"Az 1948-as kongresszuson részt vevő Tanúk felidézték az emlékeiket"
2018. szeptember 28. írta: a századik juh

"Az 1948-as kongresszuson részt vevő Tanúk felidézték az emlékeiket"

Kassel városában kiállítást rendeztek Jehova Tanúi 70 évvel ezelőtti kongresszusának emlékére

 

https://www.jw.org/hu/hirek/jw/regiok-szerint/nemetorszag/kassel-kiallitas-evfordulo-tanuk-kongresszus/

1948_kongresszus.jpg

 "Az 1948-as kongresszuson részt vevő Tanúk felidézték az emlékeiket"

 

-Szervusztok, testvérek, hogy vagytok?

-Köszönöm, és Te?

-Köszönöm, én is! Csak azt nem értem, hogy a lópikulába telhetett el még 70 év, amikor már 1948-ban is 30 évvel voltunk 1918 után, amikorra Russell testvér bejelentette armageddont!

-Ne feledjétek, 1948-ban nem mondták biztosra, hogy mikor jön el armageddon, csak azt, hogy "maholnap"! 

-Jogos, jogos, és ez nem is változott azóta sem, igaz? Maholnap itt van armageddon!

-Emlékeztek, akkoriban 160 óra volt az úttörőidő!

-Jaja, ma meg már rongyos 30 órával részt vehetnek a körzetfelvigyázó előadásának felén!

-Bizony, bizony! Akkoriban mi 30 órát egy nap alatt megcsináltunk, pedig tabletjeink sem voltak!

-Emlékeztek, mekkorákat kaszáltunk a kiadványokon? Annyiért adtuk, amennyiért nem szégyelltük!

-Bizony, csak annyit kellett mondanunk, hogy maholnap itt van armaggeddon, és ezen a folyóiraton múlik, hogy túléli-e, máris perkálták a nagy zsét, amiből heti 40 óra szolgálat mellett munka nélkül szépen megéltünk!

-De azért hihetetlen, hogy úgy eltelt ez a 70 év, hogy nem jött el armageddon! Nem érzitek úgy, hogy becsaptak minket akkoriban?

-Á, dehogy csaptak be! 70 év ide vagy oda! Más is tévedhet, meg hát Jehova meg is változtathatja az eseményeket, ha úgy látja jónak!

-Nade vajon akkor mi nem hazudtunk több, mint 70 éven keresztül mindenkinek, akinek prédikáltunk?

-Á, dehogy, gondoljatok arra, mennyi rabszolgát szereztünk a Watch Towernek a 70 év alatt! Ha Isten szervezetéhez irányítunk valakit azzal, hogy mindjárt itt van armageddon, de 70 évvel később sem jött el, az nem hazugság, hanem egy kulcs a megmentésükhöz!

-Aztán mit szóltok ehhez a nagy Jw.org-ozáshoz?

-Hát nekem a bástya jobban átjött, mint ez a kék kocka fehér betűkkel!

-Nekem a koronás kereszt volt a kedvencem! Azt a katolikusok is jobban benyalták, mint ezt az oszlopozást!

zion.jpg

-De azért igazán hálásak lehetünk Jehovának, hogy életben maradtunk, hiszen akkor annyiféle nyavalya volt, nekünk meg tilos volt beoltatni magunkat, és a gyermekeinket!

-Igen, így van, nekem meg is halt 2 fiam, meg  a lányom, mert nem engedtem beoltatni őket, de ezzel megmentettem az életüket, mert lehet, hogy ha tovább élnek, talán sátán segédeivé váltak volna, így azonban Jehováért haltak meg, amit Jehova nem felejt el soha!

-Jaja, biztosan nem volt értelmetlen a haláluk! Lásd, gyerekek nélkül is túlélted, minek az embernek gyerek, aki gondoskodik rólad idősebb korábban!

-Igen, rólunk gondoskodik Jehova szervezete!

-Tényleg? Miért, Te kapsz valamit a szervezettől?

-Hát hogyne! Mindig hozzák az új Őrtorony és Ébredjetek! kiadványokat!

-Ja, azt hittem már, hogy nyugdíjat, vagy egészségügyi ellátást, vagy szállást, netán élelmet vagy ruházatot kapsz!

-Ugyan már, az csak a Béthel-tagoknak jár, akik akkor sem dolgoztak semmit, és most sem dolgoznak! Én sátán világától kapom a nyugdíjam! És Te?

-Engem a sátánsegéd gyerekeim tartanak el, tudjátok, hogy sose dolgoztam az úttörőzés mellett, azt mondták akkoriban a testvérek, hogy ne is tanuljak tovább, mert még az iskola befejezése előtt eljön armageddon, inkább úttörőzzek, honnan is lenne nyugdíjam? És Te?

ne_tanulj_tovabb.png

-Nekem a hitetlen férjem meghalt, a gyerekeimhez nem szólok, mert hátat fordítottak a szervezetnek, amikor inkább vért adattak az unokámnak, semminthogy hagyták volna meghalni Jehova akarata szerint! De bepereltem őket szülőtartásért, úgyhogy megvagyok, aranyoskám! Egész nap nézem a Jw-tévét, nagyon tetszik, azt mondják maholnap itt van armageddon!

-Bizony-bizony! Maholnap itt van armageddon! Milyen hálásak lehetünk Jehova szervezetének, hogy nem ér minket váratlanul!

-Ugyan már, mi is ezt mondjuk mindenkinek több, mint 70 éve, azt még most sem jött el!

-Nade testvér, milyen hangnem ez? Most adod fel, amikor maholnap itt van armageddon? Amikor mi mondtuk ezeket, akkor még nem volt pontos ismeretünk, most viszont pontos ismeretünk van!

-Akkor is ugyanezt mondtuk, csak épp 1918-ra meg 1925-re mondtuk ezeket! Emlékeztek, mi volt 1975-ben is, nem?

-Testvér, hogy mondhatsz ilyeneket? Meg is jegyezlek magamnak, és szólok a koordinátor testvérnek! Pont az ilyenekre gondolt Jehova, amikor azt mondta, hogy különüljünk el a hitehagyottaktól! Jehova nem hazudhat, maholnap itt van armageddon! Menjünk is, testvérek, ne is szóljunk ehhez a világi szellemet felmutató kételkedőhöz, mert még megfertőz minket is a propagandája! Több, mint 70 évig prédikáltuk, hogy maholnap itt van armageddon, én már nem fogok változtatni!

-Mi sem fogunk! Már közelebb vagyunk armageddonhoz, mint 70 évvel ezelőtt voltunk!

-Jaj, testvérek, ne haragudjatok, nem úgy értettem! Itt van mindegyikőtöknek egy Jw.org-os kitűző, meg küldök Nektek egy-egy jó Jw.org-os GIF-et a neten, hogy lássátok, mekkora a hitem! Nem úgy értettem, ne szóljatok a koordinátornak, tudjátok, hogy amúgy is pikkel rám, mert katolikus idősek otthonában lakom, de hát mit tehetnék, nem találtam házastársat Jehova népe között, gyerekeim sincsennek, nem tanultam semmit a szervezet parancsára, nem is dolgoztam, csak ezek a hamisvallású, Jehovatagadó katolikusok fogadtak be ingyen, és adtak szállást, meg adnak ennem minden nap, de Jehova úgyis elpusztítja őket! Meghát nem vettem be a gyógyszereimet, biztosan azért mondtam ilyeneket!

-No jólvan, megbocsájtunk! De most mosolyogjatok, látszódjunk boldognak, mert benne leszünk a Jw.org-ba! Maholnap itt van armageddon! Csíííz!

adomanygyujtes.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1614268441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.09.28. 16:23:28

Ez erősen hasonlított egy elmegyógyintézetben elhangzott beszélgetéshez a betegek között! XD

