Vajon tényleg csak az önátadott és megkeresztelt Jehova Tanúi élik túl armageddont???
2020. szeptember 21. írta: a századik juh

Vajon tényleg csak az önátadott és megkeresztelt Jehova Tanúi élik túl armageddont???

wwveg.jpg

Nem, dehogy!

Esetleg még az engedelmes, Jehovaszerető gyermekeik is,

de ennyi!

"12. Mikor védi meg a szülők „ismertetőjele” a gyermekeiket?

12 Vajon a fiataloknak is fontolóra kell venni az alámerítkezést? Nos, emlékezzünk vissza, hogy Jehova a látomás szerint azt mondta a hat fegyveres férfinak: „Öreget, ifjat, szüzet, kisgyermeket, és nőket öljetek — a teljes pusztulásig. De azokhoz a férfiakhoz, akiken az ismertetőjel van, ne közelítsetek” (Ezékiel 9:6). Természetesen az olyan gyermekek, akik túl kicsik ahhoz, hogy átadhassák önmagukat, védelmet élveznek a szülők ’jele’ által, ha a szülők Jehova szeretetére nevelik gyermekeiket, és ha azok engedelmesen reagálnak. (1Korinthus 7:14.) Mégis, ha egy gyermek elég értelmes az önátadáshoz és elért egy olyan fokot, hogy „tudja, hogyan cselekedje a jót”, ne gondoljuk, hogy a végtelenségig szülei „jelé”-nek érdeme alatt marad (Jakab 4:17.)"

babajw.jpg

 

-Nyomás tehát

ész nélkül* [azaz egyes protohéber fordítások szerint teljes felfogóképességünkkel]

keresztelkedni minden gyereknek! 

" Az alámerítkezés által azonosítod magad, mint Jehova Tanúinak egyike, Isten világraszóló szervezetével kapcsolatban.*

Lábjegyzet

Az utóbbi időben az alámerítkezésre jelölteknek feltett két kérdés egyszerűsítve lett, úgyhogy a jelöltek teljes felfogóképességükkel felelhetnek rá annak tudatában, mivel jár az, ha közeli, meghitt viszonyba kerülnek Istennel és földi szervezetével."

w2_1.jpg

Ja, hogy

régebben manipulálták a jelölteket, hogy ne tudják a teljes felfogóképességüket használni,

és ezt leírták egy 1988-as Őrtorony lábjegyzetében? 

Az nagyszerű, hisz akkor már tuti semmi ilyet nem csinálnak napjainkban, ugye? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4516208864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2020.09.21. 17:34:47

Könnyű szerrel keresztelnek 5-6 éves gyerekeket!!!

Egyenértékű ez a csecsemő kereszteléssel, mert semmivel sem jobban tudja felfogni s mérlegelni a keresztelkedés lényegét, súlyát és a tettei felőli felelőssége tudatában sem jobban van egy 5-6 éves!

A bátyám régebben említette, hogy egy kiskorút ki sem közösítenek, mert a szülein, főként a családfőn van a felelősség!

Tehát, ha 16-17 evésen parázna, állítólag ki sem közösítik!

Nem tudom, hogy ez így igaz-e én ezt az infót kaptam, amikor egy kiskorú de nem kis gyerek Tanú srác paráznaságával kapcsolatban beszélgettünk, akit ezért ki sem közösítettek!

Ha 5-6-8 évesen értelmesnek és felelősségtudónak minősítették az adott gyermeket, olyannak, aki tudja mit jelent rosszat tenni, értelmezni tudja tettei súlyát, akkor egy 17 éves miért nem közösíthető ki a tettei miatt ki?

Akkor már miért lenne az apja felelőssége?

Ez nonszensz!!!

Itt nyilván valami sumákolásról van szó!

Egyébként azért kell sok gyereket keresztelni, hogy bőven legyen utánpótlás.

Legalábbis, a következő Tanú generációt így próbáljak be zsarolni, be kényszeríteni, vagy bent tartani a Szervezetben, mert ha elmegy, a legtöbb esetben elhagyja a közvetlen családja és barátai.

Ha már nem jön elég kívülről, zsaroljuk meg a bennt levők gyerekeit, így jut is marad is...

leslie07 2020.09.25. 06:55:59

Amint tudjuk , az Ezékiel próféta 9. fejezetében Jeruzsálem utcáin egy gyolcsba öltözött férfiú jelölte meg homlokán

azokat a férfiakat, akik sóhajtoznak

Ezékiel 9:3És Izráel Istenének dicsősége elvonula a Kérubról, amely fölött vala, a ház küszöbéhez, és kiálta a gyolcsba öltözött férfiúnak, akinek derekán íróeszköz vala.4És monda az Úr néki: Menj át a város közepén, Jeruzsálem közepén, és jegyezz egy jegyet a férfiak homlokára, akik sóhajtanak és nyögnek mindazokért az útálatosságokért, amelyeket cselekedtek annak közepében.

Egyértelmű, hogy ezt az elpecsételést nem jehova papjai végzik, hanem, az Úr utasítására egy gyocslba öltözött férfiú

fogja azt elvégezni majd akkor, amikor felépül az Úr háza és az Úr házába útálatos dolgokat visznek be és imárni fogják

a napot.

Ezékiel 8:16És bevive engem az Úr házának belső pitvarába, és ímé az Úr templomának bejáratánál, a tornác és az oltár között vala mintegy huszonöt férfiú, kik hátokkal az Úr templomára és orcájokkal keletre fordultak, s ezek kelet felé leborulva imádták a napot.

Nos ezek a kumráni szekta tagjaihoz hasonlóan YHWH-t fogják imádni azaz a napistent .

Vagyis Isten buszúját a YHWH imádat fogja kiváltani, azaz ,ahogyan jehova papjai nevezik YHWH-t a jehova nevű imádata fogja kiváltani.

Ha jehova tanúi valóban el akarják kerülni az igaz Isten bosszúját maguk és gyermekeik, akkor nem belekeresztelkedniük kell

jehovába, hanem el kell hagyniuk ezt a bálványszervezetet.

2020.09.26. 17:39:59

Látom, Joker blogján megy már a cenzúra :)

Igazság Kereső 2020.09.26. 17:46:26

@HanSolo2020:

Megjelent a Kaméleon srác! :D

Kissé olyan lett az a blog(már elnézést!) mint egy Elmegyógyintézet! :D

Ott már beszélgetni sem lehet, mert a más világlátás miatt azonnal perifériára szorul az ember!

Vagy egyetértesz vagy húzz a .....

A vicces az(vagy tragikomikus?) hogy még saját magukkal is meghasonlanak sokan közülük!

2020.09.26. 17:55:48

@Igazság Kereső: Visszakerestem régebbi cikkeket azon a blogon (5-6-7-8 éves cikkeket), meg az alattuk lévő kommenteket olvasgattam. A kommentet akkor még többnyire az értelmes párbeszéd talaján álltak. Sajnos akkor én még bőven a JT "kóma" hatása alatt voltam,úgyhogy akkoriban nem olvastam ilyen blogokat.

Úgy látom, az újabb cikkek inkább csak erőlködés szagúak, a kommentet közt meg eluralkodtak a filozófusok meg a trollok. Úgyhogy egyre kevésbé érdemes bekukkantani oda. De más exjt blogokra is ez a jellemző. Magyarországon amúgy is rettentő gyér a választék jt blogokban (már amit egyáltalán érdemes követni).

Igazság Kereső 2020.09.27. 00:04:11

@HanSolo2020:

"Magyarországon amúgy is rettentő gyér a választék jt blogokban (már amit egyáltalán érdemes követni)."

Pedig komolyan nagy szükség lenne rájuk, többünk közül én is a segítségükkel "ébredtem fel"!

Ha nincsenek a blogok, talán el sem kezdek kutatni....

a századik juh 2020.09.27. 01:15:15

@Igazság Kereső: Dettó.

Ezek IS szükségesek voltak akkor...

Lám, kihagyott szándékosan valaki egy összejövetelt, és még él...

Lám, leírnak olyan dolgokat... és még nem csapott beléjük a villám...

Lám, ezt a bibliaverset lehet másként is értelmezni, mint a szervezet...

Lám, ezt se vettem észre... és ezt sem...

Lám-lám...

Nade itt ugye nem ér véget a dolog, pláne egy tanúnál, aki zsigerből vágja, hogy hova máshova mehetnék, pedighát ezt a bibliaverset is rosszul alkalmazzuk erre a helyzetre, hisz kanyarban nem ugyanaz a szituáció...

a századik juh 2020.09.27. 01:57:28

@HanSolo2020: "Visszakerestem régebbi cikkeket azon a blogon (5-6-7-8 éves cikkeket), meg az alattuk lévő kommenteket olvasgattam. A kommentet akkor még többnyire az értelmes párbeszéd talaján álltak. Sajnos akkor én még bőven a JT "kóma" hatása alatt voltam,úgyhogy akkoriban nem olvastam ilyen blogokat."

De még most is olvashatod őket! :)

Az azért volt átütő ereje akkor annak a közösségnek, mert összejártak, és ismerték egymást személyesen. Ez elég sokat hozzá tud ám tenni a dolgokhoz.

Aztán amint új személyek csatlakoztak volna, akit nem ismertek, bizalmatlanok lettek, majd elkezdtek cenzúrázni embereket, amire megjelent Nickaméleon meg L.Gabi, akik roppant hasonló módon kezdték meg aláásni Joker blogját, és az idő biza őket igazolta.

Az meg hogy egy szétcenzúrázott vallásból egy szétcenzúrázott blogra kerüljön az ember, valahol szomorú dolog.

Persze aki nem tud empátiát tanúsítani, aki nem tud nyilvánosan érvelni, annak remek fegyver a cenzúra, csakhát...

Itt is próbálkozott Nickaméleon, de mivel mi már alapból jól elbeszélgettünk egymással párszor itt-ott-amott, így ide nem úgy irkál, legnagyobb sajnálatomra.

Emlékszem, mikor mindenhonnan ki voltam tiltva Marci blogján kívül, és elkezdtem blogolni, olvasgattam, hogy megbeszélték, hogy mivel én mindig széttrolkodtam szerintük a témát, majd jól összefogva széttrolkodják az oldalam.

Olyan szabálygyűjteményeik voltak egyes blogoknak, egyes blogoknak vannak is még, hogy egy-két wezetőtestületi tag is megnyalta volna mind a összes úját amennyi éppen van nekik.

Érdekes módon működik ez 1914 oldalas blogszabályzat, elő-utó-közbenső cenzúra nélkül is.

Való igaz, nagy a csend. Szeretném hinni, hogy vihar előtti a csend.

Hogy "szavát gyűjti, nehogy dadogjon a kürt, ha szólni kell"...

Mertugye "„Vajon azért gyújtanak-e lámpát, hogy a véka alá vagy az ágy alá rejtsék? Nem azért-e, hogy a lámpatartóra tegyék? Semmi sincs elrejtve, hacsak nem azért, hogy nyilvánosságra jusson; és semmi sem történik titokban, hacsak nem azért, hogy napfényre kerüljön. Akinek füle van a hallásra, hallja meg!”

Ennélfogva ha valaki lámpást gyújt, és keresgél, és megállapítja a hiányosságokat, mint tetted azt Te is, ott a lényeg nem a fény által felszínre került hiányosságok látszata, hanem a lényeg a fény...

Teszemazt ha Te "akkor sajnos akkor még kóma hatása alatt voltál", és nem tudtad olvasni, most meg nincs, amit olvass, akkor írj,

mertkülönben talán még mindig kómában lévőnek tűnsz majd , ha hiányolod azokat, amiket hiányolsz, de beletörődsz a hiányukba, mert hiába várod őket...

Holott lehet ott van benned mindaz, amit máshol keresel, sőt, valójában pontosan azért keresed máshol, mert épp benned van, csakhogy észreveszed-e?

Nem nehéz ám nem látni a fától az erdőt, sőt!

De vannak olyanok, akik a fa előtt állva is látják az erdőt, mert érzik az illatát, hallják a hangjait, és van elképzelésük egyébként is egy erdőről...

Nadepersze nem akarok én senkire semekkora tálentumot rátukmálni, sokkalinkább kölcsönkérni. :)

Kölcsönkérni nyilván bárkitől lehet, de kapni csak attól, akinek 1: van is, 2: akar is adni.

Summa-summárum: Ha gyertyát gyújtottál, és látod a hiányosságokat a fényben, nehogy betedd az ágy alá a gyertyádat, mert leéghet az egész ház a rossz helyre került fénytől...

Persze ez csak az én véleményem, nem kell vele foglalkozni igazán...

2020.09.27. 15:29:51

@a századik juh: Huh, szóval....
Tényleg hiányolom az új tartalmakat, valahogy pont azóta van kevés, hogy elkezdtem ezekkel a tartalmakkal jobban foglalkozni.

Én speciel nem az ún. hitehagyott blogok miatt döntöttem a kilépés mellett, más okok voltak, de az exjt blogokon olvasottak hatására döntöttem el végleg, hogy soha többet nem akarom, hogy közöm legyen a Tanúkhoz. Azóta mindent megteszek, hogy minél távolabb legyek tőlük.

Nekem ők nagyon kevés jót adtak, sokkal több rosszat. 25 évig mosták az agyam, de az utolsó pár évben kezdtem kételkedni a magyarázataikban, bibliaértelmezéseikben.Régóta éreztem, hogy nem ezt akarom csinálni. A végső lökést a kilépéshez pedig az állítólagos testvéreim viselkedése adta, az amikor azt tapasztalod, hogy nemcsak a hátadba vágják a kést, de még büszkék is rá, mintha valami nemes dolgot cselekedtek volna, na akkor elég volt.

Jópár blogot szoktam látogatni, azt lehet mondani, hogy még a tied a legaktívabb az utóbbi hónapokat nézve, tcsilla blogján március óta semmi új tartalom, Jokernél van néha új cikk, de kommentek alig, max a Trollok támadása, így tudnám értelmezni, ami ott megy. Sefatiasnak van nagy ritkán cikke, de ezeknek nem sok köze van a Tanúkhoz.

Szóval tényleg nagy a csend, amit rá lehet fogni a járványra, pedig egy járvány alatt is oda lehet ülni a gép elé, és gépelni egy cikket. Nekem mérőben más a véleményem a járvány Tanúkra gyakorolt hatásáról, mint más exjtknek. Szerintem nagyon negatív hatása lesz ennek rövid és hosszú távon is. Le fognak morzsolódni azok, akik nem annyira elkötelezettek a szekta mellett, akik nem szívesen mennek szolgálatba, gyülibe. És sokan vannak ilyenek, én is ilyen voltam...

Igazság Kereső 2020.09.27. 17:41:30

@a századik juh:

"Olyan szabálygyűjteményeik voltak egyes blogoknak, egyes blogoknak vannak is még, hogy egy-két wezetőtestületi tag is megnyalta volna mind a összes úját amennyi éppen van nekik."

Hááát....igen!

Nem akarok neveket irogatni....de akarok. :D

Pl. Csilla blogjára én már nagyon ritkán tévedek, kommentelni semmit.

Ott meg lehet nézni a kommentek aktuális számából a véleményszabadság szintjét!

Inkább a nullához konvergál...

Ott is tipikusan olyan szabályok lettek létrehozva, amelyek a blog tulajdonosának világlátását támogatják, és ami azzal egy nanométernyit is eltér az a "troll"!

Lehetetlen szabadon írni(a normális kommunikáció elfogadott keretein belül) mert azonnal sokféle negatív jelzővel illetik az illetőt!

Így, csak az kerülhet ki a komment szekcióba, ami a kis királynőnek éppen hogy megfelel!

De ismerős ez valahonnan....

Ja(h) meg van!

A Szervezet is hasonló módon viselkedik a tagjaival(rabszolgáival?)!

Sirály!!!

Ez valóban sokat segít a szegény megfáradt, kiátkozott, szomorú ex-tanúk mentális s lelki állapotán!

Rúgjunk bele meg kettőt!!!

És mi a blog neve?

"Blogközösség Jehova Tanúiért"

Igazán hű a nevéhez....

Igazság Kereső 2020.09.27. 17:54:22

@HanSolo2020:
"A végső lökést a kilépéshez pedig az állítólagos testvéreim viselkedése adta, az amikor azt tapasztalod, hogy nemcsak a hátadba vágják a kést, de még büszkék is rá, mintha valami nemes dolgot cselekedtek volna, na akkor elég volt."

Nagyon hasonlóan látom, illetve tapasztaltam az elmúlt huszon x év alatt!

Többet ártottak, mint segítettek!

Sőt ... ha belegondolok, nem is segítettek semmiben, még a szolgálatba is alig tudtam elhívni bármelyiket is!

Személyes kapcsolat,megbecsülés és törődés nulla!!!!

"Le fognak morzsolódni azok, akik nem annyira elkötelezettek a szekta mellett, akik nem szívesen mennek szolgálatba, gyülibe. És sokan vannak ilyenek, én is ilyen voltam..."

Azon információk alapján, amihez a környezetemben lévők által hozzá jutok, valóban ezt látszik alátámasztani!!!

Nulla kapcsolat, segítség nyújtás, és mivel mindenki így vagy úgy társas lény, elkezdek nyitni a "világ" felé, mert egymás irányában érzéketlenek!

Csak mifelénk már két emberről tudok, akiknek ki lóg a lába a Szervezetből a fenti okokból!

Vagyis, amiatt, hogy nem foglalkoznak velük, nem akarnak vissza menni a gyülekezethez!

Ez még csak egy pici szelete a nagy egésznek!

Mi lehet a nagy világban....

2020.09.27. 19:23:19

@Igazság Kereső: Ezek érdekes infók, ha vannak még, szívesen fogadnám

a századik juh 2020.09.28. 07:21:47

@Igazság Kereső: "Le fognak morzsolódni azok, akik nem annyira elkötelezettek a szekta mellett, akik nem szívesen mennek szolgálatba, gyülibe. És sokan vannak ilyenek, én is ilyen voltam..."

