Érdekes összefüggések rovat, avagy mit tanít valójában a biblia a feng-shuiról!!!
2016. július 22. írta: a századik juh

Érdekes összefüggések rovat, avagy mit tanít valójában a biblia a feng-shuiról!!!

jworgimadat.jpg

Tudtátok-e, hogy a feng-shui Jehova törvényének lábbal tiprása?

 

A keresztény nézőpont


Érdekes módon a legtöbb könyvtár katalógusa az asztrológiáról és jövendőmondásról szóló könyvek közé sorolja a feng-shuival kapcsolatos kiadványokat. A Webster’s Ninth New Collegiate Dictionary például azt írja a geomantiáról, hogy „jóslás számok, vonalak vagy földrajzi jellegzetességek alapján”. (Kiemelés tőlünk.) Tehát a feng-shui és a geomantia más formái köztudottan jövendőmondásnak számítanak, ötvözve magukban a jövőbe látást és spiritiszta gyakorlatokat, melyek egyáltalán nem újak az emberiségnek.
Amikor az izraeliták elhagyták Egyiptomot, és az i. e. XV. században beléptek Kánaán földjére, mind a két országban gyakorolták a jövendölés mindenféle formáját. Az 5Mózes 18:14 feljegyzése szerint Isten ezt mondta Mózesen keresztül: „ezek a nemzetek, a kiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened.” A jövendőmondásnak az a számtalan formája, melyet Egyiptom és Kánaán lakói gyakoroltak, ősi, babiloni eredetű volt. Amikor Jehova összezavarta a babiloni emberek nyelvét, ezek a személyek szétszéledtek, és magukkal vitték a jövendőmondással és spiritizmussal kapcsolatos babiloni szokásokat (1Mózes 11:1–9).
Jehova Isten határozottan és ismételten figyelmeztette az izraelitákat, hogy ne tanulják el más népek jóslási szokásait. Ezt mondta nekik:
Miért í„Ne lehessen találni közötted olyat, aki . . . jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat . . . Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos Jehovának; és az ilyen utálatosságok miatt űzi el őket Jehova, a te Istened előled” (5Mózes 18:9–12, NW; 3Mózes 19:26, 31). A jóslással foglalkozó személyeket késedelem nélkül megölték (2Mózes 22:18; 3Mózes 20:27). téli el a Biblia olyan határozottan a jövendőmondást? A Cselekedetek 16:16–19 beszél egy olyan lányról, akiben „jövendőmondó démon” volt. Igen, a jövendőmondás elválaszthatatlanul összefonódik a démonizmussal. Tehát ha valaki a jövendőmondás bármelyik formáját gyakorolja, kapcsolatba kerül Sátánnal és démonaival, ami szellemi romláshoz vezethet (2Korintus 4:4).
Néhány népszerű díszítési vagy tájrendezési szokásra, legyen az akár keleti vagy nyugati, eredetileg hatással lehettek hamis vallási gyakorlatok, például a feng-shui. Gyakran azonban ezek a stílusok teljesen elveszítették vallási jelentőségüket. Ám

Isten törvényének a lábbal tiprása lenne, ha valaki a feng-shuihoz fordulna,

hogy megtudja a jövőt, vagy azért, hogy szerencsés és egészséges legyen. Ezzel áthágná a Bibliának azt a félreérthetetlen törvényét, hogy ne érintsünk semmi „tisztátalant” (2Korintus 6:14–18). 

ébredjetek 2001 12/8

sthepen_lett.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr908908194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.07.24. 10:34:24

Isten törvényének a lábbal tiprása lenne, ha valaki a feng-shuihoz fordulna,

hogy megtudja a jövőt, vagy azért, hogy szerencsés és egészséges legyen. Ezzel áthágná a Bibliának azt a félreérthetetlen törvényét, hogy ne érintsünk semmi „tisztátalant” (2Korintus 6:14–18).

ébredjetek 2001 12/8

Nos ez érdekes álláspont. Az Ortoronyról is kozismert, hogy kezdete óta lekozol olyan jóslatokat, amelyeket C. T. Russell, Rutherford ill az oket
Knor vagy a jelenlegi Vezeto testulet - akik az Ortorony szervezet vagyonának birtokosai jósoltak meg , és amelyek a Szentírásban nem találhatóak. Igy az Ortorony kiadványok is tisztáltalanok, amelyeknek az érintése sem ajánlott a Szentírás alapján.

Russell az Ortorosz Tárasaág egyik alapítója azt is kijelentette az egyik
Ortorony kiadványban, hogy Isten a világot 6000 évre átengete a Sátánnak.

a századik juh 2016.08.04. 17:07:29

@leslie07: "Ortorony kiadványok is tisztáltalanok, amelyeknek az érintése sem ajánlott a Szentírás alapján."

Ne mond!
Pont beszéltem valakivel, hogy ki tudja, milyen vegyi anyagokkal vannak átitatva ezek a kiadványok, lehet, függőségnövelő szerekkel, be kellene vizsgáltatni őket.

Az illető szerint nem nagy dolog egy ilyen vizsgálat.
:-)

Kiss Viola 2016.08.31. 06:50:57

Eben a dologban lehet bene valami mert még a tűzbe sem ég el , aki nem hiszi probája ki .

leslie07 2016.09.18. 09:20:10

@Kiss Viola: Ezel készítik elo az utat egy látszólagos csodára.

Olyan anyaggal kezelik az Ortorony kiadványokat, hogy azok nehezen
égjenek a tuzben. Így ha esetleg egy tuzeset kovetkeztében nem égnek
el, azzal kérkednek majd, hogy jehova megóvta a kiadványokat a tuztol.
süti beállítások módosítása