»Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot.«
2016. április 15. írta: a századik juh

»Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot.«

irgalmassag.jpgoktóber 1., napiszöveg
◀◀múlt hét ◀tegnap ma holnap▸ jövő hét▸▸
➤ es15 98. o. Október
Október 1., csütörtök
„Készséggel áldozom neked” (Zsolt 54:6).
Vannak áldozatok, melyeket az igaz keresztényeknek feltétlenül meg kell hozniuk azért, hogy jó kapcsolatban maradjanak Jehovával. Időt kell szánniuk arra, hogy imádkozzanak, olvassák a Bibliát, családi imádatot tartsanak, részt vegyenek az összejöveteleken és a szántóföldi szolgálatban (Józs 1:8; Máté 28:19, 20; Héb 10:24, 25). Erőfeszítéseiknek és Jehova áldásának köszönhetően a prédikálómunka egyre kiterjedtebb, és sokan özönlenek „Jehova házának [hegyére]” (Ézs 2:2). Sok testvér ezenfelül is vállal áldozatot a Királyságért: a Bételben dolgozik, kongresszusi és Királyság-termeket épít, kongresszusokat szervez, vagy katasztrófák utáni segélyakciókban vesz részt. Ezek a pluszfeladatok nem szükségesek az örök élet elnyeréséhez, ám elengedhetetlenek ahhoz, hogy Jehova munkája előrehaladjon. Öröm látni, hogy sokan készségesen hoznak áldozatokat Jehováért. w13 12/15 2:2–3

Tényleg?

"Vannak áldozatok, melyeket az igaz keresztényeknek feltétlenül meg kell hozniuk azért, hogy jó kapcsolatban maradjanak Jehovával."

13 Menjetek hát, és tanuljátok meg, mit jelent ez: »Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot.«
Máté 9:13

"Időt kell szánniuk arra, hogy imádkozzanak, olvassák a Bibliát, családi imádatot tartsanak, részt vegyenek az összejöveteleken és a szántóföldi szolgálatban (Józs 1:8; Máté 28:19, 20; Héb 10:24, 25)."

Nos, a családi imádatot nem találtam meg a bibliában, remélem az új revideáltban már benne lesz.

"Erőfeszítéseiknek és Jehova áldásának köszönhetően a prédikálómunka egyre kiterjedtebb, és sokan özönlenek „Jehova házának [hegyére]” (Ézs 2:2)."

Tényleg? Ezt az adatot hol találom az évkönyvekben? Merthogy ha nem lenne a HÍRNÖKCSÚCS" nevű manipulatív számítási módszer, ami az év bármelyik hónapjában mért legnagyobb létszámot nézné országonként, azaz egy ELMÉLETI ÁLLAPOTOT FELTÉTELEZ AZ EGÉSZ VILÁGON, A LEGIDEÁLISABB PILLANATOKBAN, tehát ha nem így számolnának, valójában csökkenés lenne, mint ahogy van is.

"Sok testvér ezenfelül is vállal áldozatot a Királyságért: a Bételben dolgozik, kongresszusi és Királyság-termeket épít, kongresszusokat szervez, vagy katasztrófák utáni segélyakciókban vesz részt. Ezek a pluszfeladatok nem szükségesek az örök élet elnyeréséhez, ám elengedhetetlenek ahhoz, hogy Jehova munkája előrehaladjon. Öröm látni, hogy sokan készségesen hoznak áldozatokat Jehováért. w13 12/15 2:2–3"

Tehát ezek nem szükségesek az örök élet elnyeréséhez, mégis elengedhetetlenek...

Ha nem tartok családi imádatot, ami ugye szükséges az örök élethez, akkor gyehenna?

Szólni kéne a világiaknak, hogy az örök élethez szükséges, hogy Jehova Tanúi legyenek, mert a honlapon pont az ellenkezőjét írják.

Ezenkívül a katasztrófák utáni segélyakció szerintem nem egy prédikálószolgálatot jelentene, és nem is szelektív, alkalmi, egyéni segítségnyújtást.  A szervezetnek vajon miért nincsenek ilyen kezdeményezései?

Továbbmegyek: Miért őrtornyot és ébredjeteket adnak a tanúk azoknak a hajléktalanoknak, akik pénzt, ételt, vagy italt várnak tőlük?

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr308630424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.04.15. 15:29:00

Hát igen nagy kulonbség van Izrael Istene Khrésztosz és az Ortornyok istene jehova kozott. A jehova nevu áldozatokat vár el imádóitól.

Elsosorba pénzt, sok pénzt, hogy a szervezete fennmaradhasson.

Az Ortorony Részvénytársaság ugyanis dollár alapra épult. Ez azt jelenti,
ha elfogy a pénzalap, akkor megszunik jehova szervezete is.

Ezt az Ortorony szervezet részvényesei már tobb alkalommal is jehova tanúi tudtára adták.

a "jehova Tanúi Isten Királyságának Hirdetoi"
címut,akkor lapozz a 228 oldalra és megtudhatod, hogy mire épult az Ortorony
Részvénytársaság,amelyet Conley bankár alapított C.T. Russel 29. szuletésnapi
ajándékaként 1881. február 16. án.

Ezt írja a konyv:

" A Társulat alapíto okirata olyn részvényesi rendszert fektetett le,amelyben
minden adományozo,aki osszesen 10 dollár hozzájárulást adott, szavazati
jogot nyert a Társulat igazgatotestulete tagjainak és tisztségviseloinek
a megválasztásával kapcsolatban."

Aztán beszélhetnén még a gyermekáldozatokról, amelyeket megkíván
jehova. Errol egy 1994-ben kiadott "Ebredjetek" folyóiratban írnak.

Ha megtalálod ezt a kiadványt, megér egy kielemzést:

Ébredjetek! 1994. május 22. „Fiatalok, akik első helyre teszik Istent” 3-15. oldal: A korábbi időkben fiatalok ezrei haltak meg azért, mert Istent tették az első helyre. A fiatalok még mindig Istent teszik az első helyre,…
süti beállítások módosítása