Azon információk alapján, amihez a környezetemben lévők által hozzá jutok, valóban ezt látszik alátámasztani!!!"

Azt tapasztalom, hogy a heti 5 összejövetel által kordában tartott tanú-házasságok "sínylik" meg legjobban az összejövetelek elmaradását.

Utána a heti 5 összejövetel agymosó hatásai alol kiszabadult tanú-gyerekek lázadnak.

Egyes wéneknek hatalomelvonási tünetei lettek, a wezetőkhöz hasonlóan nagy mennyiségű alkoholvásárlással igyekeznek ezt orvosolni, ám páran "leszoktak" a hatalommániáról, és újra testvéri tulajdonságokat vettek fel, habár a wéneket azért igyekeznek munkában tartani, nincs ugyan szolgálat, és persze házról házra sem járnak a testvérek, kivéve a wéneket, akik házról házva járva látják el a testwéreket irodalommal, alig csökkenő számban, és azt az újfajta stratégiát terjesztik, hogy ugye Jehova Tanúi mindig kettesével járnak szolgálatba, most legyünk megtévesztőek, és járjunk egyedül! Egyrészt nehogymár engedelmeskedjünk a felsőbb hatalmaknak, mint azt a Biblia írja, másrészt tudjátok-e testwérek, hogy mekkora kár éri a szerwezetet, ha nincsennek elterjesztve a kiadványok? Akkora, hogy hamarosan bemondják a broadcastingba, hogy az el nem terjesztett kiadványok PLUSZ TÁROLÁSI KÖLTSÉGE SAJÁT INGATLANOKBAN elérte vagy meghaladta az egymilliárd dollárt...

WTF???

Hátizé, eztet úgy kell számolni, hogy van ugye a tesók adományából a tesók inygenmunkájával felépített ingatlan, meg ugye a tesók adományaiból vett, fenntartott, üzemeltetett nyomdasor.

A költségeket pedig úgy kell számolni, mintha az egyébként is üresen álló épületeket kiadnánk Donald Trumpnak (vagy esetleg a vejének) biza!

Ennélfogva azt a látszatot kelthetjük, mintha az egyébként üresen álló épületek KÁRT TERMELNÉNEK, azaz ugyan nincsennek kiadva, DE HA KIADNÁNK ŐKET PIACI ÁRON, akkor kb. ennyit kapnánk értük...

Áljunkmegegyszórawénitanárúr!

Tehát, ha a tesók adományából és ingyenmunkájából épült királyságtermeket eddig használtuk, most meg nem, akkor azzal ANYAGI KÁR ÉRI A SZERVEZETET???

Nanáhogypersze, hisz akár ki is lehetne adni azt a szuper királyságtermet Donald Trumpnak vagy a vejének havi 1 millió dollárért, nem?

Hátizé... én nem láttam, hogy Donald Trump albérletet keresne mondjuk Pusztadörgicsén, és kifejezetten nem használt királyságtermekben szeretne lakni, de persze attól még ELMÉLETILEG lehetséges...

Bizonybizony lehetséges... most mond meg, mekkora kár érte így a szervezetet a vírusídőszak alatt!

Csak a királyságtermek milliárd dolláros veszteséget hoztak úgy, hogy üresen álltak, pedig ki is lehetett volna őket adni Donald Trumpnak, úgyhogy hatalmas a veszteség, kéne 50 darab százezres nagyságú adomány helyi szinten testvérek, hogy a gyülekezetünk fedezni tudja a szervezetet ért kárt, vagy... testvérek... esetleg... fontoljuk meg... hogy a tartozásaink fejébe a szervezet eladhatja a mi adományainkból és a mi ingyenmunkánkkal felépült mikirályságtermünket, testvérek... nademár úgyse jártunk ott vagy fél éve, ugye? Meg még fél évig nem is fogunk, ugye? A kiadványaink pedig egyértelműen azt tanítják, hogyha valamit már több, mint egy éve nem használunk, arra már nincs is szükségünk, adjuk el, vagy dobjuk ki, ugyeugye? Nos, hát testvérek, akkor ha valaki királyságtermet szeretne venni, akkor épp most dobunk piacra 144 666 darabot, ingyen kaptuk, 2 millió dolláros nyereséggel adjuk/darab, aki nem hisz, járjon utánna, hogy nagyobb mennyiségű stexe lesz így a szervezetnek , mint az Apple vagyona... Természetesen testvérek, mindez nem jelenti azt, hogy ne kéne MÉG TÖBB adományt bedobni, mertha eladjuk az adományaitokból és ingyenmunkáitokból épült ingatlanokat, azt a hatalmas mennyiségű vagyont elosszuk a watchtowerinc NEM NONPROFIT ingatlanos cégeinek részvényesei közt, ti meg adakozzatok a NONPROFIT cégünknek, aki majd az adományaitokat különböző módokon odaadja a watchtowerinc NEM NONPROFIT cégeinek, ami azzal jár, hogyhanetalántán véletlenül újra lehet majd összejövetelekre járni, kellenek majd új királyságtermek az eladott régiek helyett, amit, testvérek, a Ti adományaitokból és a Ti ingyenmunkátokkal kíván majd a szervezetünk felépíteni. Micsoda fényes jövő vár a szerwezetünk részvényeseire, és micsoda erőt meghaladó áldozatok a tagságra! Valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy nemcsak a karukon fognak már a wezetők rolexet hordani, hanem az összes újukon is, beleértve a lábujjaikat is, míg testvéreink a napi 8-10-12 órás munka mellett, a tökéletes gyermekeik mellett, akikre már 1 miliszekundumot sem kell fordítani, majd szépen pluszmunkában felépítgetik saját pénzükön az új királyságtermeket a szervezetnek, miként tette ezt az előttünk lévő generáció is, meg az azelőtti, meg az azelőtti, ésígytovább...

2020.09.28. 08:25:21

@a századik juh: Már itt is megy a cenzúra, századik? Leharaptad a kommentem felét?

a századik juh 2020.09.28. 09:02:42

@HanSolo2020: Úgy ismersz?

Sem nem cenzúrázok, sem nem harapok.

Megtisztelnél, ha nekiveselkednél ismét.

Én még az L. Gabi blogjánál tanultam meg, hogy mentsek bele-bele a hosszabb kommentjeimbe, miután jópár semmivé lett. :)

a századik juh 2020.09.28. 09:06:54

@HanSolo2020: Vagy láttad itt megjelenve teljes terjedelmében, és utána meg eltűnt belőle?

2020.09.28. 10:59:55

@a századik juh: Tegnap este teljes terjedelmében megjelenő, ma reggelre meg csak az első mondat volt még belőle.

Igazság Kereső 2020.09.28. 17:17:39

@HanSolo2020: @a századik juh:

Harap a bárány? :O

Sosem láttam még házőrző bárányt! Xd

Igazság Kereső 2020.09.28. 17:23:22

@a századik juh:

Amúgy az üresjáraton tartott kir.terem valóban termek némi költséget.

Például a rezsi költség és telekadó, vagy telek bérlet. Mert van olyan terem is, ahol a telek még az önkormányzat tulajdonában maradt.

Szóval, nem használt állapotban is termel kiadást minden ingatlan, csak sokkal kevesebbet. Mondjuk ezt beszorozzuk pl. százezerrel világszerte az már nem is kis üresjárati költség!

2020.09.29. 05:14:47

@Igazság Kereső: Majd egységes online kézfeltartással kitalálnak erre is egy különadót...

keresemazutam 2020.09.29. 18:37:47

@a századik juh: @HanSolo2020: @Igazság Kereső:

"Az azért volt átütő ereje akkor annak a közösségnek, mert összejártak, és ismerték egymást személyesen. Ez elég sokat hozzá tud ám tenni a dolgokhoz."

Elkülönülésem óta szorgalmazom a személyes találkozásokat, de az exek legalább fele már-már paranoiás szinten nehézkes! Én továbbra is nyitott vagyok rá

keresemazutam 2020.09.29. 18:39:56

@HanSolo2020:

Neked eszedbe jut olyan "tanús" téma amiről még nem született cikk?

Már szinte minden csont lerágva...

2020.09.29. 22:09:33

@keresemazutam: Talán 1914-ről még nem született elég cikk :))))) Viccet félre téve, én minden leleplező cikket szívesen olvasok, ami most leginkább érdekelne, hogy a járvány alatt mi újság velük?

2020.09.30. 07:18:19

Szerintem ez a szekta egy süllyedő hajó, és ez a járvány csak felgyorsítja ezt a süllyedést.

keresemazutam 2020.09.30. 14:59:53

@HanSolo2020:

Ami hozzám eljutott az-az, hogy Jehova felkészítette őket egy ilyen járványra azzal. hogy elkezdték működtetni a jw tv-t, és "elektronizálták" magukat a szellemi táplálék online fogadására, most mikor teljesülnek a jelek, és már megint közelebb armageddon.... :)))

2020.09.30. 16:02:06

@keresemazutam: Hát persze, itt van a kertek alatt. Mindenre van magyarázatuk, meg annak az ellenkezőjére is. Majd az érdekelne, hogy amikor majd túl leszünk a járvány on, és náluk is visszaállnak a dolgok a régi kerékvágásba, az minek a jele lesz :)

Igazság Kereső 2020.09.30. 17:01:10

@keresemazutam:

"Ami hozzám eljutott az-az, hogy Jehova felkészítette őket egy ilyen járványra azzal. hogy elkezdték működtetni a jw tv-t, és "elektronizálták" magukat a szellemi táplálék online fogadására, most mikor teljesülnek a jelek, és már megint közelebb armageddon.... :)))"

Te jóságos nagy Manitu!!! XD

Mindíg ki tudnak húzni valamit a kalapból.

De ezt ki mondta? Hivatalos ez?

Úgy sejtem, hogy ez inkább egy, a Tanúk közötti közbeszéd lehet!

keresemazutam 2020.09.30. 17:07:48

@HanSolo2020:
Az idő előtti várakozásé! Hiszen tudod... Az apostolok is azt kérdezték:" Vajon nem a mi időnkben állítod helyre a királyságot Izraelnek?" :) "Jehova modernkori népének életében is előfordult ez..." Sőt! szinte csak ez fordult elő! :)))

Ez egyébként nem csak a tanúk baja, hanem szinte az egész kereszténységé. A mindenbe bármit belelátás! Egyre inkább azt érzem ez a biblia nem elég konkrétságának eredménye, ami meg isten ködös megfogalmazásaiból fakad, vagy még-inkább, nincs is köze a kettőnek egymáshoz...

keresemazutam 2020.09.30. 17:10:04

@Igazság Kereső:

A kongresszus záróeladásában játszotta ki ezt a kártyát az aktuális Wezető!

keresemazutam 2020.09.30. 17:28:02

@Igazság Kereső:

Szólt néhány szót a szervezetből eltávozottakhoz is az "istenadta" wezető, ezért kaptam fű alatt a fülest, hogy nézzem meg! Fantasztikus volt! Mármint az az érzés, hogy mennyire nem hiányzik az életemből ez a sok sületlenség. :) Emlékszem olyan őrtoronytanulmányozásra amikor már a periférikus hallásom (általában ilyenkor végeztem személyes bibliaolvasást) sem tudta elviselni a "világosságot" és inkább felálltam és elmentem sétálni...hihetetlen milyen sok időt pazaroltam el... :(

Igazság Kereső 2020.10.01. 01:24:59

@keresemazutam:
"Ez egyébként nem csak a tanúk baja, hanem szinte az egész kereszténységé. A mindenbe bármit belelátás! Egyre inkább azt érzem ez a biblia nem elég konkrétságának eredménye, ami meg isten ködös megfogalmazásaiból fakad, vagy még-inkább, nincs is köze a kettőnek egymáshoz..."

Elég disszonáns a kereszténység valóban!

Tudomásom szerint közel 41 ezer felekezet létezik, és mindegyik szerint csak neki van igaza!

Szerintem is a Biblia egységes értelmezhetetlensége miatt van káosz!

A Biblia önmagának ellentmondó állításokat tartalmaz, nem is egyet!

Persze, megmagyarázzák, hogy Isten szelleme adja meg az értelmezést azoknak, akik szívből nyitottak és hisznek!

De ha ez igaz lenne, nem volna 41 ezer "igazság"!!!

Hol a hiba, ki nem járul Elé megfelelő módon, hogy ezert nem kapja meg a tiszta igazság kulcsát?

Mindíg, pont az adott egyház vagy felekezet, aktuális egyházi, felekezeti értelmezése a mindenek felett álló egyetemes igazság, és értelmezés, és az Isten által egyedül elfogadott közösség!

De ha megnézed a felépítésüket, működésüket, dogmáikat, hitrendszereiket, mind egytől-egyig ellentmondásos és még a bibliával sincs igazán összhangban!

Egyik sem képes kizárólagosságukat érdemben bizonyítani!

Komolyan!

A Buddhizmusban, a Védikus iratokban, vagy az Ezoterikus irodalomban is sokkal nagyobb felépítésbeli összhangot és egységes álláspontot véltem felfedezni,mint a kereszténység berkein belül!

Ami elég érdekes jelenség....

Nos, az igazság oda át van... :D

Igazság Kereső 2020.10.01. 01:27:23

@keresemazutam:
"A kongresszus záróeladásában játszotta ki ezt a kártyát az aktuális Wezető!"

Az igen!

És még mindig van elég birka, aki el is hiszi....

a századik juh 2020.10.01. 05:00:51

@keresemazutam: " Jehova felkészítette őket egy ilyen járványra azzal. hogy elkezdték működtetni a jw tv-t, és "elektronizálták" magukat a szellemi táplálék online fogadására, most mikor teljesülnek a jelek, és már megint közelebb armageddon.... :)))"

Istenüccse, eddig azt hittem, azért csinálták az online felületeket, hogy SPÓROLJANAK A KIADVÁNYOK ELŐÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEIN, NEM?

a századik juh 2020.10.01. 05:05:32

@keresemazutam: "Neked eszedbe jut olyan "tanús" téma amiről még nem született cikk?

Már szinte minden csont lerágva..."

"39A tömegből néhány farizeus azt mondta neki: „Mester, hallgattasd el tanítványaidat!” 40„Mondom nektek – felelte –, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni.” Lukács 19:39-40

keresemazutam 2020.10.01. 06:34:26

@Igazság Kereső:
"A Buddhizmusban, a Védikus iratokban, vagy az Ezoterikus irodalomban is sokkal nagyobb felépítésbeli összhangot és egységes álláspontot véltem felfedezni,mint a kereszténység berkein belül!"

Én ezekkel lényegesen kevesebbet foglalkoztam mint a kereszténységgel, és valószínű felületes az ismeretem. Mindenesetre minden említett világlátásban tetten érhetőnek tartom azt, hogy egy feltételezést tényként kezelve építenek fel komplett rendszert, ami így csak feltételezés marad...

2020.10.01. 06:40:08

@Igazság Kereső: Nem véletlen, hogy a záróelőadásban hangzott el. Csattanónak szánták, slusszpoénnak, ami leginkább megmarad a birkák fejében, hisz azt hallották utoljára. Ők meg bégetve kapcsolták ki a laptopot, hogy "Milyen közel vagyunk már!". Közben nem veszik észre, hogy ezt már 20-30 éve hallják.

2020.10.01. 06:41:55

@keresemazutam: Akkor jól van, nem csak én sétálgattam sokat a kongresszusok alatt :D

leslie07 2020.10.04. 00:19:43

@HanSolo2020: hogy amikor majd túl leszünk a járvány on, és náluk is visszaállnak a dolgok a régi kerékvágásba, az minek a jele lesz :)"

Nyugalmi időszakban ,ha semmi különleges esemény nics a világban elő szokták elővenni a 1. Thesszalonika 5:3-at

leslie07 2020.10.04. 00:32:38

"A Biblia önmagának ellentmondó állításokat tartalmaz, nem is egyet!"

Valóban? Hol tartalmazza ezeket és hányat is pontosan?

"A Buddhizmusban, a Védikus iratokban, vagy az Ezoterikus irodalomban is sokkal nagyobb felépítésbeli összhangot és egységes álláspontot véltem felfedezni,mint a kereszténység berkein belül!"

Arra nem gondoltál, hogy ennek oka az is lehet, hogy zsigerből viszketésed van az Istentől és a Szavától?

Találkoztál valaha is Buddha eredeti írásaival? vagy csak a Buddháról alkotott mendemondák írásba foglalt változatát volt alkalmad megismerni.

Azt tudtad, hogy a magukat buddhistáknak valló szakértők szándékosan elhallgatják Buddha saját magára vonatkoztatott kijelentéseit,

Igazság Kereső 2020.10.04. 17:44:28

@leslie07:
"Arra nem gondoltál, hogy ennek oka az is lehet, hogy zsigerből viszketésed van az Istentől és a Szavától?"

Tesó, Te direkt vak akarsz lenni a kijelentéseimre nézve, főleg amik ellentmondanak a tieidnek?!

"Találkoztál valaha is Buddha eredeti írásaival?"

Találkoztál valaha is a Biblia eredeti írásaival? :)

Ez öngól, mert sem én sem te nem találkozhattunk, maximum azokkal az iratokkal, amik a legrégebbi másolatoknak tekínt a nagyközönség.

Egyébként nem írtam, hogy Buddhista volnék.

De mindenben látok igazságot és tévedést is, úgy mint a Buddhista tanokban, Védákban, Ezotériában és a Bibliában is!

Semmi mellé nem verem le végérvényesen a "sátorcövekemet" úgy tekintve azt, mint ami a világ egyedüli és abszolút IGAZSÁGA!

Mert a hit az valaminek az úgy vélése, egy kép az elmében, ami nem bizonyított!

