"„Az undorító dolog” napjainkban"
2021. április 25. írta: a századik juh

"„Az undorító dolog” napjainkban"

jwensz.jpg

"12. Mi a mai „undorító dolog”?

12 Mi hát a „pusztulást okozó undorító dolog” napjainkban?

Az első században ez a kifejezés a római csapatokra vonatkozott, amelyeket azért küldtek el, hogy helyreállítsák a Pax Romana-t Jeruzsálemben. A mai időnkben azonban az első világháborúban részt vevő nemzetek kiábrándultak abból az elképzelésből, hogy a totális háború hasznos lehet a béke kierőszakolása szempontjából, és valami újat próbáltak ki: a béke megvédésére alakult nemzetközi szervezetet.

Ez 1919-ben lépett életbe mint Népszövetség, és ma is létezik mint

Egyesült Nemzetek. Íme, „a pusztulást okozó undorító dolog” !"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9916512738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2021.04.25. 23:00:44

Ügyesen kimásoltad, köszönjük :) .

Igazság Kereső 2021.04.26. 01:34:21

Érdekes!

Mikor az ENSZ ngo-tagok voltak, akkor jelentek meg olyan cikkek, hogy az ENSZ- ben mégis bizonyos esetekben milyen ügyik voltak, meg hasznos a munkájuk!

Hűha.....

Felköptek és alá álltak...

leslie07 2021.04.26. 07:35:06

Mikor az ENSZ ngo-tagok voltak, akkor jelentek meg olyan cikkek, hogy az ENSZ- ben mégis bizonyos esetekben milyen ügyik voltak, meg hasznos a munkájuk!"

Akkor az volt a feladat, hogy belülről végezzék az aknamunkát a kereszténységgel szemben. lefordítva meg kellett győzni valahogy az ENSZ
vallásügyekkel foglalkozó szerveit, hogy meg kell támadni a kereszténységet, hogy beteljesítsék jehova papjainak próféciaként
meghirdetett vágyálmát. Miután az EXJT-núk leleplezték titkos tagságukat az ENSZ NGO részlegében , és levelekkel kezdték bombázni az ENSZ tisztviselőket a részvénytársaság tagságával kapcsolatban, menekülésre
fogták és kiléptek a szervezetből. Azért az nagy leleplezés volt az EXJT-k
részéről. Először tagadták, de amikor az ENSZ levélben igazolta a tagságukat ,kénytelenek voltak a hazudozással felhagyni.

leslie07 2022.02.05. 03:19:46

NEMZEDÉK VAGY NEMZETSÉG? KIKRE VONATKOZOTT JÉZUS KIJELENTÉSE A MÁTÉ 24:34-BEN?

Az Úr Jézus a Vég időre szóló jelek felsorolásánál azt ígérte a zsidó népnek , hogy nem múlanak el, nem halnak ki, mint nemzetség mindaddig, még minden be nem teljesedik rajtuk.

Máté 24:33Azonképpen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt.34Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.35Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak./Károli/

Nem akárki ígérte meg ezt a a zsidó nemzetnek, mint Istenük és Atyjuk, aki szólott hozzájuk

Jézus testéből. Az ígéretet megerősítendő hozzá is fűzte, hogy az Ég és a Föld elmúlanak, de ez a beszéde semmikép.

Miből tudható, hogy a Istenük a Khrisztosz Isten, reájuk a Jeruzsálemben élő zsidókra vonatkoztatja ezen ígéretét?

Nos elsősorban abból, hogy a Máté 24:15-ben Dániel próféciájának Jeruzsálemmel és a szent hellyel összefüggésben mondott próféciájára utalt.

Máté 24:15Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg):16Akkor, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

A másik fontos tényező , amit figyelembe kell venni, hogy ezeket a szavakat Jézus nem a nagy nyilvánosságnak mondta a piactéren, ahol pogány, nem zsidó emberek is megfordultak, hanem zsidó tanítványainak, akik hozzámentek,amikor ő az olajfák hegyére félrevonult.

Máté 24:3Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?

