Nemzetvédelmi Akcióterv kontra Watchtower Inc.
2019. augusztus 14. írta: a századik juh

Nemzetvédelmi Akcióterv kontra Watchtower Inc.

 

 

A Watchtower Inc. ranglétráján

hierarchia.jpg

a gyermektelenek gyorsabban előrre jutnak,

sőt, már vannak olyan képzések, amit csak gyermektelen egyedülállók vehetnek részt.

Így a  Nemzetvédelmi Akciótervet Jehova Tanúi nem igazán támogatják.

S hogy miért? 

pinokkio_1.jpg

Azért, hogy a Watchtower Inc.-et szolgálhassák,

vagyis a Watchtower Inc. szerint:

" mégis elhatározták férjükkel egyetértésben, hogy nem akarnak gyermeket, hogy átadhassák magukat Jehova teljes idejű szolgálatára"

Bizony, ők 

"Gyermektelenek, mégis boldogok

10. Mit határozott el néhány házaspár, és milyen áldásban részesültek az ilyenek?

10 Néhány fiatal házaspár úgy döntött, hogy gyermektelen marad. Jóllehet az ilyen feleségekben éppen olyan erős az anyai ösztön, mint más asszonyokban, mégis elhatározták férjükkel egyetértésben, hogy nem akarnak gyermeket, hogy átadhassák magukat Jehova teljes idejű szolgálatára. Sokan közülük úttörőként vagy misszionáriusként szolgáltak. Ők hálásan tekintenek vissza azokra az évekre. Igaz, ők nem szültek testi gyermekeket. De létrehoztak új tanítványokat, akik hűségesen végzik Jehova szolgálatát. Ezek ’az igazi gyermekek a hitben’ sohase fogják elfelejteni, ki volt az eszköz abban, hogy eljusson hozzájuk „az igazság szava” (1Timótheus 1:2; Efézus 1:13; vö. 1Korinthus 4:14, 17; 1János 2:1).

11. a) Hol szolgálja sok gyermektelen házaspár Jehovát, és miért nem bánkódnak az ilyenek? b) Melyik írásszöveget lehet alkalmazni mindazokra a házaspárokra, akik „a királyságért” maradtak gyermektelenek?

11 Világszerte sok további házaspár mondott le a szülői örömökről azért, hogy teljes időben szolgálhassa Jehovát körzeti vagy kerületi munkában, vagy Béthelben. Ők szintén megelégedéssel tekintenek vissza Jehova és a testvéreik szolgálatában eltöltött éveikre ezekben a különleges kiváltságokban. Nincs okuk sajnálkozásra. Jóllehet nem volt meg az az örömük, ami a gyermekek világrahozatalával jár, életbe vágóan fontos szerepet töltöttek be a Királyság-érdekek támogatásában a maguk tevékenységének változatos területén. Az ilyen házaspárokra, akik gyermektelenek maradtak „a királyság érdekéért”, bizonyára alkalmazható az írásszöveg, amely így szól: „Nem igazságtalan az Isten, hogy megfeledkezzék a ti munkátokról és arról a szeretetről, amelyet az ő neve iránt tanúsítottatok azzal, hogy a szenteknek szolgáltatok és szolgáltok” (Máté 19:12; Zsidók 6:10)."

 

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1988166?q=gyermektelen&p=par

 

adrian.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8715003398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gggarai 2019.08.17. 22:54:22

Régebbről is ez volt a trend. Ha valaki esetleg nem olvasta volna ezeket a csodálatos idézeteket...
The Watchtower , November 1, 1938
Noé családjának tagjai, a Jonadáboknak, vagy nagy sokaságnak, Armageddon túlélőinek az előképe, akik a földön örök életet fognak kapni Jehovától(…) MEGHÁZASODJANAK MOST? – Ha az isteni parancsnak engedelmeskedve, a Jonadábok, vagy nagy sokaság megházasodna, és gyermekeket nevelne fel, nem lenne számukra írásszerű így cselekedniük közvetlenűl Armageddon előtt? Bátorítani kellene most a Jonadábokat, a házasodásra és a gyermeknevelésre? A válasz, amelyet az írások támogatnak: nem.”

Awake! November 8, 1974 (page 11)
„Létezik ma az emberek egy nagy sokasága, amely még a mostaninál is nagyobb magnitúdójú pusztulásban bízik. Az a bizonyíték, hogy Jézus próféciája rövidesen jelentősen be fog teljesedni a dolgok egész rendszerén. Ez nagy szerepet játszott abban, hogy sok pár úgy döntött, nem lesz gyermeke ebben az időben. Azt választották, hogy gyermektelenek maradnak azért, hogy így kevésbé hátráltassanak Jézus Krisztus utasításának a végrehajtásában, hogy világszerte prédikálják Isten királyságának jó hírét, mielőtt eljön a dolgok e rendszerének a vége. (Máté24:14)”

a századik juh 2019.08.18. 11:54:46

@gggarai: Köszönöm a csodálatos idézeteket! És még mennyi ilyet hallottunk a kongresszusokon! Itt a vég, jaj a várandós asszonyoknak!

Igazság Kereső 2019.08.25. 17:38:02

"Az őszinteség feltétele annak elismerése, hogy egy érvelés a saját érdemén áll vagy bukik, függetlenül annak forrásától." /Raymond Franz/

Ki írtam a Facebook profilomra ezt az idézetet. Kíváncsi leszek, hogy hányan fogják tudni ki volt ő! Az az érzésem nem fogják tudni, külömben már kapnám a "büntit"...

keresemazutam 2019.08.25. 22:07:41

@Igazság Kereső:
Ha valaki tudja ki "Ő" akkor nagy valószínűség szerint járt már tilosban! :)

a századik juh 2019.08.29. 08:05:00

@keresemazutam: A jobb wéneknek KÖTELEZŐ tudniuk, ki az a Ray Franz.

A bólogatówének nem tudják.

Neked viszont NEM KÖTELEZŐ tudnod, hogy volt olyan wezetőtestületi tag, akit kiközösítettek.

Ergo egy kiközösített wezetőtestületi tagtól származó idézet semmire nem lehet bizonyíték,

hisz a Watchtower Inc. kiadványai NEM BESZÉLNEK ARRÓL, hogy kiközösítették volna Ray Franzot,

azaz Te jóhiszeműen használtad a szellemi vezetődnek tartott személytől származó idézetet. :)
süti beállítások módosítása