" hit által járunk, és nem látás által"

Tehát, amiben hiszel, azt nem látod, sem fizikailag sem átvitt értelemben nem vagy képes bebizonyítani sem realizálni-csak egy kép az elmében!

Mert vagy látsz-fizikailag vagy intellektuálisan bizonyítva-vagy csak bizonyítékok hiányában úgy gondolod, hogy az úgy van!

A hit az nem bizonyított, mert ha már bizonyított, az nem hit!

leslie07 2020.10.05. 08:11:56

@Igazság Kereső: Tesó, Te direkt vak akarsz lenni a kijelentéseimre nézve, főleg amik ellentmondanak a tieidnek?!

"Találkoztál valaha is Buddha eredeti írásaival?"

Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy Buddháról ill Buddhákról a szájhagyományozás alapján fennmaradt ,emberektől származó különböző,sokszor egymásnak ellentmondó írások birtokában nehéz
valós képet alkotni akár Buddháról,akár magáról a buddhizmusról.

Mellesleg a minap olvastam valahol, hogy Buddhának volt egy olyan mondása,ami egy utána következő korban, nálánál hatalmasabb próféta
eljöveteléről szólt. Sokan vélik ebben a mondásában felfedezni ,hogy Jézusra utal

leslie07 2020.10.05. 12:16:20

@Igazság Kereső:
" hit által járunk, és nem látás által"

Az eredeti szövegben más van. " Hitben járunk és nem látásban."...,

Úgyszintén az Úrban lenni nem azonos az egységben lenni vele verzióval.

Hasonlóan Jézusból eggyé lett az atyával Izrael Istenével,aki a Khrisztosz
és nem egységes nézetben volt csupán vele.

Ha a Szentírást kétségbe vonod, akkor olyan dolgokkal érvelj belőle,ami benne is van, nem olyanokkal,ami benne sincs.

Ez nagyon fontos tényező.

Ha Dániel próféciájában az áll, hogy a hét ,amelynek felén a pusztító
véget vet a mindennapi áldozatnak, a nagy nyomorúság idején,egyben a Vég idején lesz,akkor nem tekintem mindenáron az eseményt az ókorba már beteljesedett próféciának, mert Jeruzsálemet már akkor is vette körül hadsereg, ellenben nem teljesedett a Vég idő, a gonosz vége stb feltételek,
nem beszélve a feltámadás tényéről a nagy nyomorúság idején.

Ez a probléma jehova papjaival, hogy előbb fonákosítják, átírják a próféciát,azután elkezdik allegorizálni, ráadásul ahány oda vissza változtatgatva az értelmét. Ellenben ha hamisítatlanul , érintetlenül
vizsgálja valaki a próféciákat, akkor lehetetlen különböző korokban,
különböző értelmet adni azoknak.

Igazság Kereső 2020.10.05. 18:35:39

@leslie07: @HanSolo2020: @keresemazutam: @a századik juh:

"Mert hitben járunk, nem látásban" (2Kor 5:7)

Nézzük meg ezt egy másik fordításban is:

"6 Ezért minden körülmények között bátran tekintünk előre. Hiszen tudjuk, hogy amíg ebben a földi testben élünk, távol vagyunk az Úrtól. 7 A benne való hitünk és bizalmunk által élünk, nem pedig ahhoz igazodva, amit a szemünkkel látunk, 8 ezért vagyunk bátrak és bizakodók. Jobban szeretnénk ugyan kiköltözni ebből a földi testből, és hazaköltözni az Úrhoz,"
/2Kor. 5:6-8 EFO/

A szövegkörnyezet alapján és a történet leírása szerint is az világlik ki, hogy a Jézusba vetett bizalom és a hit dominál a cselekedeteikben, és a fizikailag látható és érzékelhető konkrét események-melyek esetleg az elbizonytalanodásukat és elcsüggedésüket okozhatná-helyett a hitükben őrzött s a nekik szóló ígéretekre tekintenek célként előre ami felettébb nagy erőt adott nekik a kitartásra, habár Ők az Úrhoz a Mennybe vágyakoznak!

Így, ha megfigyeljük, hogy a hit miként, hogyan és miért játszott szerepet az életükben és milyen módon késztette őket kitartásra és tiszta cselekedetekre, egészen egyértelmű, hogy a hitben,vagy a hit által járás vagy élés kifejezések egyaránt pontosak és alkalmazható kifejezések!

A többi csak nyelvészeti zsonglőrködés...

Ebből pedig nyilvánvalóan levezethető a fentebb írt kommentem értelme a hit és a látás különbbségéről!

Vagy hiszünk és bízunk valaminek a létezésében és/vagy beteljesedésében, vagy azokra tekintünk amiben nem kell hinni, ami látható és tapasztalható, és amik bizony elterelhetik a figyelmet a hitünk tárgyáról!

Miért terelgetnek el ha mindezek igazán valóságosak a számunkra ?

Ebből látszik, hogy a hitet "etetni" kell, egy olyan belső kép, ami hamar elillanhat, ha nem erősítsük meg azt a belső képet ami a hitünk tárgyáról szól, mert elvehetik a hitünket a látható és tapasztalható és érzékelhető konkrét események és dolgok,amiben nem kell hinni, mert tapasztalati tudás áll azok igazsága mellett.

A hit "igazsága" miért illan el oly könnyen?

Mert az csak egy belső kép bizonyítékok nélkül!

Semmi nem erősíti,ha mi nem tápláljuk szándékosan a gondolatainkkal.

Amire van bizonyítékunk, az nem ilyen illékony "valóság", mert azt a tapasztalatunk igazolta nem egyszer!

Ha pedig igazolja valami a hitünket, nem kell azt többé erőltetni, mert a tiszta tapasztalat már többnyire végérvényesen a tapasztalati tudásunk részévé emelte azt!

Ez a "látás"!

A hit nem bizonyított tény, mert nincs mögötte fizikailag sem átvitt értelemben sem intellektuálisan bizonyíték!

Szerintem többet is írtam erről,mint szükséges! :)

2020.10.06. 04:18:44

@Igazság Kereső: A kommentet értékeltem. 10 pontból 10 pont.

leslie07 2020.10.06. 06:48:34

@Igazság Kereső: Egyetértek. Ha a "hitben járunk" kifejezés alapból tökéletes,akkor minek nyelvi zsonglőrködések által ezt az egyszerű érthető kifejezést elbizonytalanítani. Maradjunk az apostolok tanításánál, hisz
ők nemcsak hitbe voltak, hanem az Úrban is. Sőt egyenest az Úrtól kapták
a Szentszellemet ami a Khrisztosz szelleme volt, jóval korábban, mint ahogyan a Segítő pünkösdkor megérkezett.

2.Kor. 5:7 s mert a hit vezet járásunkban és nem a látás, 8 bízunk, és inkább tetszenék, hogy kiköltözzünk a testből és otthon legyünk az Úrnál. 9 Ezért becsvágyunkat is abba helyezzük, hogy akár otthon vagyunk, akár távol vagyunk, neki tetszünk./Csia L./

De térjünk vissza a hit definíciójához,amit az elején megfogalmaztál.

Ezt írtad:" hit által járunk, és nem látás által"

Tehát, amiben hiszel, azt nem látod, sem fizikailag sem átvitt értelemben nem vagy képes bebizonyítani sem realizálni-csak egy kép az elmében!"

Nos a Szentírás szerint ez nem teljesen így van. Hinni a látható dolgokban is kell, mint például Isten leírt Szavában, a leírt látható próféciákban.

A Jézus testéből szóló Atya Isten szemére vettette a farizeusoknak, hogy
nem hittek Mózesnek, holott Mózes Ő róla írt.

János 5:39
Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;46
Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
47
Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

Ezér írtam, hogy hittel kell befogadni az Isten Szavát ,méghozzá hamisítatlanul, mert hit nélkül annak semmi haszna. Lásd a fent idézett
szavakat az Istentől Jézus szája által.

Ezt nem lehet " egy a hitben járunk nem látásban ..." mondat alapján mind félresöpörni, azt feltételezve, hogy csak a láthatatlan dolgokban kell hinni az embernek.

Maga az Isten mondotta Tamásnak, hogy úgy hitt, hogy látott.
Hinni tehát a látott, írott dolgokban is lehet, kell, nemcsak a láthatatlanokban.

Ha állandóan elrángatod magad a hamisítatlan tejtől, hogy az hittel befogadd, hogyan akarod befogadni az Isten mélyebb dolgait?

leslie07 2020.10.06. 09:11:03

@HanSolo2020: Kérlek ne birkázz mert az" a századik juh " számára ez sértés.

leslie07 2020.10.06. 09:23:10

@HanSolo2020: @Igazság Kereső: A kommentet értékeltem. 10 pontból 10 pont."

Miért nem a százas listán értékelted?

Még valaki azt gondolja, hogy azért mert a komment nem százas.

2020.10.06. 11:09:27

@leslie07: A birka és a juh átvitt jelentése közt ég és föld a különbség....

a századik juh 2020.10.06. 12:49:10

@HanSolo2020: Meg nem is olyan egyszerű ám engem megsérteni! :)

Igazság Kereső 2020.10.06. 18:14:10

@leslie07:

"Nos a Szentírás szerint ez nem teljesen így van. Hinni a látható dolgokban is kell, mint például Isten leírt Szavában, a leírt látható próféciákban."

Oh! Mit is látsz, mi a látható, amiben hinned kell?

Az a könyv, benne a betűkkel?

Az ott van előttem(ha ott van), miért kellene hát abban hinnem?

Az INFORMÁCIÓBAN, az ott leírtakban viszont már hitre van szükség, mert másképp nem bizonyított,csak hipotézis szinten állnak meg!

Ez így elég infantilis magyarázat kísérletnek tűntik, bocsi!

"Maga az Isten mondotta Tamásnak, hogy úgy hitt, hogy látott.
Hinni tehát a látott, írott dolgokban is lehet, kell, nemcsak a láthatatlanokban."

Ott és abban az esetben
a történet beszámolója szerint Tamás a UTÓLAGOS BIZONYÍTÉKOK HATÁSÁRA ELHITTE A KORÁBBAN ÁLTALA NEM ISMERT ÉS NEM TAPASZTALAT, ÉS ÍGY A RACIONÁLIS GONDOLKODÁSÁNAK ISMERETLEN ESEMÉNYEKET!!!!

De számunkra éppen úgy kellenének bizonyítékok a jelenünkben ahhoz, hogy elhigyjük azokat a dolgokat, amiket mi, korábban nem tapasztalhattunk!

De semmi ilyen közvetett vagy közvetlen bizonyíték utólag mi számunkra, a mi korunkban sem egyénileg sem kollektíve nem fellelhető!

Hidd el, ami oda van írva, slussz...

De semmi sem igazolja a mai kor emberének a Bibliában leírtakat!

Ennyi erővel a Harry Pottert is elhihetem, éppen úgy nem bizonyított sem az, sem a Biblia! :)

Igazság Kereső 2020.10.06. 18:16:13

@leslie07:
"Még valaki azt gondolja, hogy azért mert a komment nem százas."

Hű de vicces tetszik lenni! :)

leslie07 2020.10.07. 05:24:24

@Igazság Kereső: nyugodtan tegezzél. valóban viccnek szántam.

leslie07 2020.10.07. 05:29:29

@Igazság Kereső:
Oh! Mit is látsz, mi a látható, amiben hinned kell?

Az a könyv, benne a betűkkel?"

Igen a kimondott szó,amit hallasz és a kimondott szót rögzítő betű,
amit láthatsz szintén olyan dolog,amibe hinni kell hamisítatlanul. Ez az isten akarata.

Igazság Kereső 2020.10.08. 01:18:52

@leslie07:

A szavak, amiket hallok, vagy a betűk, amiket olvasok, azok információ hordozó vagy közvetítő eszközök!!!!

Amit hallok, azt amit látok nem kell hinnem, hiszen érzékelem azokat!

Ha és amennyiben az azokban fellelhető, az általuk közvetített üzeneteket és információkat, azok tartalmát ismerem, mert tapasztalati tudás és racionális bizonyítékok állnak mögötte, vagy ellenkező esetben azok közvetett,vagy közvetlen hiányában vagy elhiszem, vagy sem.

De a bizonyítékok hiányában mindez nem több, mint hit, és a hit az a fogalom, ami mögött nem áll valódi racionális bizonyíték vagy tapasztalati tudás, mert ha igen, az nem hit! Pont. :D

Te most tényleg nem érted, vagy szórakozol velem? :D

Ezek alap dolgok....

leslie07 2020.10.08. 08:58:20

@Igazság Kereső:De a bizonyítékok hiányában mindez nem több, mint hit, és a hit az a fogalom, ami mögött nem áll valódi racionális bizonyíték vagy tapasztalati tudás"

Örülök, hogy egyet értünk abban, hogy a látható ill. hallható informácókba is
lehet hinni. Ezért is mondta az apostol, hogy hittel és hamisítatlanul fogadjuk be az Ígét.

Ha tehát az apostol azt írja, hogy nem várták i.sz 70-re a véget, sőt, ha János i.sz 70 után kapta a látomást a Vég idejével kapcsolatban,
akkor tarthatatlan az a preterista elmélet ,hogy a Dániel próféciája,amire
a Jézus testéből beszélő Atya is utalt Máté beszámolója szerint -akkor teljesedett volna.

Másik dolog, hogy az apostoli tanítás szerint a Szentszellemet nem lehet kizárni a próféciák ihletetségéből. Például mielőtt Zakariás pap Izrael Istenéről, mint megváltóról prófétált előbb beteljesedett Szent Szellemmel.

Ha tehát értelmezni akarod a Szentírásban a kinyilatkoztatásokat, akkor
nem lehet kizárni magát a Szellemet a bölcsesség és az értelem Szellemét,
aki Jézuson is megnyugodott.

keresemazutam 2020.10.08. 18:23:36

@leslie07:

Nem biztos.hogy János 70 után kapta a látomásait, mint említettem jobb érvek vannak a korai megírás mellet!

Az apostolok kifejezetten várták 70 előtt a véget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

keresemazutam 2020.10.08. 18:26:11

@Igazság Kereső:

"Ha tehát értelmezni akarod a Szentírásban a kinyilatkoztatásokat, akkor
nem lehet kizárni magát a Szellemet a bölcsesség és az értelem Szellemét,
aki Jézuson is megnyugodott."

Megint itt tartunk :(

Igazság Kereső 2020.10.08. 19:06:45

@keresemazutam:

Teljesen eredménytelenek, és ugyanakkor sehová sem vezetnek az ilyen beszélgetések!

Csak kergetőzés az egész....

És ha nincsenek érvek, jön a személyeskedés és az egymás megsértése, személyének megtámadása, ha máshogy nem megy....

Ez a fanatizmus, dogmatizmus tipikus példája!!!

Mert olyanná válik az ilyen személy, mint egy sarokba szorított eb!

A hitét, világlátását az énképével s az égójaval, az identitásával köti össze, így mikor a világlátása veszélybe kerül, támad, mert attól fél, hogy ki csúszik a talaj a lába alól, az eddig felépített ego életveszélyben érzi magát, s mindent megtesz azért, hogy ne sérüljön, ezét vagy támad vagy elfordul és a vakot játsza, mint a strucc, hogy védje magát!

Pont, mint a Tanúk!

De ez egy mondhatni természetesen jelenlevő emberi reakció, ez az emberi psziché felépítése!

Egy ideig mindenki így viselkedik, de érdemes nyitottnak lenni és maradni minden eshetőségre, és nem bebújni a teknőspáncél mögé!

Ez gátja a fejődésnek, és a körülöttünk lévő világ valódi megismerésének! :)

keresemazutam 2020.10.08. 19:26:17

@Igazság Kereső:

Hasonlóan látom én is! Másrészt egy idő után ez az írogatás már nem elég szórakoztató! Sokkal több értelmét látom a személyes találkozásoknak, mint ahogy arról már volt is szó! Te mit gondolsz?

Igazság Kereső 2020.10.09. 00:29:56

@keresemazutam:

Abban az esetben is csak az azonos hullámhosszon lévő emberek értik meg egymást és érzik jól magukat hozzájuk hasonlók társaságában.

Más esetben ugyan úgy viselkednének vagy viselkednénk mint itt, sőt ott hagynánk azokat, akik nem úgy gondolkodnak mint mi, ugyanakkor a legtöbb ember az esélyét sem adja meg arra, hogy a másik embert, a másként gondolkodó gondolkodásmódját megértse, vagy netán el is fogadja azt!

Így klikkesednénk és mindenki csak a hozza hasonlóakkal tartaná a kapcsolatot, a más fajta emberek is ugyan így keresnék a magukhoz hasonlóakat és a többiekről nagyon hamar lemorzsolódnának.

A másik meg az, hogy a legtöbb ember már nem is igényli az efféle interakciókat!

leslie07 2020.10.09. 06:13:02

@Igazság Kereső:
Abban az esetben is csak az azonos hullámhosszon lévő emberek értik meg egymást és érzik jól magukat hozzájuk hasonlók társaságában."

Nos ezért van szükség az összehangoló Istenre a Szentszellemre.

Tudniillik Khrisztosz élő eklézsiája csakis olyan emberekből áll, akikbe az Isten lakozást nyert. Ettől fogva teljes összhangban vannak a világon minden dolog felől. Nem arra gondolok, hogy mindnyájuknak egy a kedvenc étele, hanem arra, hogy a Szentírás kinyilatkoztatásait mindannyian befogadják hittel és hamisítatlanul. Ilyen személyek ha ketten vagy hárman összejönnek,akkor ott van közöttük.
Amikor idézik a Jézusból beszélő Atya ezen kijelentését ,akkor a különboző vallástanítók előszeretettel elhagyják a kijelentésből a legfontosabb részt.
Sőt átugorva azt kitrűkközik maguk megnyugtatására az Úr jelenlétét.

Máté 18:19
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.