A történelem során magukat keresztényeknek nevező egyház szervezetek a zsidó nemzet elleni gyűlöletből megpróbálták kizárni a zsidó népet az ígéretekből és a nemzetség fogalmát azt nemzedék-re változtatták meghamisítva az elhangzott γενεά -gen e a görög kifejezés jelentését.

Ezek után különféle egyházak hamis prófétái az ő korukban élt nemzedékre a nem zsidókra és a saját nemzedékük korára szabták rá az Úr Jézus által a zsidó tanítványoknak kinyilatkoztatott,Jeruzsálem zsidó lakosaira és Júdea népére kimondottan a Vég időkre szóló próféciákat.

Ilyen elhíresült ismert hamis próféták voltak George Müller, E.G. White , C.T. Russell és követőik.

Természetesen ezen próféciák soha nem teljesedhettek be ezen hamis próféták életének idején,bármennyire is erőltették, mert a Jézus testéből beszélő Isten azokat a Vég időre és népére Izraelre vonatkoztatta.

Ta0066 2022.02.05. 18:07:03

@leslie07:

Krisztus tanítványai nem voltak zsidók. Ők voltak az első keresztények. Az egyetlen, aki valóban zsidó volt közülük az volt, aki elárulta mesterét. Azért árulta el, mert ő valóban zsidó volt és az is maradt. Az összes többi tanítvány keresztény volt: Krisztus követő; szó szerint.

a századik juh 2022.02.16. 22:46:30

@Ta0066: "Krisztus tanítványai nem voltak zsidók. Ők voltak az első keresztények."
Hát igen... akkor most képzeljük el, hogy mindkettőtöknek igaza van, és máris közel kerültünk egy bizonyosfajta utópiához... :D

Ta0066 2022.02.21. 17:51:41

@a századik juh: akár el is fogadhatjuk :) viszont ha csak és kizárólag történeti szemléletben próbáljuk meg értelmezni a nemzetség szót, akkor nem hiszem, hogy bármihez is közelebb fogunk kerülni.

leslie07 2022.04.02. 23:20:05

@Ta0066: A keresztény kifejezés ismeretlen volt az Úr Khrisztus emberi testben valóó szolgálata idején. A Krisztosz igaz követőit nem nevezték keresztényeknek, hanem Khrisztoszi-aknak hívták őket. A keresztény kifejezés a kereszt szóból származik. A nyugati egyház keresztelési dogmájának nyomán jött létre.

A keresztények azok, akiket az Úr egyértelmű parancsa ellenére nem
bemerítenek, hanem csak megkeresztelnek. A keleti egyházakban a mai napig bemerítés van és nem keresztelés. A keresztelés a Sátán szerzeménye. Ezzel is dacol az Úr parancsával szemben:

Mátá 28:19 Menjetek el azért és tegyétek tanítványokká az összes nemzeteket, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, 20 s arra tanítva őket, hogy őrizzetek meg mindent, amit nektek parancsoltam. Íme én minden nap veletek leszek e kor célba érkezéséig!

leslie07 2022.04.02. 23:28:08

@Ta0066: Krisztus tanítványai nem voltak zsidók. Ők voltak az első keresztények."

Ezt bizony a démon mondatja veled. Khrisztosz Urunk emberi testben valószolgálata idején a zsidóknak prédikált. Erre utasította a tanítványait is.

Máté 15:24
Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.

Máté 10:5
Ezt a tizenkettőt küldé ki Jézus, és megparancsolá nékik, mondván: Pogányok útjára ne menjetek, és Samaritánusok városába ne menjetek be;
6
Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.
7
Elmenvén pedig prédikáljatok, mondván: Elközelített a mennyeknek országa.

Ta0066 2022.04.03. 15:46:05

@leslie07:

"A Krisztosz igaz követőit nem nevezték keresztényeknek, hanem Khrisztoszi-aknak hívták őket."

