Kinek a neve miatt???
2016. október 07. írta: a századik juh

Kinek a neve miatt???

csodalkozom.jpg

Kérlek benneteket, olvassátok el a lentebbi JW.org  idézetet, szem előtt tartva a pirossal kiemelt bibliai részt: 

„nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt” (Máté 24:9).

Az alábbi kérdésekre keressük a választ:

1:Kinek a neve miatt gyűlöli majd minden nemzet Jézus követőit?

2:Vajon az itt említett név hogyan és miként alakul át úgy, hogy már Jehovának kell ejteni, és miként magyarázza ezt az idézet?

 

Jöjjön akkor az idézet:

 

"Jehova védelmet nyújt napjainkban

15. Miért van a mi időnkben is szükség Jehova védelmére?

15 Amint láttuk, Józsué idejében az izraelitáknak szükségük volt Jehova védelmére. Vajon a mi időnkben már nincs rá szüksége Jehova népének? Dehogynem! Jézus így figyelmeztette a követőit: „nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt” (Máté 24:9). Jehova Tanúi az évek során sok országban ádáz ellenállást és kegyetlen üldözést éltek át. De Jehova nem hagyta el a népét (Róma 8:31). A Szava arról biztosít minket, hogy semmi de semmi, ’egyetlen ellenünk készült fegyver sem’ fog megakadályozni minket a Királyság-prédikáló és oktatómunkában (Ézsaiás 54:17).

16. Milyen bizonyítékát látod annak, hogy Jehova megvédi a népét?

16 A világ gyűlölete ellenére Jehova népe virágzik. Jehova Tanúi már 236 országban végzik eredményesen a szolgálatukat. Ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy Jehova velünk van, és megvéd minket azoktól, akik el akarnak taposni, vagy el akarnak hallgattatni minket. Fel tudod idézni azoknak a befolyásos politikai vagy vallási vezetőknek a nevét, akik a te életidődben kegyetlenül elnyomták Jehova népét? Mi történt velük? Hol vannak most? A legtöbbjük már sehol sincs, semmivé lettek, mint ahogy a fáraó is Mózes és Józsué idejében. És mi lesz Istennek azokkal a modern kori szolgáival, akik hűségben haltak meg? Jehova őket is megvédi úgy, hogy megőrzi őket az emlékezetében. Nem is lehetnének ettől nagyobb biztonságban! Igen, ami a védelmet illeti, Jehova szavai valóra váltak!

Jehova ma is gondoskodik a népéről"

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2611773879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.06.29. 00:52:01

Egy tipikus kérdést teszek fel,amit minden "kezdő hitehagyott". :D

Nos: Miért mondja Jézus a próféciájában,hogy a " királyságnak ezt a jó hírét fogják prédikálni minden nemzetnek tanúságúl, és akkor jön el a vég " ? Ezt mindenkitől megkapom,hogy: "Lám lám! Nemde Mi prédikálunk egyesegyedűl Isten Királyságáról minden nemzetnek?" Erre hallottam sok egyéb magyarázatot. Kedves Juhéj Testvér! :D :P Neked mi a véleményed, ill. Te hogyan magyaráznád ezt a látszolagos bizonyítékot? :) Köszönöm!

a századik juh 2018.06.29. 07:28:49

@Igazság Kereső:

Elsősorban a Watchtower idestova 130 éve létezik, és "prédikálja a királyság jó hírét", mégsem jött el a vég.

Másodsorban a "minden nemzetnek" sem felel meg a Watchtower, hisz a lakott Föld 50%-án be vannak tiltva.

Amikor ilyen nagyképűek a testvérek, mindíg emlékeztetem őket a Szíriában, Irakban élő testvérekre, akiket megkínoznak és megölnek napjainkban azért, mert ragaszkodnak Jézus Krisztushoz, pedig nem is Jehova Tanúi.

Aztán meg emlékeztetem az öntelteket arra, hogy

mi is a Királyság jó híre?

Vajon az-e a királyság jó híre, amit a tanúk visznek, azaz:

-Csatlakozz a szervezethez, hogy örökké élhess?

-Tanúskodj Jehováról?

-Nekünk NEM KÖZVETÍTŐNK Jézus Krisztus, csak a felkent Jehova Tanúinak?

-Mindenki megmenekül, aki tanulmányozza a Mit tanít valójában a Biblia könyvet Jehova Tanúival?

Irgalmasságot tanulunk, és nem csak áldozatot?

Olyan messze vannak a testvérek a királyság jó hírének hirdetésétől, mint a Jw.org a hiteles tájékoztatástól... :(

De ha nem Jehova Tanúi teljesítik be ezt a próféciát, akkor ki, kik?

Mint ügyesen megjegyezted, a Jézusnak engedelmeskedők az Ő testvérei.

