Viszlát bibliatanulányozás! ... avagy a meszelt sír esete reload
2016. november 15. írta: a századik juh

Viszlát bibliatanulányozás! ... avagy a meszelt sír esete reload

jworgterem.jpg

                                   A valódi boldogság titka a Watchtower szerint. 

 

         

         Te mire gondolsz, amikor ezt a szót hallod?:

                                     

                                      TANFOLYAM

 

 

 

A tanfolyam szó jelentése:

 

Tanórák vagy előadások sora, amelyet befejezve a tanuló új ismereteket és képességeket szerez, amiről oklevelet vagy bizonyítványt kap.

 

Mindenesetre a tanfolyam számomra valamilyen hivatalosan elismert képzést takar.

 

Hogy miért ezzel kezdtem a cikket? 

Láss csodát:

 

"Egy tanfolyam mindenkinek

 

„A tanfolyamon minden kérdésemre választ kaptam, és sok érdekes dolgot tudtam meg” (Bertha, Mexikó)

„Hihetetlen, hogy az egész tanfolyam ingyenes volt!” (Aimé, Benin)"

A tanfolyam és a felhasznált kiadványok ingyenesek. Ez azért van így, mert Jézus ezt mondta a követőinek: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!” (Máté 10:8).

Minden Jehova Tanúja észre kell, hogy vegye, hogy neki ugyanilyen esetben a "díjmentes" szót kell alkalmaznia, csakhogy meglegyen a kettős mérce.

Meddig tart a tanfolyam?

Ameddig szeretnéd. A Mit tanít valójában a Biblia? című könyvnek 19 fejezete van, és a neked megfelelő ütemben lehet átvenni őket, de nem muszáj az összeset."

 

 

 

 

 

 

 

wtf.jpg

                               Watchtower Tanfolyam Fajin Biblia Realizáló Oktatás

 

                                                     

 

                                               

 

 

 

 

                                               Nem hiszed? Én is lehidaltam! Járj utána:

                          https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20150401/bibliatanulmanyozas/

 

 

 

 

 

Szóval...:

                                                                      Kedves naplóm

Nagyon teccik nékem ez a bibliatanfolyam, külön jó, hogyha elvégzem, indulhatok besegítő-vezető tanfolyamra, majd később, ha már legalább 10 testvért bemószeroltam a tanfolyamvezető-segítőknél, akkor lehetek én is vén, ahogyan régen nevezték a tanfolyamvezető-segítőket, még 1914 új-világossággal ezelőtt, amikor még azt hitték a testvérek, hogy a nemzedék csak 2 generációból áll a most megismert 12 nemzedék-átfedés helyett, hiszen az apostolok is 12-en voltak, jelképezve ezzel a nemzedékek egymást követő sorát!

Ma volt tanfolyam-gyűlés a Jw.org nagyteremben, a nyilvános tanfolyam-információk programot Béres Káin tanfolyamvezető tartotta, címe: Hogyan szervezzünk be magunk alá tagokat ingyenes tanfolyam ígéretével. Nagyon tetszett!

Utánna megtanultuk, hogy a Biblia egyértelműen elítéli a hupikék törpikék rajzfilmsorozat nézését, miként a himnusz éneklését is, csakúgy, mint egy nem Jehova Tanújától elfogadott vérátömlesztést. (Jehova Tanúja már fogadhat el Jehova Tanújától vért)

Utána megnéztük a legújabb Márton és Zsófia a búvároktatással összekötött csapatösszekovácsoló tréning-tanfolyamon című részét, amiben Zsófia a fizetésének TIZEDÉT bedobja az adományládába. A tanfolyamvezető szerint nekünk megkettőzött igyekezettel kell támogatnunk a felkenteket, azaz dobjuk be a 20%-ot!

fagyipenz.png

                                        Zsófi inkább a szervezetnek adta a pénzét. És te?

 

 

Jó dolognak tartom, hogy a fizetésem tizedét nem kell befizetnem feltétlenül készpénzben, hanem a vásárlásaimról számlát kérve a tanfolyamot szponzoráló egyház könyvkiadójának nevére, amely ultra-nonprofit szervezet ugyan, de visszaigényelheti az ÁFÁT!!! így a tizedet gyakorlatilag áfacsalással is megoldhatom...rendkívűl rugalmas ez a szervezet, mint Abaddon, Jehova fia volt, amikor eljött megbízni a Vezető Testületet annak idején.

Negatívum, hogy a tanfolyam ugyan ingyenes, de ha látni vagy hallani akarok valamit, akkor minimum 6 jw.org-os holmit kell magamra vennem, amit a feletteseimtől vehetek meg igen drága áron, ha méltónak tartanak rá, és a feleségemet is kedvesnek ítélik meg.

 

Ugyanis a leghátsó sorban az utcai öltözetűek, előttük az öltönyösek,majd az olyanok, akiknek egy jw.org-os holmijuk, pl egy jw.org-os nyakkendőjük van, és így tovább...

Minél több ilyen holmit érdemelsz ki, és veszel meg méregdrágán, annál közelebb kerülhetsz az Igeszólókhoz!