Igen, ezt a 19. verset előszeretettel kihagyják, vagy legalább is figyelmen kívül hagyják, pedig ezen van a lényeg, hogy azok,akik ketten összejönnek a világon minden dolog felől egy akaraton lesznek.

keresemazutam 2020.10.09. 06:14:49

@Igazság Kereső:

Az biztos, hogy minden típusú kommunikációt előrébb mozdít az, ha a résztvevők minden fele legalább elméletileg el tudja képzelni, hogy esetleg nem neki van igaza! :)

Az én személyes tapasztalatom szerint mégis van aki teljesen megváltozik amikor írott társalgásra vált! Érdekes ez! Olyan mint amikor egyébként "normális" emberek kifordulnak magukból, ha az autó kormánya mögé ülnek...

a századik juh 2020.10.09. 07:09:28

@keresemazutam: "Az én személyes tapasztalatom szerint mégis van aki teljesen megváltozik amikor írott társalgásra vált! "

Így van, a szóbeli kommunikáció egészen más lehet, a hozzátett arc és kézmimika illetve a kimondott dolgok hangsúlya miatt.

Igazság Kereső 2020.10.09. 18:53:56

@keresemazutam:

"Az én személyes tapasztalatom szerint mégis van aki teljesen megváltozik amikor írott társalgásra vált! Érdekes ez! Olyan mint amikor egyébként "normális" emberek kifordulnak magukból, ha az autó kormánya mögé ülnek..."

A védettség érzése és illúziója pökhendivé, arrogánssá, beképzeltté és agresszívvá tehet némelyeket.

Azt hiszik, hogy így többek mint mások.

Így olyat is lemernek némelyek írni itt is, amit amúgy fizikai valójában és személyesen nem mernék!

A nagymellényesek, beképzeltebbek,
és agresszívebbek nagyobb része valójában komoly önértékelési problémákkal küzd!

Ezért agresszívebbek(tisztelet a kivételnek) a nagyobb és érősebb autóban ülők is!

Hiszen, aki tiszában van magával és helyével a világban, aki elég okos ahhoz, hogy felismerje azt, hogy valójában nem tudhat mindent és nem lehet igaza mindemben, az sokkal nagyobb tisztelettel, megértéssel, toleranciával és empátiával bánik az embertársával is!

Igazság Kereső 2020.10.10. 01:02:30

@keresemazutam:

"Az apostolok kifejezetten várták 70 előtt a véget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

"Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, most meg is jelent; mégpedig sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra."
1Jn. 2.18

----------

"Mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk.
1Kor. 10.11

---------

Kikhez szól ez, és kikről?

Ha nem magukra értelmezték volna, akkor ezeknek a kifejezeseknek mi az értelme?

Ez sem gyanús senkinek?!

keresemazutam 2020.10.10. 07:38:14

@Igazság Kereső:

Ezenkívül:

„Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Ne panaszkodjatok, testvéreim, egymásra, hogy el ne ítéltessetek! Íme, a bíró az ajtó előtt áll.” Jak. 5.8

„Ha pedig üldöznek az egyik városban, meneküljetek a másikba. Bizony, mondom néktek: még végig sem járjátok Izráel városait, mire eljön az Emberfia.” Mt. 10.23

„Mert még „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” Zsid. 10.37

„Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat.” 1Thessz. 4.15

„Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok.” 1Pt. 4.7

„Mert itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén.” 1Pt. 4.17

’Nem is azért ment be, hogy sokszor áldozza fel önmagát, ahogyan a főpap megy be évenként a szentélybe más vérével […] mert akkor sokszor kellett volna szenvednie a világ kezdete óta. Most azonban egyszer jelent meg az idők végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.’ Zsid. 9.25-26

„Hanem ez az, amiről Jóel így prófétált: Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak…” ApCsel. 2.16

leslie07 2020.10.10. 07:50:16

@Igazság Kereső: "Mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk.
1Kor. 10.11

Kikhez szól ez, és kikről?"

Hát nem a Szentszellemet elutasító preterista tévelygőkhöz az biztos.
Hogy mikor lesz ennek a VÉGE, arról Dániel és a Jézus testéből beszélő
Atya közölt bő információt azok számára ,akik hittel és hamisítatlanul
befogadják az Írott Szót. Ezek azok,akik nem vetik meg a bölcsesség és értelem Szent Szellemét, ezér nincsenek híján ennek a bölcsességnek
olyannyira, hogy összekeverjék az utolsó korszakot az utolsó korszak kezdetét az utolsó korszak VÉGÉVEL.

Tévelyegjetek csak, tévelyegjetek a Sátán örömére, ahelyett, hogy
megtérnétek végre a Megváltó Istenhez, befogadván a Szentszellemet.

2.Thesz. 2:1
Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
2
Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
3
Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
4
Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
5
Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, amikor még ti nálatok valék?
6
És most tudjátok, mi tartja vissza, amiért csak a maga idejében fog az megjelenni.
7
Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.
8
És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;
9
Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,
10
És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, akik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.
11
És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;
12
Hogy kárhoztattassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.
13
Mi pedig mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek ti érettetek atyámfiai, akiket szeret az Úr, hogy kezdettől fogva kiválasztott titeket Isten az üdvösségre, a Lélek szentelésében és az igazság hitében;

Itta z apostol azt közli, hogy elkezdődött az utoslsó koszaka a gonoszságnak.

keresemazutam 2020.10.10. 19:58:53

@leslie07:

Nagy bajban vagy te a személyes névmásokkal!

Igazság Kereső 2020.10.11. 01:47:50

@keresemazutam:

Ezt most nem értem nos...

"Ezek azok,akik nem vetik meg a bölcsesség és értelem Szent Szellemét, ezér nincsenek híján ennek a bölcsességnek
olyannyira, hogy összekeverjék az utolsó korszakot az utolsó korszak kezdetét az utolsó korszak VÉGÉVEL"

Tehát Laci testvérünk a Szent Szellemtől betelve bölcsességet szól nékünk, és mi, akik nem fogadjuk be a Szent Szellemet, nem is érthetjük sem a prófétákat, sem Laci testvérünket?

Tehát a Laci testvérünk a bölcs!

Mi pedig ostobák vagyunk!

Jól értettem?

Mi a szösz, ez most komoly?

Ekkora gőgöt csak a Jehova Tanúi Vezető Testületében lehet látni!!!

Ne köszönjük meg Laci testvérünknek az időszerű szellemi táplálékot?! :D

Ezt már nem bírom ki gúnyolódás, vagy csipkelődés nélkül!

Ez már mindennek a teteje!

Vagy az alja....

keresemazutam 2020.10.11. 07:11:02

@Igazság Kereső:

De-de, jól érted tévelygő testvérem! Azonban Leslie atyánk nem akar bántani, csak szentül hiszi hogy igaza van, és ezért meg szeretne védeni minket a tudatlanságunk következményétől. Másrészt mint írtad is, az ego nem szeretné, hogy összedőljön a már felépített világkép, mert az biza tud fájni!

Abban viszont szerintem tévedsz, hogy "Ekkora gőgöt csak a Jehova Tanúi Vezető Testületében lehet látni!!!"

Volt egy vitám a témáról egy egyébként meglehetősen rendes kereszténynek tűnő emberrel, aki a Közép Európai Teológiai Akadémia tanára. Amikor eljutottunk odáig, hogy kénytelen volt meglátni azt hogy a biblia írói tényleg a saját idejükben várták Jézus visszatérését, az egyébként teljesen természetes dilema elé állt.

a/ Elfogadom hogy akkor tért vissza, annak ellenére, hogy így nem egyértelmű minden prófécia teljesedése, mert be kell látni maradnak így is kérdések, még ha azok száma és súlya kevesebb is. Ebben az esetben el kell engednem a közeli "vég" bizonyosságát!

b/Azt állítom, hogy a biblia íróinak egyéni téves várakozásai bekerültek az ihletett szent írásba, ami az egész hitelességét megkérdőjelezi, mert ettől fogva lehetetlen kiválogatni mit sugallt isten és mi az emberi tévedés!

Olvasva a bibliaírók várakozásait van aki átmegy tagadó üzemmódba és csak ismétli azokat a részleteket amit a saját álláspontja igazolásának vél, nem tudomásul véve az ellenkező érveket! Végszükség esetén még mindig ott van a "hit, bölcsesség, őszinteség, szent szellem hiánya" a "rossz szellemiség", vagy mint az említett Közép Európai Teológiai Akadémia tanára által kijátszott menekülő érv.:

"Veled nincs értelme vitázni, te még nem vagy újjászületett, így úgysem értheted"

A magam részéről a fentebb említett "a" és "b" variáció bármelyikét lehetségesnek tartom , akár (és leginkább) mindkettőt egymás mellett is!

a századik juh 2020.10.11. 07:27:54

@Igazság Kereső:

"Hát nem a Szentszellemet elutasító preterista tévelygőkhöz az biztos."

"Tehát Laci testvérünk a Szent Szellemtől betelve bölcsességet szól nékünk, és mi, akik nem fogadjuk be a Szent Szellemet, nem is érthetjük sem a prófétákat, sem Laci testvérünket?

Tehát a Laci testvérünk a bölcs!

Mi pedig ostobák vagyunk!

Jól értettem?"

Szerintem nem.

Abban az esetben lenne igen, ha Te "Szentszellemet elutasító preterista tévelygő" lennél, de nem vagy az.

Ezek után pedig egytucat bibliavers-idézet található, ami gondolom, nem lehet baj, lévén szokásunk mindannyiunknak a bibliából idézni.

Ez a blog lehetőséget biztosít bármifajta kérdésnek és véleménynek, ami hiányzik a watchtowerinc szervezetéből.

Ebbe belefér a Te véleményed és eszmefuttatásod bármelyik vallási irányzatról, miként Leslie véleménye is a Bibliáról, és a Szent Szellemről, aki, lássuk be, egy fontos szereplője a szentírásnak, ugyanakkor tudjuk Róla, hogy nem kérdezi meg, hogy ugyan hatalma alá vonhatja-e az embereket, ha arról van szó. :)

Felhoznám itt Sault, aki ugyan nem volt "preterista", de tévelygő biztosan volt, olyannyira, hogy Jézus Krisztust és követőit üldözte és mészárolta.

Mégsem "undorodott" Saultól a Szent Szellem, sőt, ha szabad így fogalmaznom, inkább mégjobban akarta!

Legyünk mi is ilyen mentalitásúak, azaz ha nem értünk valamit, akkor akarjuk megérteni.

Hisz ítélkezni -válaszolni a saját [talán fel sem tett] kérdéseinkre a másik felé- könnyű.

"Gőg szó jelentése
gőg (főnév)

1. Elbizakodott önhittség; mások bántó lenézésében, megvetésében megnyilatkozó erős önteltség. Saját maga eltúlzott különlegességének, kiválóságának feltételezése.

A lenéző gőg nem a kiváló emberek tulajdonsága. Aki gőgöt mutat, valójában szánalomra méltó alak.

2. Önérzet, büszkeség; az önmagunkba vetett hit, bizonyosság."

Ugye ez eddig eléggé negatív kép, de érdekes módon az utolsó mondatok

mintha ezt árnyalnák 1, azaz egy esetben:

"A gőggel akkor nincs baj, ha az ember eredményei támasztják alá. A költő büszke gőgje megjelenik a verseiben."

Tehát mielőtt gőgösnek neveznék valakit, érdemes megvizsgálni annak a személynek az eredményeit, mert akár az is kiderülhet, hogy az nem gőg, hanem az adott személy önmagába vetett bizonyossága, amit eredmények támasztanak alá.

Én a magam részéről senki mást nem ismerek, aki ennyire természetszerű ösztönnel mozdul szinte automatikusan bármilyen igazságtalan vagy/és kiszolgáltatott helyzetben lévő [akár vadidegen] ember/emberek segítségére, önzetlenül.

Én meggyőződtem, hogy az ilyen, sokszor nyílt és talán félreérthető megnyilvánulásai mögött a szeretet áll, és a szeretet ellen meg nincs törvény. :)

Természetesen az itt leírtak csak az én véleményemet tükrözik, és egyáltalán nem baj, ha másnak más a véleménye, ez talán most így van jól.

Az itt leírtak sem köteleznek senkit semmire, és semmiféle céljuk sincs a tájékoztatáson kívül. :)

leslie07 2020.10.11. 08:55:31

@keresemazutam:" b/Azt állítom, hogy a biblia íróinak egyéni téves várakozásai bekerültek az ihletett szent írásba, ami az egész hitelességét megkérdőjelezi, mert ettől fogva lehetetlen kiválogatni mit sugallt isten és mi az emberi tévedés!"

A kérdés az, hogy valóban tévesek voltak-e Jézus feltámadása után is a tanítványok várakozásai. Ugyanis,amikor halála előtt feltették a kérdést
Jézusnak,amit a Máté 24. fejezetében is olvasunk, még nem rendelkeztem
azon információkkal,amire Jézus azután tanította meg őket, miután feltámadt a halottak közül. Az ateisták kritikai érveléseit a biblia ellentmondásaival kapcsolatban azért nem szabad elfogadni,mert bibliaismeretük hiányos, és céljuk elsősorban az Isten Szavának ,ezáltal az Istenbe vetett hitnek is a elgyengítése, elbizonytalanítása ,majd az embert
Isten vádlójává való átformálása. Nem tartom lehetségesnek, hogy miután
a feltámadt Jézus rálehelte a tanítványokra a Szentszellemet a vég idejével
kapcsolatban téves várakozásúak lettek volna.

János 20:21 Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! Amiként engem küldött az Atya, én is akképpen küldelek titeket. 22 És mikor ezt mondta, rájuk lehele, és monda nékik: Vegyetek Szent Szellemet: 23 Akiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; akikéit megtartjátok, megtartatnak."

Ettől a perctől kezdve ugyanaz a Szellem lakozott a tanítványokban, aki
Jézusban is lakozott. A hamis várakozás esélye ettől a operctől kezdve kizárt, mert a bennük lakozó Szentszellem ezt már nem engedhette meg a számukra.

János 20:30 Sok más jelt is tett ugyan Jézus az Ő tanítványai előtt, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben; 31 Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, életetek legyen az Ő nevében.

A korai és téves várakozás teóriájának ellentmond Pál,amikor ezt írta:

2.Thess. 2:1
Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
2
Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
3
Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
4
Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
5
Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, amikor még ti nálatok valék?
6
És most tudjátok, mi tartja vissza, amiért csak a maga idejében fog az megjelenni.
7
Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.
8
És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;
9
Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,
10
És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, akik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.
11
És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;
12
Hogy kárhoztattassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.

Ezért arra kérlek benneteket , hogy a fenti szavak fényében újra vizsgáljátok meg azokat a kijelentéseket is, amelybe a preteristák beleerőltetik a korai várakozás tényét.

Mert különbség van aközött, hogy azt rögzítették csupán, hogy eljött
a gonosz utolsó ideje, korszaka,amelynek vége megnyitja az Új korszakot,
vagy aközött, hogy akkor várták a véget.

keresemazutam 2020.10.11. 20:36:16

@leslie07:

Maga Pál beszélt arról, hogy ő és akiknek ír még életben maradnak az úr eljövetelekor. Az általad idézetteket kb i.sz. 51 körül írta amikor még 70-ig még jelentős idő volt hátra. Pál 51-ben azt tagadja, hogy már ott akkor (jelen időben) ott lenne"Krisztusnak ama napja"! Más írásai azonban pont a közelségre utalnak. Ami két évtizedre van az még nincs itt, de azért nem is egy beláthatatlan idő!

Másrészt felőlem visszatérhet most is Krisztus, ha erre jár szívesen látom!

Igazság Kereső 2020.10.12. 01:10:43

@keresemazutam: @leslie07: @a századik juh:

Száz felett azon Biblia versek száma, amikben egyértelműen látszik hogy az írók a saját életükre várták a véget és Krisztus vissza térését!

Érdemes azt is figyelembe venni hogy kik a levelek címzettjei és miért küldték a leveleket, milyen problémák megoldása lehetett a levelek esetleges célja.
----------
Jel. 1.1 Ez Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet Isten adott neki, hogy közölje szolgáival mindazt, aminek hamarosan meg kell történnie, és amelyet angyalával elküldve kijelentett szolgájának, Jánosnak.

Jel. 1.3 Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van.

Jel. 22.12 Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint.

Jel. 22.20 Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: "Bizony, hamar eljövök". Ámen. Jöjj, Uram Jézus!

1Jn. 2.18 Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, most meg is jelent; mégpedig sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

1Jn. 2.18 Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, most meg is jelent; mégpedig sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

1Jn. 4.3 Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem az Istentől van.
Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van.

2Jn. 1.7 Mert sok hitető jött el a világba, akik nem vallják, hogy Jézus Krisztus testben jött el: ez a hitető és az antikrisztus.

Jak. 5.8 Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van.

1Pt. 4.7 Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok

Zsid. 1.2 ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette.

Zsid. 9.25 Nem is azért ment be, hogy sokszor áldozza fel önmagát, ahogyan a főpap megy be évenként a szentélybe más vérével, 26 mert akkor sokszor kellett volna szenvednie a világ kezdete óta. Most azonban egyszer jelent meg az idők végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.

Zsid. 10.37 Mert még "egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.

Róm. 13.11 De mindezt valóban tegyétek is, mert tudjátok az időt, hogy itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból.
Hiszen most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk:

Róm. 16.20 A békesség Istene pedig összezúzza a Sátánt lábatok alatt hamarosan. A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek!

1Thessz. 4.17 azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.

1Thessz. 5.4 Ti azonban, testvéreim, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket.

1Thessz. 5.23 Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

1Thessz. 1.10 és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.

1Thessz. 3.13 Erősítse meg a szíveteket és tegye feddhetetlenné a szent életben, a mi Istenünk és Atyánk színe előtt, amikor a mi Urunk Jézus Krisztus eljön minden szentjével együtt. Ámen.

Fil. 4.5 A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel!

