Jelentősen visszaeső agyműködés, csökkenő teljesítmény
2018. július 12. írta: a századik juh

Jelentősen visszaeső agyműködés, csökkenő teljesítmény

Ha szokott nyakkendőt viselni, van egy rossz hírünk

 

24.hu

2018. 07. 08. 10:31

A nyakkendő számos munkahelyen tartozik a férfiak alapöltözékéhez. Egy új kutatás szerint ugyanakkor a kiegészítő viselése veszélyeket rejt magában.

Az új tanulmány szerint a nyakkendő az erek elszorításával és az agy vérellátásának csökkentésével nehezíti a munkavégzést – számol be a Daily Mail. A kutatásban Robin Lüddecke, a Kieli Christian-Albrechts Egyetem munkatársa kollégáival 30 német férfit vizsgált MRI segítségével.

Az eredmények alapján a nyakkendőt viselő 15 személy agyműködés jelentősen visszaesett, mivel az érintett alanyoknál a véráramlás 7,5 százalékkal csökkent. A kísérletben arra kérték a résztvevőket, hogy kifejezetten szorosra húzzák a nyakkendőjüket.

Bár a vérellátás csökkenése nem okoz tüneteket, a szakértők szerint így is hatással lehet a kognitív funkciókra.

Nem ez az első tanulmány, amely azt igazolja, hogy a ruhadarab viselése egészségtelen. Egy korábbi kutatás például kimutatta, hogy a nyakkendő növeli a viselője szemére nehezedő nyomást.

Az, hogy az agy elegendő vért kapjon, kiemelten fontos az idegsejtek számára. Ha nincs elegendő vér, a neuronok közti jelátvitel lelassulhat, és a reakcióidő jelentősen megnövekedhet.

Az új kísérlet azt sugallja, hogy a nyakkendő viselése negatív hatással lehet a teljesítményre. Ez nemcsak a munkahelyeken jelenthet problémát, hanem akár az állásinterjúkon vagy vizsgák közben is.

https://24.hu/tudomany/2018/07/08/nyakkendo-viselese-egeszseg/

sthepen_lett.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6114102411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.07.12. 23:47:16

Érdekes! Mondanám,hogy tudatosan hordatják a tagokkal,hogy ne tudjanak megfelelően gondolkodni-de ez picit eröltetett! Vagy mégsem? Megaztán, maguk a vezetők is hordják,magukkal is kiszúrnak! :D Nem tudom, hogy mennyire igaz ez a vizsgálati eredmény. Engem személyszerint a begombolt ingnyak sokkal jobban fújt,mint a "nyaktekerenc"! Útálom mind kettőt!!!! Semmi értelme! Kinek akarunk tetszelegni.... Pláne,ha még egészségtelen is!
süti beállítások módosítása