Te erre "szerződtél"?
2016. április 24. írta: a századik juh

Te erre "szerződtél"?

marci_keresztelkedik.jpg

A minap sms-t kaptam a mobilszolgáltatómtól, hogy megváltoztak azok a feltételek, amelyekkel leszerződtem náluk. Egyrészt tájékoztattak az új feltételekről, másrészt felajánlották, hogy amennyiben ezen új feltételek miatt el akarok állni a határozott idejű szerződéstől,azt szankció nélkül megtehetem. Ez egy CÉG volt... miként egy cég a watchtower zrt is, ahol jelentősen megváltoztak a "szerződési feltételek" azóta, hogy alámerítkeztem, de a "határozott idejű szerződést" (értsd: örök életre") mégsem bonthatom fel szankció nélkül.

Ezért elgondolkoztam, érvényes volt-e egyáltalán a keresztelkedésem.

"Olvasók kérdései

Mikor lehet mérlegelni, hogy valaki újra megkeresztelkedjen-e?

Bizonyos esetekben egy megkeresztelt személy talán szeretné átgondolni, hogy érvényes volt-e a keresztelkedése, és lehet, hogy azt fontolgatja, hogy újra megkeresztelkedik. Tegyük fel, hogy valaki a keresztelkedése idején titokban olyan életet élt, vagy olyan szokást gyakorolt, amiért kiközösítették volna, ha a keresztelkedése már érvényben van. Vajon átadhatta az életét Istennek egy ilyen helyzetben? A Jehovának tett önátadása csak akkor lett volna érvényes, ha addigra már felhagy az Írás-ellenes viselkedéssel. Ezért ha egy személynek a keresztelkedése idején ilyen súlyos akadály állt fenn, helyénvaló lehet átgondolnia, hogy szükséges-e újra megkeresztelkednie.  

 

Vajon ez azt jelenti, hogyha bevallom,hogy komoly bűnöket gyakoroltam megkeresztelkedésemkor, akkor szankció nélkül elhagyhatom a szervezetet?

 

Van egy fontos szereplő a keresztelkedésnél, aki ott áll a medence mellett, és alaposan szemügyre veszi az eseményt: ő a keresztelkedés-ellenőrző.

 

Feladata, hogy megfigyelje, teljesen alámerült-e az illető. Előfordulhat ugyanis, hogy a térde,lábfeje, keze, karja kilóg a vízből valakinek, és akkor érvénytelen a keresztelkedés, és meg kell ismételni. A tanúk ugyanis elutasítják a vízzel való meghintést, náluk teljesen a víz alá kell kerülni a a keresztelkedő MINDEN részének ahhoz, hogy megkereszteltnek számítson.

 

Elgondolkoztam azon, hogy mivel a watchtower zrt "megphotosoppolta" az eddigi tanításait,mi van, ha én is így teszek, és felmutatom a keresztelkedésemről készült videót,amin a lábfejem egy része a víz felett van?

lab_a_viz_felett.jpg

 

Vajon ez azt jelentené, hogy érvénytelen volt a keresztelkedésem, és nem is vagyok Jehova tanúja?

juhok_szaradnak.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr518658230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.04.24. 16:20:42

"Vajon ez azt jelentené, hogy érvénytelen volt a keresztelkedésem, és nem is vagyok Jehova tanúja?"

Igen a szervezet szabálya szerint nem érvényes a keresztelkedésed.

De van egy kis bokkeno. Hogy bizonyítanád be azt, hogy a felvételen
a te lábfejed látható?

a századik juh 2016.04.24. 18:22:38

Általában a tanúk fényképezik ezt az eseményt. Ha valaki észreveszi a kilógó testrészét a felvételen, és azt állítja, ő van a víz alatt, és az ő testrésze lóg ki a vízből, akkor, úgy tudom, a római jog szerint nem neki kell bizonyítania, hanem annak, aki azt mondja: ez nem igaz!

Rosszul tudom?
süti beállítások módosítása