Jehova áldása
2021. május 03. írta: a századik juh

Jehova áldása

az_ut_masik_oldalan.jpg

-Mert ezt a tanúságot is te eröltetted. Én nem akartam. Szerintem akkor romlott el minden, amikor behálózott ez a szekta. Amikor megbeszéltük, hogy összeházasodunk, csak azért, mert a tanúk szerint ez a feltétel, hogy együtt lehessünk, komolyan elgondolkoztam, hogy akarom-e ezt. Aztán, mivel szerettelek, és szép jövő állt előttünk, elűztem a feltorlódott kételyeimet. Most nézd meg így 20 év távlatából, mivé lett a szép jövőm, a szép jövőd, a szép jövőnk. Pár év, és eljön armageddon, ugye? 

jehovahs_witness_drug_alcohol_rehab-scaled.jpeg

-Nade... elnézést... én úgy emlékszem, hogy az első alkalommal, mikor együtt elmentünk összejövetelre, egy régi gyermekkori ismerősöddel találkoztál, aki tiszta alkesz volt, és nagy hatást tett rád, hogy hogy megváltozott Jehova miatt, és ezért kezdtünk el rendszeresen járni az összejövetelekre, nem? 

jarw.png

-Az ismerősöm változásában a megváltozott ismerősöm volt rám nagy hatással, nem a szervezet, az ismerősömmel akartam találkozni, nem más tanúkkal. És emlékezz, hogy tanulmányozni sem akartam.

-Dehát...

bibliami_1.jpg

-Ti erőltettétek! Jajj, csak beszélgessetek egy kicsit, amíg mi tanulmányozunk, mondtátok,aztán már én is bibliatanulmányoztam, pedig nem is akartam! Oké, hogy néha jól esett együttlenni a testvérekkel-testvérnőkkel, mert te annyira aniszoccá váltál, hogy még anyukádhoz sem mentünk soha, az én szüleim sem jöhettek, minden nemtanút el kellett marnunk magunk mellől a szeretet jegyében, igen, ezért jó volt néha a testvérekkel-testvérnőkkel lenni... de most sokkal jobb nélkülük, viszont anyukámmal vagyok, a vér szerinti testvéreimmel és azok rokonaival, a saját rokonaimmal, érted? Elvállok... jövő héten beadom a válási papírokat... Neked ki marad? Kénytelen leszel a szervezetben maradni, ha akarsz még emberi kapcsolatokat, haugyan ezeket emberi kapcsolatoknak lehet nevezni a maguk műmájerségében.

-Ezt már megbeszéltük, nem válhatsz el...

menyasszonyok.jpg

-Tudod, Te azt hiszed, másokra kell alkalmazni a van szemük, de nem látnak, és van fülük, de nem hallanak verset, de valójában te magad is ilyen vagy. Azt mondtad az imént, hogy nem is emlékszel egy csomó mindenre, ami engem mélyen érintett, és hogy az viszont megdöbbentő számodra, hogy azokat te csináltad velem. Hidd el, számomra is megdöbbentő volt. És te magad mondtad, hogy olyan így visszaemlékezve, mintha nem is te csináltad volna. Emlékszel, hogy ki az, akinek van szeme, de nem lát, van füle, és nem hall? Ha nem, akkor segítek, mert én alapból egy segítőkész személy vagyok, nem azért, mert tanú voltam, sőt, épp annak ellenére voltam ilyen másokhoz, látod, vannak is barátaim, nem függök a szervezettől, mint te. Gondolom, ezt sem érted, amit most mondtam, és nem hiszed el, hogy én mondtam...

-El sem hiszem, hogy ilyeneket mondasz...

jw_tokeletes.jpg

-Ó, neaggódj, fél év múlva már majd engem vádoltok a testvéreiddel-testvérnőiddel, én leszek az elrettentő példa, mindenki azt fogja hinni, hogy egytucatszor megcsaltalak naponta minimum, miközben milliókat költöttem havonta a te bankszámládról. Majd úgyis kitalálnak valamit a vének, hogy újra tudj házasodni, ne aggódj. Biztos megsajnál majd valamelyik ellenkezőnemű a gyülekezetekből, tudod, hogy olyan kerítőhálózatok vannak, hogy ihajj, aztán meg majd hangosan együtténekeltek, meghívjátok egymást online felkínálásokra, társasoztok egyet-kettőt, és hopsz, máris egy új házasságban találod magad, rólam még magadnak is hazudni fogsz, ha felötlök benned, pláne másoknak, jó keresztény módi szerint...

