Jehova tanúi és a hegylakók, avagy a 10 pontos logikai bukfenc
2016. szeptember 30. írta: a századik juh

Jehova tanúi és a hegylakók, avagy a 10 pontos logikai bukfenc

hegylako.jpg

Még mindig képes a Jw.org meglepetésekkel szolgálni. Arra kérek minden Jehova tanúját, aki olvassa, kicsit vonatkoztassunk el a teokratikus tanításól, és pusztán a magyar nyelvről szerzett eddigi ismereteink alapján ítéljük meg a következő gondolatot:

 

 

Tévhitek a megmentésről

Tévhit: Az 1Korintusz 15:22 azt tanítja, hogy mindenki megmenekül, mivel azt írja, hogy „a Krisztusban. . . mindenki meg fog elevenedni”.

22  Mert ahogy Ádámban mindenki meghal, úgy a Krisztusban is mindenki meg fog elevenedni.

 

"Tény: Ennek a versnek a szövegkörnyezete a feltámadásról beszél (1Korintusz 15:12, 13, 20, 21, 35). Ezért az, hogy „a Krisztusban. . . mindenki meg fog elevenedni” csak azt jelenti, hogy minden feltámadott Jézus Krisztusnak köszönheti a feltámadását (János 11:25)."

 

Megvan? Kiemelném a magyarázatot:

"Ezért az, hogy „a Krisztusban. . . mindenki meg fog elevenedni” csak azt jelenti, hogy minden feltámadott Jézus Krisztusnak köszönheti a feltámadását."

 

egerfogo.jpg

 

Mindig, mindig nézzük meg, hogyan kerül 3 pont a Watchtower-idézetekbe, mert a biblia arra szólít fel minket, hogy még az ihletett dolgokat is ellenőrízük!

Mennyire igaz ez akkor a nem ihletett dolgokra, mint például a Jw.org, az Őrtorony, az Ébredjetek... és az egész vezetőtestület, mivel ezek közül egyik sem ihletett! Nézzük, mit hagytak ki a bibliaversből,és próbáljuk megérteni, miért.

Nyílván valami lényegtelen dolog lehet, ami nem befolyásolja a megértést, és a szöveg megértését, ugye?

Biztos spóroltak a testvérek a tintával! :-) Nézzük, mi maradt ki:

 

"is"

 

Nos, nem spóroltak, mert 2 karakter helyett hármat használtak az  "is" kipontozására: "..."!

Ó, egy is szócska biztosan nem változtat semmin, kihagyható!

Mindenki döntse el maga, van-e jelentősége ennek a kis szónak. 

2 variáció lehet, nem bonyolult!

 

Első: Az "is" szónak nincs jelentősége

Akkor is butaság volt több karaktert feccölni a kihagyására, mint a jelölésére!Ha nincs jelentősége, miért nem hagyták benne? Lehet-e ezt úgy értelmezni, hogy túlmennek az írásokon azok, akik megkurtítják Isten szavát, vagy hozzátesznek éppen, kedvük szerint, vagyis: megváltoztatják az Írásokat!

Második: Az "is" szónak van jelentősége.

 

Én a másodikra szavazok, és megmondom, miért.

Azért, mert ezen a kétbetűs szócskán múlik, hogy bibliai idézetet, vagy egy manipulációt olvashatunk.

Nézzétek csak:

 

"idézet (főnév)


Szó szerint ismételt rész más ember megnyilatkozásából, beszédéből, írásművéből, irodalmi alkotásból."

http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Id%C3%A9zet

 

legotanu.jpg

 

Akik rendszeres napiszöveg olvasók, azok gyakran tapasztalják a kipontozásokat látva, hogy valamit kihagytak...

nos, ami nem szó szerinti, az nem is idézet!

Ennélfogva nincs helye az időzőjel használatának sem, illetve helytelen a használata. Pedig lehetne helyesen is:

 

"Ezért az, hogy „a Krisztusban" . . .  "mindenki meg fog elevenedni” csak azt jelenti, hogy minden feltámadott Jézus Krisztusnak köszönheti a feltámadását."

 

A mikor kipontozott "bibliai" idézetet olvasunk, valójában mindíg egy szándékosan manipulált szöveggel van dolgunk, ami hiányosan már nem bibliai idézet, nem ihletett szöveg, hanem apokrif szöveg. 

