Mosolyogjatok testvérek, Zoom-zoom
2020. április 05. írta: a századik juh

Mosolyogjatok testvérek, Zoom-zoom

jwfenykep.jpg

"Magyar ügyvédek és New York-i tanárok is tartanak a Zoomtól

Egyre több szervezet kéri a tagjait, hogy a videokonferenciáik lebonyolítására ne használják a Zoom nevű alkalmazást. Legutóbb a New York-i tanárokat kérték az iskolák és a hatóságok, hogy másik alkalmazást használjanak, de a héten a Magyar Ügyvédi Kamara is azt javasolta tagjainak, hogy az ügyvédi titok védelme érdekében ne használják a Zoomot és vissza is vonta az alkalmazás auditációját. 

A Zoom videóalkalmazással kapcsolatban több komoly biztonsági probléma is felmerült azóta, hogy a dolgozók jó részének home office-ba kényszerülése miatt a legtöbb tárgyalás és megbeszélés ilyen alkalmazásokra költözött. Ahogy korábban írtunk róla, a világszerte 74 ezer felhasználóval bíró alkalmazáson kiberbűnözők igyekeznek adatokat kicsalni emberekből. New York város oktatási hivatala is arra figyelmeztette a héten a tanárokat, hogy sok jelentés érkezett arról, hogy ismeretlenek tudtak belépni a Zoomon zárt megbeszélésekbe, ezért a diákjaik személyi adatainak védelmében más alkalmazásokon keresztül tartsanak órát. Az FBI bostoni irodája pedig arról adott hírt, hogy egyre elterjedtebb a "zoombombing", vagyis hogy idegenes pornográf vagy gyűlöletkeltő tartalmakkal trollkodnak meg videokonferenciákat. 

A Zoommal kapcsolatban emellett az a kockázat is felmerült, hogy kiderült, az alkalmazás több amerikai videóbeszélgetést is kínai szervereken keresztül futtatott, ezzel potenciálisan kitéve a résztvevők adatait a kínai hatóságoknak. A cég szerint annyi történt, hogy a megnövekedett forgalom miatt Kínában bővíteniük kellett a szerverkapacitásokat, és ha az amerikai szerverek túl leterheltek, a rendszer véletlenül Kínán keresztül intézi a hívásokat. Mindazonáltal a cég bocsánatot kért ezért.

A dr. Bánáti János vezette Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége a héten döntött arról, hogy április 3-tól a Zoom a biztonsági kockázatok miatt visszavonja az alkalmazás auditációját. Ahhoz, hogy az ügyvédek videón fel tudják venni a kapcsolatot az ügyfeleikkel, távazonosításra van szükség, amelynek módját a kamara meg is határozta. Viszont mostantól úgy döntött a testület, hogy a Zoom az ügyvédi titok védelme érdekében nem használható erre, az ebben történő távazonosítást nem fogadja el, vagyis azt ügyvédek mostantól gyakorlatilag nem használhatják. Az eddig e rendszerrel történt távazonosítás és távellenjegyzés érvényességét ez nem érinti. A kamara a Zoom helyett a Google Hangout Meets, a Skype, a Microsoft Teams és a bluejeans.com alkalmazásait javasolja a tagjainak. "

CsD

https://index.hu/techtud/2020/04/05/zoom_kina_videohivas/

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4315593950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.04.13. 08:26:47

Nagy a csend mostanában. Pedig most lehetne igazán cikkezni, kommentelni a Tanúkról.

leslie07 2020.04.16. 15:52:32

Igen. én is felfigyeltem rá. A Joker blogjában is pangás van a vírus miatt.
lehet, hogy megijedtek az exJT-anúk Anthony Morris magabiztos kijelentésétő: "Engem nem zavar. Erre vártunk!"

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154294365&t=9003631

a századik juh 2020.04.16. 20:06:06

Vihar előtt is nagy a csend... :)

Igazság Kereső 2020.04.16. 23:36:32

@a századik juh: Vihar? Hol várható vihar?