-Dehát nincs Írtás szerinti alapja a válásnak...

w2.jpg

-Igen, de tudod vannak ezek a törvények, aminek elvileg ugye engedelmeskedni kéne, és azok bizony lehetővé teszik. Dehát amilyen a mosdó, olyan a törölköző, te sem érted, mert a szervezet sem érti, hogy mit jelent alárendelni magukat a felsőbb hatalmaknak, nem véletlenül írattattak majd 10 millió levelet személyes adatokkal a tanúkkal... Igen, te is írtál...

-Ezt nagyon meg fogod bánni!

racs.jpg

-Látod? Máris kezdődik! Nemsokára bejelentik az elkülönülésemet, + még a válás is, lesz ez még durvább is! Valójában azonban te bánod nagyon, csak nem mered kimondani, mert nem vagy elég alázatos a bocsánatkéréshez, persze Jehovának biztos bevallottad, hogy csak kétszer csengettél az egyik lakásnál, és nem háromszor... Ne aggódj, majd a testvérek-testvérnők megvígasztalnak... felkapott sláger leszel, mindenkinek lesz valami írás szerinti tanácsa, véleménye... kritikája, sérelme, vádja, tudod, hogy megy ez... te csak maradj nyugodtan, persze, ez a te életed. De énrám ne törjenek rám a vének a legváratlanabb alkalmakban, ezért is költöztem el többek között. Jó lesz ez, mejd meglátod! Mivel jó alattvalójukként mindenkit elmartál magad mellől, így senkid sincs rajtuk kívül, ők meg nem fognak szeretni, még csak köszönni sem, ha azokat nyíltan felvállalod, vagy akárcsak felhozod, amik megtörténtek, és amiről általam te is tudsz. Látod, mekkora áthidalhatatlan különbség van kettőnk között? Én szabadságra vágyom, te szolgaságra. Vagy legalábbis logikusan meggyőzöd magad, hogy neked ez így jobb lesz... Sok sikert, Jehova "áldását", ahogy a testvére-testvérnők nagy hittel "áldásnak" nevezik azt, amiről a Malakiás 2:2 beszélne, ugye... Ezértinkább...  Áldjon meg téged az Úr!...

unnamed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2416520516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2021.05.04. 01:02:38

Ez egy megtörtént párbeszéd?

Ha nem, akkor is remekül lefesti mi a helyzet az adott területen és kontextusban.

Amúgy, ha nem megtörtént esettel állnánk is szemben, abban az esetben biztosan elmondható, hogy remek egy regényíró válhatna belőled! :)

Bár elmondható az is, hogy a Szervezet sok-sok könyvet ihletett már meg a volt tagok részéről is.

a századik juh 2021.05.04. 07:39:36

@Igazság Kereső: Ezen a blogon csakis kitalált események olvashatóak, bárminemű egyezés a walósággal csakis a wéletlen műwe lehet!

Ki az, aki Óratoronynak newezné el a szervezetét, aztán aranyrolexeket hordatna az Egyszerűszeműekkel, ugyanmár...

Ez a bejegyzés egyszerűen a wakságról szól.

Rólad-rólam-róluk, hogy sokszor wolt szemünk, de nem láttunk, volt fülünk, de nem hallottunk, és ezért alaposan megfizet/tél/tem/tek...

És ez az "áldás" évtizedek múlva is képes pusztítani...

Füligszerelmes, örökkékézenfogvajáró fiatal párok kapcsolatai keserednek meg a nagy szeretet közepette, egymásnakteremtett emberek enyésznek egymás ellenségeivé elhaló szeretetet színlelve...

Csak emléket állítottam egy most történt esetnek, amikor szétcsúszott egy páratlan páros élete.

:(

szinuhe1 2021.05.04. 11:48:47

Századik !
Elváltatok ?!.................. (ne légy szomorú, két éve hogy kidobtak, nejem azóta jobban szeret mint annak előtte , mellesleg ő bent maradt )

Igazság Kereső 2021.05.04. 17:39:21

@szinuhe1:

"ne légy szomorú, két éve hogy kidobtak, nejem azóta jobban szeret mint annak előtte , mellesleg ő bent maradt"

Váljuk be, ez azért szokatlan.

Töbségben sajnos házasságok omlanak össze, ha az egyik fél már nem Tanú s nem is megy vissza.

A jobbik eset, amikor bizonyos idő után a másik fél is ott hagyja a Szervezetet.

