Hogyan is lehetséges ez, hogy az én Uram anyja jön el énhozzám?" lukács 1:43
2016. május 16. írta: a századik juh

Hogyan is lehetséges ez, hogy az én Uram anyja jön el énhozzám?" lukács 1:43

maria_es_erzsebet.jpg

"43 Hogyan is lehetséges ez, hogy az én Uram anyja jön el énhozzám?" lukács 1:43

 

Mire tippeltek, hogyan hangzik ez úvf-ül?

 

Nézzük előtte a jw.org magyarázatát:

 

"Az Újszövetségnek azok a kéziratai, melyek ma a rendelkezésünkre állnak, nem az eredetiek. Az eredeti kéziratokat, amelyeket Máté, János, Pál és mások írtak, nagyon sokat használták, és persze emiatt gyorsan elhasználódtak. Ezért lemásolták őket, és amikor azok is elhasználódtak, újabb másolatok készültek. A máig fennmaradt sok ezer másolat legtöbbje két évszázaddal az eredeti után készült, ha nem még később. Úgy tűnik, hogy azok, akik akkoriban a kéziratokat másolták, vagy saját maguk cserélték ki a tetragramot az „Úr” jelentésű görög küʹri·osz szóra, vagy már eleve olyan kéziratokat másoltak, amelyeken a név ki volt cserélve.*"

 

Ezek után nézzük, hogy hogyan adja vissza az úvf azt, hogy Erzsébet az "Uram anyja" megnevezést használja Máriára... a magyarázat szerint itt Jehova anyjának kell szerepelni!

 

 43  "Hát hogy lehet az, hogy enyém e kiváltság, hogy az én Uram+ anyja jön énhozzám?" úvf

 

Hát ez meg hogyan lehetséges?

 

Mindenki láthatja, hogy miért nem helyes az Úr szót elvenni, és helyére Jehovát írni... miként ezen a bibliai részen a szervezet is mellőzte ezt, hiszen Jehovának nem lehet anyja!!! Itt meghagyták az Uram elnevezést Jézusnak... a többi helyen Jehovának fordították.

 

Pedig már Mózes is Krisztusról írt:

 

 János 5:46 "Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő."

 

Nos ezért vezethet szörnyű következményekhez, ha egy olyan amerikai cégnek hiszünk, amely anyagilag érdekelt volt, és most is az abban, hogy saját hitet gyártson, saját Istennel, és kicserélte a Jézusra vonatkozó Úr elnevezést Jehovára, ami egy nőnemű szó, amely szavat először 1530-ban használták bibliában!

 

Vajon az apostolok azt a Jézust hirdették, amit ma Jehova tanúi?

 

az_ut_masik_oldalan.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr78721750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.05.21. 14:46:27

"Vajon az apostolok azt a Jézust hirdették, amit ma Jehova tanúi?"

Nem kedves a századik juh. Az apostolok sem Mihály anygalról nem hirdették, hogy o a Krisztus, sem Abaddonról Artemisz ikertestvérésrol
nem hirdették, hogy o lenne a krisztus.

De az Ortorony szervezet vezeto testuletére se muatttak elore,
hogy azok lennének amajd a Khrésztosz, tudniillik a Khrésztosz
annyit jelent, hogy Felkent. Amint tudjuk az Ortorony szervezetben jehova tanúi a Vezeto Testuletet felkenteknek azaz krisztusoknak
nevezi. mentségukre legyen, hogy nem ok találták ki, hanem maga a Vezeto Testulet tagjai tanítják magukról, hogy ok krisztusok azaz magyarul felkentek.

leslie07 2016.05.21. 14:56:02

"Úgy tűnik, hogy azok, akik akkoriban a kéziratokat másolták, vagy saját maguk cserélték ki a tetragramot az „Úr” jelentésű görög küʹri·osz szóra, vagy már eleve olyan kéziratokat másoltak, amelyeken a név ki volt cserélve.*"

Jusztínosz,aki vértanúhalált halt a Krisztus nevéért(azaz nem vádolható
megalkuvással még a második század elején élt és írt.

Ennek ellenére ,amikor idézi a Septuagintát vagy akár az apostolok
írásait mindig a Kurisoszt használta, egyetlen alkalommal sem jehovázott.

Egy rovid részlet Jusztinus i.sz 137 korul írt párbeszédébol:

XXXIII. 1. Nem ismeretlen előttem, hogy ezt a zsoltárt Ezekiás királyra merészelitek érteni; és hogy tévedtek, azt a következő szavakból azonnal bizonyítom nektek: „Az Úr megesküdött és nem bánja meg” – mint mondja, majd a továbbiakban – „pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint” (Zsolt 109); meg ami ezek után és ezek előtt olvasható. Ezekiás nem volt pap, sem Isten örök időkre rendelt papja, ennek még ti sem mertek ellentmondani. Maguk a szavak fejezik ki, hogy a mi Jézusunkról beszélnek, de a ti fületek eldugult, szívetek megkeményedett (vö: Iz 6, 10). 2. Mert az, hogy „az Úr megesküdött és nem bánja meg, pap vagy te mindörökké Melkizedek rendje szerint" (azt akarja mondani): hitetlenségetek miatt esküdött meg az Isten, és főpapját Melkizedek rendje szerintinek nyilatkoztatta ki; mert ahogyan Melkizedek a Mózes által megírtak szerint a Magasságbeli papja volt, a körülmetéletlenek közül való pap, aki a neki tizedet adó körülmetélt Ábrahámot megáldotta; ugyanúgy az ő örök papja, akit a Szentlélek Úrnak nevezett, akit az Isten a körülmetéletlenek nyilatkoztatott ki, bár körülmetéltek is elismerik őt, vagyis hisznek benne és áldását kérik, ő pedig elfogadja és megáldja őket. 3. Előbb megalázott embernek mondja, majd felmagasztalódik, mint erre a zsoltár befejező sora is céloz: „Útközben a patakból iszik,” – majd hozzáteszi –, „ezért emeli magasba fejét”.

enok.uw.hu/Trifon.html

leslie07 2016.05.21. 14:57:23

Valóban úgy tunik, hogy jehova az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai által imádott és imádtatott anyaisten. Maga a jehova név is nonemu.
süti beállítások módosítása