Sajnos a VT háza táján még nem mondta az időjárás jelentés, hogy vihar várható. :D

Pedig nagyot szólna....

a századik juh 2020.04.17. 12:06:55

@Igazság Kereső: " a VT háza táján még nem mondta az időjárás jelentés"

Naná, hisz az űjfordítású párhuzamosvilág-fordítás elítéli a jóslás minden formáját, köztük az időjóslást is:

aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/08/26/figyeljen-e_egy_kereszteny_az_idojosokra

Ennélfogva vihar-témában is inkompetens a VT. Lásd, amikor a Fülöp-szigeteken 400 km-es szél fújt, biztonságos helyekre vitték...

… az irodalmat...

2020.04.18. 06:06:49

Sok országban már kezd lecsengeni a járvány, úgyhogy nyugi, most sem jön el Armageddon :)

Igazság Kereső 2020.04.28. 23:40:07

@a századik juh: @HanSolo2020:

Tudtok esetleg valami információt arról, hogy ez idáig hány Tanú vesztette életét a Koronavírus-járvány következtében?

2020.05.04. 20:03:42

Közben lassan újraindul az élet Európa nagy részén, így hazánkban is. Vajon mit szólnak ehhez az Armageddonvárók?

Igazság Kereső 2020.05.05. 17:31:27

@HanSolo2020:
Ez az újra indítás okozhat egy második hullámot!

Nem gyengült a vírus, mindössze a megszorításoknak köszönhetően lett kisebb a halálozási arány.

Egy példa:

Megnyitom a csapot és folyik a slagból a víz, azután befogom a cső végét(kijárási korlátozás) majd elengedem a cső végét(korlátozások enyhítése) és lám-lám megint folyik a csőből a víz (emelkedő fertőzöttek és halottak száma).

Ameddig nincs megfelelő ellenszer(nem zárjuk el a csapot), szinte nem változik semmi és addig bármikor, bármilyen mértékben(és mindez nem függ a melegtől,mert olyan országokban is terjed, ahol akár 30-40 fok is van) megemelkedhet a fertőzöttek és az elhalálozások száma a szigorítások enyhítésével arányosan.

Ennek egyelőre beláthatatlan következményei lehetnek!

Szerintem elsietik a kijárási korlátozások enyhítését vagy feloldását!

Igazság Kereső 2020.05.05. 17:41:55

@HanSolo2020:
"Vajon mit szólnak ehhez az Armageddonvárók?"

Semmit! :)

Úgy is kimagyarázzák azzal, hogy ezek "csak" a jel részei, amik mutatják-intenzitásuk növekedése miatt-a "világrendszer" befejezésének rohamos közeledését!

A tipikus: "Látjátok, mi megmondtuk, erről beszéltünk eddig."

Nos, bele születtem a "hitbe" és talán emiatt is bármikor tudok érvelni a stílusukban. :D

Mindíg mindent megtudnak magyarázni!

Az már más kérdés,hogy az mennyire logikus vagy hihető a magyaráztuk. Meg hát, a bent lévők úgy is elhiszik, vagy eljátsszák, hogy elhiszik....

2020.05.05. 18:43:41

@Igazság Kereső: Akkor mondok két országot: Kína és Ausztria. Egyik helyen másfél hónapja, a másik helyen három hete lazítottak a szigoron, mégse ugrott meg jelentősen a fertőzöttek száma. A hasonlatod ott sántít, hogy a vírus terjedése több dologtól függ, mint a víz folyása a csapból. De majd az idő eldönti, jó döntés volt e már enyhíteni, hidd el, a politikusok se csak a hasuk rá ütve hozzák meg ezeket a döntéseket, virológusok adják nekik a tanácsokat. Nekik jobban hiszek, mint bármelyik indexes álhírtrollnak.

2020.05.05. 18:45:48

@Igazság Kereső: Igen, ez igaz. Én is az "igazságban" nőttem fel, tudom, milyenek... A kérdés inkább volt költői. :)
süti beállítások módosítása