-----------

Igazság Kereső 2020.10.12. 01:39:14

@Igazság Kereső:

De valójában egyre meddőbbnek látom az erről folyó vitát vagy nézetek ütköztetését.

A hittel nem érdemes vitatkozni, mert az inkább az ösztönre, az egóra és az érzelmekre épül, mint sem a racionalitásra!

Hit egy kényelmesen bevetett ágy; az intellekktuális kényelmet keresi, és véletlenül sem szándékozik a komfort-zónájából kilépni! :D

Amíg kényelmes az "ágyikó", addig süket minden ellenérvre!

Csak is az egyén saját maga léphet ki a hite által kreált és fenntartott kényelemből, addig senki sem lesz képes a hite ellenkezőjéről meggyőzni!

Pont erre a legmegfelelőbb
bizonyíték maguk a Tanúk.

De valójában ez nem is a mi dolgunk.

De könyörgöm, legalább ne akarjuk a hitet másra erőszakolni!

Az is agresszivitás, amikor nyíltan vagy burkoltan elítéljük a hitünkkel ellenkező véleményen lévő embereket, és máris féllábbal a pokolba, vagy a sírba vizionáljuk őket, mint "hitetleneket"!

Valóban ez nem ítélkezés lenne???

Mi ha nem az?

A legtöbb esetben ez a felsőbbrendűség, vagy kiválasztottság érzés dominál a mai vallásokban általában!

Holott ez az érzés csak az egyén fejében létezik és teljesen megalapozatlan!

Isten ezt szeretné?

Mármint azt, hogy az Ő imádói efféle pökhendi gondolkodásmódot, felsőbbrendűség illúzióját és ehhez hasonló hozzáállást vennének magukra?!

Tényleg?

Mert bizony nagyon sokak hitét ez a "mert én hiszek, ezért én több vagyok annál, mint aki nem hisz" meg még "az én hitem az egyedüli igaz és tévedhetetlen, hamisítatlan és Isten által egyedül elfogadott hit!

Nem de ezt utáltuk meg a Szervezetben többek között?!

Most mi folytatnánk ugyan ezt, de mivel mi tesszük, a mi általunk másokra alkalmazott kritika már
ránk nem vonatkozik?

Akkor miért, s milyen alapon gondolhatnánk mi magunkat különbbnek azoktól akiket ugyan emiatt hagytunk el?

Isten ezt a gőgöt, pökhendiséget és felsőbbrendűség gondolatát várná el?

Én nem ezt látom! :)

Bízzuk Krisztusra, hogy kit miért ítél el, s nem ítél el, ne tegyük azt meg mi helyette és előre!

Ne tegyünk úgy, mint akik biztosan tudjuk, hogy ki méltó a halálra vagy a pokolra és miért, akár miben is hiszünk!

Hagyjuk a másikat dönteni, és hagyjuk azt az igazúl ítélőre!

Csak ennyit szerettem volna.

Köszönöm! :)

leslie07 2020.10.12. 07:38:04

@Igazság Kereső: De könyörgöm, legalább ne akarjuk a hitet másra erőszakolni!"

Kedves igazságkereső. Senki nem foglakozna a ti preterista filozófiátokkal, nevezzük hitetekkel, ha azt nem úgy próbálnátok alátámasztani, hogy bibliai idézetekkel , azokat fonákosítva, allegorizálva kikezditek másoknak a Szentírás Szentszellemtől, és az apostolok tanítása esetében magától a Khrisztosz Isten szellemétől ihletett kinyilatkoztatásokat.

Mert ugye mi mást is tehetne egy az igaz Istent a Khrisztosz Szavát hittel, hamisítatlanul befogadó személy, minthogy figyelmezteti azokat, akik
tagadva a Szentszellemet ,sőt az Isten Szavát is értelmetlennek ,defektesnek kikiáltva a sötét középkor jezsuita tévelygők milliószor lerágott csontérvelésén rágódva próbálják bizonygatni -idézve a Szentírást - hogy Dániel látomása a Vég idővel kapcsolatosan , sőt a Jézus
testéből beszélő Isten is nem a Vég időre prófétált, hanem i.sz 70 re.

Ahhoz hogy valaki elfogadjon, egy megtörtént eseményt nem hitre van szükség, hanem történelmi ismeretre.

Hitre ahhoz van szükség, hogy inkább higgyünk Dánielnek, a neki a látomást elmagyarázó angyalnak, és a Jézus testéből beszélő Atya Istennek.

Amikor tehát a jehova szervezetére jellemző stílussal hozod kapcsolatba
azokat, akik ragaszkodnak Isten Szavához, de hamisítatlanul, holott nagyon
jól tudod, hogy jehova szervezetében nem a hamisítatlan ígéhez ragaszkodnak,akkor bizony lealázod azokat, akik miután kijöttek jehova szervezetéből nem az Isten kezdték vádolgatni, meg a Szentírást azért
mert annó bepalizták őket, hanem hálásak az igaz Istennek a Khrisztosznak, hogy az ördög szervezetéből kiszabadította őket.

Természetesen azután jön az Isten Szavához hittel ragaszkodók, írásait
megtűrő blogoknak a lealacsonyítása.

Olyan dolgokkal vádolod a Szentszellemben a lélekben és a Hádeszben híivőket, mintha azzal, hogy ezekről a Szentírásban tényként említett
dolgokhoz való ragaszkodásuk miatt elítélnék azokat, akik tagadják az Isten lelkének, az ember lelkének és szellemének a létét csak azért, mert a Szentírás alapján Jézus tanítványaihoz hasonlóan Jézus parancsára
megismertetik ezekkel az embereket. Holott mi,akik az apostolok tanításán
növekedtünk hangoztatjuk leginkább, hogy az ítélet nem a test ítéletéről szól, hanem a lélek ítéletéről az ezer év végén és csakis egy személyre ruházta rá az Isten Fiak Atyja az ítélet jogát , mégpedig a Khrisztosz Istenre

Ennélfogva mi azzal, hogy figyelmeztetünk arra, hogy ne menj szembe az Isten Szavával és térj meg a Megváltó Istenhez nem ítélgetünk, hanem
próbáljuk megmenteni a lelkedet ahogyan azt Jakab tanítvány is hangsúlyozza:

Jakab 5:20
Tudja meg, hogy aki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez.

A másik szempont, hogy védjük az Isten hamisítatlan Ígéjét a fonákosítókkal szemben, amint védte annak idején Pál apostol is,
amikor Barjézus megpróbálta elhitetni a hallgatósággal, hogy a fonákja az igaz.

Ez nem gőg pökhendiség ill. felsőbbrendűség, hanem az Isten Szava iránt
és az azt ihlető Szentszellem Isten iránt érzett alázat, tisztelet ,még azon az áron is, ha ezzel ellenszenvet váltottam ki a részedről.

Azzal, hogy az isten Szavához ragaszkodókat gőgösöknek , pökhendieknek, felsőbbrendűség szelleműeknek bélyegzed immár rendszeresen ebben a blogban, még nem fogsz elhallgattatni . mert akár hiszed,akár nem , milliók vannak EJT a világon,akik jehova szervezetéből való távozásukat nem tragédiaként élik meg hanem a Szabadító Isten áldásának, ezért soha se lesz belőlük a Szentírást okoló, ill. Istent hibáztatgató ördögfi még ideiglenesen sem.

Ami pedig az ítéletet illeti abban egyet értünk, hogy az a Khrisztosz Isten joga.

leslie07 2020.10.12. 08:39:20

@Igazság Kereső: Jel. 1.1 Ez Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet Isten adott neki, hogy közölje szolgáival mindazt, aminek hamarosan meg kell történnie, és amelyet angyalával elküldve kijelentett szolgájának, Jánosnak." --- Itt arról ír, hogy azoknak az eseményeknek ,amelyek az utolsó évhétre lettek megprófétálva hirtelen , gyors egymásutánban kell majd bekövetkezni. Mivel az Úr napján végbemenő dolgokról van szó, nem lehet ezeket visszavinni az apostolok életének korára. Vagyis nem az apotolok életében fognak végbemenni hamarosan ,hanem a vég idején fognak végbe menni hamarosan, hirtelen, gyorsan.

Ezt Isten Dánielnek is egyértelműen elmagyarázta:

Dániel 12:1
És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.
2
És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
3
Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és akik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.
4
Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.

Amikor János a látomást kapta sem volt már ifjú korú, mégis a jövőben
megtörtént eseményekről tudósított a vég idejéről.

Ha rá akarnánk fogni az apostolokra, hogy a maguk földi idejére várták
a véget beleértve Dániel próféciáinak a nagy nyomorúságra, feltámadásra,
a mindennapi áldozat megszüntetésére utaló próféciákat, akkor az apostolok véleményét is illene meghallgatni, ha a hamar kifejezést a Jelenések könyvében az életük idejére értették, vagy inkább a távolabbi jövőben végbemenő váratlanul, hirtelen, gyorsan végbemenő eseményre.

Ezzel azt akarom kifejezni, hogy nem húzhatjuk rá az apostolokra a preteristák kényszerzubbonyát eldöntve helyettük, hogy ők hogyan értették a jelenések 1:1-ben a "HAMAROSAN ".

Erre megadja a választ Pál a Tess. 2. levelében:

2.Thess. 2:1 Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi Őhozzá leendő egybegyűjtésünkre nézve, 2 Hogy egyhamar el ne tántorítson a ti értelmetektől, s meg ne háborítson titeket, se szellem, se beszéd, se nékünk tulajdonított levél; mintha itt volna már az Úr napja. 3 Nehogy valaki megtévesszen titeket valami módon.

Ti se hagyjátok tehát magatokat megtéveszteni a preteristák által, mert az apostolok sem akkorra várták az Úr napját , habár már akkor is voltak olyanok, akik bepróbálkoztak.

Nem titeket okollak, hisz a peretrizmust nem ti találtátok ki, csak engedtétek magatokat megtéveszteni.

A legnagyobb problémát még az is jelenti , hogy a legtöbb bibliafordító is
a preteristák nézeteit vallotta. Így egyes szavak alkalmazásánál kicsit rásegítettek a dogmára.

A jelenések 1:1-ben és a 22:6 ban előforduló "takh osz" görög szót fordította Pál a hamarosan magyar kifejezéssel.

Ennek a kifejezésnek a görögben az alapjelentése GYORSASÁG , ami
a gör. " lakh e ósz - GYORSAN szóból lett képezve.

Jánosnak tehát nem az mondatott, hogy az Ő földi életében hamarosan
jön el a vég, hanem hogy az Úr napján annak a Vég időszakában gyors egymáskövetően fognak végbemenni azok az események,amelyeket János ott látott.

Ha ezt egybevetjük Pálnak a 2. Thess. 2. fejezetében közölt figyelmeztetésével, hogy nem kell elhinni azt, hogy már itt volna az Úr napja, akkor , nem a János idejében HAMAROSAN, hanem a VÉG idején
GYORSAN lejátszódó eseményekre öszpontosítunk.

Igazság Kereső 2020.10.12. 18:24:56

@leslie07:

"Kedves igazságkereső. Senki nem foglakozna a ti preterista filozófiátokkal, nevezzük hitetekkel, ha azt nem úgy próbálnátok alátámasztani, hogy bibliai idézetekkel , azokat fonákosítva, allegorizálva kikezditek másoknak a Szentírás Szentszellemtől, és az apostolok tanítása esetében magától a Khrisztosz Isten szellemétől ihletett kinyilatkoztatásokat."

Ezt hiszed Te!

Ez a Te véleményed!

Semmi több!

Ha fájdalmas akkor is! :)

Igazság Kereső 2020.10.12. 18:38:06

@leslie07:

De hogy akarlak elhallgattatni!!!!

Jézusom!!!!! :D

Ez, mondjuk úgy nézetek ütköztetése! Semmi több!

Adunk is, kapunk is...

Egyébként a 70 évhez utolsó egeréről sehol sem írnak azok, akik a saját idejükre várták Krisztust!

Miért ír olyat hogy: Én, Ő, vagy Mi, Krisztus eljövetelével kapcsolatban?

Meg ez, ez a nemzedék stb

Személyes névmások és mutató névmások!

Ezeknek szűk jelentésük van! Nem de?

Na de, nem győzködlek semmiről, csak gondolkodására késztetés ezen beszélgetések célja!

És már unom....

"Vesztett fejsze nyele!" :D

A hittel lehetetlen vitatkozni, mert a hit az egó "velőscsontja"! :D

Elegem lett a vitából....

Igazság Kereső 2020.10.12. 18:42:04

@Igazság Kereső:

Hú.... ezt rosszul irtam.
Bocsánat!

"Egyébként a 70 évhez utolsó egeréről sehol sem írnak azok, akik a saját idejükre várták Krisztust!"

Fránya bill. javító funkció! :D

Javítom tehát!

Egyébként, a 70 évhét utolsó egy évhetéről sehol sem írnak azok, akik a saját idejükre várták Krisztust!!

Így akartam írni. :D :)

leslie07 2020.10.12. 20:29:43

@Igazság Kereső: "Egyébként a 70 évhez utolsó egeréről sehol sem írnak azok, akik a saját idejükre várták Krisztust!"

Minek írtak volna, hisz Dániel próféciájában is egy évhét alatt játszódnak le az események és a János által közvetített kinyilatkoztatásokban is.

Igaz napokban is megvan határozva , hogy még véletlenül se nyerhessenek teret a preterizmus hívei ,sem akkor ,sem a jövőbe.

Dániel próféciája szerint a messiás kiírtásáig mennyi hét is telt el?

És akkor mi lett az utolsó azaz a 70. évhéttel? Szerinted Jézus halála után hét éven belül bekövetkezett a nagy nyomorúság, a feltámadás

Dániel azt írja, hogy a pusztító fejedelem a HÉT felén vet véget a véres áldozatnak. Ezt a Hét felére szóló próféciát a Dániellel beszélő angyal
a Vég idejére teszi igaz? A Jézus testéből beszélő Atya is a Vég idejére teszi
ugyanezt az eseményt a Máté 24. fejezetének a leírása szerint.

A Vég pedig nem jöhetet el sem hét évvel Jézus halála után, sem i.sz 70-ben. Tudniillik nem volt olyan nagy nyomorúság,amilyen korábban soha nem volt. Másodszor nem támadott fel a halottak közül Mikáel Izrael
királyi sarja,aki a népe fiaiért állt a perzsa fejedelem udvarában.
Nem támadtak fel Mihály fejedelemmel együtt a többi szentek sem ,
sőt Dániel sem támadott fel, ahogyan meg lett ígérve neki a Dániel 12. fejezetében.

A szent helyre és a pusztító utálatosságra utaló prófécia nem teljesedett a hét első felében, hanem a hét első fele után kezdett teljesedni.

Dániel 9:27
És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

Ott van a hét évhét fele vagy nincs?

Dániel 8:11
És a seregnek fejedelméig növekedék, és elvette tőle a mindennapi áldozatot, és elhányattaték az ő szentségének helye.13
És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, aki szól vala: Meddig tart e látomás a mindennapi áldozat és a pusztító vétek felől? s a szent hely és a sereg meddig tapostatik?14
És monda nékem: Kétezer és háromszáz estvéig és reggelig, azután kiderül a szenthely igazsága.17
És oda jöve, ahol én állék, és amint jöve, megrettenék és orcámra esém, és monda nékem: Értsd meg, embernek fia! mert az utolsó időre szól ez a látomás.

Dániel 12:7
És hallám a gyolcsba öltözött férfiút, aki a folyóvíz felett vala, hogy felemelé az ő jobb kezét és bal kezét az ég felé, és megesküvék az örökké élőre, hogy ideig, időkig és fél időig, és mikor elvégezik a szent nép erejének rontását, mindezek elvégeztetnek.11
És az időtől fogva, hogy elvétetik a mindennapi áldozat, és feltétetik a pusztító utálatosság, ezerkétszáz és kilencven nap lesz.

Hogy az apostoloknak ismernie kellett a Dánielnek adott hét hét, hatvankét hét ,majd az egy hétről azaz az utolsó hétről szóló próféciát, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szent város pogányok általi tapodását 42 hónapra, azaz három és fél évre teszi, majd a két tanubizonyság általi prófétálás idejét másik 1260 napra,azaz három és fél évre teszi. Szerintem kétszer három és fél év az 7 év. Szerinted nem?
Ez pedig Jánosnál olvassuk szintén a nagy nyomorúság idejére időzítve,
akárcsak Dániel próféta könyvében.

nem gondolod, hogy megérdemelt volna a részedről egy kicsit nagyobb fáradságot ennek a fontos próféciának a megvizsgálása, mint spontán
megállapítani, hogy az apostolok sehol nem írnak az utolsó hét évről.
Mert ugye a kétszer három és fél év ha napokban van számolva,akkor már nem hét év?

Jelenések 11:2
De a tornácot, amely a templomon kívül van, kihagyd, és azt meg ne mérd; mert a pogányoknak adatott, és a szent várost tapodják negyvenkét hónapig.
3
És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezer kétszáz hatvan napig.

leslie07 2020.10.12. 20:40:38

@Igazság Kereső: Miért ír olyat hogy: Én, Ő, vagy Mi, Krisztus eljövetelével kapcsolatban?

Meg ez, ez a nemzedék stb

Nem nemzedéket ír, hanem nemzetet. Ami pedig az Én ,Ő, MI kifejezéseket illeti, konkrét idézetenként egyenként kellene megvizsgálni. Nem mindegy, hogy a nemzetek korszaka ért véget, vagy a zsidó nemzetre kiszabott időnek lett vége. Az írások mindkettővel foglalkoznak. Különbséget tenni csak azok képesek ,akik megbékéltek az írások ihletőjével.