Jézus útján kell járni, nem emberek, vagy emberi szervezetek útján.

Én úgy gondolom, hogy a királyság jó hírét minden vallású emberek hirdethetik, sőt, még ateisták is, mert Isten királysága "mindenfajta ember"-é, nem csak a Watchtoweré.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy Jehova Tanúi között is vannak Jézus számára elfogadható személyek, miként a katolikusok, és más vallások követői között is, igen, az ateisták között is.

Mert mi Isten királyságának a jó híre?

Az, hogy Jézus eljött a Földre, és halálával megváltotta a komplett emberiséget, az Ő vérén keresztül megszűnt az emberiséget sújtó átok, ésfeltámadt a halottak közül.

Szó sincs arról, hogy valamely szervezethez csatlakozni kellene azért, hogy megmeneküljünk, hisz ahhoz elég, ha mi is megbocsájtunk másoknak, miként nekünk is megbocsájtottak, nem kell megszállottan gyűjteni és számolászni a szervezetről történő prédikálásunk óráit és perceit, és nem feltétele a Watchtower-"diploma" sem.

egy Úton kell járnunk, amely út Jézus.

Ha jobban belegondolsz, Jézus kifejezetten megkért minket, hogy ne járjunk házról házra, mintha a megmentés valamilyen portéka lenne, ami házalás útján terjeszthető.

Mindenkinek a saját kis életében kell tanúskodnia, azoknak, akivel kapcsolatban áll, vagy akinek módja van erre.

Mert mindaz, amit KÖTELEZŐEN teszünk, azt nem SPONTÁN tesszük, lásd, a szülinapi ajándékozás, ami ugye nem szívből jön, hiszen KÖTELEZŐ! :)

Jehova Tanúi tehát nem azért fognak megmenekülni, AMIT TESZNEK, hanem ANNAK ELLENÉRE.

Mert az Úr a szívek vizsgálója, Ő nem a szeme látása szerint ítél, és nem a füle hallása szerint fedd, miszerint:

-Látom, 35 évig havi 70 óra felett adtál le, ez igen!

Vagy:

-Hallottam, hogy mennyit segítettél a Királyságtermek építésén!

Nem.

Hanem:

-A fiam ezért a személyért is az életét adta, nézzük akkor mit is láthatott benne, hm...

Ami MINDENKIÉ, azt ne vegyük el másoktól, de úgy se tegyünk, mintha mi adhatnánk oda, vagy csak rajtunk keresztül lehetne megszerezni, hisz mi is úgy kaptuk, ajándékba.

Szóval nem tudok Neked új utat mutatni.

Mert ahol ketten-hárman összegyűlnek az Ő nevében, Ő ott van közöttük.

Igazság Kereső 2018.06.29. 23:56:22

Köszönöm a válaszod! Ilyen szemszögből nem vizsgáltam még. Mint tanultuk, a királyság egy égi korámyzat,ami az emberiség egyedüli reménye a világ bajainak megoldására, és hogy ennek királya Krisztus. Ő egy megadott, előre megszabott időpontban eltőrli az Ádámi bűnt, és annak minden fizikai következményét, betegséget,éhezést, háborúkat és halált! Nemde ez a királyság?! Ha nem akkor mi? Ha nem,akkor sosem lesznek a földi bajok orvosolva?! A Biblia azt sugalja,hogy a földi problémák egszer elfognak tűnni! Hogy eljön( mindegy teológiailag milyen formában) és ,hogy úgy mondjam "rendet tesz"! Ez lesz az úgy nevezett " világ vége", vagy Tanú szóhasználatban "világrendszer befelyezése"! Ebben szerintem igazuk van a Tanúknak,ha nem is abban a formában; ennek valamikor az emberiség történelme során be kell következnie! Külömbben mi a jó hír? Mégis,mi értelme lenne a jó hírnek? Amit írtál az a Krisztus evangéliuma,amit hirdettek az első században. Amit valóban hírdetni kell, az az evangélium! Ebben az összefüggésben,mi a túró az a királyság? Régi forditásban ugye ország,országlás, ami uralom,ergo királyi uralom. A Biblia arról is beszél,hogy Krisztust megkoronázzák, ergo király lesz, hogy lehetne az,ha nem lenne királyság... :D Összességében, egyszer biztosan létre kell/ene/ jönnie egy földi szép világnak(ha jól értelmezem a Bibliát) és nagyon is ezt sugalja( " mindazok,akik az emléksírokban vannak, meghallják az Ő hangját és előjönnek...). Ha nem így van,akkor a Föld csak egy sanyarú előkészítő iskola lenne a mennyei élet előtt,amit nem tudok elhinni! Nem hiszem! Lesz egyszer még itt nagy változás,sokat örömére,de bánatára azoknak,akik nem akarnak engedelmeskedni Krisztusnak!
süti beállítások módosítása