Vajon tényleg csak az önátadott és megkeresztelt Jehova Tanúi élik túl armageddont???
2020. szeptember 21. írta: a századik juh

Vajon tényleg csak az önátadott és megkeresztelt Jehova Tanúi élik túl armageddont???

wwveg.jpg

Nem, dehogy!

Esetleg még az engedelmes, Jehovaszerető gyermekeik is,

de ennyi!

"12. Mikor védi meg a szülők „ismertetőjele” a gyermekeiket?

12 Vajon a fiataloknak is fontolóra kell venni az alámerítkezést? Nos, emlékezzünk vissza, hogy Jehova a látomás szerint azt mondta a hat fegyveres férfinak: „Öreget, ifjat, szüzet, kisgyermeket, és nőket öljetek — a teljes pusztulásig. De azokhoz a férfiakhoz, akiken az ismertetőjel van, ne közelítsetek” (Ezékiel 9:6). Természetesen az olyan gyermekek, akik túl kicsik ahhoz, hogy átadhassák önmagukat, védelmet élveznek a szülők ’jele’ által, ha a szülők Jehova szeretetére nevelik gyermekeiket, és ha azok engedelmesen reagálnak. (1Korinthus 7:14.) Mégis, ha egy gyermek elég értelmes az önátadáshoz és elért egy olyan fokot, hogy „tudja, hogyan cselekedje a jót”, ne gondoljuk, hogy a végtelenségig szülei „jelé”-nek érdeme alatt marad (Jakab 4:17.)"

babajw.jpg

 

-Nyomás tehát

ész nélkül* [azaz egyes protohéber fordítások szerint teljes felfogóképességünkkel]

keresztelkedni minden gyereknek! 

" Az alámerítkezés által azonosítod magad, mint Jehova Tanúinak egyike, Isten világraszóló szervezetével kapcsolatban.*

Lábjegyzet

Az utóbbi időben az alámerítkezésre jelölteknek feltett két kérdés egyszerűsítve lett, úgyhogy a jelöltek teljes felfogóképességükkel felelhetnek rá annak tudatában, mivel jár az, ha közeli, meghitt viszonyba kerülnek Istennel és földi szervezetével."

w2_1.jpg

Ja, hogy

régebben manipulálták a jelölteket, hogy ne tudják a teljes felfogóképességüket használni,

és ezt leírták egy 1988-as Őrtorony lábjegyzetében? 

Az nagyszerű, hisz akkor már tuti semmi ilyet nem csinálnak napjainkban, ugye? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6516208864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2020.10.14. 06:29:48

@Igazság Kereső: A zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. "

Nos ez érdekelne. Ez a zsidó írásmagyarázási hagyomány. Melyik időben kezdték a zsidó írásmagyarázók Oniás főpapra értelmezni? Hol olvastad ezt?Érdekelne a forrás. Eddig még nem találkoztam ezzel.

leslie07 2020.10.14. 06:48:07

@Igazság Kereső: Ha a mai görögben nézzük, akkor napjainkban is az a szó generációt jelent!

Dehát, ez is csak fonákság lehet... :D

Laci testvérünk nagyon VT-sen érvel, pont úgy játszik a szavakkal is!

Ugyan úgy rajta is ott a szent szellem!"

Felesleges gúnyolódnod, hisz a görög szó elsősorban fajra és népre van vonatkoztatva . Csak a magyar bibliafordítók szerint nemzedék, mert ők
így lettek tanítva a teológián.

Ellenben még az Újszövettségi szómutató Szótár megalkotója Balázs károly
is ,amikor ezt írja :

" 1074 - gen ea nemzedék(régiesen nemzettség),generáció, faj, fajta."

/Forrás: Balázs Károly : Úszövettségi Szómutató Szótár 95. oldal 1074

Ez azt jelenti, hogy ezt a görög szót korábban magyarra úgy fordították, hogy nemzetség , faj, fajta.. Nemzedéknek csak dogma hatására kezdték fordítani a magyar bibliafordítók.

leslie07 2020.10.14. 07:10:06

@Igazság Kereső: Csak egy kérdés:

Képes vagy csak feltételesen is elismerni annak lehetőségét, hogy a témánkban az általam említett okok miatt tévedhetsz?"

Ha az általad felsorolt okok meggyőzőek lennének.akkor igen. Ellenben az
idő is azt bizonyítja, hogy az általad felsorolt okok tévedésen, sőt tévhiten alapulnak. Ne értsd félre nem a te tévhitedről van szó, hanem azok tévhitéről,akikre hivatkozol. Pl. zsidó írástudók , akik feltehetően Jézus halála után mindent elkövettek, hogy cáfolják, hogy Ő lett volna a messiás(érthető okokból- hisz Jézust döglött kutyának, anyját Máriát ganéjnak nevezi a Talmud) ill olyan nyelvbulvárok szándékos tudatlanságáról, akik elhallgatják, hogy a gen ea görög szó a magyar nyelven régen a nemzettség szónak felelt meg, és fajra , fajtára vonatkoztatható.

A másik fontos dolog, hogy te nem tartod a Szentírást Szentszellemtől ihletetnek, mert magának a Szentszellemnek a létét is VT-s stílusban tagadod. Ez azt jelenti, hogy te a Szeptuaginta Szentírást a hitetlen zsidókhoz hasonlóan nem fogadod el úgy,ahogyan azt a Szentszellem kinyilatkoztatta. Ennek köszönhetően megveted a VT és talmudista a Khrisztoszt káromló stílusban a Septuagintát, helyette a talmudisták által
mendemondák alapján és a barlangi szekta által készített és k.u. 800 körül megtalált anygaból készűlt újhéber nyelven íródott, majd a 10. és 15 század között állandóan változtatgatott héber írásokat tartod iheletettnek.
Hitetlen ateista filozófiákból érvelsz ,amelyek engem nem győzhetnek meg. Amikor 2001-ben otthagytam az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetet legfontosabb kötelességemnek tartottam újra elolvasni a Szentírást a VT módosító szemüvege nélkül.

Azt várod tőlem ,hogy higgyem azt, hogy a Jézus testéből beszélő Istennek
a Máté 24 fejezetében a Dániel próféciájáról és a nagynyomorúsággal kapcsolatos szavai i.sz. 70-ben következtek be elfogadva ateista bibliakritikusoknak a Szentírásnak ellentmondó selejtes érveléseit.

Ezt nem várhatod el tőlem.

Ha a Szentírász kiritizálod a Szentírást vedd figyelembe , ne az azt
nem ismerő ateisták véleményét.

leslie07 2020.10.14. 07:47:08

@Igazság Kereső:
Ha a mai görögben nézzük, akkor napjainkban is az a szó generációt jelent!"

Ez nem igaz, hisz fajt is jelent.

Mellesleg azt hogyan értelmezed, hogy Károli nemzettségnek fordította és nem nemzedéknek?

Máté 24:34
Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek. Nemzedéknek sehol nem fordítja ,mindenütt nemzettségnek.

Ez a nemzedékesdi nem a VT ferdített változatához való görcsös ragaszkodás traumája? ŐK fordítják nemzedéknek és nem nemzettségnek.

34 Bizony mondom nektek, hogy semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék+, míg mindezek meg nem történnek. UVFerdítés.

leslie07 2020.10.14. 08:01:45

@Igazság Kereső:

Ez érdekes fejtegetés. Honnan számította Dániel a 70 évhét kezdetét?

Három lehetőséget soroltál fel. '. Az első templom lerombolásától,ahogyan a hitetlen zsidó írásmagyarázók számolták ill. az újjáépítésre vonatkozó szózat megjelenésétől, ahogyan Dániel leírta a neki adott kinyilatkoztatás alapján?

Te melyiket preferálod?

Igazság Kereső 2020.10.14. 17:31:52

@leslie07:

A fenti írásaid, már ne haragudj de egytől-egyig hamis!

És még tévedhetetlen is vagy!!!

Gratulálok, akárcsak a Tanúk! XD

Beszélgessen veled, akinek van türelme ehhez a sok fals információkhoz, mert nekem már nincs!

Én ezt az egész Témát mától szeretném lezárni!!!

Két külön világ vagyunk, te pedig merev, hajthatatlan, vak, és önbölcselkedő mindenféle értékelhető bizonyíték nélkül!!

Ettől függetlenül nincs harag. :)

Béke Veled! :)

keresemazutam 2020.10.14. 20:07:06

@leslie07:

Erre még várok!

Kérlek ezt fejtsd ki:

Ezt írod:

" Dániel sem támadott fel, ahogyan meg lett ígérve neki a Dániel 12. fejezetében."

Márpedig ha hamisítatlanul befogadod az igét, akkor tudnod kel, hogy Pál, aki életben marad az úr visszajöveteléig nem előzi meg Dánielt az elragadtatásával

1 Thesszalonika 4:15-17
15Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. 16Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, 17azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.

Ha tehát Dániel még nem támadt fel, akkor Pál és a Thesszalonikaiak is élnek még! Ha meg már megtörtént az elragadtatásuk akkor Dánielnek előttük kellett feltámadni a vég idején!

Igazság Kereső 2020.10.15. 01:21:09

@keresemazutam:

Ezt találtam még:

"Bácskai Károly

A nép és a nemzet fogalma az Újszövetségben.

A genea és a genos értelmezése:

Veszedelemben népem között
A "genea" és a "genos" az Újszövetségben főként az evangéliumokban és az ApCsel-ben fordul elő. Alapjuk a gen- szótő, amely születést, származást jelöl.
A közös eredetre utalva alakul ki azután a ’leszármazott, utód, család(tag), fajta’ értelem. Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".
Meglepő módon ugyanakkor a "genos" az ethnos antonimájaként is megjelenik ’saját nép, tulajdon fajta, honfitárs’ értelemben az idegenekkel, a pogányokkal, a más néphez tartozókkal szemben.
Izraelre mint Isten választott népére utaló ószövetségi konnotációval az Újszövetség a választott nemzetség (genos eklekton) alatt a keresztényeket érti."
-------
Aki olvassa értse meg.

Hehehe

:)

De én már ezt tényleg befejeztem, mert ennek sosem érnénk a végére.

Ez pont elég volt. :)

a századik juh 2020.10.15. 05:46:31

@Igazság Kereső: Dehát elmúlt az a nemzedék, nem?
Azaz... :)

keresemazutam 2020.10.15. 18:32:33

@a századik juh:

Azaz már visszatért, csak nem azért amit mi szeretnénk.