De mindenképpen viharos időszak következik be az egyik házas fél, a gyülekezetből való távozása után.
Főleg ha hitviták is megesnek kettőjük között.

Mindenképp nehéz időszak...

Nagyban befolyásolja, hogyan gondolkodik a házaspár, főként kettőjükről!

a századik juh 2021.05.04. 18:43:52

@szinuhe1: "Elváltatok ?!"

Nem váltunk el.

"ne légy szomorú"

Hát ezt nem igérhetem. Eléggé megnőtt a beleérzőképességem mostanában! :(

"nejem azóta jobban szeret mint annak előtte" :)

Örömmel hallom! Ezúton felszólítalak, hogy becsüld meg rendesen! :)

"ő bent maradt"

Van benne ráció... :)

a századik juh 2021.05.04. 18:51:03

@Igazság Kereső: "Főleg ha hitviták is megesnek kettőjük között."

Ha az egyik fél a wacstówer rabja lesz, wacstowerizálódik...

Ha mindkettő, az ideális.

Ha az egyikőjük már kiwacstowerizálódott, akkor a még wacstowerid-társ hitvitái egyre "nyögvenyelősebbek", belebotlik ebbe-abba szüntelen.

Hovatovább az őrtoronytalanodás valóban "fertőző" lesz, és nem csak lehet, de így is van ez jól.

Bárcsak, bárcsak...

Igazság Kereső 2021.05.06. 17:47:49

Tegnap kaptam egy tanúskodólevelet.
Olyan írta, akit egyáltalán nem ismerek.

Futólag elolvastam, mert hát nagyon nem érdekelt mit írt.

Jött a járvánnyal, hogy ez is a jelek része, s hogy ez is bizonyítja, hogy hamarosan eljön Isten királysága.
Valamint, hogy majd szívesen várnak, ha majd kinyitnak a termek.

Tömören ennyi.

A megszokott betanult sablon szövegek!

Hát.... tragikomikus.

a századik juh 2021.05.06. 21:04:31

@Igazság Kereső: Tilos házról-házra járni, vagy csak kopogni tilos, leveleket dobálni házanként lehet?

Ha kinyitnak a termek, lesz elég bajuk, fel kell újítani mindent, mégiscsak több évig nem volt használva, csak egy-két tíz-húsz titkos bulira, és borfoltos lett a szőnyeg, azt is le kell cserélni... várjuk... várjuk az adományokat...

Kétkedő84 2021.05.06. 21:23:56

Arra leszek kiváncsi,hogy hány testvért fognak kiközösíteni ha nem megy majd szolgálatba és összejövetelre oltási igazolvány hiánya miatt.

Igazság Kereső 2021.05.07. 01:06:22

@a századik juh:
"Tilos házról-házra járni, vagy csak kopogni tilos, leveleket dobálni házanként lehet?"

Ez egy normális, postára adott levél volt Tatabányáról. Onnan én 1 embert ismerek, a Nagy Bélát, aki ismeri, az tudja kire gondolok.

Másokat arról a környékről nem ismerek. Egy nő volt egyébként.
A nevére már nem emlékszem. Az is érdekes, hogy milyen módon szerzett címet... A telefonkönyv kilőve, nincs vezetékes telefonom.

Máshonnan is tudom, hogy néhányan leveleket adva fel prédikálnak, jobbára a telefonkönyvre bökve.
De ez az opció nálam kilőve.

Szóval nem tudom.

A volt gyülekezetemben persze fel van jegyezve a címem, de onnan ki adná meg s főleg milyen megfontolásból? Hm...

Érdekes a dolog! :)

a századik juh 2021.05.07. 06:40:42

"A volt gyülekezetemben persze fel van jegyezve a címem, de onnan ki adná meg s főleg milyen megfontolásból?"

Nos, ha volt feladó a levélen, akkor erről meg lehet kérdezni. Ha nem válaszol, a naih segíthet kideríteni, miféle módszerekkel wédik mások adatait a GDPR szerint akedwes testwérek a králságtermekben... vagy nevezzük jw.org-raktáraknak mostmár?

-Hákedwes Fel Wígyázó Zsóti tesó, láttam, berendezted a termet konditeremnek... lépcsőzőgép is van... kishűtő...

