Szerinted "Papi arisztokrácia" vagy "Istenuralom" van Jehova Tanúinál?
2020. május 29. írta: a századik juh

Szerinted "Papi arisztokrácia" vagy "Istenuralom" van Jehova Tanúinál?

Teokrácia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A teokrácia (a gör. Theosz, ’Isten’ és krateia, ’uralom’ szavakból: ’istenuralom’) olyan politikai rendszer, melyben a világi hatalom forrásának az adott kultúra istenét tekintik.[1] A legfőbb hatalom a papság vagy az egyházi hatalommal is rendelkező uralkodó kezében van, az egyházi és állami intézmények nem különülnek el egymástól.[2][3] Más felfogás szerint a teokrácia tulajdonképpen nem más, mint papi arisztokrácia.[4]

A történelem során nem voltak ritkák a teokratikus rendszerek, egyes korszakokra (ókor, középkor) kifejezetten jellemző volt. Egyiptomban a fáraó az égi sólyom, a Hórusz, 'A Távoli' földi megtestesülése, ill. Re napisten fia, a japán császárok a sintó mitológia szerint Amateraszu napistennő leszármazottai, a római császárok augustus jelzője szent voltukra utalt. Izrael népe a Sínai hegyen kötött szövetség (Kiv 3,1-12) óta teokráciában élt, számára az „Úr” az Isten. Mózes, Józsue, a bírák és a királyok abban a hitben gyakorolták a világi hatalmat, hogy Isten nevében vezetik a népet (vö. Kiv 13,5; Józs 6; 1Kir 8,7). Izrael királyságában és Júda királyságában is a próféták állandóan emlékeztették erre a királyokat. A kereszténység számára a várt Isten országa lényege szerint teokrácia: Krisztus király (Jn 19,15) uralma.

A 21. század elején többé-kevésbé teokratikus berendezkedésű államoknak tekintik például a Vatikánt, Iránt vagy Szaúd-Arábiát. Ortodox keresztény egyházi közösség teokratikus uralma alatt áll az Athosz-hegyi Köztársaság, mely Görögországhoz tartozik, de lényegében teljes önkormányzattal rendelkezik.

 

pincerek_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6815727752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.05.29. 08:43:53

Szellemi diktatúra van náluk.

leslie07 2020.05.30. 09:37:56

Nos a téma érdekes kérdéseket von maga után. Az utóbbi időben megjelent őrtorony kiadvány szerint pásztorkirályság van az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetben.
www.jw.org/hu/konyvtar/folyoiratok/w20131115/het-pasztor-nyolc-herceg/
tulajdonképp az ördögpapok magukra szabták a Mikeás próféta könyve 5. fejezetének a próféciáját:

„Támasztunk ellene hét pásztort, igen, nyolc herceget az emberek közül” (MIK 5:5)
Itt olvasunk a modernkori asszír támadásáról. Igaz ,hogy látszólag azt állítják,hogy a vének képezik a hét pásztort és a nyolca herceget ,de mindenki tudja, hogy ez csak látszólagos, hisz amikor a cikk megíródott
ha jól emlékszem a Vezető Testület nyolc tagú volt. Azt is tudjuk ,hogy a szervezetet ért külső támadások elhárítására adott utasítások mindig is
a vezető testülettől jönnek és nem a helyi vénektől. A látszat fenntartása végett azonban ezt írják a 17. szakasz második pontjában:

" 2. Amikor „az asszír” megtámadja majd Jehova népét, a véneknek nem szabad kételkedniük abban, hogy Jehova megszabadítja az övéit. 3. Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás. 4. Most van itt az ideje, hogy aki a világi oktatásban, az anyagi javakban vagy emberi intézményekben bízik, megváltoztassa a gondolkodását. A vének készségesen segítsenek bárkinek, akinek nem erős a hite."
A történelemnek a korai szakaszában voltak ismertek a pásztorkirályok.

Mikeás idejében szét volt választva a két szerep. Aki herceg volt az nem volt egyben pásztor is. Ezért mindkét kiváltságot a vénekre ráhuzni a Mikeás 5:5 alapján nem lehet.

Egyetlen nemzet van a földön,amelyet Izrael Istene abban az áldásban részesített, hogy Ők adják majd a földön a királyok és papok tisztét, ez pedig Izrael maradéka lesz.. Ezt lehetetlen az Őrtorony ördögpapjainak elvitatni tőlük.

leslie07 2021.02.19. 12:43:44

KIK LESZNEK KIRÁLYOK ÉS PAPOK KRISZTOSSZAL A KIRÁLYSÁGÁBAN?

