TEYMUR AKHMEDOV-ot becsapták!
2017. október 13. írta: a századik juh

TEYMUR AKHMEDOV-ot becsapták!

Vallási gyűlölet szítása miatt 5 év börtönbüntetésre, és 8 év vallásos tevékenységtől való eltiltásra ítélte a fent nevezett testvért a kazahsztáni bíróság.

rolexes_ortorony_1.jpg

Állítólag a testvér jogi képviselői azzal próbáltak meg érvelni, hogy becsapták és félrevezették a testvért, akinek esze ágában sem volt prédikálni, de az álruhás rendőrök addig faggatták egy magánotthonban történő beszélgetésen, amíg fel nem tárta nekik vallásos meggyőződését, de ekkor sem volt szó semmilyen vallási gyűlölet szításáról, pusztán csak vallásos meggyőződésének körülményeit magyarázta el nekik.

megbizhetunkavallasokban_2.jpg

Kazahsztánban jelenleg fel van függesztve a helyi fiókhivatal működése is.

Elég sok jogvédő szervezet a testvér ügye mögé állt.

Nézzük, a szervezet szerint mit kell tudni a Kazah helyzetről:

"Jehova Tanúi Kazahsztánban

  • Jehova Tanúi: 17 725

  • Gyülekezetek: 256

  • Jelenlévők Krisztus halálának emlékünnepén: 32 067

  • Jehova Tanúi aránya a népességhez viszonyítva: 1:997

  • Népesség: 17 670 579

  • Tanúk, akik börtönben vannak a hitükért: "

 

rabcic.jpg

 

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken? 

 

Akkor hogy lehetnek "Tanúk", ha csak egy Tanúról van szó? Ennek az egynek meg hogy lehet "hitük?"

 

Nem tudom, igaz-e, hogy TEYMUR AKHMEDOV vallási gyűlöletet szított-e, avagy sem, mindenesetre nem árt felidézni, hogy vajon tanulmányozás alatt mi személy szerint hallottunk-e olyat Jehova Tanúitól, ami beleférhet a "vallási gyűlölet szításába".

Hogy-hogynem, amikor én elkezdtem tanulmányozni, éppen a "Közel a hamis vallás vége!" című Királysághírekkel kampányoltak Jehova Tanúi a Watch Tower megrendelésére világszerte. 

kozela_1.jpg

Ennélfogva én a kezdetektől fogva vallási gyűlölködést tapasztaltam Jehova Tanúinál, igaz, a tanulmányozóm ügyesen az inkvizíciós időkhöz kapcsolta ezt ÁLTALÁBAN. 

Mai napig emlékszem egy történetre, amiben egy, a feleség édesanyjával együtt lakó házaspár férfitagja megismerte az "igazságot", ahogy a tanúk egymás között a 144 000-szer megváltoztatott szervezeti tanítást nevezik.

A történet szerint mindennel megvádolta a mélyen katolikus anyós, és a szintén katolikus felesége is, persze alaptalanul, sőt, a végén az anyós az erkélyről fejbe dobta az otthonról éppen szolgálatba igyekvő, szépen kiöltözött vejét egy jó nagy cserepes fikusszal.

A feleség a történteket látva rögtön Jehova Tanúja lett, az idős, mélyen katolikus édesanyja gyilkossági kísérlet miatt börtönbe került.

jesus-speed.gif

Ilyen és ehhez hasonló kicsengésű történetek színesítették a tanulmányozásom, és amikor tanulmányozáson voltam, a munkatársaim is sok esetben mondtak el hasonlóan vallási gyűlöletet keltő történeteket.

Ugyanezen történetek napjainkban ortodoxokkal tértek vissza a körzetünkbe is. Pedig én egy ortodoxot sem ismerek személyesen például. És ti?

aldas.jpg

Nem helyeslem megvezetett emberek súlyos évekkel történő büntetését, hiszen tudom, hogy mindezt parancsra teszik, és bármely, szervezettől jövő parancs megtagadásának szankcionálása kirántja egy, az életét a szervezetre építő Jehova Tanúja alól a talajt, minden tekintetben.

Viszont teljesen igaz az az állítás, miszerint Jehova Tanúi a vallási gyűlöletet keltéssel IS manipulálják az embereket, ez tagadhatatlan tény, kedves TEYMUR AKHMEDOV testvér, habár te ezt "az igazság megismertetésének" nevezed, és kötelességednek tekinted, és valóban azt hiszed, hogy nem vagy vallási gyűlöletet szító személy.

Nagyobb a bűne annak, aki téged félrevezetett.

watchtowerszukkapu_2.png

 "Hírajánló

LEGFRISSEBB HÍREK | „Haladéktalanul engedjék szabadon Tyejmur Ahmedovot!”

Az ENSZ önkényes fogva tartással foglalkozó munkacsoportja a 2017. október 2-án kiadott állásfoglalásában kijelentette, hogy a kazahsztáni kormány jogtalanul börtönözte be Tyejmur Ahmedovot, és ezért haladéktalanul szabadon kell őt engedni. Ahmedov testvért ötéves börtönbüntetésre ítélték, pusztán azért, mert beszélt másoknak a hitéről. Az ENSZ munkacsoportja azonban megállapította, hogy a tevékenysége „abszolút békés volt, és nem élt vissza a vallásszabadság jogával”.

Imádkozunk, hogy Jehova adjon erőt drága testvérünknek, miközben elménkben tartjuk a rabbilincsekben levőket, mintha velük együtt meg lennénk kötözve (Héberek 13:3)."

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1512965595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása