Jehova Tanúi-szál a Kercsi mészárlásban
2018. október 20. írta: a századik juh

Jehova Tanúi-szál a Kercsi mészárlásban

putinwatc_1.jpg

Mélységesen elítélem a Kercsi mészárlást, és részvétem az áldozatok és sérültek családjainak, jobbulást azoknak, akiknek ezt át kellett élni.

most_erkezett.jpg

Egyes hírforrások szerint

"Roszljakovnak személyes indítékai lehettek.A médiában oly értesülés is megjelent, hogy a fiatalember többször konfliktusba keveredett az őt egyedül, nagyon szerény körülmények között nevelő anyjával,

aki az Oroszországban betiltott Jehova tanúi felekezet követője."

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181019-tizezrek-bucsuztattak-kercsben-az-iskolao-amokfutas-aldozatait.ht

Szeretném leszögezni azt a tényt, hogy "kormánymédiában" először olvashatunk arról, hogy Oroszországban Jehova Tanúi felekezete betiltás alatt van.

Kis értelmezés a hírhez:

"felekezet (főnév)

1. Vallás: Szűkebb vallási közösség meghatározott tanítással; szervezett vallási egység."

Így az információ igaz: Oroszorzágban Jehova Tanúi szervezetét tiltották be, bár a tagok továbbra is gyakorolhatják a vallásukat, ámde nem kerülhetnek  kapcsolatba a szervezettel, a Watch Towerrel, melynek honlapját, és kiadványait is érinti a tiltás.

nyet_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4514311731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2018.10.20. 08:19:28

De ki az, aki fiatalon nem keveredik konfliktusba az anyjával, akármilyen vallású is? Inkább az iskolatársakkal és a tanárokkal lehetett baja.

a századik juh 2018.10.20. 10:21:13

@Vénvarangy: Nyilván nem sokat segít az ügyön, ha az embert a saját anyja "sátánszolgájázza", "pusztulásra készült"özi, esetleg eltiltja a továbbtanulástól, és olyan jövőképet fest eki, miszerint mindjárt itt van armageddon, és ha nem csatlakozol a Watch Towerhez, akkor elpusztulsz. Az sem sokat segít, ha a gyermeket megbélyegzik a társai és/vagy a tanárai a Watch Towerrel való kapcsolattartás miatt. Ezzel egyáltalán nem mentegetni akarom az elkövetőt, csupáncsak a Watch Towernél bevett lelki terrorra próbálok utalni, amit mindannyian első kézből ismerünk. Arra a "szeretetre" amelyet egy Watch Tower fan szülő képes érezni és kimutatni a vallását nem követő gyermeke iránt. :(

Vénvarangy 2018.10.20. 10:45:02

@a századik juh: a "távozz tőlem sátán"-t én is megkaptam anyámtól...

Igazság Kereső 2018.10.21. 16:37:48

@Vénvarangy: Hú...de "kedves".! Nálunk a nővérem már évek óta nem Tanú, sógorom kiközösített, de sem a nővérem a szüleimtől,sem a sógorom az ő szüleitől nem kapott ilyet!!!! Az igaz, hogy a mi családunk nem annyira fanatikus!

Igazság Kereső 2018.10.21. 16:40:03

@a századik juh: "bár a tagok továbbra is gyakorolhatják a vallásukat, ámde nem kerülhetnek kapcsolatba a szervezettel, a Watch Towerrel, melynek honlapját, és kiadványait is érinti a tiltás."

Na de, mégis hogyan gyakorolhatják a vallásukat,ha nem kerülhetnek kapcsolatba a Szervezettel? Ez a két rész szorosan össze tartoz

Igazság Kereső 2018.10.21. 16:45:02

@Igazság Kereső: hopp bocsi! Lemaradt :D Tehát... Ez a két rész szorosan össze tartozik. Így konkrétan képtelenné válnak a vallásuk szervezett gyakorlására, kiváltképp a prédikálásra. Nem beszélve arról,ha megszűnik a "szellemi táplálék" lokális kiosztása megbénulnak, önálló cselekvésre, sőt bizonyos fokig az önálló érvelése is képtelenné válnak!

a századik juh 2018.10.21. 17:49:31

@Igazság Kereső: Jól mondod!

Csakhogy Jehova Tanúi állítják, hogy az Ő vallásuk a Bibliára épül, nosza, a Bibliát használhatják, itt van nektek egy jó ortodox fordítás, mondta a törvényalkotó.

Hogyhogy nem elég?

Egy katolikusnak milyen egyéb kiadvány kell még a hite gyakorlásához? Egy reformátusnak, és így tovább?

Az, hogy csak az extrém gyűlöletkeltő Watch Tower kiadványokkal tudja valaki gyakorolni a vallását, holott azt állítja, hogy nem emberi tanításokat követ, hanem a Bibliát, érdekes szitu.

1 db bibliával küldték ki régebben az úttörőket házról-házra, volt is baj bőven.

Jézus Urunk kiadványok nélkül ment, csakúgy, mint az apostolok.

Az Orosz törvényhozás szerint a szabad vallásgyakorlásba nem fér bele mások jó hírnevének nagy nyilvánosság előtti üzletszerű megsértése, ami ráadásul belemagyarázós emberi tanításra épül, és bibliahamisításra.

A Biblia biztosítása elég a szabad vallásgyakorlás megmaradásához egy kereszténynek mondott vallásnál, akik azt állítják, hogy ők biza a Bibliát követik.

Mi tudjuk, hogy nem azt követik, hanem a Watch Towert, akinek nevében alámerítettek minket is.

Tehát a Watch Tower átveri a tagjait.

Ennek nyilvánvalóvá tételét szolgálja az Orosz ítélet.

a századik juh 2018.10.21. 17:56:27

@Igazság Kereső: "nem kapott ilyet!!!!"

Nem is kell a családtagok véleménye, elég megnézni a Wezetők műsorait, abban benne van a tanítás, miszerint

aki nem Jehova Tanúja, az a sátán szolgája, csak azért van, hogy legyen kiket elpusztítani majd a János osztálynak, azzal a kiegészítéssel, hogy azért Jehova Tanúi közt is vannak sátán szolgái, még a felkentek között is, sőt, a Wezetők közt is akadt!

Mindenki gyanús!

Mindez szervezeti tanítás!

A 2018 szeptemberi jw.tv-ben magad is láthattad-hallhattad. Amelyik Jehova Tanúja nem ért egyet ezen tanítással, kiközösíthető, mert a Watch Tower nem ihletett, de szellem által vezetett wezetőinek szavában kételkedni KIKÖZÖSÍTÉSI ALAP! :(

Igazság Kereső 2018.10.21. 23:49:20

@a századik juh: Régóta nem követem a jw.tv adásait. Lehet, hogy kéne? Azt érzem mára,hogy egyre jobban Jehova Tanútlanítani szeretném magam. Kiírtani a lelkem mélyebb zugaiból is szépen lassan!
süti beállítások módosítása