A gyülekezet fogalma a Watchtower szerint, csak hogy tudjátok!
2016. október 03. írta: a századik juh

A gyülekezet fogalma a Watchtower szerint, csak hogy tudjátok!

jezus_harcol.jpg

"Óva int a megbotránkoztatástól

 

Jézus erre ösztönzi őket: „Legyen bennetek só, és őrizzétek meg a békét egymás között” (Márk 9:50). A só ízletesebbé teszi az ételt. Jelképes értelemben (???) pedig abban segít, hogy könnyebb legyen elfogadni azt, amit valaki mond, (MIÉRT???) és segít megőrizni a békét. A vitatkozás erre nem képes (Kolosszé 4:6).

(Nincs érv, csak a következtetés! Jelképes értelemben pedig az, hogy legyen bennetek só, azt jelenti, hogy kérdések nélkül engedelmeskedj a Vezető Testületnek... aha! Erre magamtól sohasem jöttem volna ám rá, milyen jó, hogy van, aki elmagyarázza. Már csak akkor annak a szemléltetésnek az értelmezése érdekel, amikor a só elveszti a sósságát, és nem jó másra, csakhogy megtapossák,és kidobják... ezt akkor hogyan is kell értelmezni? Ez vajon szintén a Vezető Testületre vonatkozik, a megtiprással és kidobással együtt?

vezetonek.png

"„Ti vagytok a föld sója; de ha a só elveszíti az erejét, hogyan adják vissza sósságát? Semmire sem jó többé, csak arra, hogy kidobják és megtiporják az emberek” (Máté 5:13).")

Időnként komoly ügyek merülnek majd fel, ezért Jézus elmondja, hogyan rendezzék ezeket. „Ha a testvéred bűnt követ el – mondja Jézus –, menj, és tárd fel a hibáját négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyerted a testvéredet.” De mi a helyzet, ha nem hallgat a testvérére? „Vegyél magad mellé még egy vagy két embert – javasolja Jézus –, hogy minden dolgot két vagy három tanú vallomása erősíthessen meg.” Ha ez sem segít, akkor szólniuk kell „a gyülekezetnek”, azaz a felelős véneknek, akik dönthetnek az ügyben. És mi a teendő, „ha még a gyülekezetre sem hallgat”? Akkor „olyan legyen előtted, mint egy nemzetekből való, vagy mint egy adószedő”, azaz egy olyan személy, akivel a zsidók nem tartanak kapcsolatot (Máté 18:15–17).

(Nos, Leslie 07, úgy látszik, a Watchtower cáfolja az elméleted, miszerint a gyülekezet tagjai előtt kellene elmondani a problémákat, inkább a felelős vénekre utalt Jézus, ez a felsorakoztatott érvekből világos! :-)

A gyülekezet felvigyázóinak ragaszkodniuk kell Isten Szavához. Ha valakit bűnösnek találnak, és úgy látják, hogy fegyelmezésre van szüksége, az ítéletük „már meg van kötve az égben”. Ám ha valakit ártatlannak találnak, annak az ítélete „már fel van oldva az égben”. Ezek az útmutatások hasznosnak bizonyulnak majd, amikor megalakul a keresztény gyülekezet. Az ilyen komoly ügyek mérlegelésére gondolva Jézus ezt mondja: „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük” (Máté 18:18–20).

 

(Értjük, ugye? Nekem meg bemondták, ha szolgálatba megyünk ketten, akkor is ott van... most meg kiderül, hogy csak akkor jelenik meg, ha a vénekből gyűlik össze kettő vagy három!)

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5211756383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.10.15. 20:24:20

Kedves aszázadik juh!

Utosek ezek az osszeválogatott OT idézetek. Foleg az a mód,ahogyan
kommentálod azokat. Hogy a HU és Értelmes hétfeju Vezeto Testulet
a fold sója szerepét is betolti, ez engem is meglepett, mint ahogyan az
az OT idézet is , miszerint Jézus kijelentése a Máté 18:18-20-ban kimondottan a vének osszegyulekezésére vonatkozik.

Érdekes hogy a Máté 18:18-20 ban elhagzottakból általában kimarad
a leglényegesebb feltétele annak, hogy az ÚR ott legyen kozottuk, amikor osszejonnek. Mikozben kulonbozo vallásfelekezetek utalnak Jézusnak a Máté 18:18-20-ban tett kijelentésére, valamilyen furcsa, számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva kihagyják a 19. versben elhagzottakat. Pedig ott van elrejtve a lényeg, miszerint nem mindegy
hogy kik azok ketten vagy hárman,akik Jézus nevében osszejonnek.

A tényszeruség kedvéért beidézem:

Máté 18:19
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.

Hoppá!

Elofeltétele annak, hogy Jézus ott legyen kozottuk az, hogy azok ketten, akik osszejonnek az ÚR Jézus nevében egy akaraton legyenek a foldon
MINDEN DOLOG FELOL.

Ez nem egy elhanyagolható tényezo.

leslie07 2016.10.15. 20:26:42

Még arra szerettelek volna megkérni, ha lehet légy szives megjelolni,
hoyg melyik OT kiadványban és hol találhatja meg az olvasó ezeket az utos
OT idézeteket.

a századik juh 2016.10.16. 04:14:38

@leslie07: Köszönöm az elismerést is, és a hiányosságra való rámutatást is.

Pótoltam a cikkbe is.

jy 63. fej. 150. o.–151. o. 3. bek. Óva int a megbotránkoztatástól
Jézus az út 150. o.

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1102014666

leslie07 2016.10.16. 08:50:08

Ami a sóra vonatkozó bibliai kijelentést illeti , foleg ha azt személyekre érti
nagyon fontos, hogy a só tisztaságára ugyelve legyen.

Emlékszem az átkosban Magyarországra a finom hófehér tiszta só mellett
árulták a Romániából importált olcsóbb szennyezett sót, amit inkább csak állatok számára lehetett volna alkalmazni.

Nos az Ortorony bálványszervezet Vezeto Testuletével is elsosorban az a probléma, hogy elso perctol fogva szennyezett "só". Beszennyezte magát spiritiszta sotét tanok terjesztésével a jehova nevu bálványistenhez fuzodo kapcsolatával, a Szetszellem tagadásának ordogi misztériumával. Igy aztán ez a "Só" nem megízetlenedett , hisz
soha se volt fogyasztható, szenynezettsége és mérgezoanyag tartalma miatt., ezért emberi fogyasztásra elso perctol fogva alkalmatlan volt.

a századik juh 2016.10.16. 09:43:23

@leslie07: Viszont még így, szennyezett formában is kifejti konzerváló, tartósító hatását, sajnos sokan, habár be vannak sózva, konzerválódnak az állapotukba.

Egyszerű elvonásra van szükség: Kimarad 3, 4...5...6!...7!!!!...JézusMáriaSzentJózsef 8 gyülekezet, és az ember észreveszi, hogy nem omlik össze a világegyetem!
süti beállítások módosítása