jelen időben, ám ebben az esetben csúnyán bukik 1914!

A Szervezet szerint nem is adatott minden hatalom Jézusnak az első században, csak az első századi keresztény gyülekezet feletti uralmát értik Jézus erre utaló szavait.

Ha tehát Jézusra utalnának jelen cikkel összefüggésben Pál szavai, akkor Jézus király lenne, és ura minden földi kormányzatnak, és az Ő közigazgatása alatt élne már ma az emberiség!

De a helyzet az, hogy sem 1914-óta, sem napjainkban láthatóan Jézus nem uralódik az emberiség felett semmilyen formában!

Összeségében én nem kis ellentmondást látok a cikk szerinti értelmezés és a Szervezet Isten királyságára vonatkozó tanításával összefüggésben.

leslie07 2020.10.26. 05:41:41

@Igazság Kereső: Há mer ha igaz, hogy Jézus földi királyok királya és uraknak ura, akkor már muszály volt Jézusnak Pál idejében azzá válnia-ha Jézusra alkalmaznánk a fenti szavakat-különbben nem írná ezt jelen időben, ám ebben az esetben csúnyán bukik 1914!"

A műlt időt pedig nehéz elvitatni Khrisztosztól, miután azt is mondotta:

"Mielőtt Ábrahám lett én Vagyok..."

János 8:25Erre megkérdezték tőle: „De hát ki vagy te?” „A kezdet, amint már mondtam nektek – mondta Jézus feleletül. – 26Sokat mondhatnék még rólatok ítéletképpen, mert az, aki küldött, igaz, s azt hirdetem a világnak, amit tőle hallottam.” 27Nem fogták fel, hogy az Atyáról beszél nekik, 56Ábrahám, a ti atyátok örült, hogy megláthatja napomat. Meg is látta, és örült neki.” 57A zsidók felháborodtak: „Ötvenesztendős sem vagy, s láttad Ábrahámot?” 58Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.” 59Erre követ ragadtak, s meg akarták kövezni, de Jézus eltűnt előlük, és elhagyta a templomot.

Ha ebből a szövegből kiemelem a 25. versben foglaltakat, már önmagáért beszél Khrisztosz múltbeli hatalmával kapcsolatban:

25Erre megkérdezték tőle: „De hát ki vagy te?” „A kezdet, amint már mondtam nektek – mondta Jézus feleletül. /SZIT/

25 ἔλεγον ¹ οὖν αὐτῷ ¹ Σὺ ¹ τίς εἶ; εἶπεν αὐτοῖς [ὁ] ¹ Ἰησοῦς ¹ Τὴν ¹ ἀρχὴν ὅτι ¹ καὶ λαλῶ ὑμῖν; ---- ἀρχὴν - g. arkhé - mgy. kezdet, eredet, ős----

Ami pedig Khrisztosz királyi hatalmának kezdetét jelenti,abban jehova
felkent vezető Testülete szándékosan memóriazavarban van, hisz a Zsoltárok már múltidőben királyként említi ,ami ellentmond szintén az 1914-es teóriánajuknak.

Zsoltárok 45:7 Királyi trónod, Isten, örökké áll, kormánypálcád az igazság pálcája. 8 Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel téged Isten, a te Istened, az öröm olajával, társaid felett."

Sőt Pál a zsidókhoz írott levelében úgy utal rá, mint királyra, mégpedig az igazság és a békesség királyára. Azt írja, hogy napjainak nincs kezdete.

Zsidókhoz 7:
2
Akinek tizedet is adott Ábrahám mindenből: aki elsőben is magyarázat szerint igazság királya, azután pedig Sálem királya is, azaz békesség királya,
3
Apa nélkül, anya nélkül, nemzetség nélkül való; sem napjainak kezdete, sem életének vége nincs, de hasonlóvá tétetvén az Isten Fiához, pap marad örökké.

Igazság Kereső 2020.10.26. 17:13:22

@leslie07:

Na de milyen király vagy uralkodó, aki nem csinál semmit?

Mert ezt a tényt szem látomást nehéz letagadni!

Uralkodó aki nem uralódik?

Ha időtlen idők óta uralkodik, akkor kik felett?

leslie07 2020.10.26. 22:18:01

@Igazság Kereső: Na de milyen király vagy uralkodó, aki nem csinál semmit? Ha időtlen idők óta uralkodik, akkor kik felett?"

Ez azért nem egészen így van,sőt. Egyiptom fáraója megtapasztalhatta az Úr hatalmát. Nabukodnozor is megtapasztalta és beismerte , hogy Dániel Istene Királyoknak Királya és Uraknak Ura.

Dániel 2:21
És ő változtatja meg az időket és az időknek részeit; dönt királyokat és tesz királyokat; ád bölcseséget a bölcseknek és tudományt az értelmeseknek.47
Szóla a király Dánielnek, és monda: Bizonnyal a ti Istenetek, ő az isteneknek Istene, és a királyoknak ura és a titkok megjelentője, hogy te is megjelenthetted ezt a titkot!

Habár a Fiú Isten Khrisztosz még az ember teremtése előtt felkenetett,
elsősorban a társai azaz az Isten többi fiai fölé, az emberiség történelmében is megmutatta királyi hatalmát.

Ezt hírdették a próféták és Isten választottjai nemcsak Izrael népének, de
a nemzeteknek, nemzetek királyainak is.

Akik megtapasztalták a nemzetek közül az Ő hatalmát,azok mind elismerték azt.

A Sátánról sokan gondolják, hogy ő a világ istene. Ez azonban csak azért van így, mert a világ istenné tette magának a Sátánt, nem pedig azért, mert az Isten fiak Atyja tette őt Istenné.

Akik nem e világból valók,azoknak a sátán egy percig sem istene , ellenkezőleg a sátán elfut tőlük.

Ez a Sátán világ isteneként való dicsőitése is az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet mániája. Russell még dajkamesét is szőtt arról, hogy mielőtt a Sátán elcsábította volna Évát Isten reá bízta az Éden kertet,sőt az első emberpárt is, hogy oltalmazza őket. Úgy adják elő, mintha Sátán csak az Édenben változott át a Khrisztosz Isten ellenségévé,
miután ,mint oltalmazó nem tudott ellenálni a gondolatnak, hogy őt imádja az első ember.Ezzel a süketdumával etetik jehova tanúit immár évtizedek óta, holott ennek a Szentírásban semmi alapja nincs.

leslie07 2020.10.31. 22:14:51

Szerintük a szellem nem csakhogy láthatatlan, de mégcsak gondolkodni sem képes.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156350497&t=9003631
süti beállítások módosítása