Jehova tanúi és az elbitorlás
2016. augusztus 08. írta: a századik juh

Jehova tanúi és az elbitorlás

jezus_tablet.jpg 

Egy érdekes bibliavers-fordításra lettem figyelmes a második program alatt:

Őrizzétek meg magatokban ezt a gondolkodásmódot, amely már Krisztus Jézusban is megvolt,+ aki, noha Isten formájában létezett,+ nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen.+ Nem, hanem megüresítette magát, rabszolgai formát öltött,+ és emberekhez lett hasonlóvá.+

úvf

 

Megnéztem, mit ír "minden (más)" biblia, íme pár:

"A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;"

Károli

 

"Ő ugyanis, minden tekintetben Istenhez volt hasonló, sőt, egyenrangú volt Istennel. Ehhez azonban nem ragaszkodott mindenáron, mint jogos tulajdonához, hanem mindenről önként lemondott, és beleegyezett abba, hogy szolga legyen. Amikor a Földön megszületett és emberré lett, valóban olyan is volt, mint egy szolga."

egyszerű fordítású biblia

 

"ki Isten alakjában nem tartotta azt rablott zsákmánynak, hogy Istennel egyenlő, hanem azzal, hogy rabszolgai alakját öltötte fel, s emberi hasonmásba öltözött, üressé tette magát"

Csia Lajos

 

A watchtower szereti egyedileg értelmezni a dolgokat, például szerintük egy generációnak 2 része van, de akár lehetne három is... vagy négy... 

Ők valamiért az ELBITORLÁS fogalmát  is egyedileg értelmezik. Szerintük ugyanis az lett volna az elbitorlás, ha Jézus egyenlőnek tekinti magát Istennel, és mindezt úgy teszik, hogy elismerik: Jézus Isten formájában létezett, és nagybetűsen ismerik el! Ez nem mindegy!

Ha megfigyeljük, minden más biblia egyértelműen kijelenti, hogy Jézus egyenlő Istennel, és ennek ellenére üresítette meg magát.

A watchtower azonban ragaszkodik hozzá, hogy Jézus nem egyenlő Istennel, már a gondolata is lázadás lenne, miként azt a 2016-os kongresszus második programjában elmagyarázta a testvér.

 De mi is az az elbitorlás?

Tegyük fel, egy távolugró ugrik 10 métert az olimpián, világcsúcs.

Majd egy másik is ugrik pont ugyanannyit a következő olimpián.

Elbitorolja-e a trónt az, aki másodjára érte el ugyanazt az eredményt?

A watchtower zrt szerint igen!

jworgimadat.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr428946100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jónás_ 2016.08.15. 05:51:44

Ha minden tekintetben egyenlők, miért Jézussal kapcsolatban merül fel az elbitorlás lehetősége? Tőle nem lehetne elbitorolni?

a századik juh 2016.08.15. 10:03:04

@Jónás_: Nos, ez egy nagyon kreatív kérdés... amire a szervezet egyértelmű kiközösítéssel felelne. :-)

Hiszen az ő bibliafordításuk szerint nem voltak egyenlőek, és pláne nem szülte Jehova Jézust, hanem teremtette.

Nagyon nagy különbség van aközött, hogy valaki teremt valamit, vagy megszül valakit.

Ameddig az őrtoronyfejű Artemiszt, és az ikertesóját, abaddont szolgálják, az ilyen kérdések igencsak sértik a képmutatásra és megfélemlítésre épülő vallásukat.

Ne feledjük, hogy ez az a szervezet, amely 80 éven keresztül azt állította, hogy Jézus kinevezte őket mindene fölé, amit nemrég kiigazítottak, hogy NEM NEVEZTE KI ŐKET MINDENE FÖLÉ...

Jónás_ 2016.08.15. 14:05:37

Én a kérdésemet a szervezeti tanításoktól függetlenül tettem fel. Kizárólag azért, mert olvastam a bibliai variációkat, amit gyüjtöttél. Mindegy melyiket nézzük, milyen szóhasználattal, az tény hogy mindegyik Jézust viszonyítja Istenhez és soha nem fordítva. Komolyan a posztod gondolkodtatott el a kérdésen, hogy miért.

a századik juh 2016.08.15. 17:07:45

@Jónás_: Megkérdezhetem, mire jutottál?

Jónás_ 2016.08.15. 23:55:56

@a századik juh: Láthatod! Arra jutottam, hogy keresem az okot. Néhány évig háromságellenes tanítást tanultam a Bibliából. Mostanában látom, hogy van más megközelítése is a dolognak. És akkor itt ez a posztod ami felhívja a figyelmet egy jól ismert bibliaversre és azon gondolkodom, hogy miért nem Isten akarja Jézustól zsákmányolni a hatalmat. Ha ez a zsákmányolás kérdés csak egyféleképpen vetődhet fel, akkor mégiscsak lehet különbség közöttük! Csak gondolkodom rajta, nem állítom. Könnyebb nem lett a megértés azzal, hogy a fordítási különbözőségek világosan láthatók, de ezzel nem téged hibáztatlak.

a századik juh 2016.08.16. 08:23:20

@Jónás_: Alkossunk embert, Jónás! Ismerős? Alkossunk... miért a többes szám?