Vagy csak kamuzott Jézus és a bibliaírók.

Esetleg Jézus nem is mondott ilyet, csak a mesélők szerették volna.

Megtörténhet az is, hogy alaptalan az egész biblia, szent lelkestül, a "Khrisztosz testéből beszélő atyával", a "sátánjehovája szervezetetel" és minden önjelölt tutimegmondóval együtt. Hogyan tudnád ellenőrizni a 4. századi kanonizálás szent szellem általi kivitelezését?

Én azért inkább az első verzióra tippelek.

A legvalószínűbbnek pedig azt tartom, hogy istent ( hívjuk akárhogy is) a legkevésbé sem érdekli, hogy tisztán lássunk, mert egyedül ő van abban a helyzetben, hogy mindent, mindenki (keresztények, buddhisták, ateisták,stb...) számára mindent egyértelművé tegyen. Biztos megvan a 2000 éves nagy hallgatásra a jó oka, de az mit sem változtat a hozzáférhető bizonyosságok hiányán...Szerintem!

a századik juh 2020.10.15. 19:17:09

@keresemazutam: "A legvalószínűbbnek pedig azt tartom, hogy istent ( hívjuk akárhogy is) a legkevésbé sem érdekli, hogy tisztán lássunk, mert egyedül ő van abban a helyzetben, hogy mindent, mindenki (keresztények, buddhisták, ateisták,stb...) számára mindent egyértelművé tegyen. Biztos megvan a 2000 éves nagy hallgatásra a jó oka, de az mit sem változtat a hozzáférhető bizonyosságok hiányán...Szerintem!"

Köszi, hogy megosztottad a véleményed.

Ha jól emlékszem, van több rész is, ami arról szól, hogy a vég idején már nem lesz ilyen nemtisztánlátás és tévelygés. :)

keresemazutam 2020.10.15. 19:24:39

@a századik juh:

Valóban van! :)

Több olyan variációt felsoroltam ami csak eshetőség, de mint gondolom feltűnt, ezek az eshetőségek nem tartják ihletett írásnak a bibliát. Ebből adódóan ezeket a bibliából cáfolni alap nélküli építkezés! :)

Igazság Kereső 2020.10.16. 00:17:45

@keresemazutam: @a századik juh:

Hasonlóan látom én is, valami piszkosúl nincs rendben azzal, ahhogy értjük és véljük a valóságról alkotott képünket!

Istent meg nem nagyon érdekli a jelek szerint, hogy mit hiszünk, pláne, hogy jól hisszük-e!

Ez az út vezetett a bizonyos szintű deizmushoz.

Vitatkoztunk itt ezen a blogon is és másútt a nagy semmin...

Közben meg az információk szinte egésze ellenőrizhetetlen.

Isten ez alapján ítéli meg a világot?

Az egész emberiség vallásostól, filozofálásostól együtt vakon tántorog és egyáltalán nem tud semmit!!!

Amit tudásnak vél a nagy kérdésekben, annak a legtöbbje pusztán igazolhatatlan képzelgések, hipotézisek és teóriák összessége!

Na most erre hogy a fenébe lehet ítéletet mondani?

"A nem tudás nem mentesít"? Mint a magyar törvényben? Ez nem igazságos!

A bibliára sem lehet hivatkozni, mert nem értjük az egészet!!!

Aki azt állítja, hogy igen, az magát és másokat is ámítja!

Vergődünk, mint hal a szatyorban...

Igazság Kereső 2020.10.16. 03:46:22

@keresemazutam: @a századik juh:

Belegondolva az egészbe, az első századiak olyan sokszor írták a közelségre utaló kifejezéseket a leveleikben, hogy ha ez nem lett volna így igaz, ha nem teljesült volna be minden akkor, abban az esetben, ugyan abba a bűnbe estek volna, mint ma Jehova Tanúi Szervezete és a hozzájuk hasonló szekták!!!

Hamis várakozást keltenek alaptalanul, és arra nem mentség a nem tudás, mert ha nem isteni eredetű a kijelentésük, akkor hamisan prófétálnak szándékuktól függetlenül! Akkor rájuk is igaz volna a hamis próféta jelző, mint ma Jehova Tanúi Szervezetétre is!

Ha be nem teljesedettnek tekintjük az általuk leírtakat, akkor ugyan úgy rájuk olvashatjuk a mai VT bűneit etekintetben és vica verza!

És ismerjük mit ír a Biblia a hamisan prófétálók bűneiről!

Ha azt írja 100 helyen, utal rá egész érthetően, hogy Jézus eljövetele "igen-igen közel", és ez nem igaz, akkor, ők hamis próféták voltak, mint a JT VT!!!

Hát nem ezt teszik ma a Tanúk?

Ha az első századiak nem követtek el bűnt azzal, hogy állandóan a közelségről írtak, Jézus hamarosan várható, és gyorsan siető megjelenésének idejére figyelmeztettek, akkor abban az esetben nem róhatjuk fel bűnnek ugyan ezt ugyan ezen okok miatt ma, a Vezető Testületnek sem!!!

Logikus!

Mindegyik tévedett túlbuzgóságában, hol itt a baj?

Vagy mégis bűn?!

Egyiknek bűn, a másiknak már ugyan az nem?

Valójában megegyező problémáról van szó mind két esetben!

Erre csak egy mentség van!

Az, ha minden úgy teljesedett a múltban!

Így nem lehetnek ők-az első századiak-hamis próféták!!!

Van egy harmadik elvi lehetőség is!

Hogy semmi sem igaz!

Megtörtént az i.sz.70-es pusztulás, de a történetet úgy kreálták hozzá, mint egy legendát, egy tanmesét.
Láthatunk ilyenre példát más népeknél.

Akkor melyiket is válasszuk? :D

a századik juh 2020.10.16. 05:51:00

@Igazság Kereső: Én azért nem tennék egyenlőségjelet a Watchtowerinc és a Biblia között, mégpedig azért nem, mert a Biblia nem tartalmaz 22 darab be nem teljesült armageddoni évszámot.

"Ha be nem teljesedettnek tekintjük az általuk leírtakat, akkor ugyan úgy rájuk olvashatjuk a mai VT bűneit etekintetben és vica verza!"

Különbség van a bizony hamar eljövök vagy mondjuk aközött, hogy 1914 szeptember elsején itt van armageddon...

"ők hamis próféták voltak, mint a JT VT!!!

Hát nem ezt teszik ma a Tanúk?"

Ha megengeded: ez a kulcsgondolat az írásodban, mert kifejezi azt az alapcsalódást, ami miatt abba az "állapotba" kerültél, hogy magadba nem bízol.

Úgy gondolod, tehettél volna ellene, hogy ne kerülj be a Watchtowerincbe, vagy hamarabb is rájöhettél volna a turpisságokra.

És ez ide vezet:

"Valójában megegyező problémáról van szó mind két esetben!"

Szerintem pedig nem egyezik meg, mert Jézus Krisztus kifejtette, hogy nem a mi dolgunk tudni a percet vagy az órát, vagy a napot, vagy az évet, ellenben a Watchtowerinc ezt már 22-szer nem így gondolta.

a századik juh 2020.10.16. 06:23:43

@Igazság Kereső: "Egyiknek bűn, a másiknak már ugyan az nem?

Valójában megegyező problémáról van szó mind két esetben!

Erre csak egy mentség van!

Az, ha minden úgy teljesedett a múltban!

Így nem lehetnek ők-az első századiak-hamis próféták!!!

Van egy harmadik elvi lehetőség is!"

Érdekes, ahogy kizárjátok a második lehetőséget, és a három lehetőségből csak kettőt vesztek figyelembe, pedig hármat említetek.

Valamiért én nem gondolom úgy, hogy ellentmondásos lenne a biblia, és nekem egyáltalán nem adja ki logikailag a 70-es beteljesedés, főleg az "utána" események elmaradása miatt.

De én nem fogok amellett kardoskodni, hogy mi mit és hogy és miért jelent a bibliában, mert a századik juh példája arról szól, hogy az eltévedt juhokért jönni fog a jó pásztor, és nem a századik juhok mentik majd meg magukat, vagy jönnek rá a hazavezető útra, hanem majd ahol éppen tartanak, ott éri utol őket a jó pásztor, aki egyáltalán nem dühös az elkóborolt juhokra, hanem örül annak, hogy megtalálja őket, sőt, a századik juhoknak a hazaúton se lesz dolguk, mert a jó pásztor felemeli őket, és hazaviszi.

Ennélfogva a századik juhok összes aggodalma fölösleges, úgymond. Sokat a történet végkimeneteléhez nem tehetnek hozzá, ugyanakkor az sem számít igazán, ha közben tehénnek, bikának, pulykának, zsiráfnak, zebrának, vagy épp sáskának képzeli magát az a századik juh... :)

Mert mik azok az APOKRIF SZAKSZAVAK, ami miatt mi tűpontos ismeretet szeretnénk?

Csak nem épp a tűpontos ismeret, meg a megfelelő időben, meg az ISMERET, AMELY ÖRÖK ÉLETHEZ VEZET???

Ezek nem bibliai fogalmak, sőt!

Pontosan az a homály van, amire Ti is hivatkoztok, és amit a biblia is ír.

Érdekes, hogy az a lehetőség nincs levezetve de még csak felvetve sem részetekről, hogy az is lehet, hogy 1000-2000 többezer év hátravan még a próféciákból, hogy még kanyarba nincs meg az a világhatalom, amiről a biblia beszél, azaz még mindannyiunknak meg kell öregednünk, és meg kell halnunk...

...pont mint az eddig előttünk élt összes embernek...

Hogyan is lehetne egyértelmű a jel, ha nem jó idősíkba akarjuk belemagyarázni?

Az egész lakott földet félrevezeti sátán, nincs kivétel.

Ugyanakkor mindenki meglátja majd a változást, ott se nem van kivétel! :)

Ha picit el tudjuk fogadni, hogy a mi sorsunk is az elmúlás, máris elengedtük azt a görcsösséget, ami miatt mindenáron a saját túlélésünk miatt bele akarjuk erőszakolni a napjainkba és az aktuális jelen közeli jövőjébe, vagy épp a 2000 évvel előtti múltba armageddont, miként ezt eddig igen sokan megtették.