Az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjai előszeretettel alkalmazzák magukra a Jelenések 20. fejezet 4.-ben tett ígéretet.
Jelenések 20:4És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

A jehova nevű ördögpapjai azt is állítják, hogy itt a 144 ezer elpecsételtről van szó.

Ha igazuk lenne az ördögpapoknak , hogy ez a prófécia a 144 ezer elpecsételtről szól felmerül a kérdés:

A jehova szervezetének papjai azt tanítják , hogy a 144 ezer közé nemcsak férfiak, hanem gyermekek, asszonyok, hajadonok is tartoznak, ellentmondva ezzel a Szentírás egyértelmű kinyilatkoztatásának, hogy a 144 ezer elpecsételésére az Úr napján kerül majd sor - csakis Izrael fedhetetlen férfiúi lesznek elpecsételve . Az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetben Russeltől kezdve,őt magát is beleértve sem férfinak, sem nőnek nem vették a fejét a szervezet fennállása óta.

A 144 ezer elpecsétel csakis Izrael nemzetségeiből lesz elpecsételve a földre. Jelenések 14:1És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, akiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.4Ezek azok, akik asszonyokkal nem fertőztették meg magokat; mert szűzek. Ezek azok, akik követik a Bárányt, valahová megy. Ezek áron vétettek meg az emberek közül Istennek és a Báránynak zsengéiül.5És az ő szájokban nem találtatott álnokság; mert az Istennek királyiszéke előtt feddhetetlenek.

Jelenések 1:10 Szellemben eljutottam az Úr napjára, és akkor a hátam mögül erős hangot hallottam, mintha kürt harsogna, 11 s az a hang azt mondotta: "Írd könyvbe amit látsz, és küldd el a hét eklézsiának Efézusba, Szmirnába, Pergamonba, Tiatírába, Szárdeszbe, Filadelfiába és Laodiceába."

Jelenések 7:Jelenések 7:4És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.5A Júda nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt vala; a Ruben nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Gád nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;6Az Áser nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Nafthali nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Manassé nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;7A Simeon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Lévi nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; az Izsakhár nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt;8A Zebulon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a József nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Benjámin nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt.

A prófécia szerint a maradék Jeruzsálemből fog származni és a maradványt azaz a 144 ezer elpecsételtet a Sion hegyével hozza kapcsolatba.

2.Kir. 19:31Mert Jeruzsálemből fog származni a maradék, és a megszabadult a Sion hegyéről; a Seregek Urának buzgó szerelme cselekszi ezt!

Ezt Ésaiás próféta által közölt prófécia is megerősíti.

Ésaiás 37:32Mert Jeruzsálemből megy ki a maradék és a maradvány Sion hegyéről; a seregek Urának buzgó szerelme művelendi ezt!

Ezt az Úr napja eseményeit tartalmazó Kinyilatkoztatások könyve is a Sion hegyével hozza kapcsolatban azokat, akiket az Úr megszabadított Jeruzsálemben.

Jelenések 14:1És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, akiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.

De mi a helyzet a jelenések 20:4 -ben leírtakkal? Vonatkoztatható-e egyáltalán Russellre és bibliakutatóknak nevezett ördögpap társaira ill. halála után a követőire.

Nos a jelenések 20:4-ben két olyan feltétele van annak , hogy valaki király és pap lehessen Khrisztosszal.

1. Benne kell, hogy lakozzon a prófétálás Szentszelleme,ami nem más, mint Jézus bizonyságtétele.

2. Fejüket kell, hogy vegye a Fenevad ezen oknál fogva, és azért mert nem imádják a fenevadat és nem veszik magukra annak a bélyegét.

Ezen feltételeknek eddig senki sem felelt meg jehova szervezetében.

Ha valaki tud csak egyet is felmutatni jehova szervezetéből,akinek a fejét vették a Jézus bizonyságtételéért az jelezze.

Ne a több százezer jehova kedvéért leöngyilkoltatott gyermekáldozatokkal jöjjön elő, mert azzal csak az igaz Istent a Khrisztoszt felbosszantja.

Ami pedig a fenevad bélyegének elutasítását illeti, még nem következhetett be, hisz a fenevad majd az Úr napján jön fel az abüsz helyéről,arról a helyről,ahonnan jehova ördögpapjai krisztusukat, Abaddont várják nagy előszeretettel és ahová a Sátánt bezárják majd 1000 évre a Jelenések 20:3 szerint. Az már csak a sors fintora lenne, ha a fenevad bélyege a YHWH tertragramma lenne, a pusztító utálatosság pedig a Russell bálványszimbóluma a kétszárnyú nap a két kobrakígyóval bálvány utálat lenne.

a századik juh 2021.03.10. 23:06:59

@leslie07: Köszönöm a sok kiegészítést!
süti beállítások módosítása