Egyetértetek ezzel, vagy úgy gondoljátok, Isten csak túlbuzgóságból tett bele jó pár szavat a bibliába, amik akár említésre sem érdemesek?

wachtowerrossz_ora.jpg

 

 

Ok, nézzük a magyarázatot ismét:

 "Ezért az, hogy „a Krisztusban. . . mindenki meg fog elevenedni” csak azt jelenti, hogy minden feltámadott Jézus Krisztusnak köszönheti a feltámadását."

 

Nos, ugyanezen logika szerint akkor mit jelent a szövegkörnyezet, jelesül az említett írásszöveget KÖZVETLENÜL megelőző gondolat?

"22  Mert ahogy Ádámban mindenki meghal, úgy a Krisztusban is mindenki meg fog elevenedni."
Ha tehát az, hogy "a Krisztusban is mindenki meg fog elevenedni"  "csak azt jelenti, hogy minden feltámadott Jézus Krisztusnak köszönheti a feltámadását.", akkor az, hogy "Ádámban mindenki meghal" az meg csak azt jelenti, hogy nem fog mindenki meghalni Ádám után az emberek közül, de aki meghal, az Ádámnak "köszönheti" mindezt!
Mert ha a "mindenki" szó Jézus esetében nem mindenkit jelent, akkor valószínű, feltételezhető, elképzelhető, tehát nyilvánvalóan lehetséges, hogy Ádám esetében sem azt jelenti, azaz nem hal meg minden ember!
De aki meghal, az Ádámnak köszönheti!
Szóval a Watchtower hisz a hegylakókban!
az_idealis_tanu.jpg
Én Jézusban hiszek, és elhiszem neki, hogy a Szeretet és Megbocsájtás Istene szeret, és megbocsájt Jézus halála alapján mindenkinek!
jezus_az_ut.png
Bizony Watchtowereséknél ez kiközösítésre okot adó kijelentés!
jezus_elbujt.jpg
                 -Üdvözlöm uram, én Jehova Tanúja vagyok nagybetűvel! Ön megtalálta már Jézust?

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9111741097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.10.02. 10:21:30

Kedves aszázadikjuh,

Koszonet ezért atanuslságos posztért. Remélem a megtévesztett jehova tanúk kozul is sokan hasznát veszik. Hisz a kérdés az, hogy mit jelent az, hogy Krisztusban megelevenedni?

Nos amikor az Úr Jézus azt mondotta, hogy az Atya benne van és O is az Atyában van, akkor azt értette alatta, hogy a valóságban benne lakozik
az O hústestében az Izrael Istene és Atyja, aki mikozben alásszállott
a menybol ahhoz hogy az ember Jézus hústestében lakozhasson kissebbé lett az angyaloknál is.

A kijelentés :"Krisztzsban lenni " a Krisztus szellemtestében való lakozást, annak tagjaivá vállást jelenti.

Ezért is konyorgott Tamás mielott lekét kibocsátotta volna azért, hogy az ÚR vegya az o szellemét magához. Így rejti el onmagában a mindenható Isten a Khrisztosz a választottakat, hogy megmenekuljenek a veszedelem napján, hasonlóan, ahogyan a Bárány Jézus rejtette el
az igaz Isten Khrisztoszt a saját hústestében.

Amikor az igazak Krosztus szellemtestének a tagjaivá vállnak, megelevenednek.

a századik juh 2016.10.09. 06:40:58

@leslie07: Köszönöm a kiegészítést.

Igazság Kereső 2018.06.30. 00:34:22

Dehát,a JT-k TÉNYLEG azt hiszik,hogy nem fog meghalni minden ember! Lesznek-mondják-akik élve mennek át a Nagy Nyomorúságon, mert az ő életidejükben jön el, és túl élik Armageddont is, így élve kerülnek át az Új Világba! Sőt, szerintük millionyian lesznek,általad fogalmazott "hegylakók" akik nem halnak meg a Tanúk szerint! De ezt te is tudod, minden Tanú ezt tanúlta!

a századik juh 2018.06.30. 03:07:35

Igazság Kereső: A cikk azt állítja, hogy vannak olyan emberek ÁDÁM ÓTA, akik a Watchtower érvelési logikája szerint még nem haltak meg, azaz többszáz-többezer évesek, így értettem a hegylakót.
süti beállítások módosítása