Itt válaszolok
2016. augusztus 17. írta: a századik juh

Itt válaszolok

litter_a_tras.jpg

 

"teremtett ember 2016.08.17. 04:45:39

Bocsánatot kérek! Nekem csupán egy kérdésem van. Itt az egyik hozzászólásban le lett írva a kifejezés, hogy elméleti tapasztalat. Megmondaná nekem valaki, hogy mit ért valaki ezen, mert ez számomra értelmezhetetlen. Filozófia tárgyból annak idején tanultunk róla, hogy létezik apriori, vagyis tapasztalás előtti érzékelés, de az ilyesmi köszönő viszonyban sincs a jog és pláne nem jogi gyakorlatok és a jogértelmezés világával. Szóval a jog nem ismer olyan kifejezést, hogy elméleti tapasztalat. Sem az itthon alkalmazott joggyakorlat, sem az angolszász, de szerintem még anno a római jog sem értelmezett ilyen fogalmat. Kérem, ha bárki úgy látja, hogy tévedek, nyugodtan írja meg. Köszönöm előre is!

l.gabi 2016.08.17. 07:51:05

@teremtett ember: Nem tévedsz, igazad van! :)
Az érintett megszólalónak már nincs lehetősége itt megvédeni a leírt mondatait, de sajnos sok hasonló kijelentése volt."
Friss idézet Gabi blogjáról.
"Itt az egyik hozzászólásban le lett írva a kifejezés, hogy elméleti tapasztalat. Megmondaná nekem valaki, hogy mit ért valaki ezen, mert ez számomra értelmezhetetlen."
Nos, mint Jehova tanúja, rengeteg tapasztalatot tudok mesélni, és mint az kitárgyaltuk már Gabi blogjánis, sok "közös" tapasztalatunk van... amit ugyanúgy, vagy kicsit másképp hallottunk a gyülekezetben.
Például az a nő, akit egy gyilkos szerint az angyalok védtek meg tanúskodás közben.
Ez egy elméleti tapasztalat.
De hogy nálamnál okosabbaktól is olvass ilyet:

"Az OECD nagyszabású kutatási programot kezdett arról, hogy az egyes országokban hogyan tanulnak a felnőttek. Az alábbi összeállítás a tíz országban végzett elemzés legérdekesebb megállapításait foglalja össze. Az összegzés egyrészt fényt derít arra, hogy az egyes országokban milyen intézményes lehetőségek nyílnak meg az élethosszig tartó tanulásra, másrészt információk szerezhetők arról, hogy a kormányok és a munkavállalók milyen eszközökkel ösztönzik a felnőttek tanulását.

Felnőttek tanulása – elméleti és gyakorlati tapasztalatok1"

 

Látod, mások is megkülönböztetnek elméleti és gyakorlati tapasztalatot, kedves teremtett ember, nem én vagyok az első.

A konkrét esetben én arra utaltam az elméleti jog tapasztalattal, kedves teremtett ember, hogy hallotta valakitől, hogy ilyen meg olyan ítéletet hoztak, ezért meg ezért. Hidd el, egy tuti ügyet is el lehet bukni, és egy nyerhetetlen ügyet is meg lehet nyerni... a körülmények és a lehetőségek ideális összeállása esetén.

De nézzük mindezt a jogra vetítve, létezik e ilyen kombó : Elméleti jogi tapasztalat.

 

"az ilyesmi köszönő viszonyban sincs a jog és pláne nem jogi gyakorlatok és a jogértelmezés világával. Szóval a jog nem ismer olyan kifejezést, hogy elméleti tapasztalat. Sem az itthon alkalmazott joggyakorlat, sem az angolszász, de szerintem még anno a római jog sem értelmezett ilyen fogalmat"

Írod.

Gyorsan alapítottam egy csoportot az Eötvös Lóránd tudományegyetemen, hogy alá tudjam támasztani az állításomat. Ez egy internetes újság, ha akarod, az interneten is megtalálod.

 

A neve:

 

Jogelméleti Szemle

Journal of Legal Theory
Zeitschrift für Rechtstheorie
Journal de Théorie du Droit

HU ISSN 1588-080X

főszerkesztő: Prof. Dr. Karácsony András
szerkesztők: Prof. Dr. Szabó Béla
Dr. Bódi Stefánia
egyetemi docens
Dr. Téglási András
egyetemi adjunktus
Dr. Tóth J. Zoltán
egyetemi docens

 

 

Maradok tisztelettel: a századik juh
szazadik_juh.jpg
Ui: Beeee!
:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2810416766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.07.01. 00:12:49

Minden hit elméleti tapasztalat úgy vélem! Elméleti szempont alapján éli meg egy pl felkent , hogy ő egy "égikirály kolega" várományos! :D Az elmélyűlt hit abban,hogy egy dolog, esemény, eredmény valósághű a személy számára megélt,átélt,vagy annak látszatát kelti. Mindenesetre, a személy számára igaz, szubjektív tapasztalati valóság, akkor is,ha a jövőben fog fizikai tapasztalattá alakulni annak hitrendszere szerint. Legalábbis nekem ez a véleményem! :)
süti beállítások módosítása