-Igenigen Kis Egítő Józsitestwér, tudod, a felwigyázók ésszerűségükről lesznek ismertek, nem igazán fértünk má' a garázsba így, hogy a zasszonynak megvettük azt a terepsuvot, tudod, mekkora bukkanó van a bót előtt, na, azt így a gyerekekéve együtt má 6 kocsink van, szerintem teljesen ésszerű, hogy addig, amíg nem használjuk a királyságtermet, átpakoltam azokat a gépeket és berendezéseket, amik gátolják a Szentháromság-északkelet-délnyugat gyülekezet koordinátorának kiegészítőjének teokratikus munkáját, merugye tanúskodni is szokik a bótba vásárlás közbe, és tudjátok, hogy az autónk állapota egyben tanúskodás Jehováról, ígyaztán ez így ésszerű, amiről a felvigyázók ismertek, azaz én jó felvigyázó vagyok, és ésszerű használni a termet, mondja is a biblia, hogy a testedzésnek van némi haszna, ugye, meghát a terem is jobban pusztul, ha csak be van zárva, mintha használnánk, szellőztetnénk, ugye...

-Ésszerűségedhez két stég sem férhet, teljesen logikus, amit mondasz! Én is hasonló problémával küzdök, most, hogy csatlakoztam a mentorprogramhoz... nem, nem is mentorprogram...

-De mentorprogram!

-De? Mentorprogram? Akkor oké... szóval mióta nekemadtad a de mentorprogram keretében az előző autódat, hogy hatékonyabban tudjam végezni a munkámat, beleértve a testvérekről készült... izé... információk gyűjtését, nekem is gondot okoz a garázsba való beállás, nem lehetne hogy áthozzak én is pár cuccomat? Szekrény, hűtő, miegymás...

-Hogyne lehetne! Akkor viszont meg kőnee szabadulni ezektől az érzékeny adatokat tartalmazó, 10 éven túli feljegyzésektől, ami ebben a rengeteg dobozban van... hm... hívjunk közjegyzőt a megsemmisítésükhöz, és fizessünk érte egy vagyont, vagy egyszerűen csak könyveljük le a közjegyzői munkavégzést, amit aláírsz, majd markoljuk fel a zsét, osdszuk el testwériesen, azaz 75 százalék nekem, 25 % neked, a dobozokat meg kihajítom valamelyik társasház konténerébe, mit gondolsz?

-Hát jól jönne Jehova támogatása az első aranyrolexemhez, hol írjam alá a teokratikus hadwuiswelés nevében, mint közjegyző? Oké... várom akkor az utalást, és hozom a cuccokat... de kedves testwérem, érzem, hogy a Te lábadnál tanulva én is kezdek ám ésszerűsödni... mi lenne, ha leszerelném ezt a még garanciális turbócirkót innen a falról, úgyse használjuk a termet, ugye, jön a nyár, tuti nem kell fűteni, el tudnám okosba passzolni 300-é, akkor meglenne a mostanival együtt a rolexem ára, tudnám viselni a következő zoomon, milyen király lenne!

-Rendben, a többieknek majd azt mondjuk, az oroszok darabos gázt küldtek a királyságterembe, hogy a bebörtönzött testvéreinken kívül velünk is kibabráljanak, és ez miatt tönkrement, le kell cserélni, kéne rendkívüli adomány, melynek 10%-a mimimum minket illet, szerintem... Kell is a zsé, mert elég drága egyedi jw.org hátlapú aranyrolexeket szerezni, de ami jár nekünk, az jár... kirakom akkor ezt a sok bizalmas adatot és érzékeny információt tartalmazó dobozt az első kukába. Ha tele van, mellé... vagy a kiserdőbe... majd lesz valahogy, elvégre ésszerűségünkről ismernek minket, hamegugye emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnne egy döntésünk, akkor az a hűséged próbája, ugye...
[Ha még sokáig nem használjuk a királyságtermet, el tudnám passzolni a nyílászárókat is jó pézé...]

Igazság Kereső 2021.05.07. 17:23:23

@a századik juh:

Jesszus..... :D

Remélem ezek csak költői túlzások és ennyire nem "élelmes" néhány "szent" pásztor.

Habár.........

"Nos, ha volt feladó a levélen, akkor erről meg lehet kérdezni. "

Ment a kályhába a levél mindenestül. Erre már nincs lehetőség. Amúgy sem érdekel annnyira, hogy komolyabban kutassak utána. Mindenesetre különös.

a századik juh 2021.05.09. 12:05:29

@Igazság Kereső: "Remélem ezek csak költői túlzások és ennyire nem "élelmes" néhány "szent" pásztor."

Most mit mondjak?
A kövtkező kongi Csepelen már 2 milla per nap lesz?