Izrael Istene... Őt többen látták, és hallották, ugye? Érdekes, hogy több helyen Izrael Istene Isten dicsőségének, más fordításokban Isten orcájának neveztetik...

Aztán van az az Isten, aki soha nem látott senki, és a hangját sem hallották. Ezt maga a biblia mondja.

Tehát: Van egy, Izrael Istene, akit láttak is, hallottak is... van egy, akit nem láttak soha (nem is láthatnak) és nem is hallottak soha...

A kérdésem az, hogy vajon amikor Jézus keresztelkedett, akkor ki szólt az égből?

Merthogy Izrael Istene éppen megüresített állapotban, emberként a földön volt, az az Isten meg, akit soha nem hallott senki, az nem lehetett...

"akkor mégiscsak lehet különbség közöttük"

Jó következtetés! Az egy Isten 3 személyiségben valóban nem magyarázat ezekre.

leslie07 2016.08.20. 21:27:21

Kedves aszázadik juh.

Az osszegyujtott idézetekbol egy dolgra kulonosen oda kell figyelni.

Nekm azt állítja Krisztusról a Szentírás, hogy Krisztus Istennel lehetett
volna egyenlo, hanem azt, hogy nem tekintette zsákmánynak azt az idot,
amikor Istennel volt egyenlo, hisz megváltásunk végett hajlandó volt
a dicsoséges korábbi Isten formája helyett a kevésbé dicsoséges emberi
testet olteni magára. Ehhez egy idore kisebbé kellett, hogy tegye magát
még az anygaloknál is, akik amikor a foldi testben volt szolgáltak neki.

"A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;"

Az, hogy Isten formájában vala, múltidot jelent.

Jézus nem egy alkalommal hagsúlyozta, hogy O benne az Atya lakozik.

Az igaz Isten Khrisztosz emberi test elotti létérol állítja, hogy Isten formájában volt, mint mult idoben. Azt nem tekintette a Khrisztosz Isten
soha sem zsákmánynak, azaz nem élt vissza Fiú Isten hatalmával, ezért
az Istenek Atyja OT választotta, hogy Mindenható Isten hatalmát is reá ruházza.

Zsoltárok 45:7
Trónod oh Isten örökkévaló; igazságnak pálcája a te királyságodnak pálcája.
8
Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.

leslie07 2016.08.20. 21:40:17

@Jónás_: " mindegyik Jézust viszonyítja Istenhez és soha nem fordítva. Komolyan a posztod gondolkodtatott el a kérdésen, hogy miért."

Az a kijelentés, hogy nem tekintette zsákmánynak, hogy mielott meguresítette magát Isten formályában volt, nem tartalmaz senkihez való viszonyítást. Egyszeruen csak annyit jelent, hogy korábbi Isten formájában is igazságos volt, azaz soha se élt vissza az Isten mivoltával.

Pál egyértelmuen feltárta, hogy Krisztus és az Isten, aki Izrael Istene
és Atyja volt azonos személy Krisztussal, aki Jézus testével eggyé lett,
hogy Isten vért ontson az emberiség buneiért, mert ugyebár a bunossé
vált ember vére nem volt alkalmas a megváltáshoz.

1, Kor. 4:4
És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.

Mivel Khisztus és az Isten egyazon személy, ezért a bitorlás ténye
fel sem merulhetett az O esetében.

Az Ortorony szervezet ordogpapjai az igaz Istent Khisztust akarják úgy feltuntetni, hogy amennyiben Isten, akkor bitorló, mert tudjuk, hogy
ok csak a YAH holdistent és a YHVH bikaistent tekintik istennek, rajta kivul senki másat, mégha magáról a MIndenható Istenrol Khisztusról lenne is szó.

Nem véletlenul választottak az Ortorony foideológusai maguknak és kovetoiknek az alvilágból krisztust és királyt Abaddon személyében.

a századik juh 2016.08.21. 06:19:29

@leslie07: Igen, ez így van, köszönöm, hogy rávilágítottál.

"nem tartalmaz senkihez való viszonyítást"

Ha megnézed ugyanezen vers pár, nem úvf fordítását, akkor mégiscsak van némi viszonyítás, hiszen minden más bibliában egyenlő Istennel, az úvf-ben nem egyenlő... valójában ennek a posztnak ezen különbségre való rámutatás a célja.

Igazság Kereső 2018.07.01. 00:58:03

A "legyen" szó betoldása megváltoztatja a jelentést. Kérdés,hogy mi található az eredetiben.
süti beállítások módosítása