Mert amikor azt állítják, hogy az Ő idejükben jött el az utolsó korszak ,
azzal még nem azt állítja, hogy ennek a korszaknak a vége is eljött.A sok esetben a dogmák és az olvasmányosság követelményeinek is eleget tenni akaró magyar fordítók bizony előidézhettek bizonytalanságokat
olyan ölvasóknál, akik nem a Szentszellemel kibékült szellemben akarják
befogadni az ihletett írásokat.

keresemazutam 2020.10.13. 01:08:25

@leslie07:

"Nem nemzedéket ír, hanem nemzetet."

Pont sehol nem ír nemzetet, mint ahogy már szó volt róla, a nemzetség a nemzedék régies kifejezése, és a »genea« egy őstől levezetett származási vonal, a nemzedékek sorának egy tagja ; egy bizonyos időszakban élt valamennyi ember ; az emberek egy bizonyos tulajdonsággal vagy minőséggel rendelkező osztálya ; egy időszak.

A nemzet a »genos«, ez jelenti a törzset, fajt, nemet, népet.

Ezt írod:

" Dániel sem támadott fel, ahogyan meg lett ígérve neki a Dániel 12. fejezetében."

Márpedig ha hamisítatlanul befogadod az igét, akkor tudnod kel, hogy Pál, aki életben marad az úr visszajöveteléig nem előzi meg Dánielt az elragadtatásával

1 Thesszalonika 4:15-17
15Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. 16Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, 17azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.

Ha tehát Dániel még nem támadt fel, akkor Pál és a Thesszalonikaiak is élnek még! Ha meg már megtörtént az elragadtatásuk akkor Dánielnek előttük kellett feltámadni a vég idején!

Véletlenül nem ez a "fonákság"?

Igazság Kereső 2020.10.13. 02:02:26

@keresemazutam:

A "nem előzzük meg" csak akkor teljesülhet, ha vagy Dániel előbb tamadt fel, vagy ők is mind egyszerre!

De azt írja, hogy először azok, akik krisztusban haltak meg, majd MI akik ÉLÜNK ÉS MEGMARADUNK amíg megérkezik!!!

Most akkor a mi nem is mi, a Pál nem is Pál, hanem Tibi, és Mariska 2000 év múlva?

Pál nem magára, és kortársaira gondolt? Akkor semmi sem az, ami oda van írva?

Hm....

Így egész zavaros! :D :)

Igazság Kereső 2020.10.13. 02:32:46

@leslie07: @keresemazutam:

Hadd másoljam ide ezzel kapcsolatban ismét(nálam jobban elmagyarázza a könyv)

Biga Cubensis
A VILÁGVÉGE-CSAPDA

Mit üzen a Jelenések könyve?

Című könyv ezzel foglalkozó részét:

Igazság Kereső 2020.10.13. 02:39:35

@leslie07: @keresemazutam:
"Dániel 70 hete

Dán 9. 24-27
"Hetven hét van kiszabva népedre és szent városodra. Akkor véget ér a hitszegés, és megszűnik a vétek, engesztelést nyer a bűn, és eljön hozzánk az örökké tartó igazság. Beteljesül a prófétai látomás, és felkenik a szentek szentjét. Tudd meg azért, és értsd meg: Attól fogva, hogy elhangzott a kijelentés Jeruzsálem újjáépüléséről, hét hét fog eltelni a fejedelem felkenéséig. Azután még hatvankét hét, és újjáépülnek a terek és a falak nyomorúságos időkben. A hatvankét hét eltelte után megölik a felkentet, senkije sem lesz. Egy eljövendő fejedelem népe pedig elpusztítja a várost és a szentélyt. Elvégzett dolog, hogy pusztán álljanak a háború végéig. De a fejedelemnek is vége lesz, ha jön az áradat. Erős szövetséget köt sokakkal egy hétre, de a hét közepén véget vet a véres-és az ételáldozatnak.
A templom szegélyére odakerül az iszonyatos bálvány, míg csak rá nem szakad a pusztítóra a végleges megsemmisülés."

Dániel jövendölésének hagyományos magyarázata, hogy egy része már beteljesedett, utolsó jövendölései azonban a jövőre vonatkoznak.
A 70.hetet a legtöbb értelmezés az eljövendő antikrisztusra és tetteire vonatkoztatja.
A futurista nézőpont egyik szembetűnő jellegzetessége, hogy a 69. hét után egy 2 000 éves rés van a próféciában, ha az utolsó jóslatok még nem teljesültek be.

A szent felkenése

Felkenték-e már a szentek szentjét?
"Szentnek" mondja Jézust Gábriel, a démonok és Péter is így nevezi. 3. Jézus önmagáról állítja: "Az ÚR Lelke van énrajtam, mivel felkent engem… Lk. 4.18. Az apostolok megismétlik Dávid szavait: "Felkeltek a föld királyai, és a fejedelmek megegyeztek az Úr ellen és az ő Felkentje ellen."

Nyilvánvaló, hogy a Dániel által említett 7 hét + a 62 hét elteltével már csak egy hét marad.
Ennek az utolsó hétnek a feléig működik Jézus (ami éppen 3 és fél év!), amikor megfeszítik.

Engesztelést szerez a bűn

"Véget ér a hitszegés, megszűnik a vétek, engesztelést nyer a bűn"-talán abban egyetért a kedves olvasó, hogy ez Jézus által beteljesedett:

Zsid. 9.25-26 Nem is azért ment be, hogy sokszor áldozza fel önmagát, ahogyan a főpap megy be évenként a szentélybe más vérével […] mert akkor sokszor kellett volna szenvednie a világ kezdete óta. Most azonban egyszer jelent meg az idők végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.

Mt. 1.21 Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből.
Zsid. 2.17 Ezért mindenben hasonlóvá kellett lennie a testvéreihez, hogy irgalmas és hű főpap legyen az Isten előtti szolgálatban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért.

Figyeljük meg a második versben szereplő "idők végén" kifejezést. Pál már Jézus eljövetelét egyértelműen az idők végének jelöli. Hogy tarthat még mindig az idők vége?

Örökké tartó igazság (24)

Eljött-e az örökké tartó igazság, ahogyan Dániel prófétálta? Talán a mai eseményeket nézve ezt nem gondoljuk, de érdemes megnéznünk az Írást:
1Kor. 1.30 Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá
Róm. 3.21-22 Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek
2Pt. 3.13 De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik.

Utóbbi versnél megfigyelhetjük azt a tényt is, hogy Péter hitt abban, hogy az ígéret még az ő idejében bekövetkezik. Talán azt sem tagadja senki sem, hogy Isten igazsága Krisztusban örökké tartó, ahogyan Dávid megmondta. Péter is megerősít minket abban, hogy az eljövendő Krisztusról beszéltek a próféták, így Dániel is:
ApCsel. 3.18 De amit az Isten előre megmondott minden prófétája által, hogy az ő Krisztusa szenvedni fog, azt teljesítette be így.

Felépül a templom (25) ?

Dán. 9.25 Tudd meg azért, és értsd meg: Attól fogva, hogy elhangzott a kijelentés Jeruzsálem újjáépüléséről, hét hét fog eltelni a fejedelem felkenéséig. Azután még hatvankét hét, és újjáépülnek a terek és a falak nyomorúságos időkben.

Először is, próbáljuk megtalálni, melyik kijelentésről beszél itt Dániel.
templom újra felépítéséről tett kijelentésről (dekrétumról) Ézsdrásnál olvashatunk:
Ezsd. 1.1-2 Ezt mondja Círus perzsa király: A föld minden országát nekem adta az ÚR, a menny Istene. Ő bízott meg engem azzal, hogy felépíttessem templomát a Júdában levő Jeruzsálemben.

Ez az Ézsdrás által elmondott kijelentés i.e. 457-ben, Círus király uralkodásának első évében történt. Dániel szerint ezen esemény után 69 hét fog eltelni a Messiás eljöveteléig. Ez a "prófétanaptárnak" megfelelően 483 évet tesz ki a dekrétum kiadásának időpontjától, ami éppen Jézus ideje: i.sz. 27. Heródesről pedig tudjuk, hogy újjáépítette a templomot, a falakat és a templomot körbevevő teret. Folyt köv..

Igazság Kereső 2020.10.13. 02:44:28

@leslie07: @keresemazutam:
Tehát a folytatás:

A két fejedelem (25,26,27)

Ahogyan olvashattuk, a 25. vers fejedelme, a felkent, nem más, mint Jézus. De a 26. vers eljövendő fejedelme nem lehet szintén Jézus, mert szó szerint nem ő volt az, aki elpusztította a várost. De ha figyelmesen olvasunk, a mondat tárgya nem az eljövendő fejedelem, aki ezt megteszi, hanem az "eljövendő fejedelem népe". Titus serege elpusztította a várost, a szentélyt, s korábban láttuk, mit jelent a pusztító utálatosság.
Mikor következett be áradat, amire Dániel utal? Ha visszakeresünk az Ószövetségben, láthatjuk, hogy az áradat jelképesen a megpróbáltatást, rettegést és hadseregek támadását is jelentheti:
2Sám. 22.5 Mert körülvettek a halál örvényei, pusztító áradat rettent engem.
Ézs. 8.7 azért rájuk zúdítja az ÚR az Eufrátesz hatalmas és nagy vizét, Asszíria királyát teljes hatalmával. Mindenütt kilép medréből, és hömpölyög partjai fölött.
Ézs. 28.18-19 Felbomlik a halállal kötött szövetségetek, és nem marad meg egyezségetek a holtak hazájával. Ha megjön az ostorozó áradat, elborít benneteket! Valahányszor megjön, elragad benneteket. Mert megjön minden reggel, sőt nappal is, éjjel is. Akkor a folytonos rettegés majd megérteti veletek a kijelentést!
Erről az eseményről beszél Lukács is:
Lk. 21.34 "Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, 35 mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak.
Különösen az Ézsaiás vers érdekes, mert itt a pusztító áradat egyértelműen Asszíria hadseregére utal. A pusztító áradat tehát nem kifejezetten szó szerinti vízre utal, ahogyan az Ószövetség is tanúsítja.
A római légiók (kb. 80 000 ember) vették körbe Jeruzsálemet, mint egy áradat.

Ki lehet az, aki a a versben olvasható szövetséget köti?

Más fordításban "megerősíti" a szövetséget (Károli).
Gal. 3.17 Ezt pedig így értem: azt a szövetséget, amelyet korábban megerősített az Isten, a négyszázharminc esztendő múlva keletkezett törvény nem teszi érvénytelenné, vagyis ez nem törli el az ígéretet.

Mt. 26.28 mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.
Zsid. 9.15 Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét.

Áldozat és a pusztító (27)

Lapozzuk fel a Bibliát, és nézzük meg, Jézus valóban véget vetett-e a "véres- és az ételáldozatnak"?
Zsid.10.5 Ezért, amikor eljön a világba, így szól: "Áldozatot és ajándékot nem akartál, de testet alkottál nekem; égő és bűnért való áldozatot nem kedveltél.
Zsid. 10.11-12 Minden pap naponként szolgálatba áll, és sokszor mutatja be ugyanazokat az áldozatokat, amelyek sohasem képesek bűnöket eltörölni.
Ő ellenben, miután egyetlen áldozatot mutatott be a bűnökért, örökre az Isten jobbjára ült...

Ki volt viszont a pusztító, akire rászakadt a megsemmisülés?
Ha megnézzük a hébert, azt fogjuk találni, hogy a Shamem szó jelentése:
"elpusztított, megrettent", tehát magára az elpusztítottra utal.
Sajnos a magyar fordítások nem szerencsések ebből a szempontból, a KJV viszont helyesen fordítja "upon the desolate".
Erre a versre hivatkozik Jézus, aki világossá teszi, hogy a bűnös város pusztulásáról van szó:
Lk. 21.20 "Amikor pedig látjátok, hogy Jeruzsálemet hadseregek kerítik be, akkor tudjátok meg, hogy elközelített annak a pusztulása.
Mt. 24.15 "Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen - aki olvassa, értse meg!"
---------

Igazság Kereső 2020.10.13. 03:29:36

@leslie07:

"Különbséget tenni csak azok képesek ,akik megbékéltek az írások ihletőjével."

Hagyjuk már ezt a meg szált a szent szellem és ezért én mindenkinél jobban értelmezem az Írásokat című sehogy sem bizonyítható aranyköpéseket!

Mint a reklám mondja:

"Bizonyíték kell nem ígéret!"

Köszönöm! :)

leslie07 2020.10.13. 05:54:13

@keresemazutam: Pont sehol nem ír nemzetet, mint ahogy már szó volt róla, a nemzetség a nemzedék régies kifejezése, és a »genea« egy őstől levezetett származási vonal, a nemzedékek sorának egy tagja ;"

A görög magyar megfelelője lehet faj vagy nemzet.

Amikor a fordító a dogmához való ragaszkodása miatt -mert ugyebár
mindegyik a maga idejében vélte majd beteljesedni a próféciákat.

Attól lett a görög szó nemzedék csupán, mert a magyar fordítók annak fordították. Aki viszont a görögöt olvassa az fajra, nemzetre, ez esetben a zsidó népre vonatkoztatja,akikről és akikhez a Jézus testéből szóló Atya
szólott akkor.

A geno szógyökből ered a genocídium kifejezés is nemde,ami valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával történő elkövetését jelenti.

Eredet [genocídium < francia: genocide (népirtás) < görög: genosz (nép, faj) < lásd: genusz + latin: -cida (gyilkos, ölő) < caedo (vág) < görög: kaeo (levág, öl)]

leslie07 2020.10.13. 06:05:21

@Igazság Kereső:
Hagyjuk már ezt a meg szált a szent szellem és ezért én mindenkinél jobban értelmezem az Írásokat című sehogy sem bizonyítható aranyköpéseket!"

Hagyhatnánk, ha a téma nem Jézus szavai és a próféták szavai lennének.

Jézus pedig azt mondotta, hogy azok fognak róla tanuskodni ,akikre eljön Szentszellem. A Szentszellem tulajdonképp a védelem az igazság elferdítése ellen. Nem a vélt igazságról beszélek,ami emberek agyából pattant ki, hanem a Szentszellemtől ihletett igazságokra.

Ap.Csel. 1:2 Mind a napig, melyen fölviteték, minekutána parancsolatokat adott a Szent Szellem által az apostoloknak, akiket választott magának.8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljön reátok; és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában, és a földnek mind végső határáig. 9 És mikor ezeket mondotta, az ő láttukra felemelteték, és felhő fogá el Őt szemeik elől.

Te azt mondod, hogy ne hozzam ide a Szentszellemet.

Nem én találtam ki, hanem Jézus beszélt róla.

Mi akik sorstársak vagyunk abban, hogy káromoltatták velünk jehova szervezetében az igaz Istent és Khrisztoszt, bizony meg kell hogy béküljünk
elsősorban istenünkkel a Khrisztosszal és a Szentszellemmel. Különben sötétségbe tapogatóznánk a Szentírás kijelentéseivel kapcsolatban, mint annak idején a farizeusok vagy a mi időnkben az ateista bibliakritikusok.

keresemazutam 2020.10.13. 10:06:38

@leslie07:

"Attól lett a görög szó nemzedék csupán, mert a magyar fordítók annak fordították."

Itt biza ismét fonáksággal van dolgunk, mert a helyzet az általad is tekintélyként idézett szótár szerint is fordított:

Azért fordították nemzedéknek, mert a görög szó azt jelenti!

Ezek a fordítók már csak ilyenek, fujjj! Ne is beszéljünk róluk!

Inkább kérlek ezt fejtsd ki:

Ezt írod:

" Dániel sem támadott fel, ahogyan meg lett ígérve neki a Dániel 12. fejezetében."

Márpedig ha hamisítatlanul befogadod az igét, akkor tudnod kel, hogy Pál, aki életben marad az úr visszajöveteléig nem előzi meg Dánielt az elragadtatásával

1 Thesszalonika 4:15-17
15Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. 16Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, 17azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.

Ha tehát Dániel még nem támadt fel, akkor Pál és a Thesszalonikaiak is élnek még! Ha meg már megtörtént az elragadtatásuk akkor Dánielnek előttük kellett feltámadni a vég idején!

keresemazutam 2020.10.13. 10:45:34

@Igazság Kereső:

A tényszerűség kedvéért azért megjegyezném, hogy a Dániel prófécia számítás nekem ebben a verzióban sem stimmel.:

"Ez az Ézsdrás által elmondott kijelentés i.e. 457-ben, Círus király uralkodásának első évében történt. Dániel szerint ezen esemény után 69 hét fog eltelni a Messiás eljöveteléig. Ez a "prófétanaptárnak" megfelelően 483 évet tesz ki a dekrétum kiadásának időpontjától, ami éppen Jézus ideje: i.sz. 27."

Jeruzsálem i.e. 587-es pusztulása után még további 48 évig fennáll az ujbabiloni birodalom i.e.539-ig amikor is Cirus elfoglalja!

Valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy az én történelmi ismereteim hiányosak, de nehezen tudom Círus király uralkodásának első évét i.e. 457-re tenni,ami miatt az egész borul!

Igazság Kereső 2020.10.13. 17:25:01

@keresemazutam:

Egy másik értelmezés:

"A hetven évhét és a Messiás
Flavius Josephus is hangsúlyozta: Dániel azért is kapott különleges szerepet a próféták sorában, „mert nem csupán a jövendő eseményeket mondta meg előre, mint a többi próféta, hanem meg mondta az idejüket is, hogy mikor következnek be”. Dániel egyik legjelentősebb próféciájában a Messiás eljövetelének időpontját is meghatározta. Pontosabban szólva két eseményt jövendölt meg: a Messiás „kiirtását”, valamint Jeruzsálem és a Templom pusztulását. Az Ószövetség talán legtöbbet kommentált szövege szó szerinti fordításban így hangzik: „A visszatérésre és Jeruzsálem felépítésére vonatkozó parancs kiadatásától a Messiás- fejedelemig hét hét és hatvankét hét telik el: újra meg épülnek az utak, az árkok, mégpedig szorongattatással teli időkben. A hatvankét hét elteltével azután kivágatik a Messiás, és nincs senkije. Ami pedig a várost és a szentséget illeti: elpusztítja a következő fejedelem népe.” (9:25—26) A zsidó és korai keresztény írásmagyarázat egyöntetűen vallja: a szövegben említett „hét” nem hét napból álló időszakaszra, hanem hét évből álló úgynevezett „évhetekre” vonatkozik. A mózesi törvényekben ugyanis nemcsak a hétnapos időszakot lezáró sabbatnak (szombat), hanem a hetedik éveknek (szombatév), sőt a hétszer hét évet követő évnek (jubileumi év) is nagy jelentősége van. Ha figyelmesen elolvassuk az idézett bibliaszöveget, Dániel egy 7 × 7 + 62 × 7 = 483 éves időszakról beszél. Ennek értelmezésével kapcsolatban azonban számos kérdés merül fel, amelyekből most csak kettőt érintünk röviden.