Valójában valóban eljött a világvége már mindazoknak, akik meghaltak.

Az élők pedig tudják, hogy meghalnak... vagy azt hiszik, hogy örökké élhetnek? :)

És ehhez csak az kell, hogy ismerjék a Teremtő PONTOS TERVÉT ÉS SZÁNDÉKÁT?

Mertbizony ha valaki 1536-ban megértette volna Isten pontos akaratát, az vajh ma is élne-e?

Valóban van párhuzam a Watchtowerinc szemlélete, és akár az általatok és mások által felhozott szemlélet közt, szerintem pedig ez a hasonlóság az, hogy mindig mindenki saját magát akarja megmenteni pontos ismeret által...

Hol a hely Jézus Krisztusnak, ha mi és még 144 000 végezzük görcsösen azt a munkát, ami Jézus Krisztus feladata?

[a megmentésre gondolok]

Engedjük el a görcsösséget.

Legyünk lazábbak egy kicsit, szerintem.

Bárhol vagyunk és bármiben hiszünk, jön értünk a jó pásztor.

Biztos vagyok ebben?

Nem, csak hiszem!

Akkor minden rendben!

:)

keresemazutam 2020.10.16. 06:33:31

@Igazság Kereső: @a századik juh:

A Jt tanítás szélsőségesen futurista, a múltban megadott dátumok miatt,ez igaz.Mostanság belesimuló irányba halad az általános futurista keresztény nézetek felé, ami mutat párhuzamot az első századi hangulatkeltéssel, futurista szemüvegen keresztül nézve...

leslie07 2020.10.16. 15:27:05

@keresemazutam: Márpedig ha hamisítatlanul befogadod az igét, akkor tudnod kel, hogy Pál, aki életben marad az úr visszajöveteléig nem előzi meg Dánielt az elragadtatásával"

És ki mondotta, hogy Dániel hamarabb fog feltámadni, mint az elragadtatás
ideje. Az elragadtatás is a nagy nyomorúság után lesz. Dániel pedig a nagy nyomorúság alatt fog feltámadnak Mihály fejedelemmel és a többi zsidóval együtt.

Dániel 12:1
És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.
2
És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.13
Te pedig menj el a vég felé; és majd nyugszol, és felkelsz a te sorsodra a napoknak végén.

Az első feltámadás a nagy nyomorúság alatt lesz a napoknak végén.

Elhamarkodottan reagáltál, vagy nem vetted észre mi van írva Dánielnél?

leslie07 2020.10.16. 15:55:48

@Igazság Kereső: Belegondolva az egészbe, az első századiak olyan sokszor írták a közelségre utaló kifejezéseket a leveleikben, hogy ha ez nem lett volna így igaz, ha nem teljesült volna be minden akkor, abban az esetben, ugyan abba a bűnbe estek volna, mint ma Jehova Tanúi Szervezete és a hozzájuk hasonló szekták!!!"

Nem, nem az első századiak hittek az Igaz Istenbe a Khrosztoszban,akiben te sajnos nem hiszel, tehát nem hasonlíthatod a saját agyjárásodat az első századi keresztények agyjárásához. Ezen felül személyes kapcsolatban áltak a Szentszellem Istennel , aki bennük lakozott, így nem voltak kételyeik afelől, hogy nem az ő idejükbe jön el a vég.

Aki pedig az Isten temploma,az meszünik a bűntől is. Állításoddal ellentétben egyetlen olyan írásuk sem v olt, amiből arra lehetne következteni, hogy a Vég idejét a maguk életére várták volna.

Jehova tanúi nem estek bűnbe az apostolok levelei miatt, hanem azért estek tévedésbe és az istenkáromlás tudatlanságban elkövetett bűnébe,
mert az apostolok tanítása helyett az ördöggel szövetkezett tévtanítóknak
hittek.

2.Thesz. 2:1
Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
2
Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
3
Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
4
Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
5
Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, amikor még ti nálatok valék?
6
És most tudjátok, mi tartja vissza, amiért csak a maga idejében fog az megjelenni.

Nem a magam nevében írok, hanem az apostolok védelmében,akiket szüntelenül rágalmazol.

leslie07 2020.10.16. 15:59:27

@Igazság Kereső: Ha azt írja 100 helyen, utal rá egész érthetően, hogy Jézus eljövetele "igen-igen közel", és ez nem igaz, akkor, ők hamis próféták voltak, mint a JT VT!!!"

Csak egyet elmlíts meg olyat a százból,amelyből egyértelműen kitűnik, hogy
a Úr végső ítéletének a napját a maguk idejére várták, ill. egy olyan próféciát említs meg az összes közül, ami i.sz 70 ben bekövetkezett.

leslie07 2020.10.16. 16:17:58

@keresemazutam: Jól írod Szerinted! Szerinted a Messiás nem i.sz 33 körül
lett kivágatva, hanem a zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. "

Csakhogy elfelejtetted megemlíteni az információd forrását. Ki volt az a zsidó ,aki azt állította , hogy a messiást Dániel próféciájával ellentétben nem az újjáépítési szózat kibocsátásától számított 69 évhét elteltével ,hanem 29 évhéttel korábban azaz i.e 171-ben.

Nos ki volta az az okos zsidó,aki , hogy iii. Oniásból Messiást csináljon
megkurtította Dániel próféciáját 29 évhéttel?

Ki volt az az okos zsidó,aki figyelmen kívül hagyta, hogy Felkent Istennek
kell alászállnia az Égből, hogy megváltsa népét Izraelt és nem egy zsidó
embernek, mégha főpap volt is.

leslie07 2020.10.16. 16:21:18

@Igazság Kereső: Az egész emberiség vallásostól, filozofálásostól együtt vakon tántorog és egyáltalán nem tud semmit!!!"

És mi köze van Istennek az emberek alkotta vallásokhoz.

Khrisztosz nem vallásokat hagyott létrehozni a tanítványainak, hanem olyan gyülekezeteket,amelyeknek a tagjaik újjászületett tökéletes szentek
voltak.

leslie07 2020.10.16. 16:27:44

@Igazság Kereső: A fenti írásaid, már ne haragudj de egytől-egyig hamis!

És még tévedhetetlen is vagy!!!

Gratulálok, akárcsak a Tanúk! XD"

Mintha csak a Lénárd gabi , vagy Karalábé írását olvasnám.

A fenti írásaim egytől egyig hamisak . De még véletlenül se idézted be őket,
bizonyítva hamisságukat igaz? Ja meg olyan akár csak a tanúk igaz?

Igazság Kereső 2020.10.16. 17:18:36

@a századik juh:

"Különbség van a bizony hamar eljövök vagy mondjuk aközött, hogy 1914 szeptember elsején itt van armageddon..."

Ma a szervezhet azt mondja, hogy hamarosan senki sem lesz beteg, vagy hogy az utolsó idők legvégső szakaszának utolsó szakaszában vagyunk!

Nincs évszám most. Igen.

Ez így már nem is számít a hamisan prófétálás bűnének?

Akkor, mi a problémánk?

Ne használjunk kettős mérleget!

Igazság Kereső 2020.10.16. 17:31:59

@a századik juh:

"Szerintem pedig nem egyezik meg, mert Jézus Krisztus kifejtette, hogy nem a mi dolgunk tudni a percet vagy az órát, vagy a napot, vagy az évet, ellenben a Watchtowerinc ezt már 22-szer nem így gondolta."

Az első századi keresztények nem beszéltek pontos dátumot.

Ennyi elég is, hogy ne lehessen azonos mércével mérni?

Az is hamis prófétának számított az Izraeliták között, aki pl csak arról álprófétált, hogy Isten ezt vagy azt teszi a néppel, megbocsátott nekik stb.

Olyan mindegy mi a hamis prófécia tárgya, ha az nem istentől származik!

100-nál is több esetben közelinek és igen közelinek, hamar eljövendőnek írták Jézus krisztus eljövetelét!

Ha meg sem történt, akkor csak elbizakodottságukból erdőén keltettek téves várakozást???

Ha nem történt meg, holott jézus is állításuk szerint azt mondta ,hogy "ime hamar eljövök"!

Nem de így beszél a Szervezet is?

Közel van, mindjárt itt van, hamarosan el jön, utolsó idők legvégső szakaszának végső szakaszában vagyunk stb stb.

Pontosan ugyan az!

Téves várakozás keltés!

Sőt, istennek tulajdonítva!

Ha nem történt meg az első században, holott szerintük jézus mondta, hogy hamar el jön, és nem is egyszer, és az első századi keresztények igen csak a közelségre figyelmeztettek, akkor ez bizony hamisan prófétálás!

Nos, ez teljesen azonos jelenség!

Objekiven próbáld nézni, ne előítélettel!

Igazság Kereső 2020.10.16. 17:43:32

Nos, aki vak akar lenni, az vak is marad, de persze annak szíve joga! :)

keresemazutam 2020.10.16. 18:02:31

@a századik juh:

"Érdekes, hogy az a lehetőség nincs levezetve de még csak felvetve sem részetekről, hogy az is lehet, hogy 1000-2000 többezer év hátravan még a próféciákból, hogy még kanyarba nincs meg az a világhatalom, amiről a biblia beszél, azaz még mindannyiunknak meg kell öregednünk, és meg kell halnunk..."

Ha eddig nem lett volna egyértelmű pontosan ezt gondolom én is!

"Valóban van párhuzam a Watchtowerinc szemlélete, és akár az általatok és mások által felhozott szemlélet közt, szerintem pedig ez a hasonlóság az, hogy mindig mindenki saját magát akarja megmenteni pontos ismeret által..."

Konkrétan idéznéd amikor a pontos ismeretemre hivatkoztam a megmentésem eszközeként?

a századik juh 2020.10.16. 18:09:38

@Igazság Kereső: Van évszám, hiszen a duplagondol-generációelmélet levezetett maximális vége 2034...

keresemazutam 2020.10.16. 18:12:41

@leslie07:

Oké!

Akkor már csak azt nem tudom, hogy magyarázod meg, hogy Pál és a Teszalonikában élő keresztényekkel ( azaz" mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig") mi történt? Hogyan maradtak ők meg az Úr eljöveteléig?

a századik juh 2020.10.16. 18:16:04

@Igazság Kereső: "Téves várakozás keltés!"

Fentebb levezettem, hogy a biblia szerint előfordulhat, hogy még akár évezredekre is lehetünk armageddonhoz.

