Kik Jézus testvérei? Avagy a JW.org kiskapuja a paradicsomba kerüléshez!
2016. október 11. írta: a századik juh

Kik Jézus testvérei? Avagy a JW.org kiskapuja a paradicsomba kerüléshez!

ehes_voltam.jpg

Egyre több Jehova Tanújától hallom mostanában ezt az álláspontot, ami Joker blogján is felszínre került:

"Akik hallgattak/hallgatnak a Szóra, azok a testvérek, akiket sorsközösség von egységbe, míg a többi ember, akik nem akarnak megtérni... nos, ők nem testvérek."

elado_testver.jpg

                             (fiú) Testvérem eladó!!                       Én szeretem a (lány) testvérem

Habár Jézus valóban tett hasonló tartalmú kijelentést, úgy érzem, nagy fokú pofátlanság mindezt csak Jehova tanúira vonatkoztatni!

És még nagyobb pofátlansága Watchtower tanítása ebben a témában:

"Jézus testvérei azok a szellemmel felkent férfiak és nők, akik uralkodni fognak vele az égben (Róma 8:16, 17)."

 

Értjük, ugye? Jézus testvérei ma a földön csak és kizárólag Jehova Tanúi felkentjei között keresendőek!

De akkor miről beszél a Jelenések könyve???

144000.jpg

 

 

De, hogy ne legyen azért ilyen egyszerű megtalálni Jézus testvéreit, Watchtoweresék beiktattak egy kis bizonytalansági tényezőt:

"13 „Jehova ismeri azokat, akik hozzá tartoznak” (2Tim 2:19). Akik az emlékünnep alatt megszámolják, hogy hányan veszik magukhoz az emlékjegyeket, nem tudják megítélni, hogy igazából ki égi reménységű. Az emlékjegyekből fogyasztók között azok is ott vannak, akik tévesen gondolják magukról, hogy felkentek. Némelyek egy idő után már nem fogyasztanak a kenyérből és a borból. Mások mentális vagy érzelmi problémák miatt gondolják úgy, hogy Krisztussal fognak uralkodni az égben. Az adatok tehát nem pontosan tükrözik a földön élő felkentek számát."

 

Mi lehet az a "mentális probléma"?

Nos talán ez segít:

www.informed.hu › ... › Betegségek részletesen › Pszichés problémák, elmebetegségek 2012. szept. 19. - Nem értik a mentális problémákat az emberek

Vagyis az informed oldalán, a "pszichés problémák" főmenüből az "elmebetegségek" almenü alatt lehet olvasni a mentális problémákról, ergo a Watchtower leelmebetegezi nemcsak azokat, akik önként elhagyják az ingatlanmogul-szervezetüket, hanem azokat a felkenteket is... kiket is?

Nos, ha valaki magához veszi Jehova Tanúi évenként megtartott emlékünnepén az emlékjegyeket, az 3 dolgot jelenthet csak a Watchtower szerint, figyelembevéve ezt az idézetet is ugyanazon cikk 11. bekezdésében:

"Ha megfelelően gondolkodunk a felkentekről, megóvjuk magunkat egy alattomos veszélytől. A Szentírás rávilágít, hogy „hamis testvérek” lopakodhatnak be a gyülekezetbe (Gal 2:4, 5; 1Ján 2:19). Előfordulhat, hogy ezek a csalók felkenteknek adják ki magukat."

Tehát ha legközelebb egy felkenttel találkoztok, jó, ha tudjátok, hogy a Watchtower hivatalos tanítása szerint ez a 3 lehetőség áll fenn:

1: Az illető Jézus testvére.

2: Az illető mentális problémákban szenved, azaz elmebeteg.

3: Az illető  egy "alattomos" "csaló", "hamis testvér"!

 

Micsoda következetesség!

Gratula!

 

 

wachtowerrossz_ora.jpg

 

 

El kell mondjam, hogy Jehova tanújakét pontosan ezt a kettősséget (hármasságot) tapasztaltam a gyülekezetekben a felkentek felé.

Sok olyan testvér volt, (általában úttörők), akik azt az álláspontot képviselték, hogy:

"-Ha xy felkent, akkor én is az vagyok!"

A másik oldal a felkenteket imádta, mindent megtettek, hogy etessék, itassák, ruházzák, látogassák Jézus testvéreit, azaz megkapják a tutibiztos100% belépőjüket a paradicsomba, hisz a bibliában ez áll:

"33A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára. 34Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! 35Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. 36Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. 37Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? 38Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? 39Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? 40A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. 41Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. 42Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. 43Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. 44Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? 45Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. 46Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre.”

 


 

vezetonek.png

Aki esetleg nem vágná, hogy mit is jelent ez, mire is célozgatnak ezzel, annak a készséges Vezető-bácsik elmagyarázzák:

 

"Hűségesen támogassuk Krisztus testvéreit!

„Amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg” (MÁTÉ 25:40)"

"11 Napjainkban Jézus mintegy 8 millió tanítványa közül a legtöbben nincsenek felkenve szent szellemmel. A talentumokat nem ők kapták, hanem a felkentek (Máté 25:14–18)."

"Tehát azok, akik juhnak lesznek ítélve, elsődlegesen úgy mutatnak kedvességet Krisztus testvérei iránt, hogy támogatják őket a prédikálómunkában. De mit foglal ez magában? Csupán anyagi támogatásról és bátorításról van szó?"

 

Megvan? Nincs?

"Csupán anyagi támogatásról és bátorításról van szó?"

Habár a szöveg maga a nem csak erről van szó választ adja, mégis azt sugallja, hogy az anyagi támogatás FELTÉTELE a felkentek támogatásának.

Ügyes, ügyes!

 

Igen, a Watchtower elhiteti minden Jehova tanújával, hogyha a felkentekkel megy szolgálatba, ÉS anyagilag támogatja őket, akkor biza a fent említett írásszöveg fényében egyenes út vezet nekik a paradicsomba!

Természetesen mivel a Vezetők is a felkentek közé tartoznak, ezért a nekik juttatott adományok is ugyanilyen szabadjegyet biztosítanak az adományozóknak, ezért adtak olyan sokan olyan sok ajándékot a szervezet vezetőinek.

Sajnos ez a fajta tanítás, és a bibliaismeretnek beállított, valójában csak betanult érvrendszerek ismételgetéséből álló "írástudás" vezet oda, hogy pl. Nickaméleon szerint az nem is testvér, akinek nincs legalább egy jw.org-os kitűző a ruháján!

jw_org_kituzo.jpg

 

Én úgy gondolom, hogy Krisztusban mindannyian testvérek vagyunk, hisz Ő maga azért üresítette meg magát, és jött a földre, hogy megváltsa az emberiséget a törvény átka alól, és megbékéltessen minket Istennel, ajánlva, hogy Égi Atyánk!-ként szóljon hozzá mindenki, Jézushoz hasonlóan.

És ha Jézushoz hasonlóan mi is Égi Atyánknak hívhatjuk a Legfelségesebbet, akkor mi mindannyian testvérek vagyunk Jézus Krisztusban.

"mert csak egy Mesteretek van, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok!" Máté 23:8

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9511782289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Viola 2016.10.11. 21:06:07

Nagyon jol meg van fogalmazva csak ugye a Máté 23 :8 a tanuk tanitása ellen megy ,, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok ,, akor azok akik nem felkentek nem testvérek akor mik?

a századik juh 2016.10.12. 04:15:27

@Kiss Viola: Jó, ha tudjuk, hogy azok, akik nem felkentek, azoknak Jézus nem is közbenjárója:

" A Nagyobb Mózes, Jézus Krisztus szintén nem az egész emberiség Közbenjárója Jehova Istennél. Ő Közbenjáró Jehova Isten az ő mennyei Atyja, és a szellemi Izrael nemzete között, amely 144 000 tagra van korlátozva. "
(Világraszóló biztonság a "Béke fejedelme" alatt, 1. fejezet, 16. bek., 1986)

Szóval a Watchtower szerint Jézus csak a jelenleg földön élő, pár ezer Jehova Tanúja közbenjárója, csak ők Jézus testvérei... vagy ugye "mentálisan problémások", vagy "alattomos" "csaló", "hamis testvér"-ek...

Hogy "mik" a többiek? Nos, a többiek a watchtower szerint azok, akik anyagilag támogatniuk kell a felkenteket, és ingyenmunkájukkal hozzá kell segíteniük a watchtowert, hogy rövid időn belűl megduplázhassa a vagyonát a mostani kb 200 milliárdról 2020-ig 400 milliárdra!

Igazság Kereső 2018.06.29. 00:18:42

@a századik juh: Nem pont szószerint idézem,de azt mondja: 'Aki megtartja az én szavamat,az az én fivérem(testvérem) nővérem(testvérem) és az én anyám!' Ergo, akik engedelmeskednek Krisztsnak,azok a TESTVÉREI!!!! Nem egy kiválasztott csoport, MINDENKI AKI ENGEDELMES! Ehez nem kell ihletettnek lenni,hogy lássuk! A többi csak kiforgatás! Kik azok a "legkisebbek"? Minden Krisztust követő engedelmes "testvérünk"(Máté 23:8), aki megtartja az Ő szavait, és esetleg rászorulnának a mi anyagi, fizikai, lelki stb támogatásunkra, segítségünkre!!!
süti beállítások módosítása