Egyre sötétebb lesz délig...
2016. november 12. írta: a századik juh

Egyre sötétebb lesz délig...

wachtower_villam.jpg

 

 Arra a kérdésre szeretném ma megkapni a választ, hogy mi is az Úr napja.

"Segítségemre" a csupán 22 hamis világvégepróféciát jegyző Watchtower rabszolgatartó és ingatlanmogul zrt kiadványai lesznek,és a jw.org.

Be is ütöm a keresőmezőbe:

Úr napja

Aztán kezdjük meg a kutatást, fürdőzzünk a pontos ismeretben, érezve, hogy a Watchtower szelleme "kétségkívűl" egyre "egyértelműbbé" "nyilvánvalóbbá" "világosabbá" teszi számunkra a "feltételezhető" dolgokat:

 Én a magam részéről, aki testben ugyan távol, de szellemben jelen vagyok, már bizonnyal megítéltem azt,+ aki így cselekedett, mintha jelen volnék,  hogy Jézus, a mi Urunk nevében — miután egybegyűltetek ti, és a szellemem is Jézus, a mi Urunk erejével —+  átadjátok az ilyet Sátánnak+ a test pusztulására, hogy a szellem+ megmentessék az Úr napján.+

1 Korintusz 5:3-5 

A SZENTÍRÁS ÚJ VILÁG FORDÍTÁSA

 

 

 

"ÚR NAPJA

Az a konkrét időszak, mely során az Úr Jézus Krisztus sikeresen véghezvisz Isten szándékával kapcsolatos dolgokat.

A Bibliában a „nap” szó olyan időegységet is jelölhet, mely jóval hosszabb mint 24 óra (1Mó 2:4; Jn 8:56; 2Pt 3:8). A Jelenések 1:10 szövegkörnyezete azt támasztja alá, hogy a versben olvasható ’Úr napja’ kifejezés nem szó szerinti 24 órás napot jelent. Mivel János „ihletés által” jutott el „az Úr napjára”, vélhetően a hétnek nem egy bizonyos napjáról van szó. Ugyanis ahhoz, hogy eljusson egy konkrét napra, nem volt szüksége arra, hogy ihletést kapjon. Ennélfogva ’az Úr napja’ minden bizonnyal az a jövőbeli időszak, mely során megtörténnek a János által látott látomásban szereplő események. Ezek közé tartozik az égben vívott háború és Sátán kivetése, Nagy Babilonnak, illetve a föld királyainak és a seregeiknek az elpusztítása, Sátán megkötözése és mélységbe vetése, a halottak feltámadása, valamint Krisztus ezeréves uralma.

A bibliai szövegkörnyezetből kiderül, hogy ’az Úr napja’ kifejezésben szereplő Úr nem más, mint Jézus Krisztus. János, közvetlenül azután, hogy eljutott „az Úr napjára”, Isten feltámasztott Fiának a hangját hallotta, és nem a Mindenható Istenét (Je 1:10–18). Az 1Korintusz 1:8-ban és 5:5-ben, valamint a 2Korintusz 1:14-ben is szerepel ’az Úr napja’ kifejezés, és ezekben az írásszövegekben ugyancsak Jézus Krisztusról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5511933901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dan_delion 2016.11.13. 09:33:35

"Mivel János „ihletés által” jutott el „az Úr napjára”, vélhetően a hétnek nem egy bizonyos napjáról van szó. Ugyanis ahhoz, hogy eljusson egy konkrét napra, nem volt szüksége arra, hogy ihletést kapjon"
Ez egy csodálatos példája az ŐT megmagyarázó rendszerének. És első olvasáskor még értelmezni próbálatam, ó én naiv :)

Nagyon jó cikk lett :)

leslie07 2016.11.13. 13:13:38

Kedves a.századik juh. Koszonet ezért a válogatásért.

Miután kijelenti az Ortrorony ideológusa, hogy a Bibliában az ÚR napja kifejezés minden esetben Jézusra utal, mint Úrra, egy hirtelen váltással, mintha a korábban leírtak ott sem lennének átvált jehova napjára.

Tipikus tudatzavvarról tanuskodnak az Ortorony kiadványok szerkesztoi,
vagy pedig szándékos elvetemultségrol.

a századik juh 2016.11.13. 13:57:00

@leslie07: Nagyon szívesen!
Köszönet a bátorításért!

Pont ez miatt a "zökkenőmentes" váltás miatt tettem be, hogy hogyan hasonlik meg egy ház önmagával, ráadásul interneten és nyomtatott formában dokumentálva.
süti beállítások módosítása