Ennélfogva a téves várakozás-keltés pusztáncsak dogma és belemagyarázás kérdése.

"Objekiven próbáld nézni, ne előítélettel!"

A Salamon-szindróma szerint ez egy jó tanács magadnak.
Fogadd meg!

[Hova kapkodsz az állásfoglalásban, még csak most vetted észre nemrég, hogy a Watchtowerinc átvert a palánkon. Adj időt leülepedni ennek a traumának, különben ugyanúgy érzelmi felindultság alatt fogsz emiatt talán nem "objektív" döntést hozni. Relax! :)]

leslie07 2020.10.16. 18:18:48

Akkor már csak azt nem tudom, hogy magyarázod meg, hogy Pál és a Teszalonikában élő keresztényekkel ( azaz" mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig") mi történt? Hogyan maradtak ők meg az Úr eljöveteléig?"

Erre már egyszer válaszoltam. Pál olyan hittársaira értette,akik ahogy az Úr ígérte nem halnak meg addig, amíg meg nem látják Őt eljönni.Elfelejtetted?

leslie07 2020.10.16. 18:20:02

@keresemazutam: Akkor már csak azt nem tudom, hogy magyarázod meg, hogy Pál és a Teszalonikában élő keresztényekkel ( azaz" mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig") mi történt? Hogyan maradtak ők meg az Úr eljöveteléig?"

Erre már egyszer válaszoltam. Pál olyan hittársaira értette,akik ahogy az Úr ígérte nem halnak meg addig, amíg meg nem látják Őt eljönni.Elfelejtetted?

keresemazutam 2020.10.16. 18:22:51

@leslie07:

Félreértettél!

" Jól írod Szerinted! Szerinted a Messiás nem i.sz 33 körül
lett kivágatva, hanem a zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. "

Csakhogy elfelejtetted megemlíteni az információd forrását. Ki volt az a zsidó ,aki azt állította , hogy a messiást Dániel próféciájával ellentétben nem az újjáépítési szózat kibocsátásától számított 69 évhét elteltével ,hanem 29 évhéttel korábban azaz i.e 171-ben.

Nos ki volta az az okos zsidó,aki , hogy iii. Oniásból Messiást csináljon
megkurtította Dániel próféciáját 29 évhéttel?

Ki volt az az okos zsidó,aki figyelmen kívül hagyta, hogy Felkent Istennek
kell alászállnia az Égből, hogy megváltsa népét Izraelt és nem egy zsidó
embernek, mégha főpap volt is.

Ezt én mind nem gondolom! A reagálásom a kommentnek erre a részére szolt:

"Az első kérdés: honnan számította Dániel az évheteket? A „visszatérés” nyilvánvalóan a babilóni fogságból történő hazatérésre, az alijázásra vonatkozik, amelynek első hullámát Kürosz perzsa uralkodó Kr. e. 538-ban kiadott „visszatérési rendelete” indította el. Csakhogy ezután még két hullám következett: a másodikat Ezsdrás, a harmadikat pedig Nehémiás vezette. Figyelemre méltó, hogy a szövegben „Jeruzsálem felépítésére vonatkozó parancs”-ról, sőt az első évhétben „utak és árkok” (vagy utcák és csatornák) építéséről esik szó. Ezt a rendeletet viszont — más forrásokból tudjuk — Artaxerxész adta ki uralkodásának huszadik évében, vagyis Kr. e. 445/4-ben. A zsidó írásmagyarázók ellenben nem innen, hanem az Első Templom lerombolásától (Kr. e. 586. Áb hó 9.) számították a 70 évhét kezdetét."

Nem voltam elég konkrét. Bocsi!

keresemazutam 2020.10.16. 18:26:25

@leslie07:

Emlékszem de nem értem, hogy gondolod.

Pál saját magát is azok közé sorolta aki életben marad addig! Azt mondta hogy, "Mi"!

a századik juh 2020.10.16. 18:27:37

@keresemazutam: "Konkrétan idéznéd amikor a pontos ismeretemre hivatkoztam a megmentésem eszközeként?"

Konkrétan nem tudom idézni, úgy en bloc az egészből az cseng ki nekem, hogy ezerkilenszáztizennégyéstársai után most itt az újabb érdekes és alátámaszthatatlan évszám, a hetven...

Lásd fentebb már vaknak van nevezve, aki nem így látja...

"Ha eddig nem lett volna egyértelmű pontosan ezt gondolom én is!"

Ennek viszont örülök, mert ez is egy lehetőség.

[Azon tűnődöm, hogy azok, akik látták Jézus Krisztus felmenni az égbe, igazából látták Jézus Krisztust királyként, hisz akkor már teljes sikerrel hozta a küldetését. Az, hogy ők épp elmenni látták a Földről, nem jelenti azt, hogy a "trón elől" nem az érkező királyt látták ugyanakkor, nemde? Az biza már egy "hatalomnélküli"-sátán pillanat volt, egészen a függöny kettéhasadásától, ha jól bogarásztam.]

leslie07 2020.10.16. 18:31:02

@Igazság Kereső: Nem de így beszél a Szervezet is?

Közel van, mindjárt itt van, hamarosan el jön, utolsó idők legvégső szakaszának végső szakaszában vagyunk stb stb."

Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva próbáld tisztára mosni az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjait.

keresemazutam 2020.10.16. 18:39:31

@a századik juh:

Az az oriásai különbség a 70-es dátum és 1914+társai között, hogy a 70-es dátum most nem kelt hamis várakozást sürgösség érzetet, nem lehet rá szektát építeni, mert már elmult!

Mit ígér a 70-es dátum? Annak a vádnak az eltűnését, miszerint Jézus és az apostolok hamis próféták voltak, amikor az események gyors, küszöbön álló bekövetkezéséről beszéltek. A világvége várakozások és spekulációk visszaszorulását. Teljesen nyilvánvaló, hogy akár ezer év múlva is lesznek olyan események, melyekre a próféciák illeszthetőek. Ámbár a preterizmust sokan eretnekségnek tartják, érdemes elgondolkozni azon is, hogy vajon nem a sok jóslat, antikrisztus-keresés, végítélet várás mérgezi-e meg a mai kereszténységet. A mai keresztények nagy része a jövőbéli világvége várással hibát követ el, egy süllyedő hajónak állítják be a világot, melynek hamarosan vége. Így juthattunk el oda, hogy a mai élő keresztények egy része nem mutat túl nagy érdeklődést a környezetünk iránt sem, hiszen a Földünknek úgyis hamarosan vége! Talán nem árt eltűnődni azon, milyen világot teremtenek maguk között azok, akik titkon a közelgő végre számítanak, és amennyiben mégis tévednek!?

a századik juh 2020.10.16. 18:41:23

@keresemazutam: "Annak a vádnak az eltűnését, miszerint Jézus és az apostolok hamis próféták voltak, amikor az események gyors, küszöbön álló bekövetkezéséről beszéltek. "

Valahogy bennem sohasem fogalmazódott meg ilyen vád.

leslie07 2020.10.16. 18:42:19

@keresemazutam: Akkor szerinted se a iii. Oniás halálálával i.e. 171-ben következett be a Dániel próféciájának a 69. évhétre utaló kinyilatkoztatása?

a századik juh 2020.10.16. 18:42:52

@keresemazutam: "A mai keresztények nagy része a jövőbéli világvége várással hibát követ el, egy süllyedő hajónak állítják be a világot, melynek hamarosan vége. Így juthattunk el oda, hogy a mai élő keresztények egy része nem mutat túl nagy érdeklődést a környezetünk iránt sem, hiszen a Földünknek úgyis hamarosan vége! "

Ezt tök jól levezetted! És jogosnak tartom.

leslie07 2020.10.16. 18:46:02

@a századik juh: "Valahogy bennem sohasem fogalmazódott meg ilyen vád."

Ennek egyik oka valószínűleg az is lehetett kedves a századik juh, hogy
tisztában voltál vele , hogy az apostolok tanítók és nem próféták voltak.

keresemazutam 2020.10.16. 18:46:45

@a századik juh:

Te mire gondolsz mikor ezeket olvasod? Figyelembe véve kik voltak ezeknek az írásoknak a címzettjei, hogyan lehet ezeket évezredekre kitolni?

„Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Ne panaszkodjatok, testvéreim, egymásra, hogy el ne ítéltessetek! Íme, a bíró az ajtó előtt áll.” Jak. 5.8

„Ha pedig üldöznek az egyik városban, meneküljetek a másikba. Bizony, mondom néktek: még végig sem járjátok Izráel városait, mire eljön az Emberfia.” Mt. 10.23

„és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.” 1Thessz. 1.10

„Mert hiszen igazságos dolog az Isten előtt, hogy gyötrőiteknek gyötrelemmel fizessen, nektek pedig, akiket gyötörtek, enyhülést adjon mivelünk együtt. Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival, tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.” 2Thessz. 1.6-8

„Mert még „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” Zsid. 10.37

„Azt tartom tehát jónak a küszöbön álló megpróbáltatások miatt, hogy jó az embernek úgy maradnia, amint van.” 1Kor. 7.26

„Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat.” 1Thessz. 4.15

„Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok.” 1Pt. 4.7

„Mert itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén.” 1Pt. 4.17

„Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, most meg is jelent; mégpedig sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra.” 1Jn. 2.18

’Nem is azért ment be, hogy sokszor áldozza fel önmagát, ahogyan a főpap megy be évenként a szentélybe más vérével […] mert akkor sokszor kellett volna szenvednie a világ kezdete óta. Most azonban egyszer jelent meg az idők végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.’ Zsid. 9.25-26

„Hanem ez az, amiről Jóel így prófétált: Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak…” ApCsel. 2.16

keresemazutam 2020.10.16. 18:49:50

@leslie07:

Lehet csűrni-csavarni a szavakat, de aki a jövőre vonatkozóan istenre hivatkozva tesz kijelentéseket, az biza prófétál!

keresemazutam 2020.10.16. 18:53:41

@a századik juh:
"[Azon tűnődöm, hogy azok, akik látták Jézus Krisztus felmenni az égbe, igazából látták Jézus Krisztust királyként, hisz akkor már teljes sikerrel hozta a küldetését. Az, hogy ők épp elmenni látták a Földről, nem jelenti azt, hogy a "trón elől" nem az érkező királyt látták ugyanakkor, nemde? Az biza már egy "hatalomnélküli"-sátán pillanat volt, egészen a függöny kettéhasadásától, ha jól bogarásztam.]"