Azt mondja a wikipédia:
A héber Mosiah (משיח), azaz Messiás jelentése: Fölkent. A Messiás szó fordítása óhéberről ógörögre a „Krisztus” szó a Chrisztosz (Χριστός) főnévből származik. Ebből született a görög chrisztianosz (Χριστιανος), illetve a latin Christianus kifejezés, amelyek jelentése „Krisztus-követő”, „krisztusi”. A szó középkori magyar formája kirisztián, kirisztyán, majd keresztyén volt. A 17. századtól azonban, a katolikus egyházban elterjedt a keresztény alakváltozat a könnyebb ejthetősége miatt, majd a kereszt szóval is összekapcsolták.

Ta0066 2022.04.03. 15:50:38

@leslie07:

"Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz."

Bizony, csak hozzájuk küldetett. Ők azok, akikről előre megjósolja a szőlőművesekről szóló példázatban, hogy megölik őt; illetve egy másik - a lakomáról szóló példázatban - hogy nem mennek el a mennyegzőre, és a helyüket mások foglalják el.

A zsidók kitüntetett szerepe és választott nép volta pontosan Jézus Krisztus eljövetelével szűnt meg. Ő volt az, aki betöltötte a törvényt, ami ezt követően már nem nyújt megfelelő támaszt az Istent keresőknek.

leslie07 2022.05.07. 03:32:44

@Ta0066: A 17. századtól azonban, a katolikus egyházban elterjedt a keresztény alakváltozat a könnyebb ejthetősége miatt, majd a kereszt szóval is összekapcsolták."

A nyugati egyházak akkor tértek át a keresztény elnevezésre, amikor
Jézus egyértelmű parancsát megszegve felhagytak az embereknek
vízben való bemerítésével és úgymond keresztelni kezdték őket.
Ez jóval a 17 század előtt már bekövetkezett. A keresztény tulajdonképpen azt is jelenti, hogy nem Krisztoszi azaz már nem a Khrisztusé, hanem egy egyházé, amely ellene szegült mindenben a Khrisztosz Isten parancsának,még ebben a fontos kérdésben is, hogy
vízben bemerítkezzenek.

leslie07 2022.05.08. 06:47:52

@Ta0066: A zsidók kitüntetett szerepe és választott nép volta pontosan Jézus Krisztus eljövetelével szűnt meg. Ő volt az, aki betöltötte a törvényt, ami ezt követően már nem nyújt megfelelő támaszt az Istent keresőknek."

A Törvény betöltése és a zsidók elvetése között azonban különbséget kell tenni.

Tudniillik Isten már korábban kijelentette prófétái által hogy elveti a népét. De azt is, hogy nem örökre.

Róma 11:1
Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.
2
Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert. Avagy nem tudjátok-é, mit mond az írás Illésről? amint könyörög Istenhez Izráel ellen, mondván:
25
Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen.
26
És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27
És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.

Pál ezt nem a kisújából szopta ki,hanem a próféciák alapján ismerte.

Ésaiás 41:8
De te Izráel, én szolgám, Jákób, akit én elválasztottam, Ábrahámnak, az én barátomnak magva;
9
Te, akit én a föld utolsó részéről hoztalak és véghatárairól elhívtalak, és ezt mondám néked: Szolgám vagy te, elválasztottalak és meg nem útállak:

Jeremiás 31:33
Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek.
34
És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.
35
Ezt mondja az Úr, aki adta a napot, hogy világítson nappal, aki törvényt szabott a holdnak és a csillagoknak, hogy világítsanak éjjel, aki felháborítja a tengert és annak habjai zúgnak, Seregek Ura az ő neve:
36
Ha eltünnek e törvények előlem, azt mondja az Úr, az Izráelnek magva is megszakad, hogy soha én előttem nép ne legyen.
37
Ezt mondja az Úr: Ha megmérhetik az egeket ott fenn, és itt alant kifürkészhetik a föld fundamentomait: én is megútálom Izráelnek minden magvát, mindazokért, amiket cselekedtek, azt mondja az Úr!

Ta0066 2022.05.12. 16:00:45

@leslie07:

Lényegében mindegy, hogy teljesen bemerítenek-e valakit, vagy csak vízzel keresztelik, az eredményen nem változtat.