Egyszer IdősebbVénebb Futó Feri bá Igeszóló tartott programot, és állítólag a nyála egy fordulatos anekdota élénk, színes előadása közben ráfröccsent az első sorban ülő, 25 jw.org-os holmival rendelkező vak úttörővénfeleségtestvérnőre, aki ennek utánna mindent tisztán látott, igaz, azonnal el is különült, de hát nem mindenki érti azt meg, hogy attól, mert valaki 22 alkalommal elhiteti az emberekkel, hogy jön armageddon, még nem biztos, hogy hamis tanfolyamszervező, lehet, Jehova csak a mi lojalitásunkat teszteli a tanfolyam szervezői felé.

Szóval ezért kell bibliatanfolyamra járni, és a tanfolyamon minél előrébb ülni!

 

                                                       A kép a tanfolyam sikerességét jelzi:

jworgterem.jpg

  ELŐTTE mindenki nagyon szomorú, hogy be kell menni, de UTÁNA mindenki nagyon örül, hogy vége a tanfolyamnak, és mehet haza!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7111951663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jónás_ 2016.11.18. 20:11:09

Azt az adócsalásos részt kifejtenéd? Szeretném érteni, ha csak nem vicc volt.

a századik juh 2016.11.19. 03:46:45

Jónás@:

A cikkben szereplő adócsalás egy jövőbeli "látomás" által a tizedhez kapcsolódik, ami, mint tudjuk, hivatalosan nincs a tanúknál, így a cikkben említett adócsalás sem fiktív, de ennek ellenére a valóságon alapul.

Ugyanis egyes gyülekezetek vállalkozói nem csak anyagilag támogatják a gyülekezeteket, hanem számlailag is.

Könyveléstechnikailag a legegyszerűbb készpénzt eltüntetni egy számlával, ez nem újdonság.

Van, hogy hasznosabb a titkárnak az, ha valaki nem 20 000 forintot dob be, hanem ad 100 000 forintnyi szolgáltatásról számlát, és a gyülekezet tagjai nem fognak a padlásfeljárat körül tolongani, hogy leellenőrízzék, kivikszolták-e a zsalugáter törött küblijeit hegesztés után, ami a nagy vihar miatt rongálódott meg... feltételezhetően elképzelhetően valószínűleg!

Egy példa rá a körzetfelvigyázó feleségének pöttyös ruhája is, amit elszámoltak utólag kongresszusi költségként.

Ami miatt a számlázást tettem be a cikkbe a sok más turpisság helyett, annak a multimádiás hitgyülekezetsítés az oka, pontosabban a lebonyolítása.

A már megvett termékeket UTÓLAG SZAVAZTATJÁK MEG, ÉS ami roppant zavar:

Vegyünk 500 000 forintot a példa kedvéért, ennyibe került a gyülekezet bérből és fizetésből, vagy nyugdíjból, sőt, közmunkából élő tagjainak venni 2 lapostévét és egy laptopot, meg egy kivetítőt a Watchtowernek.

Az egyszerűség kedvéért: 400 000 + 100 000 ÁFA volt az 500 000-es cucc, ugye?

Ami ÁFÁT a Watchtower VISSZAIGÉNYEL!

Azaz nem csak mind a 120 000 gyülekezet vett 2 tévét és laptopot meg kivetítőt a szervezetnek, HANEM MINDEGYIK GYÜLEKEZET ADOTT MÉG PLUSSZ 100 000 FORINTOT A SZERVEZETNEK!!! Aki erről mélyen hallgat, nem írták azt a gyülekezeteknek, hogy akkor 100 000 forinttal kevesebbet küldjetek ebbe a hónapba, tesók!

A Watctower az ingyen műszaki cikkeken kívűl tehát a számla birtokában 100 000* 120 000 az meg 12 000 000 000 azaz tizenkét milliárd forintot, ha úgy tetszik, 4 millió dollárt sunnyogott az ügyön.

Mindez persze teljesen jogszerű! (?)

a századik juh 2016.11.19. 03:49:23

40 millió dollár lesz az a 12 milliárd forint!

Igazság Kereső 2018.06.28. 00:11:34

@a századik juh: Az a 12 milliárd nem az országos fiókhivatal számláján marad? Mert ugye ott is vannak költségek. Sehol sem lehet vissza követni mi, "mezei" Tanúknak,hogy konkrétan mennyi ÁFÁT igényeltek vissza? Mert ezt így lehet állítani,de bizonyítani nehéz! Viszont,ha ez igaz, akkor "lőttek" a non-profitságnak! :D Azért ez roppant sok zseton!!!! Ez busás profit! És szinte senki sem tud róla! Ha nincs ez a haszon,akkor adjanak már nekem ebből a nem létző haszonből 100 milliot, lécci lécci! :D

a századik juh 2018.06.28. 04:27:58

@Igazság Kereső: A gyülekezetek és a fiókhivatalok is kaptak levelet, ami alapján meghatároztak egy MAXIMUMOT, amennyi lehet a számlájukon, a MAXIMUM FÖLÖTTI RÉSZT át kellett utalni a szervezetnek "megőrzésre", mert így "egyszerűbb", ennyi!
süti beállítások módosítása