Ez felettébb érdekes feltevés, ugyanakkor talán elképzelhetően több mint valószínű, hogy többé-kevésbé, mindezek mellett és nem kevésbé ellenére fogalmam sincs!

a századik juh 2020.10.16. 18:54:41

@keresemazutam: " Bizony, mondom néktek: még végig sem járjátok Izráel városait, mire eljön az Emberfia.”

Jaja, ők elmenni látták, más szemszögből viszont jött, tehát a "prófécia" beteljesedett, bár ők nem tudtak róla... szerintem.

Elég sok idézetben van bűn meg eltörlés meg bíró, az, hogy felhozzák-e a bűneinket, vagy sem, az csak akkor és ott fog kiderülni, de szerintem nem, úgyhogy szerintem ez sem téves, talán esetleg tévesen értett és tévesen magyarázott, hogy némi gyom is legyen a búza között...

a századik juh 2020.10.16. 18:57:39

@keresemazutam: "Ez felettébb érdekes feltevés, ugyanakkor talán elképzelhetően több mint valószínű, hogy többé-kevésbé, mindezek mellett és nem kevésbé ellenére fogalmam sincs!"

Nanáhogypersze, csupáncsak megpróbáltam rámutani, hogy van olyan nézőpont, ahol fel sem merülnek a felvetett problámák.

Ugyanakkor minden problémafelvetés jó, én például nem tudtam eddig, hogy van, aki így látja az apostolok ténykedését, vagy ilyen fényben nézi, ez is egy érdekes felvetés.

keresemazutam 2020.10.16. 19:20:29

@a századik juh:

Hogy valami értelme is legyen az eszmecserének, komolyan szeretnélek megkérni légyszíves fogalmazd meg, szerinted mit értek én a preterizmus alatt! Meglehet nagyon nem sikerült jól elmondanom!

a századik juh 2020.10.16. 20:39:55

@keresemazutam:

Hát akkor nem sok értelme lesz! :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 00:35:45

@a századik juh:

Ki van jelentve a pontos évszám?

Hol, muti meg?

Nem is ez a lényeg!

Jt is ma mondogatják, és az első századi keresztények is azt mondogatták, hogy itt lesz a krisztus igen igen közel, hamar, és hogy nem hal meg néhányuk, amíg meg nem érkezik!

Ott vannak a Biblia veresek!

Max félremagyarázni lehet!

Mit tesz a JT?

Mindjárt itt van, hamarosan, utolsó idők legvégső szakaszának végső szakaszában vagyunk, a közel jövőben senki sem lesz beteg stb stb

Ha ez nem válósul meg záros határidőn belül, akkor nem de hamisan prófétálnak dátum megadása nélkül is?

Hirtelen nem lett bűn előtted sem azon kifejezések hangoztatása, amik elhangzottak a Szervezet részéről, ha mindezt az első századiakra is alkalmazzuk???

Pedig ugyan ezt tették, közelségre figyelmeztettek.

Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?

És ez még finomkodás, mert ez ebben az esetben-ha félsz meglátni akkor is-kimeríti a hamisan prófétálás bűnét, ha nem teljesedett, amitől sokaknak írtak!!

Itt az egyértelmű párhuzam!

Igazság Kereső 2020.10.17. 00:41:58

@leslie07:

"Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva"

Tévedés????

Akkor most tévedtek, ill. tévedésből keltettek hamisan várakozást, vagy tudatosan másra, más korra értették?

Tévedtek vagy sem?

Ráadásul ihletés alatt lehet tévedni?

Ihletett levelek nem?

Most akkor mi is a szitu? :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 00:45:23

@leslie07:

"Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva próbáld tisztára mosni az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjait."

Te paranoiás vagy barátom?

Egyáltalán nem szándékozom a Szervezetet tisztára mosni!

Értően olvass!

Köszi :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 02:44:21

Mt. 16:28
"Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Egy kifejezés elég érdekes.

Ez pedig az "itt állók között"

Ez nem utalhat egy osztály, a jövőben elő leszármazottjaira.

Jézus olyan emberekről beszélt, akik fizikailag ott áltak a közelében, és hogy "nem ízlelik meg a halált", tehát nem halnak meg az itt "állók között" egyes személyek, addig
"amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Nem a természetes olvasat a legérthetőbb, az árról levont követeltetés a kézenfekvőbb?

Jézus hús-vér térben és időben, az Ő jelenében jelenlevő emberekhez és emberekről beszélt(itt állók között), nem pedig valamilyen feltételezett megmaradó osztály sok ezer évvel későbbi egyes leszármazottjainak megmaradásáról!

Ha egy ehhez hasonló osztály távoli utódairól beszelt volna, minek kellett az "itt állók" kifejezést használnia?

Ráadásul, a jelen kifejezés azt jelentené, hogy lesznek majd valamikor emberek, akik életben lesznek, amikor valamikor megérkezik.

Ennek meg mi az értelme?

Ez evidens, nyilván élnek akkor emberek, erre nem kellene külön felhívni a figyelmet!

Ezzel együtt észre vehető, hogy ebbe a szemantikai mutatványba nem fér bele az "itt állók között" kifejezés nyúlván való jelentése!

Az egyszerű olvasat sokkal érthetőbb, mint a nyelvi, vagy szemantikai zsonglőrködés eredménye!!!

Ráadásul, egy a majdan megmaradó osztály későbbi időpontban elő esetleges leszármazottjaira nincs semmi bizonyíték, ami lehet az kifacsart erőltetett csűr-csavarosdi!

Erre minden önjelölt Biblia belemagyarázó képes!

a századik juh 2020.10.17. 05:29:28

@Igazság Kereső: "Ki van jelentve a pontos évszám?

Hol, muti meg?"

Nade.... :)

Amikor leírták, hogy elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó emlékünnepünk, nem mondtak évszámot, de mégis nagy nehezen ki lehet sakkozni az évszámot, nem? Elképzelhető, hogyha ez lesz az utolsó emlékünnepünk, (ugye 2014-ben mondták, azaz a 2015-ös emlékünnep már elképzelhetően nem lesz megtartva, azaz a dátum LEGFELJEBB 2015.

Ugyanígy van levezetve a duplagondol duplagenerációs elmélet, mikortól meddig élt f. franz, illetve Sanderson testvér meddig volt átfedésbe vele, és meddig tarta a második generáció aktív élete.

Én most nem hallgattam vissza, de a nem kimondott dátum itt 2034.

a századik juh 2020.10.17. 05:35:20

@Igazság Kereső: "Hirtelen nem lett bűn előtted sem azon kifejezések hangoztatása, amik elhangzottak a Szervezet részéről, ha mindezt az első századiakra is alkalmazzuk???

Pedig ugyan ezt tették, közelségre figyelmeztettek.

Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?

És ez még finomkodás, mert ez ebben az esetben-ha félsz meglátni akkor is-kimeríti a hamisan prófétálás bűnét, ha nem teljesedett, amitől sokaknak írtak!!

Itt az egyértelmű párhuzam!"

Véleményem szerint akkor mondták már ezeket, amikor megtörtént az, amire még vártak, míg a Watchtowerinc esetében soha, egyszer sem jött be semmi, amit mondtak, vagy amire utaltak.

"Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?"

De, pontosan így van.

Amennyiben azonban ez megtörtént az "igen közeli" múltjukban, csak nem vették észre, és úgy mondták, hogy hamarosan, az azért egész más, nem?

Ég és föld a különbség az apostolok és a watchtowerinc között, szerintem.

a századik juh 2020.10.17. 05:43:03

@Igazság Kereső: "Hirtelen nem lett bűn előtted sem azon kifejezések hangoztatása, amik elhangzottak a Szervezet részéről, ha mindezt az első századiakra is alkalmazzuk???

Pedig ugyan ezt tették, közelségre figyelmeztettek."

Dehogy! :)

A watchtowerinc NEM A KÖZELSÉGRE FIGYELMEZTET, hanem pénzszivattyút működtet, szerintem. A bibliaversekkel nem a saját meggyőződéseit támassza alá, hanem azt, hogy adjunk nekik pénzt meg ingyenmunkát, és szerezzünk még nekik sok ilyen balekot.

Ugyanez elmondható-e az első századi keresztényekre?

Nemhiszem!

Azonkívül már "meglettek" ezek a dolgok az apostolok esetében, míg a watchtowerinc esetében nem lett meg semmi, sőt, ami megvolt, azt is ellopták már régen.

"Hirtelen nem lett bűn előtted sem "

Nem hirtelen, én sohasem vádoltam a biblia íróit. :)

a századik juh 2020.10.17. 05:53:05

@Igazság Kereső: "Tévedés????

Akkor most tévedtek, ill. tévedésből keltettek hamisan várakozást, vagy tudatosan másra, más korra értették?

Tévedtek vagy sem?

Ráadásul ihletés alatt lehet tévedni?

Ihletett levelek nem?

Most akkor mi is a szitu? :)"

A szitu az, hogy

"1János 4:1
Szentírás – Új világ fordítás (magyarázó jegyzetekkel)
4 Szeretteim, ne higgyetek el minden ihletett kijelentést*,+ hanem győződjetek meg arról, hogy

az ihletett kijelentések* Istentől származnak-e,

+ mert sok hamis próféta ment ki a világba+."

a századik juh 2020.10.17. 05:58:55

@Igazság Kereső: "Mt. 16:28
"Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Amikor Jézus Krisztus elment a Földről, akkor már legyőzte Sátánt, és minden az Övé volt.

Akik elmenni látták a Földről, azt látták, hogy megy a Királyságába Királyként...

Tehát amikor innen elment, akkor jött el az országával.

Szerintem, természetesen! :)

leslie07 2020.10.17. 06:47:37

@Igazság Kereső:
Te paranoiás vagy barátom?

Egyáltalán nem szándékozom a Szervezetet tisztára mosni!

Értően olvass!"