Az első kérdés: honnan számította Dániel az évheteket? A „visszatérés” nyilvánvalóan a babilóni fogságból történő hazatérésre, az alijázásra vonatkozik, amelynek első hullámát Kürosz perzsa uralkodó Kr. e. 538-ban kiadott „visszatérési rendelete” indította el. Csakhogy ezután még két hullám következett: a másodikat Ezsdrás, a harmadikat pedig Nehémiás vezette. Figyelemre méltó, hogy a szövegben „Jeruzsálem felépítésére vonatkozó parancs”-ról, sőt az első évhétben „utak és árkok” (vagy utcák és csatornák) építéséről esik szó. Ezt a rendeletet viszont — más forrásokból tudjuk — Artaxerxész adta ki uralkodásának huszadik évében, vagyis Kr. e. 445/4-ben. A zsidó írásmagyarázók ellenben nem innen, hanem az Első Templom lerombolásától (Kr. e. 586. Áb hó 9.) számították a 70 évhét kezdetét.

A második kérdés: kinek (vagy minek) a „kivágatásával” érnek véget az évhetek? A zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. Az Ószövetség első görög fordítása, a Septuaginta pedig egyszerűen elkente a kérdést azzal, hogy az egy - értelműen személyre vonatkozó Masíahhéber szót nem „Felkent”-nek (Khrisztosz), hanem „kenet”-nek (khriszma) fordította. A rabbik később Jeruzsálem és a Templom római korban (Kr. u. 70) bekövetkezett pusztulását tartották az évhetek beteljesedésének.

Ha azonban nem Kürosz, hanem I. Artaxerxész (Longimanosz) rendeletétől számítjuk az évheteket — amit Nehemiás szerint uralkodásának huszadik évében adott ki (Neh 2:1) —, egészen más eredményt kapunk. A bevett kronológiát figyelembe véve Artaxerxész husza - dik éve Kr. e. 445/4-re esik. (A perzsa király uralkodásának dátuma eléggé biztos, mivel csillagászati számításokon alapszik.) A huszadik évtől, vagyis Kr. e. 445/4-től Jézus Krisztus keresztre feszítésének évéig (Kr. u. 32/33) összesen 477/476 év telt el, ami napévben (365,2422 nap) számolva: 174220,5 vagy 173855,2 nap. Hogy ebből holdéveket kapjunk, ezeket a számokat el kell osztanunk a holdévben található napok számával, vagyis 360-nal: az első esetben 483,9 év, a másodikban 482,9 év a végeredmény. Ez utóbbi pedig pontosan megfelel a Dániel által megadott 69 évhétnek (69 × 7 = 483 holdévnek)"

Igazság Kereső 2020.10.13. 17:34:41

@keresemazutam:

Ha a mai görögben nézzük, akkor napjainkban is az a szó generációt jelent!

Dehát, ez is csak fonákság lehet... :D

Laci testvérünk nagyon VT-sen érvel, pont úgy játszik a szavakkal is!

Ugyan úgy rajta is ott a szent szellem!

Mondani/írni mindent lehet!

Hol a bizonyíték????

Mennyire "JÓ" így beszélgetni! LOL

Lassan abba is fejezem, mert elfáradtam.

Higyjen amit akar!!! :)

Nekem ez így édes kevés!!!

keresemazutam 2020.10.13. 17:48:44

@Igazság Kereső:

Ez utóbbi értelmezés már jobban stimmel. A Pogányok ideje...könyvben is inkább ez a kiindulópont preferált.

Igazság Kereső 2020.10.14. 00:06:01

@leslie07:

Én elismerem tévedhetek, lehet olyan darabkája a kirakósnak, amit nem értek, vagy rosszul tudok, vagy nem tudok egy olyan darabkájáról a kirakósnak, ami miatt nem látom az összképet vagy rosszúl látom az összképet ezek miatt.

Csak egy kérdés:

Képes vagy csak feltételesen is elismerni annak lehetőségét, hogy a témánkban az általam említett okok miatt tévedhetsz?

leslie07 2020.10.14. 06:29:48

@Igazság Kereső: A zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. "

Nos ez érdekelne. Ez a zsidó írásmagyarázási hagyomány. Melyik időben kezdték a zsidó írásmagyarázók Oniás főpapra értelmezni? Hol olvastad ezt?Érdekelne a forrás. Eddig még nem találkoztam ezzel.

leslie07 2020.10.14. 06:48:07

@Igazság Kereső: Ha a mai görögben nézzük, akkor napjainkban is az a szó generációt jelent!

Dehát, ez is csak fonákság lehet... :D

Laci testvérünk nagyon VT-sen érvel, pont úgy játszik a szavakkal is!

Ugyan úgy rajta is ott a szent szellem!"

Felesleges gúnyolódnod, hisz a görög szó elsősorban fajra és népre van vonatkoztatva . Csak a magyar bibliafordítók szerint nemzedék, mert ők
így lettek tanítva a teológián.

Ellenben még az Újszövettségi szómutató Szótár megalkotója Balázs károly
is ,amikor ezt írja :

" 1074 - gen ea nemzedék(régiesen nemzettség),generáció, faj, fajta."

/Forrás: Balázs Károly : Úszövettségi Szómutató Szótár 95. oldal 1074

Ez azt jelenti, hogy ezt a görög szót korábban magyarra úgy fordították, hogy nemzetség , faj, fajta.. Nemzedéknek csak dogma hatására kezdték fordítani a magyar bibliafordítók.

leslie07 2020.10.14. 07:10:06

@Igazság Kereső: Csak egy kérdés:

Képes vagy csak feltételesen is elismerni annak lehetőségét, hogy a témánkban az általam említett okok miatt tévedhetsz?"

Ha az általad felsorolt okok meggyőzőek lennének.akkor igen. Ellenben az
idő is azt bizonyítja, hogy az általad felsorolt okok tévedésen, sőt tévhiten alapulnak. Ne értsd félre nem a te tévhitedről van szó, hanem azok tévhitéről,akikre hivatkozol. Pl. zsidó írástudók , akik feltehetően Jézus halála után mindent elkövettek, hogy cáfolják, hogy Ő lett volna a messiás(érthető okokból- hisz Jézust döglött kutyának, anyját Máriát ganéjnak nevezi a Talmud) ill olyan nyelvbulvárok szándékos tudatlanságáról, akik elhallgatják, hogy a gen ea görög szó a magyar nyelven régen a nemzettség szónak felelt meg, és fajra , fajtára vonatkoztatható.

A másik fontos dolog, hogy te nem tartod a Szentírást Szentszellemtől ihletetnek, mert magának a Szentszellemnek a létét is VT-s stílusban tagadod. Ez azt jelenti, hogy te a Szeptuaginta Szentírást a hitetlen zsidókhoz hasonlóan nem fogadod el úgy,ahogyan azt a Szentszellem kinyilatkoztatta. Ennek köszönhetően megveted a VT és talmudista a Khrisztoszt káromló stílusban a Septuagintát, helyette a talmudisták által
mendemondák alapján és a barlangi szekta által készített és k.u. 800 körül megtalált anygaból készűlt újhéber nyelven íródott, majd a 10. és 15 század között állandóan változtatgatott héber írásokat tartod iheletettnek.
Hitetlen ateista filozófiákból érvelsz ,amelyek engem nem győzhetnek meg. Amikor 2001-ben otthagytam az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetet legfontosabb kötelességemnek tartottam újra elolvasni a Szentírást a VT módosító szemüvege nélkül.

Azt várod tőlem ,hogy higgyem azt, hogy a Jézus testéből beszélő Istennek
a Máté 24 fejezetében a Dániel próféciájáról és a nagynyomorúsággal kapcsolatos szavai i.sz. 70-ben következtek be elfogadva ateista bibliakritikusoknak a Szentírásnak ellentmondó selejtes érveléseit.

Ezt nem várhatod el tőlem.

Ha a Szentírász kiritizálod a Szentírást vedd figyelembe , ne az azt
nem ismerő ateisták véleményét.

leslie07 2020.10.14. 07:47:08

@Igazság Kereső:
Ha a mai görögben nézzük, akkor napjainkban is az a szó generációt jelent!"

Ez nem igaz, hisz fajt is jelent.

Mellesleg azt hogyan értelmezed, hogy Károli nemzettségnek fordította és nem nemzedéknek?

Máté 24:34
Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek. Nemzedéknek sehol nem fordítja ,mindenütt nemzettségnek.

Ez a nemzedékesdi nem a VT ferdített változatához való görcsös ragaszkodás traumája? ŐK fordítják nemzedéknek és nem nemzettségnek.

34 Bizony mondom nektek, hogy semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék+, míg mindezek meg nem történnek. UVFerdítés.

leslie07 2020.10.14. 08:01:45

@Igazság Kereső:

Ez érdekes fejtegetés. Honnan számította Dániel a 70 évhét kezdetét?

Három lehetőséget soroltál fel. '. Az első templom lerombolásától,ahogyan a hitetlen zsidó írásmagyarázók számolták ill. az újjáépítésre vonatkozó szózat megjelenésétől, ahogyan Dániel leírta a neki adott kinyilatkoztatás alapján?

Te melyiket preferálod?

Igazság Kereső 2020.10.14. 17:31:52

@leslie07:

A fenti írásaid, már ne haragudj de egytől-egyig hamis!

És még tévedhetetlen is vagy!!!

Gratulálok, akárcsak a Tanúk! XD

Beszélgessen veled, akinek van türelme ehhez a sok fals információkhoz, mert nekem már nincs!

Én ezt az egész Témát mától szeretném lezárni!!!

Két külön világ vagyunk, te pedig merev, hajthatatlan, vak, és önbölcselkedő mindenféle értékelhető bizonyíték nélkül!!

Ettől függetlenül nincs harag. :)

Béke Veled! :)

keresemazutam 2020.10.14. 20:07:06

@leslie07:

Erre még várok!

Kérlek ezt fejtsd ki:

Ezt írod:

" Dániel sem támadott fel, ahogyan meg lett ígérve neki a Dániel 12. fejezetében."

Márpedig ha hamisítatlanul befogadod az igét, akkor tudnod kel, hogy Pál, aki életben marad az úr visszajöveteléig nem előzi meg Dánielt az elragadtatásával

1 Thesszalonika 4:15-17
15Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. 16Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, 17azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.

Ha tehát Dániel még nem támadt fel, akkor Pál és a Thesszalonikaiak is élnek még! Ha meg már megtörtént az elragadtatásuk akkor Dánielnek előttük kellett feltámadni a vég idején!

Igazság Kereső 2020.10.15. 01:21:09

@keresemazutam:

Ezt találtam még:

"Bácskai Károly

A nép és a nemzet fogalma az Újszövetségben.

A genea és a genos értelmezése:

Veszedelemben népem között
A "genea" és a "genos" az Újszövetségben főként az evangéliumokban és az ApCsel-ben fordul elő. Alapjuk a gen- szótő, amely születést, származást jelöl.
A közös eredetre utalva alakul ki azután a ’leszármazott, utód, család(tag), fajta’ értelem. Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".
Meglepő módon ugyanakkor a "genos" az ethnos antonimájaként is megjelenik ’saját nép, tulajdon fajta, honfitárs’ értelemben az idegenekkel, a pogányokkal, a más néphez tartozókkal szemben.
Izraelre mint Isten választott népére utaló ószövetségi konnotációval az Újszövetség a választott nemzetség (genos eklekton) alatt a keresztényeket érti."
-------
Aki olvassa értse meg.

Hehehe

:)

De én már ezt tényleg befejeztem, mert ennek sosem érnénk a végére.

Ez pont elég volt. :)

a századik juh 2020.10.15. 05:46:31

@Igazság Kereső: Dehát elmúlt az a nemzedék, nem?
Azaz... :)

keresemazutam 2020.10.15. 18:32:33

@a századik juh:

Azaz már visszatért, csak nem azért amit mi szeretnénk.

Vagy csak kamuzott Jézus és a bibliaírók.

Esetleg Jézus nem is mondott ilyet, csak a mesélők szerették volna.

Megtörténhet az is, hogy alaptalan az egész biblia, szent lelkestül, a "Khrisztosz testéből beszélő atyával", a "sátánjehovája szervezetetel" és minden önjelölt tutimegmondóval együtt. Hogyan tudnád ellenőrizni a 4. századi kanonizálás szent szellem általi kivitelezését?

Én azért inkább az első verzióra tippelek.

A legvalószínűbbnek pedig azt tartom, hogy istent ( hívjuk akárhogy is) a legkevésbé sem érdekli, hogy tisztán lássunk, mert egyedül ő van abban a helyzetben, hogy mindent, mindenki (keresztények, buddhisták, ateisták,stb...) számára mindent egyértelművé tegyen. Biztos megvan a 2000 éves nagy hallgatásra a jó oka, de az mit sem változtat a hozzáférhető bizonyosságok hiányán...Szerintem!

a századik juh 2020.10.15. 19:17:09

@keresemazutam: "A legvalószínűbbnek pedig azt tartom, hogy istent ( hívjuk akárhogy is) a legkevésbé sem érdekli, hogy tisztán lássunk, mert egyedül ő van abban a helyzetben, hogy mindent, mindenki (keresztények, buddhisták, ateisták,stb...) számára mindent egyértelművé tegyen. Biztos megvan a 2000 éves nagy hallgatásra a jó oka, de az mit sem változtat a hozzáférhető bizonyosságok hiányán...Szerintem!"

Köszi, hogy megosztottad a véleményed.

Ha jól emlékszem, van több rész is, ami arról szól, hogy a vég idején már nem lesz ilyen nemtisztánlátás és tévelygés. :)

keresemazutam 2020.10.15. 19:24:39

@a századik juh:

Valóban van! :)

Több olyan variációt felsoroltam ami csak eshetőség, de mint gondolom feltűnt, ezek az eshetőségek nem tartják ihletett írásnak a bibliát. Ebből adódóan ezeket a bibliából cáfolni alap nélküli építkezés! :)

Igazság Kereső 2020.10.16. 00:17:45

@keresemazutam: @a századik juh:

Hasonlóan látom én is, valami piszkosúl nincs rendben azzal, ahhogy értjük és véljük a valóságról alkotott képünket!

Istent meg nem nagyon érdekli a jelek szerint, hogy mit hiszünk, pláne, hogy jól hisszük-e!

Ez az út vezetett a bizonyos szintű deizmushoz.

Vitatkoztunk itt ezen a blogon is és másútt a nagy semmin...

Közben meg az információk szinte egésze ellenőrizhetetlen.

Isten ez alapján ítéli meg a világot?

Az egész emberiség vallásostól, filozofálásostól együtt vakon tántorog és egyáltalán nem tud semmit!!!

Amit tudásnak vél a nagy kérdésekben, annak a legtöbbje pusztán igazolhatatlan képzelgések, hipotézisek és teóriák összessége!

Na most erre hogy a fenébe lehet ítéletet mondani?

"A nem tudás nem mentesít"? Mint a magyar törvényben? Ez nem igazságos!

A bibliára sem lehet hivatkozni, mert nem értjük az egészet!!!

Aki azt állítja, hogy igen, az magát és másokat is ámítja!

Vergődünk, mint hal a szatyorban...

Igazság Kereső 2020.10.16. 03:46:22

@keresemazutam: @a századik juh:

Belegondolva az egészbe, az első századiak olyan sokszor írták a közelségre utaló kifejezéseket a leveleikben, hogy ha ez nem lett volna így igaz, ha nem teljesült volna be minden akkor, abban az esetben, ugyan abba a bűnbe estek volna, mint ma Jehova Tanúi Szervezete és a hozzájuk hasonló szekták!!!

Hamis várakozást keltenek alaptalanul, és arra nem mentség a nem tudás, mert ha nem isteni eredetű a kijelentésük, akkor hamisan prófétálnak szándékuktól függetlenül! Akkor rájuk is igaz volna a hamis próféta jelző, mint ma Jehova Tanúi Szervezetétre is!

Ha be nem teljesedettnek tekintjük az általuk leírtakat, akkor ugyan úgy rájuk olvashatjuk a mai VT bűneit etekintetben és vica verza!

És ismerjük mit ír a Biblia a hamisan prófétálók bűneiről!

Ha azt írja 100 helyen, utal rá egész érthetően, hogy Jézus eljövetele "igen-igen közel", és ez nem igaz, akkor, ők hamis próféták voltak, mint a JT VT!!!

Hát nem ezt teszik ma a Tanúk?

Ha az első századiak nem követtek el bűnt azzal, hogy állandóan a közelségről írtak, Jézus hamarosan várható, és gyorsan siető megjelenésének idejére figyelmeztettek, akkor abban az esetben nem róhatjuk fel bűnnek ugyan ezt ugyan ezen okok miatt ma, a Vezető Testületnek sem!!!

Logikus!

Mindegyik tévedett túlbuzgóságában, hol itt a baj?

Vagy mégis bűn?!

Egyiknek bűn, a másiknak már ugyan az nem?

Valójában megegyező problémáról van szó mind két esetben!

