"A felépültek vérével mentenék meg a koronavírusos betegek életét"
2020. március 25. írta: a századik juh

"A felépültek vérével mentenék meg a koronavírusos betegek életét"

ver_nelkul.jpg

"A felépültek vérével mentenék meg a koronavírusos betegek életét"

 

https://hvg.hu/tudomany/20200325_koronavirus_jarvany_megfekezes_ellenszer_gyogyitas?fbclid=IwAR3D2bkwJPisGqxzaKJPPm9gTke7KecYXT0gM9Z0mC8PJN44IqsYwvkog14

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3615557282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2020.03.28. 07:40:54

Ha ez így lesz, akkor Jehova Tanúi nem fognak kérni a gyógymódból... :(

HanSolo2020 2020.04.01. 19:22:22

@a századik juh: Az lesz a kérdés, hogy mi lesz a kötelező gondolat ezzel kapcsolatban. Frakciónak vagy minek fogják nevezni, lelkiismereti kérdés vagy nem. De majd kijön erről is egy ŐT cikk, azt rendben van. Megmagyarázzák majd ezt is, mint minden magyarázhatatlant.

Igazság Kereső 2020.04.04. 01:49:30

@a századik juh: @HanSolo2020:

"A koronavírus komoly veszélyt jelent az idősekre. Ezért az idősebb testvéreink bölcsen megfogadják az egészségügyi szakemberek javaslatait, és otthon maradnak. De nincsenek elszigetelve és továbbra is aktívak. Többféle technikai eszközt is felhasználnak arra, hogy részt vegyenek az összejöveteleken és a szolgálatban.

Rómában egy 94 éves testvérnő, aki még 1952-ben keresztelkedett, a járvány kitörése előtt sem tudott kimozdulni otthonról. Bár a JW Streamen követte az összejöveteleket, a saját gyülekezetének az összejöveteleit már egy ideje nem látta. De most a helyi vének videokonferencián tartják az összejöveteleket. Így a testvérnő láthatja az egész gyülekezetét, és hallhatja a programot."

Ezt nem értem.

Milyen programot?
Hol s milyen körülmények között tartják meg, ill. veszik fel az összejövetelekhez kapcsolódó előadásokat?
Pláne Olaszország és Spanyolország tekintetében.

www.jw.org/hu/hirek/jw/regiok-szerint/nemzetkozi/Seg%C3%ADt%C3%BCnk-az-id%C5%91s-testv%C3%A9reinknek-hogy-ragaszkodni-tudjanak-a-kereszt%C3%A9nyi-tev%C3%A9kenys%C3%A9gekhez-a-j%C3%A1rv%C3%A1ny-idej%C3%A9n/

Továbbá ezt írja:

"Kiegészítő információ a koronavírus (COVID-19) miatt: Sok országban nem királyságtermekben vagy nagyobb csoportokban fogjuk megtartani a megemlékezést. További információért fordulj a környékeden élő egyik Jehova Tanújához. Emellett elérhetővé fogjuk tenni a „Kinek a vezetésében bízhatsz?” című Biblián alapuló különleges előadást, melyet le lehet tölteni, vagy meg lehet nézni online. Így azok sem maradnak le róla, akik nem tudnak személyesen részt venni rajta."

Nagyobb csoportokban nem, de kisebbekben igen?

Emlékjegyek felkínálása hiányában meg sem tartható, ezt áthidalandó elviszik majd az emlékjegyeket?

Ha az öregek nem mennek a Covid-hez, a Covid megy az öregekhez.

Hát....

Igazság Kereső 2020.04.05. 18:08:35

@a századik juh:

Megkérdeztem egy helyi kisegítőszolgát(akivel tartottam a kapcsolatot) hogy itt, mi módon fogják megtartatni az Emlékünnepet a járványra való tekintettel?

NEM VÁLASZOLT SEMMIT!!!

Miért nem?

Tudja, hogy elkülönült vagyok. Miért van akkor egyáltalán fenn nálam Messenger-en?

Különös!

Sumákolás megy....?

a századik juh 2020.04.05. 20:36:13

@Igazság Kereső: "mi módon fogják megtartatni az Emlékünnepet a járványra való tekintettel? "

Kérdésedre a válasz a zoom-zoom indexes cikkben.

