„Ahol Jehova szelleme van, ott szabadság van” — mondja a Biblia (2Korintus 3:17).
2020. június 05. írta: a századik juh

„Ahol Jehova szelleme van, ott szabadság van” — mondja a Biblia (2Korintus 3:17).

"„Ahol Jehova szelleme van, ott szabadság van” — mondja a Biblia (2Korintus 3:17). "

"17 Jehova* pedig szellem,+ és ahol Jehova* szelleme van, ott szabadság van.+"

"Lábjegyzete*Lásd: A5-ös függ."

  • Amikor a rabszolgaság a múlté lesz
  • Ébredjetek! – 2002

jwsz.jpg

"„Ahol Jehova szelleme van, ott szabadság van” — mondja a Biblia (2Korintus 3:17). Igen, Isten szellemének, vagyis tevékeny erejének mérhetetlen ereje van, melyet hosszú ideje felhasznál arra, hogy felszabadítsa az embereket a rabszolgaság különböző formái alól. Hogyan? Először is ne feledjük, hogy a rabszolgaságnak több arculata lehet. Az egyik legvisszataszítóbb formáját már megvizsgáltuk — azt, amikor az erősebb kényszert és erőszakot alkalmazva leigázza a gyengébbet. Most nézzük meg a rabszolgaság néhány egyéb formáját.

Az emberek különböző szenvedélyek rabjaivá tehetik magukat, melyektől rendkívül nehezen tudnak megszabadulni. Emellett a hazugságok és a megtévesztés is bilincsbe verhetik az embert. Ha valakit becsapnak, talán az egész életét hamis tanításoknak alárendelve éli le."

...

„Az igazság szabaddá tesz titeket”

Mit mondhatunk a hazugságok és a megtévesztés okozta rabszolgaságról? Jézus Krisztus biztosít minket, hogy ebből a rabságból is ki lehet szabadulni. „Ha megmaradtok a szavamban — mondta —, valóban a tanítványaim vagytok, és megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket” (János 8:31, 32). Abban az időben, amikor Jézus ezeket a szavakat mondta, sok hallgatóját a farizeusok hagyományainak merev szabályai tartották fogságban. Jézus a következőket mondta napjainak vallási vezetőiről: „Nehéz terheket kötöznek egybe és raknak az emberek vállára, de ők maguk az ujjukkal sem akarják azokat megmozdítani” (Máté 23:4). Jézus tanításai megszabadították az embereket ebből a rabságból. Jézus felfedte a vallási hazugságokat, sőt rámutatott, hogy honnan származnak ezek a hazugságok (János 8:44)."

 

jwsz.jpg

 

"„Ahol Jehova szelleme van, ott szabadság van” — mondja a Biblia (2Korintus 3:17). "

                                                                       mondja a Watch Tower Inc!

 

Mit tanulhatunk ebből a cikkből?

Többek között azt, hogy a Watch Tower Inc. akkor is csal, akkor is hamisít, amikor saját magát idézi, hisz a főcímből kihagyta a kiscsillagokat, ami pedig az említett igehelyre kattintva két helyen is megtalálható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9115742334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2020.06.06. 17:52:33

"Emellett a hazugságok és a megtévesztés is bilincsbe verhetik az embert. Ha valakit becsapnak, talán az egész életét hamis tanításoknak alárendelve éli le."

Milyen érdekes!

Ők nem tudják, hogy pontosan ezt teszik a híveikkel?!

Ha tudják, még nagyobb a bűnük!

Tudatos hazugsággal és kényszerrel( közösség megvonás) tartják fogva az embereket.

Pont magukról beszélnek!

HanSolo2020 2020.06.07. 16:36:43

@Igazság Kereső: A napokban gondolkodtam a következőn: az Őrtorony Társulatnak azért van szüksége erre az elrendezése, hogy egyáltalán fenn tudjon maradni a szektájuk... Ha nem szigetelnék el a volt tagokat a jelenlegiektől, az előbbiek sokkal több személyt tudnának a bizonyítékokkal felébreszteni, kihozni onnan, és csak a kemény mag maradna benn, vagy még ők sem, ami a bevételek drasztikus visszaesését eredményezné, nem is beszélve az erkölcsi megsemmisülésről. Szóval a kiközösítés intézménye a Társulat számára létkérdés.

leslie07 2020.06.07. 17:45:47

@HanSolo2020: Jól látod. Ezért tiltják el a tanúkat az ex tanúk blogjaitól,
fórumoktól. Nem gondoltál rá, hogy egy külon posztba közre add az ébredésed körülményeit? Sokan a volt tanúk közül beszámoltak, hogy akár egy ilyen történet is hozzájárult sokaknál az ébredéshez.