"Mi sem fogunk! Már közelebb vagyunk armageddonhoz, mint 70 évvel ezelőtt voltunk!" Ehez hasonló hangzott el nálunk a KÖF előadásán. "Higyjétek el,már közelebb vagyunk,mint EDDIG!" :D Ezen még apám is elnevette magát. Mindenki úgy rá nézett... Ezen az alapon, a halálomhoz is percenként közelebb vagyok, most közelebb vagyok, mint két perccel ez előtt! XD Arról legalább biztosan tudom,hogy egyszer eljön! :D

a századik juh 2018.09.28. 17:25:43

@Igazság Kereső: Igyekeztem rámutatni, hogy az 1900-as években is ugyanazzal etették az embereket, mint 1918-ban, 1925-ben, 1928-ban, 1931-ban, 1938-ban, és 1948-ban is, mint napjainkban, miközben armageddon egyszer sem jött el. Ez aza téma, amit a huszonharmincnegyvenötvenéve tanú személyek igyekszenek elkerülni: az armageddonvárásuk alatt elhangzott szervezeti tévtanítások, amelyekkel a tagokat bevonzották, és akik az armageddon közelsége miatti félelem miatt csatlakoztak. Nem egy olyan vénnel, általános úttörővel beszéltem mostanában, aki a beszélgetés egy pontján bevallotta, hogy ő bizony nem lett volna Jehova Tanúja, hogyha tudja, hogy husznharminc negyven évvel a keresztelkedése után itt tartunk, illetve ha tudja, ráért volna mostanában keresztelkedni, és a fiatalságát másra használja, mint Watch Tower hazugságok terjesztésére.

a századik juh 2018.09.28. 20:44:14

@D.mara: "Ha tudják a vének, hogy tévtanítók, miért nem hagyják ott a szervezetet?"

Mert ők vitték be a családtagjaikat, mg a rokonaikat, akik viszonylagosan jól érzik magukat a "tudatlanságban", mert ők nem tudják azokat, amiket a wének, mert a wének bátran kutathatnak az interneten, így szembesülhetnek olyan írásokkal és tényekkel, amivel a bent lévő rokonok és családtagok nem. Jól írod, emberektől félnek, habár ez nem rettegés, hanem félnek, mert tudják, ha egy wén kilép, az iszonyat égés a bentmaradó rokonoknak és családtagoknak, és mivel azok nem wének, soha az életben nem fogja tudni megértetni velük, miért lépett ki onnan, ahová őket beszervezte.

"Hol a hit, hol az Istenbe vetett bizalom?" kérded.

Hát, a hit az a Wezetőtestületbe vetett hitté alakult, az Istenbe vetett bizalmat meg kiöli a Wezetőtestület, hogy nehogy Istenben bízzanak, mert az veszélyes a szervezetre nézve, bízzanak inkább a Wezetőkben Isten helyett.

Ezért van az, hogy Isten Szavát kismilliószor átírták már, és a tagok jobban elfogadják, hogy Isten a hibás, ha nem történik meg egy dolog, amit kiigazítanak, semminthogy azt mondják, "Dik, dehát a Wezetők tévedtek!"

Nem úgy van az, Jehova jónak látta, hogy eddig ebben higgyünk, most meg ennek az ellenkezőjében! Biza! A Wezetők ebben nem hibásak, hisz ők csak közvetítik Jehova akaratát, biza!

"Vettem több fordítású Bibliát"

Igen, a más fordítású Bibliák nekem is sokat segítettek, hogy rájöjjek, hogy hogyan és miként írták át Isten Szavát úgy, hogy az már ne legyen Isten Szava, hanem a Wezetők sáskatápja.

Mindenkinek ajánlom én is, hogy vesse össze más fordítású Bibliákkal az újvilág-fordítást!

"Rendbe jöttek a családi, baráti kapcsolataim, meggyógyultam mind fizikai, mind szellemi értelemben."

Ennyi!

Az Úr áldjon meg ezen tanúságtételedért is!

a századik juh 2018.09.29. 07:07:36

@D.mara: Nem is fogllak tudni megnyugtatni, mert ez egy érthetetlen dolog. Azok, akik pásztoroknak szegődtek, annak minden felelősségével együtt, nem a "báránykákat" nézik, hanem a "Jó pásztor" folyóirat kiadójának akarnak megfelelni, amit sajnos a farkasok adnak ki, ők állnak a nyomdagépek mögött. Azok, akik egykor pásztornak szegődtek, ma a farkasok tanácsára hagyják ott úton-útfélen a juhokat, amely a gondjaikra lett bízva.Nagy trauma csalódni valakiben, akire felnézett az ember, és akiben feltétel nélkül megbízott. De mint mondtad, ha valakinek az Úr a pásztora, sok baj nem érheti. :)
süti beállítások módosítása