Ja értem, tehát nem a szervezetet ordögpapjait próbáltad tisztára mosni téves jósolgatásáik, várakozásaik miatt, hanem a Khrisztosz Isten választott, tökéletes szentjeit ,akik a Szentszellem Istent hordozták próbálod az ő szintjükre lealacsonyítani, hogy ők sem voltak különbek jehova ördögpapjainál, hisz hasonló téves várakozásaik voltak. Ellenben egyetlen egy tévesnek mondható várakozásukról nem tudsz beszámolni,
csak emlegeted a 100 helyet,ahol erről bizonyítékod van a szentírásban .

leslie07 2020.10.17. 06:49:36

@Igazság Kereső:
"Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva"

Tévedés????"

Olvasd el rendesen ,hogy mit írtam! Általad vélt tévedést írtam, nem azt írtam, hogy ők tévedtek.

leslie07 2020.10.17. 07:13:58

@Igazság Kereső: Ráadásul, egy a majdan megmaradó osztály későbbi időpontban elő esetleges leszármazottjaira nincs semmi bizonyíték, ami lehet az kifacsart erőltetett csűr-csavarosdi!

Erre minden önjelölt Biblia belemagyarázó képes!"

Nem az magyaráz bele a bibliába,aki nem fogadja el azt,ami szószerint ki lett jelentve?

Te kétségbe vonod, hogy a Teremtő Isten a Khrisztosz életben tarthatja
eljöveteléig azokat,akiket csak akar, annak ellenére, hogy tudta, lesznek a hallgatóságai között olyanok,akik visszanyerik az Ádám bűne miatt meghalt szellemet,amit Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtett az embernek,és amelytől az ember oly dicsőséges volt annak
idején, hogy még a hústestének a mezítelensége sem volt látható.

Az Isten,aki márt korábban megőrizte Énókot a haláltól erre szerinted nem képes ugye? Hazudott,amikor ezt a kijelentést tette:

János 11:26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Gondolom, te nem hiszed ezt el ,amit Khrisztosz kijelentett, ezért tartod fontosnak a fenti kijelentése miatt is magyarázatokat gyártani, majd a legyártott magyarázatokkal bizonygatni, hogy a Khrisztosz Isten választott
tökéletesei és szentjei, akikben réáadásul a Szentszellem Isten lakozott
tévesen várakoztak, mint jehova ördögpapjai is tették, teszik.

leslie07 2020.10.17. 07:28:33

@Igazság Kereső: Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?"

Nem történt tévedés, hisz egyetlen olyan kijelentést sem tett Khrisztosz,
hogy az apostolok életében kell hamar eljönnie a végnek.

Nem ismeritek a Szentírást és gyalázzátok a tévedhetetlen Istent a Khrisztoszt , hogy tévedés várakozásra okot adó kijelentéseket tett.

Előszeretettel idézgetitek a Jelenések könyvéből az alábbi kinyilatkoztatást:

Jelenések 1:1
Jézus Krisztus kijelentése, amelyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, amiknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,

Az ebben a kijelentésben előforduló hamar szót ,ami utalhat gyors,
hirtelen nagy sebességel lejátszódó eseményekre is, amely gyorsaság
az abban az időben lejátszódó eseményekre utal,amelyeknek az Úr napján
kell majd nagy gyorsasággal lejátszódnia, és nem az apostolok életében.

Amikor János az Úr napjáról szóló eseményekkel kapcsolatos kinyilatkoztatást kapta, már az apostolok közül sokan nem is éltek.

Hogy lehet visszamenően rájuk varni ráadásul ezt a Khrisztosztól eredő kinyilatkoztatást azt állítva, hogy ez a bizonyítéka annak, hogy azok a maguk idejére várták ezeket az eseményeket?

leslie07 2020.10.17. 08:02:35

@Igazság Kereső: "Bácskai Károly

A nép és a nemzet fogalma az Újszövetségben.

A genea és a genos értelmezése:

Veszedelemben népem között
A "genea" és a "genos" az Újszövetségben főként az evangéliumokban és az ApCsel-ben fordul elő. Alapjuk a gen- szótő, amely születést, származást jelöl.
A közös eredetre utalva alakul ki azután a ’leszármazott, utód, család(tag), fajta’ értelem. Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".
Meglepő módon ugyanakkor a "genos" az ethnos antonimájaként is megjelenik ’saját nép, tulajdon fajta, honfitárs’ értelemben az idegenekkel, a pogányokkal, a más néphez tartozókkal szemben.
Izraelre mint Isten választott népére utaló ószövetségi konnotációval az Újszövetség a választott nemzetség (genos eklekton) alatt a keresztényeket érti."

Ez telitalálat volt kedves igazságkereső.

Ezzel akár ki is húzhatjuk a Khrisztoszt és az apostolokat azzal vádolók
méregfogát, hogy a Máté 24. fejezetében tett kijelentés nem nemzetre a zsidó népre utal, hanem az akori kor egy nemzedékére.

Gratulálok. Aki keres azt talál. Csak így tovább!

leslie07 2020.10.17. 08:47:41

@Igazság Kereső: Szerintem, te nem maradsz vak. Kutass még egy kicsit és
meglátod, hogy az apostolok nem prófétáltak hamisan semmit.

keresemazutam 2020.10.17. 09:00:02

@a századik juh:

"Amikor Jézus Krisztus elment a Földről, akkor már legyőzte Sátánt, és minden az Övé volt.

Akik elmenni látták a Földről, azt látták, hogy megy a Királyságába Királyként...

Tehát amikor innen elment, akkor jött el az országával."

Nem, rossz elképzelés! csak kicsit preterista felfogású, ami mint megtudtuk az "ördögtől született jezsuiták koholmánya" :)))

Ha azok is ott voltak akik "átszegezték" akkor még inkább rendben.

keresemazutam 2020.10.17. 09:07:13

@a századik juh:

:) Ráadásul az elmenetele előtt ezt mondta már múlt időben:

Máté 28:18
"És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön."

leslie07 2020.10.17. 09:25:06

@a századik juh: Sőt az ott állók között,akikhez jézus beszélt voltak olyanok,akik még életükben megláthatták az Ő dicsőségét Illés és Mózes jelenlétében. A két lehetőség közül ezt is figyelembe kéne venni, hisz ezek hárman valóbban meglátták a nagy Királyt teljes dicsőségében.

Máté 17:1
És hat nap mulva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvivé őket magokban egy magas hegyre.
2
És elváltozék előttök, és az ő orcája ragyog vala, mint a nap, ruhája pedig fehér lőn, mint a fényesség.
3
És ímé megjelenék ő nékik Mózes és Illés, akik beszélnek vala ő vele.

Ez csak az egyike a lehetőségeknek, hogy hogyan teljesededhetett be, ill
teljesedik be a jövőben A Khrisztosz királyként való eljövetelének a meglátása azon hallgatósága körében,akikhez beszélt.

Erre az eseményre a hegyen pl. közvetlenül azután került sor,miután
a Máté 16:28-ban feljegyzett kijelentés elhagzott.

"Mt. 16:28
"Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Ez az esemény azonban kevésbé jöhet számításba, hisz a Máté 16. fejezetében a 28. verset megelőző 27 vers ezt kizárja:

27 Mert kell, hogy az ember Fia eljöjjön angyalaival Atyjának dicsőségében, s akkor kinek-kinek megfizet majd cselekvéséhez mérten.

Ebből egyértelmű, hogy az Úr az utolsó időben való eljövetelére utalt.

Ennél fogva pedig marad az a lehetőség, hogy az ott állók közül némelyek
valóban nem kóstolták meg a halált,amint azt János is feljegyezte, az Jézusból beszélő Atya szavait idézve.

János 11:26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Nos az apostolok ezt elhitték. Meg sem fordult a fejükben, hogy ebben a kérdésben a Jézusból hozzájuk szóló Atya hazudott volna nekik.

Az már más kérdés, hogy ebben a kijelentésben a test haláláról, ill. a lélek
haláláról van szó. Tudniillik az Ádám miatt megholt szellem újjászületése
biztosította az Szentszellem isten által újjászületetteknek a lélek idvösségét, megtartását az Úr eljöveteléig.

Igazság Kereső 2020.10.17. 17:36:55

@a századik juh:

"Véleményem szerint akkor mondták már ezeket, amikor megtörtént az, amire még vártak, míg a Watchtowerinc esetében soha, egyszer sem jött be semmi, amit mondtak, vagy amire utaltak."

Ezek szerint megtörtént az amire vártak?

Te írod!

A versek szerint Jézus vissza térésére vártak....

Köszönöm. :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 17:47:01

@a századik juh:

"A watchtowerinc NEM A KÖZELSÉGRE FIGYELMEZTET, hanem pénzszivattyút működtet, szerintem. A bibliaversekkel nem a saját meggyőződéseit támassza alá, hanem azt, hogy adjunk nekik pénzt meg ingyenmunkát, és szerezzünk még nekik sok ilyen balekot."

Tesó, írtak a közelgő végről és Jézus hamarosan várható visszatérésééről az első századiak?

Igen!

Írnak hasonlóakat a VT?

Igen!

Az indíték mindegy, szerintetek is!

Megtörtént valaha is, amit a VT prófétált?

Nem!

Megtörtént, az, amit az első századiak prófétáltak?

Igen vagy nem?

Mi következik abból ha nem?

Mi az, ha prófétálók valamit és nem történik meg?

Egyébként ügyesen lavírozól, ügyesen kerülgeted a forró kályhát.... :D

Én ezt nevezem vakságnak.

Amikor valaki direkt becsúkja a szemeit a számára kellemetlen és a véleményét cáfoló érvek előtt!

Te, és Laci vakok AKARTOK lenni az ellen érvek előtt! :D :)

Amit nem akarunk meglátni, az nincs is?!

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:02:16

@leslie07:

"
Ez telitalálat volt kedves igazságkereső.

Ezzel akár ki is húzhatjuk a Khrisztoszt és az apostolokat azzal vádolók
méregfogát, hogy a Máté 24. fejezetében tett kijelentés nem nemzetre a zsidó népre utal, hanem az akori kor egy nemzedékére.

Gratulálok. Aki keres azt talál. Csak így tovább!"

Miért is bizonyítja ez a te érvelésedet?

Azt írja: "Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, "alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".

A "genosz" az nem "geneá"!

"Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak"

Ez a "geneá" jelentése.

"az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik"

Ez a "genosz" jelentése.

Továbbá:

"Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, "alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".

Mit nem értesz ezen?

Vagy strucc politika? :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:06:34

@leslie07:

Amúgy hadd kérdezzem meg:

Beszélsz valamilyen idegen nyelven?