A cirkó csak fél milla...

a századik juh 2021.05.13. 20:17:31

@Igazság Kereső: Megélhetési bűnözőknek nevezed őket? :D

Igazság Kereső 2021.05.14. 01:10:09

@a századik juh:

Ha a vénekről van csak szó talán.... Nem tudom. Ismerve néhányuk előéletét, felvigyázó tisztsége előtti anyagi helyzetét, még ez is megfogalmazódhat az ember elméjében. Előtte, szó szerint alig volt mit enni némelyiknek, ma meg új autó, lakás felújítás, nyaraló, egy "megtolt szekerű" bármilyen vállalkozás....sorolhatnánk!

Hát nem megéri?!

De tovább megyek!

Az egyes VT tagok ma hol lennének, ha nem választják be őket?

Szutyok kis misszionárius , bételszolga, vagy körzetfelvigyázó, lenne valahol a maihoz képest éhbérért! Ugyan úgy küzdene a megélhetésért, mint bárki más. Hülye lenne nem elfogadni, ha beválasztják a Vezető Testület tagjai közé!

A VT bizonyos szinten kitartott bábok gyülekezete. Egy szükséges fogaskerék a rendszerben.
"Megkapták teljes jutalmukat"

A részvényesek helyzete az már más tészta. Azt sem tudjuk kik ők!

De az ingatlan biznisz, a fegyver kereskedelem stb stb na ott kezdődik a csúnyaság...

a századik juh 2021.05.17. 20:38:00

@Igazság Kereső: Mostmé'vagyilyen?

A Wezetőtestület tagjainak bibliai alapjai egyértelműek, perfekt angol nyelwtudás kell... rámennyen az egyik újadra a wándorgyűrű... tegyé szegénységi fogadalmat úgy, hogy ne a szegénységet fogadd meg, csak azt, hogy nem dógozó máshun a wacstowerincen kívül...

Warwickiaknak írt 1914. lewél, 144 000: 9ésfél

a századik juh 2021.05.20. 21:16:22

@Igazság Kereső: "A részvényesek helyzete az már más tészta. Azt sem tudjuk kik ők!"

Dehogynem tudjuk! Ők a Wezetőtestület Irányítótestülete...

Igazság Kereső 2021.05.21. 00:57:02

@a századik juh:
Ezzel aztán tényleg okosabbak Lettünk! :D

a századik juh 2021.05.21. 08:34:23

@Igazság Kereső: Vajon minek tesznek be egy irányítótestület alá egy ál-wezetőtestületet?

És minek adnak rájuk aranyrolexeket, tudván tudva, hogy számtalan formában, pölö Őrtoronyborítón is elítélték régebben ezt?

a századik juh 2021.05.21. 22:31:10

@Igazság Kereső: Nekem fogalmam sincs! :)

Tán sokat ittak?

Igazság Kereső 2021.05.22. 01:09:08

@a századik juh:

Arra gondolsz, hogy talán a főrészvényesek közül kerülnek ki a VT tagok? Vagy részvényesekké válnak a mindenkori VT tagjai közül?

a századik juh 2021.05.22. 05:51:50

@Igazság Kereső: Ha én részvényes lennék, akkor valamilyen kiszolgáltatott földönfutó, nem túl éles személyt választanék wezetőtestületi tagnak, aki mindenre bólogat, és simán felvesz egy rolexxet műsorwezetés közben...

keresemazutam 2021.05.23. 13:42:20

@Igazság Kereső:

Az alapján, hogy Ray Franz is részvényes volt a VT tagság végéig (arról is lemondott) gyanítom hogy a többi VT tag is egyben részvényes.

a századik juh 2021.05.23. 14:05:09

@keresemazutam: Ja, hogy walójában a részwényesek wezetői ők, aha...

Így már érthető az ingyenmunka iránti vágyódásuk, és hogy Lett testvér százalékra pontosan látja az adománynövekedést egy-egyszétmimikázott parádéja után...

Nyilván, ha ők maguk is részwényesek, akkor a legkevesebb mértékben sem a részwényesek érdekeit nézik, azaz a profitot, hisz éppazért részwényesek, hogy ezt ne wegyék figyelembe, ugye...

Költségcsökkentés, költségcsökkentés, költségcsökkentés, adománynövelés, adománynövelés, adománynövelés...

A juhok, akiket a "pásztorokra" bíztak, dolgozzanak ingyen, amíg ők polírozzák a rolexeiket...
süti beállítások módosítása