Keresztelkedési beszéd a'la Watchtower
2019. december 20. írta: a századik juh

Keresztelkedési beszéd a'la Watchtower

watchtowerhallowen.jpg1. A keresztényeket a Máté 28:19 alapján az Atya, a Fiú és a Szent Lélek / Szent Szellem nevében merítik be.

(Idézem: "Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,")

 

2. Jehova Tanúit Jézus, Jehova és az Őrtorony Szervezet nevében merítik be.

 

A két kérdés, amit feltesz az emelvényen álló a jelöltnek ( három):

 

1. - 2. "On the basis of the sacrifice of Jesus Christ, have you repented of your sins and dedicated yourself to Jehovah to do his will?"

 

Jézus Krisztus váltságáldozatának alapján megbántad-e a bűneidet, és átadtad-e magad Jehovának, hogy az Ő akaratát cselekedd?

 

3. "Do you understand that your dedication and baptism identify you as one of Jehovah's Witnesses in association with God's spirit-directed organization?"

 

"megértetted-e, hogy az „önátadásod és keresztelkedésed Jehova Tanújaként, Isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged”

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2017365?q=meg%C3%A9rtetted-e&p=par

 

A keresztelkedésre jelöltnek mindkét kérdésre igennel kell válaszolni, különben nem keresztelik meg.

 

Íme egy keresztelkedési beszéd videója:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=sxmv85wJGBc

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1015359958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.12.20. 23:28:34

"Isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged”

Ahha..... hogy ne! :D

De, hogy hogy a jó életbe irányít Isten a szervezetben, azt az Istennek sem akarják megmagyarázni! Na mindegy...

Amúgy hol marad a szent szellem általi keresztelés?

Mert, valóban inkább a Szervezetbe kereszteknek, mintsem a Szellembe!

Ejnye-bejnye!

leslie07 2019.12.22. 10:48:34

1. - 2. "On the basis of the sacrifice of Jesus Christ, have you repented of your sins and dedicated yourself to Jehovah to do his will?"

Jézus Krisztus váltságáldozatának alapján megbántad-e a bűneidet, és átadtad-e magad Jehovának, hogy az Ő akaratát cselekedd?"

Ügyes trükkös szöveg. Arra joga van a leendő jehova tanúnak, hogy Jézus Krisztus nevében bűnbánatot tartson, arra viszont már nem adnak neki lehetőséget, hogy életüket ugyanannak a Jézus Khrésztosznak szenteljék.

A fent idézett szöveg alapján az életüket az egyiptomi bálványtemplom oszlopfeliratán felfedezett tetragramma istenének azaz a napistennek
kell átadniuk.

Vajon az apostolok közül vagy a korai keresztények közül voltak olyan személyek ,akik életüket nem az ÚRnak a Jézus Khrésztosznak a Mindenható Istennek akarták szentelni? ...............?
Tudtommal egy iagza keresztény sem kívánkozott átadni életét YHWH-nak,aki mint Baál, Molok napisten néven írtza be nevét a történelembe.

Akkor miért kényszerítik jehova tanúit, hogy ne a Megváltó Istennek a Khrésztosznak adják át az életüket, hanem ennek a jehova nevú sátánistennek? ....?

A válasz egyértelmű. Azért,mert amikor létrehozták a ma jehova szervezete néven emlegetett üzleti vállakozásukat az Conley bankár
pénzének kivonása miatt, majd a Russel halálát követő nagy érdektelenség miatt csődbe jutott. Rutherford bíró ekkor ,ahogyan Chandler W. Sterling író leírta okos lépésre szánta el magát és leigazolt a jehova nevűhöz, félretéve a keresztény vagy a Krisztus nevével kapcsolatos megjelölést.
(Jehova Tanúi 152. old. 2. bekezdés )

Ennek aztán óriasi hatása volt. Az üzleti válalkozást ezek után a jehova nevü írányítása alá helyezték. Jött is a sok nem keresztény hitü, ill. ateista ember a szervezetbe , velük együtt pedig a sok pénz ,ami ismét fellendítette az addigra már csőd szélén álló Őrtorony Társaságot.
Rutherford bírónak felépítették a Bet Sarim nevű kastélyt. Miután Rutherford jó alkoholista révén felemelte szavát az alkoholtilalom ellen,
hatalmas sponzorokra tett szert.

Àmós 2019.12.23. 12:54:14

Szia Szàzadik!
Engedd meg,hogy annyit hozzàszóljak,hogy a keresztelkedèsi kèrdèsek nèmileg megvàltoztak ez èv màjusàban.
Most így hangzik: 1.”Megbàntad a bűneidet,àtadtad magad Jehovànak,ès hiszed,hogy a megmentés Jèzus Krisztus àltal lehetsèges?”
2.”Megèrtetted,hogy a keresztelkedèsed Jehova Tanújakènt,Jehova szervezetènek tagjakènt azonosít tèged?”

Èn örülök ennek a vàltozàsnak,mert az első kèrdèsnèl Krisztusra irànyítja a figyelmet mint a megmentès eszközère.A màsodikból pedig kimaradt a “szellemtől irànyított”-hàt,igen.Ès ezt mèg csak nem is èn mondom,hanem ők!

a századik juh 2019.12.23. 17:13:50

@Àmós: Kedves Ámos, üdv a blogon, és köszönöm szépen a kiigazítást!
süti beállítások módosítása