Okkal kérdezem. :)

a századik juh 2020.10.17. 18:09:30

@Igazság Kereső:

"Én ezt nevezem vakságnak.

Amikor valaki direkt becsúkja a szemeit a számára kellemetlen és a véleményét cáfoló érvek előtt!

Te, és Laci vakok AKARTOK lenni az ellen érvek előtt! :D :)

Amit nem akarunk meglátni, az nincs is?!"

Ideje van a látásnak, kedves Igazságkereső... :)

"Jézus pedig ezt mondta:

Én ítéletre jöttem e világra, hogy

akik nem látnak, lássanak,

és akik látnak, vakká legyenek.

40Meghallották ezt azok a farizeusok, akik a közelében voltak, és ezt kérdezték tőle:

Talán mi is vakok vagyunk?

41Jézus ezt mondta nekik:

Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök,

mivel azonban most azt mondjátok:

látunk,

megmarad a bűnötök"
János 9:39-41

a századik juh 2020.10.17. 18:15:59

@Igazság Kereső: " kerülgeted a forró kályhát.... :D"

Kása lesz az... :)

Azt meg a macska kerülgeti.

A századik juh nem tud irányt mutatni, hisz maga is eltévedt, és útbaigazítást sem fogad el, mert birka! :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:25:20

@a századik juh:

Én nem írtam, hogy "látok", továbbá nem írtam, hogy nekem, vagy a preteristáknak megdönthetetlenül igazuk van.

Egy logikus, értelmes és elfogadható magyarázat.

Egy lehetséges magyarázat.

Mellesleg egy olyan magyarázat, amire a futurizmus nem tud kielégítő választ adni, és pont szerintük tévedtek a Biblia írók, abban, hogy a maguk idejére várták a véget.

Ellenben mit tud felmutatni a futurizmus?

Az elmúlt 1500 évben folyton várják és várták a véget.

Emberek téves hitben élték le, nem mellékesen így áldozták fel életüket.

Ezzel a futuristák csak a hatalmukat erősítették meg, és ez is volt az elsődleges cél, de a keresztények szeretetét nem voltak képesek megvalósítani, és aligha törekedtek rá!

"A beteljesületlen várakozás beteggé teszi a szívet"

Utóirat:

Nem válaszoltál keresemazutam két korábbi kérdésére. :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:28:09

@a századik juh:

"kerülgeted a forró kályhát.... :D"

Kása lesz az... :)

Azt meg a macska kerülgeti."

Viccesen direkt írtam így. :D :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:31:31

@a századik juh:

"és útbaigazítást sem fogad el, mert birka! :)"

Biztosan célra vezető lenne így?

Amúgy nem azt mondjuk erre menj, hanem hogy erre is, és arra is van út!

Hogy merre mész csak rajtad áll!

De tudd, hogy nem csak egy lehetőség van.

Ki mondja meg melyik az igazi?

Hm...

a századik juh 2020.10.17. 18:42:06

@Igazság Kereső: "Nem válaszoltál keresemazutam két korábbi kérdésére. :)"

Azt igazából Neki kell tudnia, hogy válaszoltam-e Neki, vagy sem. :)

"De tudd, hogy nem csak egy lehetőség van."

Persze, köszönöm! :)

Bár épp nemrég vakoztak le azért, mert nem akartam élni egy lehetőséggel... :(

Kérdés, hogy a lehetőség elutasítása nem-e ugyanolyan lehetőség, mint a lehetőség felvázolása?

És melyiknél jó érv, hogy szerintem te vak vagy?
:)

Perszehogy van rengeteg lehetőség... nade mostazonnal kell dönteni mindenképp?

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:52:37

@a századik juh:

"Bár épp nemrég vakoztak le azért, mert nem akartam élni egy lehetőséggel... :( "

Én vakoztalak le, mert be csukod a szemed, az elméd az ellenvélemények előtt!

Akarattal vagy vak, ha úgy döntesz!
Vagy ha fáj, amit olvasol.

Hidd el, nekem is szokott!

Vagyok olyan tökös, hogy elismerjem! :D

De egy jó tudós sem ragad le!

Kutat, és megy előre, s keresi a bizonyítékokat.

Nem enged a rejtőzködöttségnek!

:) :) :)

a századik juh 2020.10.17. 19:12:37

@Igazság Kereső:

"De egy jó tudós sem ragad le!

Kutat, és megy előre, s keresi a bizonyítékokat."

Namost ha az a jó tudós sokáig nem jut eredményre, vagy téves eredményre jut többször, akkor fogadja el másirányban tudós társai véleményét, miszerint
ENGEDJE EL egy időre a témát, de úgy akarattal...

sok esetben EKKOR fog összeállni a kép. :)

keresemazutam 2020.10.17. 20:55:15

@Igazság Kereső: @a századik juh:

"Nem válaszoltál keresemazutam két korábbi kérdésére."

Leginkább az fáj, hogy ezt a kérésemet nem teljesítette a 100. :

" komolyan szeretnélek megkérni légyszíves fogalmazd meg, szerinted mit értek én a preterizmus alatt! "

Mélységes depresszióba esve gubbasztok a sarokban, Meg minden ilyesmi! :)

keresemazutam 2020.10.17. 21:22:08

@a századik juh: @Igazság Kereső: @leslie07:

Többször idézve volt ez a szakasz:

Máté 16: 27
Eljön ugyanis az Emberfia Atyja dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek a tettei szerint. 28 Bizony mondom nektek: az itt állók közül némelyek nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.”

Tegyük fel valóban elragadtattak Énokhoz hasonlóan! Nem emlékszem kristálytisztán mikorra teszi a biblia az elragadtatásnak titulált eseményeket, de biztos akad aki tud segíteni!

Én azonban kétlem, hogy itt Énokéhoz hasonló elragadtatásról lenne szó!
Ugyanis Jézus itt nem azt ígéri, hogy ők nem halnak meg, hanem csak azt, hogy addig nem halnak meg amíg ő visszatér! Meglátják, és aztán meghalnak.

János apostolnak is csak ezt ígérte (feltételesen)!

"„Ha azt akarom, hogy maradjon, míg el nem jövök, mi gondod vele? Te kövess engem!” 23 Erre a testvérek között híre terjedt, hogy az a tanítvány nem hal meg. De Jézus nem azt mondta neki: „Nem halsz meg”, hanem: „Ha azt akarom, hogy maradjon, míg el nem jövök, mi gondod vele.”

János a testvérekkel ellentétben nem gondolta, hogy ő nem fog meghalni. ellenben tudta, hogy van esélye annak, hogy ő még életben lesz mikor Jézus eljön!

Ez összhangban van azzal is, hogy Jézus folyton azt hirdette,

:"elközelített a mennyek országa".

keresemazutam 2020.10.17. 21:24:25

@Igazság Kereső:

Leslie több idegen nyelvet is kiválóan beszél, többek közt a magyart!

leslie07 2020.10.17. 23:02:21

@keresemazutam: János a testvérekkel ellentétben nem gondolta, hogy ő nem fog meghalni. ellenben tudta, hogy van esélye annak, hogy ő még életben lesz mikor Jézus eljön!"

Hogy János mit gondolt az egy kérdés. Az a fontos, hogy a Jézus testéből szóló Isten hogyan döntött János és mások életével kapcsolatban.

A Jézus testéből beszélő Atya Isten pedig egyértelműen ezt mondotta:

Máté 16: 28 Bizony mondom nektek: az itt állók közül némelyek nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.”

János 11:25
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él;
26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Hogy elragadtattak Énókhoz vagy Illéshez hasonlóan vagy sem az más kérdés. A lényeg, hogy az Újjászületés előtt is voltak emberek,akik nem kóstolták meg a halált. Akkor az Ádámban megholt szellem újjászületése után miért is ne lehettek volna. Talán nem az ember szelleme az ami élteti a lelket?

leslie07 2020.10.17. 23:03:52

@keresemazutam: Leslie több idegen nyelvet is kiválóan beszél, többek közt a magyart!"

Tudtommal több idegen nyelvet beszélek, mint te magad. Úgyhogy kár volt ezzel gúnyolódnod.

leslie07 2020.10.17. 23:13:32

@keresemazutam: Ez összhangban van azzal is, hogy Jézus folyton azt hirdette,

:"elközelített a mennyek országa".

Egyáltalán nincs összhagban, mert a mennyek országa az emberekhez akkor közelített el,amikor az egek Ura eljött, hogy emberi testben megváltsa őket.

Ellenben a Máté 16:27, 28-ban és a Máté 24:29,30-ban prófétált eseményre a nagy nyomorúság után kerül majd sor.

Úgyhogy állításod titkos is és misztikus, csak éppen hogy nem biblikus.

De mit is várhatnék el tőled azok után, hogy megtagadva a Szentszellem Istent az írások ihletőjét saját értelmed alapján magyarázod az Írásokat.

Ellenben a Máté 16:

Igazság Kereső 2020.10.18. 01:32:12

Ezeknek a beszélgetéseknek egyre kevésbé van értelmük.

A látható pszichológiai okok miatt ölték és ölik egymást az emberek értelmetlenül, és kegyetlenül évezredeken keresztül!

Valamelyest igaznak tűnik az a mondás, hogy a vállas a népek ópiuma!

Ki sem látnak az emberek a szervezetten és az egyénileg gyártott dogmák mögül, és foggal-körömmel, elvakultan harcolnak a saját dogmáik kizárólagosságáért!

Mint valami drog!

És az is!

Függőséget okoz!

A saját dogmáink, saját magunk által kreált magyarázataink tesznek függővé!

Úgy függünk a dogmáinktól, magyarázatainktól, mint a kokain függők!

Ha azt elakarják látszólag venni, mindent ha kell elkövetünk, hogy ne lehessen másoknak igaza, ha más nem, nem veszünk tudomást mások igazáról, úgy teszünk mintha nem vennénk azokat észre!

Szinte olyan nehéz valakit vallási kérdésekben meggyőzni arról, hogy nincs igaza, vagy csak a lehetőségéről meggyőzni, hogy másnak is lehet igaza, mint egy kemény drogost leszoktatni az anyagról!!!

Nagyon hasonló védekező reakciókat és érzelmelet vált ki bennünk mások ellen véleménye és ellenérvei, mint a függők leszoktatásakor jelentkező hiány tünetek és elvonási tünetek!