A zsidók kitüntetett helyzetét azért nem tudom hova tenni, mert ők sem kapnak más szabadítót, mint a pogányok. A szabadító, aki Sionból eljön ugyan úgy megszabadítja a hívő "pogányt" (azt aki soha nem volt zsidó), mint az Istenközeli zsidót.

leslie07 2022.05.14. 06:26:25

Lényegében mindegy, hogy teljesen bemerítenek-e valakit, vagy csak vízzel keresztelik, az eredményen nem változtat."

Már hogyne változtatna.Az Úr parancsa egyérteléműen bemerítésre vonatkozott. A keresztelés a démonoknak való megjelölés.

Az Úr egyértelmű parancsát ,ami a vízbe való bemerítésre vonatkozott
Khrisztosz igaz követője nem változtatja meg, még akkor sem, ha életének elvesztésével kell szembenéznie.

Ha mindegy lett volna ,akkor az Úr tanítványait utasította volna, hogy vigyenek magukkal keresztet és kereszteléáshez való vizet.

De ilyen utasítást az Úrtól nem kaptak. Az Úr parancsa egyértelmű volt:

Máté 28:19 Menjetek el azért és tegyétek tanítványokká az összes nemzeteket, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, 20 s arra tanítva őket, hogy őrizzetek meg mindent, amit nektek parancsoltam. Íme én minden nap veletek leszek e kor célba érkezéséig!

Ap. Csel. 8:36 Amint utaztak az úton, egy vízhez értek." - Lám - mondta az eunuch -, víz van itt! Mi az akadálya, hogy bemerítkezzem?" 37 "Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet." Az pedig így válaszolt: "Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia." 38 Azzal parancsot adott, hogy a szekér álljon meg. Mindketten leszálltak a vízbe, Fülöp és az eunuch, és Fülöp bemerítette őt. 39 Mikor azonban feljöttek a vízből, az Úrnak Szelleme elragadta Fülöpöt, úgyhogy az eunuch nem látta őt többé. De azért örvendezve utazott tovább a maga útján.

Ta0066 2022.05.15. 20:25:38

@leslie07:

Ha már ezen lovagolunk, akkor a parancs az Atya, Fiú és Szent Szellem nevébe való bemerítésre vonatkozott; nem az ő nevükben.
A lényeg nem ez, hanem a "víztől és Lélektől" való újjászületés, ami akkor is végbe mehet, ha csak meglocsolod vízzel az illetőt és akkor is, ha teljesen alámeríted; és ugyan így mindkét esetben elmarad, ha a bemerített vagy keresztelt nem érti minek is kellene történnie.

leslie07 2022.05.15. 22:02:34

A lényeg nem ez, hanem a "víztől és Lélektől" való újjászületés, ami akkor is végbe mehet, ha csak meglocsolod vízzel az illetőt és akkor is, ha teljesen alámeríted; és ugyan így mindkét esetben elmarad, ha a bemerített vagy keresztelt nem érti minek is kellene történnie."

Ha csak meglocsolod vízzel az illetőt maximum vizes lesz, de nem születik újjá. Ha ráadásul kereszt alakú mozdulattal végzed a locsolást,
akkor egyenesen a démonoknak ajánlod fel őket.

Ta0066 2022.05.17. 17:50:44

@leslie07:
Jehova tanúi teljesen bemerítik a keresztelendőt. :) Mégis démonok és démonpapok.

leslie07 2022.05.22. 11:18:02

Jehova tanúi teljesen bemerítik a keresztelendőt. :) Mégis démonok és démonpapok."

Igen, mert tevékenyen részt vesznek a Szentírás szándékos meghamisításában, ezért nem lehetnek Khrisztosz papjai.
Ezen felül a Sátánhoz hasonlóan nem hajlandóak térdet hajtani a khrisztosz Isten előtt, ellenben a bika istent Jahut , jahót, vagy ahogyan azt ők nevezik jehovát imádják, miközben megtűrik a pedofil gyermekbántalmazókat a nyugati egyházakhoz hasonlóan papjaik között.
süti beállítások módosítása