Figyelem!
A Karalábé 4 veszélye:
"A keresztesvirágú karalábé fogyasztásának veszélyei:
1:Gázképződés,
2:Felfúvódás
3:Nehezen emészthető
4:Semmiképpen ne fogyasszák
ezeket a zöldségeket nyersen, mert nagy mennyiségű glükozinátot tartalmaznak"
Hogy mennyire felfuvalkodott a karalábé,
jól jelzik ezek az interneten fellelhető kis történetek:
"Megy a Karalábé a veteményeskertben, találkozik a répával.
Jól összeveri a répát.
A répa megkérdezi:
- Hát te meg ki vagy?
- Én vagyok a Karalábé.
Megy tovább, találkozik a hagymával,
azt is jól összeveri,
és az is megkérdezi:
- Hát te meg ki vagy?
- Én vagyok a Karalábé."
Répa és Hagyma, mielőtt összeverte őket karalábé
Jól látható
ezen interneten fellelt történetből, hogy
a karalábé egy olyan gyökér zöldség,
aki mindenkibe beleköt, mindenféle ok nélkül,
csak mert egy gyökér.
Olvashatjuk, mit tett szegény répával,
akinek az volt a bűne, hogy színesebb egyéniség Karalábénál:
Jól összeverte!
Szegény hagyma is kapott, pedig valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy kérlelte is a kíméletlen Karalábét, hogy:
-Haggy ma! Haggy ma!
De nem használt,
a gyökér karalábénak csípte a szemét,
hát a hagymát is összeverte még aznap, miután a répával végzett!
Egy másik, de hasonló történet a karalábé személyiségéről:
"Megy a Karalábé a kertben,
találkozik a paradicsommal és jól összeveri.
A paradicsom megkérdezi:
- Hát te meg ki vagy?
- Én vagyok a Karalábé.
Megy tovább,
találkozik a paprikával, azt is jól összeveri,
és az is megkérdezi:
- Hát te meg ki vagy?
- Én vagyok a Karalábé."
Paradicsom és Paprika, mielőtt összeverte őket karalábé
Igen,
a karalábé a paradicsomot is összeverte,
miután a répát és a hagymát is meglincselte!
De a gyökérnek ez sem volt elég,
a paprikába is belekötött, és azt is összeverte!
Ugyanerről tud beszámolni
a retek, a padlizsán, a cukkini, a borsó,
és más kobakosok illetve hüvelyesek.
A "Vita-team" Felismered Őket?
Milyen világ ez, hogy a karalábé mindenkit csak úgy ukmukfuk összeverhet a [KÖZÖS] kertben?
Le a karalábéval!
Ráadásul mérgező is, és nagyon gázképző!
Úgyhogy óvatosan a karalábéval,
mert egy igazi gyökér!
Nem véletlen, hogy
a Watch Tower a karalábét választotta szimbólumaként,
és erről nevezte el a kémképző otthonait is
[Karalá] Béthel-otthonoknak!
Lásd: egy karalábé:
Vö.: A Watch Tower szimbóluma,
amely egy [tematikus] karalábé:
Ráadásul a karalábé
szembemegy a Bibliával:
"14 Mert a test valójában nem e g y tag, hanem sok."
1 Korintusz 12:14
Ezzel szemben
nézzük, mit állít a karalábé:
Láthatjuk tehát, hogy a karalábé azt állítja,
hogy a kar nem a test része, hanem a LÁBÉ !
Micsoda felfuvalkodott és gázos hozzáállás már ez!
Nem véletlen, hogy a Biblia pont annyiszor említi
a karalábét, mint a Watch Towert!
Vigyázat! A karalábé veszélyes lehet!
Például azt állítja magáról, hogy tanító!
Mivel a karalábé angol neve:
kohlrabi
márpedig, mint tudjuk, a rabbi lefordítva azt jelenti: Tanító!
" 6 Kedvelik a főhelyet a vacsorákon, az elöl levő*ülőhelyeket a zsinagógákban,+ 7 azt, ha az emberek üdvözlik őket a piactereken,
és ha rabbinak* szólítják őket.
8 Titeket azonban ne szólítsanak rabbinak,
mert csak egy tanítótok van"
Máté 23:6-8
És mégis,
a karalábé kohl-rab[b]inak*
szólítattja magát, pont, mint a Wezetők!
*egyes neveket megváltoztattunk!
"Rabbik" és "kohlrabbik"
Vigyázzunk tehát, ha a
közös kertben járunk,
mert ott -mint már az tudjuk-
VALÓJÁBAN a karalábé az úr,
aki rettegésben tartja a többi zöldséget!
De csak addig, amíg nem megy a levesbe!
[Jöjj el Krump Lee!]
hozzávalók / 4 adag
- 1 nagy db karalábé
- 2 nagy db sárgarépa (vagy 4-5 kisebb)
- 1 csokor petrezselyem (kis csokor)
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 db tojássárgája (vagy 2 liliputi tyúk tojása)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek tejföl (púpos ek)
- 0.5 bögre rizs (1 dl pohárral kb.)
- ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
- 3 l víz (kb.)
elkészítés
-
- Felkockázzuk a megpucolt karalábét és sárgarépákat. Felöntjük annyi sós vízzel, hogy jól ellepje, majd odarakjuk főni egy megpucolt, egészben hagyott vöröshagymával.
- Amikor már a zöldségek puhulni kezdenek, beleöntjük a rizst is.
- Kettéválasztjuk a tojásokat (nekem kis lilityúk-tojásaim voltak, így kettőt használtam fel, de egy nagyobb méretűnek a sárgája is elég); majd a sárgákat jól elkavarjuk a tejföllel, és a leveshez adagoljuk (ez a művelet elvileg tejjel is működik, ami éppen nem volt itthon, ekkor talán szebb lesz külalakra a leves, mert a tejföl kicsit „megdarabosodik”, ami esztétikailag leértékelheti az ételt, de az íze így is fantasztikus:-) ).
- Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, és azt is hozzáadjuk a leveshez.
- Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel gazdagíthatjuk.