Innen már csak egy lépés a Jw.org-os telekép.

a századik juh 2020.04.25. 06:49:55

@gggarai: Akkor most jön az, hogy a Warwicki Duplawéimádó Wezetők elkezdenek hálásak lenni Jehowának, hogy megértették azt, hogy a Biblia egy darab wérfrakcióról sem beszél, így a wér bármilyen parányi részének elfogadása azonnali kiközösítés. Mert nekünk az élet koronáját kell elnyernünk azáltal, hogy bizonyítjuk Jehowának és a Wezetőknek, hogy nem fogadunk el wért, nem szegjük meg Jehowa egyértelmű parancsát, mi Jehowában bízunk, nem vérszopó emberekben, AKÁR AZ ÉLETÜNK ÁRÁN IS!

leslie07 2020.04.25. 14:25:20

@a századik juh: Sőt életáldozatokat kell hozni, mint korábban ,hogy ezzel
legyen ismertté a jehova nevű neve az egész világon olyannyira , hogy a Megváltó Isten a Khrisztosz nevét minden jehova tanúnak el kell felejteni.
Sem hangosan,sem suttogva nem szabad majd kiejteni jehova tanúinak,
különben lesújt a Vezető Testülaet azaz a jehovák haragja.
Az igaz Isten a Khrisztosz nevét segítségül hívni gyógyuláshoz való
segítségért, ráadásul ennek eredményeként életben maradni a jehova
nevű elárulásával egyenlő, hisz neki azaz a nevének az szerez dicsőséget
jehova tanúi közül,aki meghót és nem az,aki életben marad.

Ébredjetek! 1994. május 22. „Fiatalok, akik első helyre teszik Istent” 3-15. oldal:

A korábbi időkben fiatalok ezrei haltak meg azért, mert Istent tették az első helyre.

jehovatanui.blog.hu/2011/11/25/valoban_senki_nem_halt_bele_az_ortorony_verrel_kapcsolatos_tanitasaba

Igazság Kereső 2020.04.25. 16:49:32

@a századik juh:
"Mert nekünk az élet koronáját kell elnyernünk..."

Így max a Koronavírust fogják elnyerni!

Ami-szerintük-egyet jelent a VT számára az élet koronájával a Mennyben a 8 "herceg" dicsőségére.....vagy valami ilyesmi. :D

Lehet ezért vártak a világ járványra.

Nem érdekli az amúgy veszélyeztetett korban lévő VT tagot/kat/ hogy bele is halhat/nak/, mert lám csak, mennek az Égbe Krisztus mellé kiskirálykodni!

Erre a "jutalomra" számítanak.

De lehet ezzel a világvége hisztériával nyertek, mert némi létszám növekedést okozhat.

Majd meglátjuk.

HanSolo2020 2020.04.27. 20:14:15

@Igazság Kereső: Nem értem ezt a létszámnövekedés dolgot. Most,hogy nincs összejövetel, házankénti szolgálat, nem lehet növekedés. Miután pedig elmúlik a járvány, és láthatóan nem jön el a vég, csalódást kell, hogy okozzon. Nem növekedést, kiábrándulást. Szerintem ez így logikus. Persze, az emberek túlnyomó része nem épp a logikus gondolkodást részesíti előnyben, lásd a wc papír pánikot sok üzletben...

a századik juh 2020.04.29. 06:41:34

@HanSolo2020: Hogyan lehet létszámnövekedés úgy, " Most,hogy nincs összejövetel, házankénti szolgálat"?

Például úgy, hogy a szeretetteljes árnyékot adó kőszikláknak, a tikkadt napon csörgedező forrásainknak [értsd: wének) most több idejük van behízelegni az eddig kivert kutyaként számon tartott "hitehagyottakkal", akik a szeretet eme remek példája miatt visszatérnek a gyülekezetbe rögvest.

Ezenkívül jó menedzserhez hűen meggyőzik homeofiszban otthonlévő, eddig mindig az időhiányra panaszkodó ismerőseiket, hogy íme, itt a megfelelő idő, hogy csatlakozzanak az online adathalász összejövetelekre, onnantól kezdve az már bibliatanulmányozás.

De mivel nincs már létszámjelentés a Watchtowernél, hisz annyi ember özönlik a vég idején Jehova zártkörű részvénytársaságába, hogy csak na, éshát nem lenne etikus hencegni Isten eredményeivel, ezért nem írják biztos, hogy hány millióan csatlakoztak az elmúlt fél órában a Watchtowerinchez.

Akik ezt nem hajlandóak elfogadni, azok meg elégedjenek meg azzal, hogy épp annyi a növekedés, amennyit a Wezetőtestület mond, miként pont akkor jött el idáig mind a 22 esetben armageddon is, amikor azt a wezetők mondták. :(

HanSolo2020 2020.05.14. 06:54:32

Egyre-másra jönnek a hírek arról, hogy a vérplazma-kezelés milyen hatásos a koronavírus elleni küzdelemben. Persze ezt nem fogják a jévétévén hangoztatni...