A drogos sem szokik le, ha maga nem akar és nem ad tudatos döntésével lehetőséget rá önmagának, így mások is süketek és vakok a mi, az ő meggyőződésükkel ellentétes érveket felmutató magyarázatainkra, függetlenül az érvek erejétől, ékesszólásunktól és teljesen függetlenül a felmutatott bizonyítékoktól!

Ehhez hasonlóan az ellenvélemények, ellenérvek, ellenkező bizonyítékok sem érnek el annak tudatáig sem, aki függővé vált saját elképzeléseinek, mert azonnal, hol tudatosan, hol tudattalanul bezárja az elméjét az előtt, ami nem támogatja saját elméleteit!

Az ilyen emberek örökre saját elméjük fogjai maradnak!

Azok, akik erre rámutatnak, támadásuk célpontjai lesznek, mert ők maguk is megtámadva érzik önmagukat. Így bezárul a kör!

Ez így örökös pszichológiai hadi állapot marad(ez van itt is) és meddő beszélgetések végtelen és értelmetlen sorozatra alakul ki, ahol egyhelyben táncolunk egymás körül, de előre lépés se pro se kontra nem alakul ki, tehát nem változik senki álláspontja!

A probléma a saját függőségünk!

Ez szüli a röghöz kötöttségét, hajlíthatatlanságot, és a nyitottságra való hajlandóság teljes ellehetetlenülését!

Ennek ellenszere az lenne, ha tudatosan akarnánk kimozdulni a saját komfort-zónánkból!

Ha feltételesen és ideiglenesen el tudnánk fogadni, hogy talán más is van azon túl, amit mi hiszünk, hogy talán mi van, ha nincs is igazunk! Ha kimerészkedünk a szellemi vadonba, hogy felfedezzünk olyan dolgokat, amelyek akár gazdagíthatnak bennünket!

Ennek hiányában talán bent maradunk a barlangunkban, ahelyett, hogy fejlődésünket szolgáló felfedező utakat tennénk félelem nélkül!

Akinek fontos a fejlődés az nyitott igyekszik maradni!

Aki nem, az a saját kis barlangjában éli le az életét, mint a híres barlang hasonlat alanyai, akik mint sem tudtak a körülöttük lévő világ valóságáról, világuk a saját vak világuk volt, árnyéka a teljes igazságnak!

Merjünk hát nyitottak lenni! :)

leslie07 2020.10.18. 05:44:07

Szinte olyan nehéz valakit vallási kérdésekben meggyőzni arról, hogy nincs igaza, vagy csak a lehetőségéről meggyőzni, hogy másnak is lehet igaza, mint egy kemény drogost leszoktatni az anyagról!!!"

Ezért is értelmetlen másként értelmezgetni az Isten Szavát, mint ahogyan azt Isten kinyilatkoztatta. Az Isten ugyanis nem hazudhat. Ebből kiindulva eltérni a hamisítatlan ígétől és saját magyarázatokat gyártani különböző egyénileg gyertott érvelésekhez vezet.

Ezért is kértelek, hogy próbáld meg elfogadni azt az alapállást, hogy az Isten nem hazudhat, ezért tök fölösleges az Ő Szavát magyarázgatni, ahelyett, hogy befogadnád azt hamisítatlanul.

Hidd el megéri a próbálkozást.

Sőt utóbbi írásaidat olvasva megfigyeltem, hogy bizonyos kérdésekben
már meg is próbálkoztál ragaszkodni hamisítatlanul az Isten Szavához.

Ez a hozzáállás közelebb hoz majd fokozatosan a Szentszellem Istenhez,aki
megadja majd a bölcsességet és az értelmet ahhoz, hogy felismerd, nincs ellentmondás a Szentírásban akkor, ha azt befogadjuk hittel és hamisítatlanul.

keresemazutam 2020.10.18. 09:08:06

@leslie07:

"De mit is várhatnék el tőled azok után, hogy megtagadva a Szentszellem Istent az írások ihletőjét saját értelmed alapján magyarázod az Írásokat."

Azt hittem a jezsuita preteristák áldozata vagyok! :)

"Tudtommal több idegen nyelvet beszélek, mint te magad. Úgyhogy kár volt ezzel gúnyolódnod."

Elnézést kérek, ha "erős" poén volt! Határozottan az az érzésem, hogy néha gondjaid vannak a magyar szövegértéssel! Azt gondolom Igazság Kereső erre utalt a kérdésével.

"Úgyhogy állításod titkos is és misztikus, csak éppen hogy nem biblikus."

Azért nekem tetszett a 100. elmélete és megpróbáltam nyitottan állni hozzá, bár úgy sejtem, egyikünk sem vette komolyan. :)

Minden futurista érvedre van preterista válasz. Ezeket a köröket már tuti lefutották előttünk nálunk okosabbak! A preterizmust elfogadók szintén ezt vallják: " nincs ellentmondás a Szentírásban akkor, ha azt befogadjuk hittel és hamisítatlanul."

Olyan emberek akik hittel őszintén a szent szellemet kérve kérve, ráadásul az életük is példásan keresztény (téged is ilyennek tartalak) jutnak teljesen ellentétes álláspontokra a biblia megértésében. Nem ők tehetnek erről, de az ő felelősségük ,hogy mihez kezdenek vele. Nem szeretnem egyikőtöket sem megbántani sem nézeteiben sem személyében ezért a magam részéről "jegelem" a témát egy időre!

Igazság Kereső 2020.10.18. 17:22:45

@keresemazutam:

"részéről "jegelem" a témát egy időre!"

Én is!

Nem hiszem, hogy bármit is tudunk írni ezek után, ami gazdagítana bennünket ezen a fórumon.

Túl tárgyaltunk mindent azt hiszem.

Én a részemről befejeztem a témát mert amúgy is kezdett már lelkileg fárasztani, annak pedig semmi haszna sőt...

Köszönöm az eszmecserét, és mindenkinek a részvételt! :)

leslie07 2020.10.18. 21:21:43

@keresemazutam: Engem nem bántottál meg. Esetleg a poénkodásod célját értettem félre. Nem gondolom, hogy a preteristák állításait eddig sikerült teljes mértékben ütközteni a Szentírással. Ez eddig csak részben történt meg.
A preterizmus hátrányára ugyanis az idő kerekei tovább haladtak, és ami a 18. században úgy tünt, hogy már beteljesedett kiderült, hogy mégsem.

A vég idejéről szóló próféciák teljesedését mindig párhizamban kell vizsgálni azzal a kérdéssel, hogy vajon a gonoszság is véget ért-e már a földön. És amennyiben nem, akkor még a prófécia nem teljesedhetett korábban be, még akkor sem, ha voltak hasonló események.

Ott van például a Jeruzsálemet hadsereggel való körülvételéről szóló prófécia. Igaz, hogy i.sz 66-70 között erre sor került. az is igaz, hogy a templomot lerombolták. Ennek ellenére ez az esemény nem a Dániel próféciájának a teljesülése volt,amire az Úr Jézus is utalt a Máté 24. fejezetében. Tudniillik i. sz. 70-ben nem csak 2300 nappalra és estére
vetettek véget a mindennapi áldozatnak, hanem évszázadokra.
Ezt a Szentszellem által ihletett részét is illet volna észrevennie a jezsuitáknak, ha valóban a Szentszellem vezette volna őket, ahogyan írtad.

Ott van például a Dániel 9:27

27
És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

Nos igaz, hogy a Rómaiak véget vetettek a szenthely lerombolásával a véres áldozatoknak ,ami a mindennapi áldozatokat illeti, de reájuk akkor
a pusztítást követő 2300 nap múlva nem jött el az enyészet , hisz még
néhány száz évig tovább pusztítottak.

Abban pedig egyáltalán nem vagyok biztos, hogy azok,akik ezt a kérdést
eddig megvitatták nálad okosabbak lettek volna. Ezért nem kéne besorakoznod mögéjük, inkább szélesítsd ki a továbbiakban a látókörödet,ami a próféciákat illeti.

leslie07 2020.10.18. 21:39:53

@keresemazutam: "Azaz már visszatért, csak nem azért amit mi szeretnénk."

Mikor tért vissza?

leslie07 2020.10.18. 23:42:36

@Igazság Kereső: Én mindenesetre köszönettel tartozom neked és keresemazutam-nak, hogy felhívtátok a figyelmemet a preferizmus veszélyeire jehova tanúira és másokra nézve.

leslie07 2020.10.19. 09:13:36

A genea és a genos értelmezése: Veszedelemben népem között35

A genea és a genos az Újszövetségben főként az evangéliumokban és az ApCsel-benfordul elő. Alapjuk a gen- szótő, amely születést, származást jelöl. A közös eredetreutalva alakul ki azután a ’leszármazott, utód, család(tag), fajta’ értelem. Az egyidőben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig
egy nemzetséget alkotnak. A származás vagy az eredet kifejezése inkább a genosalapjelentéséhez tartozik.36 Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a genosvonatkozik, alkalmas szinonimájaként a laosnak és az ethnosnak.37 Meglepő módonugyanakkor a genos az ethnos antonimájaként is megjelenik ’saját nép, tulajdon fajta,
honfitárs’ értelemben az idegenekkel, a pogányokkal, a más néphez tartozókkalszemben.38 Izraelre mint Isten választott népére utaló ószövetségi konnotációvalaz Újszövetség a választott nemzetség (genos eklekton) alatt a keresztényeket érti.39

real.mtak.hu/54668/1/Bacskai_Karoly_u.p

Igazság Kereső 2020.10.19. 17:42:41

@leslie07:

Látom neked nehéz leállnod...

Én már pont le....om az egészet! ;)

leslie07 2020.10.20. 12:30:18

@Igazság Kereső: Én neked és keresemazutam-nak köszönhetően foglalkoztam életembe először a kérdéssel. Szerintem hasznos volt, hogy felvetettétek a kérdést. Ebben a blogban erről a kérdésről korábban nem is esett szó.

Van sok más téma,amit meg lehet beszélni.

Remélem a századik juh biztosítja a számunkra a témaváltást.

Preterizmus kérdése tehát lezárva. Minden esetre hasznos volt foglalkozni a kérdéssel. Köszönet érte .

Igazság Kereső 2020.10.20. 17:20:46

@leslie07:

Én is köszönöm!

Valóban tanulságos volt!

:)
süti beállítások módosítása