Erre csak egy mentség van!

Az, ha minden úgy teljesedett a múltban!

Így nem lehetnek ők-az első századiak-hamis próféták!!!

Van egy harmadik elvi lehetőség is!

Hogy semmi sem igaz!

Megtörtént az i.sz.70-es pusztulás, de a történetet úgy kreálták hozzá, mint egy legendát, egy tanmesét.
Láthatunk ilyenre példát más népeknél.

Akkor melyiket is válasszuk? :D

a századik juh 2020.10.16. 05:51:00

@Igazság Kereső: Én azért nem tennék egyenlőségjelet a Watchtowerinc és a Biblia között, mégpedig azért nem, mert a Biblia nem tartalmaz 22 darab be nem teljesült armageddoni évszámot.

"Ha be nem teljesedettnek tekintjük az általuk leírtakat, akkor ugyan úgy rájuk olvashatjuk a mai VT bűneit etekintetben és vica verza!"

Különbség van a bizony hamar eljövök vagy mondjuk aközött, hogy 1914 szeptember elsején itt van armageddon...

"ők hamis próféták voltak, mint a JT VT!!!

Hát nem ezt teszik ma a Tanúk?"

Ha megengeded: ez a kulcsgondolat az írásodban, mert kifejezi azt az alapcsalódást, ami miatt abba az "állapotba" kerültél, hogy magadba nem bízol.

Úgy gondolod, tehettél volna ellene, hogy ne kerülj be a Watchtowerincbe, vagy hamarabb is rájöhettél volna a turpisságokra.

És ez ide vezet:

"Valójában megegyező problémáról van szó mind két esetben!"

Szerintem pedig nem egyezik meg, mert Jézus Krisztus kifejtette, hogy nem a mi dolgunk tudni a percet vagy az órát, vagy a napot, vagy az évet, ellenben a Watchtowerinc ezt már 22-szer nem így gondolta.

a századik juh 2020.10.16. 06:23:43

@Igazság Kereső: "Egyiknek bűn, a másiknak már ugyan az nem?

Valójában megegyező problémáról van szó mind két esetben!

Erre csak egy mentség van!

Az, ha minden úgy teljesedett a múltban!

Így nem lehetnek ők-az első századiak-hamis próféták!!!

Van egy harmadik elvi lehetőség is!"

Érdekes, ahogy kizárjátok a második lehetőséget, és a három lehetőségből csak kettőt vesztek figyelembe, pedig hármat említetek.

Valamiért én nem gondolom úgy, hogy ellentmondásos lenne a biblia, és nekem egyáltalán nem adja ki logikailag a 70-es beteljesedés, főleg az "utána" események elmaradása miatt.

De én nem fogok amellett kardoskodni, hogy mi mit és hogy és miért jelent a bibliában, mert a századik juh példája arról szól, hogy az eltévedt juhokért jönni fog a jó pásztor, és nem a századik juhok mentik majd meg magukat, vagy jönnek rá a hazavezető útra, hanem majd ahol éppen tartanak, ott éri utol őket a jó pásztor, aki egyáltalán nem dühös az elkóborolt juhokra, hanem örül annak, hogy megtalálja őket, sőt, a századik juhoknak a hazaúton se lesz dolguk, mert a jó pásztor felemeli őket, és hazaviszi.

Ennélfogva a századik juhok összes aggodalma fölösleges, úgymond. Sokat a történet végkimeneteléhez nem tehetnek hozzá, ugyanakkor az sem számít igazán, ha közben tehénnek, bikának, pulykának, zsiráfnak, zebrának, vagy épp sáskának képzeli magát az a századik juh... :)

Mert mik azok az APOKRIF SZAKSZAVAK, ami miatt mi tűpontos ismeretet szeretnénk?

Csak nem épp a tűpontos ismeret, meg a megfelelő időben, meg az ISMERET, AMELY ÖRÖK ÉLETHEZ VEZET???

Ezek nem bibliai fogalmak, sőt!

Pontosan az a homály van, amire Ti is hivatkoztok, és amit a biblia is ír.

Érdekes, hogy az a lehetőség nincs levezetve de még csak felvetve sem részetekről, hogy az is lehet, hogy 1000-2000 többezer év hátravan még a próféciákból, hogy még kanyarba nincs meg az a világhatalom, amiről a biblia beszél, azaz még mindannyiunknak meg kell öregednünk, és meg kell halnunk...

...pont mint az eddig előttünk élt összes embernek...

Hogyan is lehetne egyértelmű a jel, ha nem jó idősíkba akarjuk belemagyarázni?

Az egész lakott földet félrevezeti sátán, nincs kivétel.

Ugyanakkor mindenki meglátja majd a változást, ott se nem van kivétel! :)

Ha picit el tudjuk fogadni, hogy a mi sorsunk is az elmúlás, máris elengedtük azt a görcsösséget, ami miatt mindenáron a saját túlélésünk miatt bele akarjuk erőszakolni a napjainkba és az aktuális jelen közeli jövőjébe, vagy épp a 2000 évvel előtti múltba armageddont, miként ezt eddig igen sokan megtették.

Valójában valóban eljött a világvége már mindazoknak, akik meghaltak.

Az élők pedig tudják, hogy meghalnak... vagy azt hiszik, hogy örökké élhetnek? :)

És ehhez csak az kell, hogy ismerjék a Teremtő PONTOS TERVÉT ÉS SZÁNDÉKÁT?

Mertbizony ha valaki 1536-ban megértette volna Isten pontos akaratát, az vajh ma is élne-e?

Valóban van párhuzam a Watchtowerinc szemlélete, és akár az általatok és mások által felhozott szemlélet közt, szerintem pedig ez a hasonlóság az, hogy mindig mindenki saját magát akarja megmenteni pontos ismeret által...

Hol a hely Jézus Krisztusnak, ha mi és még 144 000 végezzük görcsösen azt a munkát, ami Jézus Krisztus feladata?

[a megmentésre gondolok]

Engedjük el a görcsösséget.

Legyünk lazábbak egy kicsit, szerintem.

Bárhol vagyunk és bármiben hiszünk, jön értünk a jó pásztor.

Biztos vagyok ebben?

Nem, csak hiszem!

Akkor minden rendben!

:)

keresemazutam 2020.10.16. 06:33:31

@Igazság Kereső: @a századik juh:

A Jt tanítás szélsőségesen futurista, a múltban megadott dátumok miatt,ez igaz.Mostanság belesimuló irányba halad az általános futurista keresztény nézetek felé, ami mutat párhuzamot az első századi hangulatkeltéssel, futurista szemüvegen keresztül nézve...

leslie07 2020.10.16. 15:27:05

@keresemazutam: Márpedig ha hamisítatlanul befogadod az igét, akkor tudnod kel, hogy Pál, aki életben marad az úr visszajöveteléig nem előzi meg Dánielt az elragadtatásával"

És ki mondotta, hogy Dániel hamarabb fog feltámadni, mint az elragadtatás
ideje. Az elragadtatás is a nagy nyomorúság után lesz. Dániel pedig a nagy nyomorúság alatt fog feltámadnak Mihály fejedelemmel és a többi zsidóval együtt.

Dániel 12:1
És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; aki csak beírva találtatik a könyvben.
2
És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.13
Te pedig menj el a vég felé; és majd nyugszol, és felkelsz a te sorsodra a napoknak végén.

Az első feltámadás a nagy nyomorúság alatt lesz a napoknak végén.

Elhamarkodottan reagáltál, vagy nem vetted észre mi van írva Dánielnél?

leslie07 2020.10.16. 15:55:48

@Igazság Kereső: Belegondolva az egészbe, az első századiak olyan sokszor írták a közelségre utaló kifejezéseket a leveleikben, hogy ha ez nem lett volna így igaz, ha nem teljesült volna be minden akkor, abban az esetben, ugyan abba a bűnbe estek volna, mint ma Jehova Tanúi Szervezete és a hozzájuk hasonló szekták!!!"

Nem, nem az első századiak hittek az Igaz Istenbe a Khrosztoszban,akiben te sajnos nem hiszel, tehát nem hasonlíthatod a saját agyjárásodat az első századi keresztények agyjárásához. Ezen felül személyes kapcsolatban áltak a Szentszellem Istennel , aki bennük lakozott, így nem voltak kételyeik afelől, hogy nem az ő idejükbe jön el a vég.

Aki pedig az Isten temploma,az meszünik a bűntől is. Állításoddal ellentétben egyetlen olyan írásuk sem v olt, amiből arra lehetne következteni, hogy a Vég idejét a maguk életére várták volna.

Jehova tanúi nem estek bűnbe az apostolok levelei miatt, hanem azért estek tévedésbe és az istenkáromlás tudatlanságban elkövetett bűnébe,
mert az apostolok tanítása helyett az ördöggel szövetkezett tévtanítóknak
hittek.

2.Thesz. 2:1
Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
2
Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
3
Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
4
Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
5
Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, amikor még ti nálatok valék?
6
És most tudjátok, mi tartja vissza, amiért csak a maga idejében fog az megjelenni.

Nem a magam nevében írok, hanem az apostolok védelmében,akiket szüntelenül rágalmazol.

leslie07 2020.10.16. 15:59:27

@Igazság Kereső: Ha azt írja 100 helyen, utal rá egész érthetően, hogy Jézus eljövetele "igen-igen közel", és ez nem igaz, akkor, ők hamis próféták voltak, mint a JT VT!!!"

Csak egyet elmlíts meg olyat a százból,amelyből egyértelműen kitűnik, hogy
a Úr végső ítéletének a napját a maguk idejére várták, ill. egy olyan próféciát említs meg az összes közül, ami i.sz 70 ben bekövetkezett.

leslie07 2020.10.16. 16:17:58

@keresemazutam: Jól írod Szerinted! Szerinted a Messiás nem i.sz 33 körül
lett kivágatva, hanem a zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. "

Csakhogy elfelejtetted megemlíteni az információd forrását. Ki volt az a zsidó ,aki azt állította , hogy a messiást Dániel próféciájával ellentétben nem az újjáépítési szózat kibocsátásától számított 69 évhét elteltével ,hanem 29 évhéttel korábban azaz i.e 171-ben.

Nos ki volta az az okos zsidó,aki , hogy iii. Oniásból Messiást csináljon
megkurtította Dániel próféciáját 29 évhéttel?

Ki volt az az okos zsidó,aki figyelmen kívül hagyta, hogy Felkent Istennek
kell alászállnia az Égből, hogy megváltsa népét Izraelt és nem egy zsidó
embernek, mégha főpap volt is.

leslie07 2020.10.16. 16:21:18

@Igazság Kereső: Az egész emberiség vallásostól, filozofálásostól együtt vakon tántorog és egyáltalán nem tud semmit!!!"

És mi köze van Istennek az emberek alkotta vallásokhoz.

Khrisztosz nem vallásokat hagyott létrehozni a tanítványainak, hanem olyan gyülekezeteket,amelyeknek a tagjaik újjászületett tökéletes szentek
voltak.

leslie07 2020.10.16. 16:27:44

@Igazság Kereső: A fenti írásaid, már ne haragudj de egytől-egyig hamis!

És még tévedhetetlen is vagy!!!

Gratulálok, akárcsak a Tanúk! XD"

Mintha csak a Lénárd gabi , vagy Karalábé írását olvasnám.

A fenti írásaim egytől egyig hamisak . De még véletlenül se idézted be őket,
bizonyítva hamisságukat igaz? Ja meg olyan akár csak a tanúk igaz?

Igazság Kereső 2020.10.16. 17:18:36

@a századik juh:

"Különbség van a bizony hamar eljövök vagy mondjuk aközött, hogy 1914 szeptember elsején itt van armageddon..."

Ma a szervezhet azt mondja, hogy hamarosan senki sem lesz beteg, vagy hogy az utolsó idők legvégső szakaszának utolsó szakaszában vagyunk!

Nincs évszám most. Igen.

Ez így már nem is számít a hamisan prófétálás bűnének?

Akkor, mi a problémánk?

Ne használjunk kettős mérleget!

Igazság Kereső 2020.10.16. 17:31:59

@a századik juh:

"Szerintem pedig nem egyezik meg, mert Jézus Krisztus kifejtette, hogy nem a mi dolgunk tudni a percet vagy az órát, vagy a napot, vagy az évet, ellenben a Watchtowerinc ezt már 22-szer nem így gondolta."

Az első századi keresztények nem beszéltek pontos dátumot.

Ennyi elég is, hogy ne lehessen azonos mércével mérni?

Az is hamis prófétának számított az Izraeliták között, aki pl csak arról álprófétált, hogy Isten ezt vagy azt teszi a néppel, megbocsátott nekik stb.

Olyan mindegy mi a hamis prófécia tárgya, ha az nem istentől származik!

100-nál is több esetben közelinek és igen közelinek, hamar eljövendőnek írták Jézus krisztus eljövetelét!

Ha meg sem történt, akkor csak elbizakodottságukból erdőén keltettek téves várakozást???

Ha nem történt meg, holott jézus is állításuk szerint azt mondta ,hogy "ime hamar eljövök"!

Nem de így beszél a Szervezet is?

Közel van, mindjárt itt van, hamarosan el jön, utolsó idők legvégső szakaszának végső szakaszában vagyunk stb stb.

Pontosan ugyan az!

Téves várakozás keltés!

Sőt, istennek tulajdonítva!

Ha nem történt meg az első században, holott szerintük jézus mondta, hogy hamar el jön, és nem is egyszer, és az első századi keresztények igen csak a közelségre figyelmeztettek, akkor ez bizony hamisan prófétálás!

Nos, ez teljesen azonos jelenség!

Objekiven próbáld nézni, ne előítélettel!

Igazság Kereső 2020.10.16. 17:43:32

Nos, aki vak akar lenni, az vak is marad, de persze annak szíve joga! :)

keresemazutam 2020.10.16. 18:02:31

@a századik juh:

"Érdekes, hogy az a lehetőség nincs levezetve de még csak felvetve sem részetekről, hogy az is lehet, hogy 1000-2000 többezer év hátravan még a próféciákból, hogy még kanyarba nincs meg az a világhatalom, amiről a biblia beszél, azaz még mindannyiunknak meg kell öregednünk, és meg kell halnunk..."

Ha eddig nem lett volna egyértelmű pontosan ezt gondolom én is!

"Valóban van párhuzam a Watchtowerinc szemlélete, és akár az általatok és mások által felhozott szemlélet közt, szerintem pedig ez a hasonlóság az, hogy mindig mindenki saját magát akarja megmenteni pontos ismeret által..."

Konkrétan idéznéd amikor a pontos ismeretemre hivatkoztam a megmentésem eszközeként?

a századik juh 2020.10.16. 18:09:38

@Igazság Kereső: Van évszám, hiszen a duplagondol-generációelmélet levezetett maximális vége 2034...

keresemazutam 2020.10.16. 18:12:41

@leslie07:

Oké!

Akkor már csak azt nem tudom, hogy magyarázod meg, hogy Pál és a Teszalonikában élő keresztényekkel ( azaz" mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig") mi történt? Hogyan maradtak ők meg az Úr eljöveteléig?

a századik juh 2020.10.16. 18:16:04

@Igazság Kereső: "Téves várakozás keltés!"

Fentebb levezettem, hogy a biblia szerint előfordulhat, hogy még akár évezredekre is lehetünk armageddonhoz.

Ennélfogva a téves várakozás-keltés pusztáncsak dogma és belemagyarázás kérdése.

"Objekiven próbáld nézni, ne előítélettel!"

A Salamon-szindróma szerint ez egy jó tanács magadnak.
Fogadd meg!

[Hova kapkodsz az állásfoglalásban, még csak most vetted észre nemrég, hogy a Watchtowerinc átvert a palánkon. Adj időt leülepedni ennek a traumának, különben ugyanúgy érzelmi felindultság alatt fogsz emiatt talán nem "objektív" döntést hozni. Relax! :)]

leslie07 2020.10.16. 18:18:48

Akkor már csak azt nem tudom, hogy magyarázod meg, hogy Pál és a Teszalonikában élő keresztényekkel ( azaz" mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig") mi történt? Hogyan maradtak ők meg az Úr eljöveteléig?"

Erre már egyszer válaszoltam. Pál olyan hittársaira értette,akik ahogy az Úr ígérte nem halnak meg addig, amíg meg nem látják Őt eljönni.Elfelejtetted?

leslie07 2020.10.16. 18:20:02

@keresemazutam: Akkor már csak azt nem tudom, hogy magyarázod meg, hogy Pál és a Teszalonikában élő keresztényekkel ( azaz" mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig") mi történt? Hogyan maradtak ők meg az Úr eljöveteléig?"

Erre már egyszer válaszoltam. Pál olyan hittársaira értette,akik ahogy az Úr ígérte nem halnak meg addig, amíg meg nem látják Őt eljönni.Elfelejtetted?

keresemazutam 2020.10.16. 18:22:51

@leslie07:

Félreértettél!

" Jól írod Szerinted! Szerinted a Messiás nem i.sz 33 körül
lett kivágatva, hanem a zsidó írásmagyarázati hagyomány a héber szövegben szereplő Masíah szót (ennek jelentése „Felkent”) III. Oniás főpapra értelmezte, akit Kr. e. 171-ben gyilkoltak meg a hellenista párt hívei. "

Csakhogy elfelejtetted megemlíteni az információd forrását. Ki volt az a zsidó ,aki azt állította , hogy a messiást Dániel próféciájával ellentétben nem az újjáépítési szózat kibocsátásától számított 69 évhét elteltével ,hanem 29 évhéttel korábban azaz i.e 171-ben.

Nos ki volta az az okos zsidó,aki , hogy iii. Oniásból Messiást csináljon
megkurtította Dániel próféciáját 29 évhéttel?

Ki volt az az okos zsidó,aki figyelmen kívül hagyta, hogy Felkent Istennek
kell alászállnia az Égből, hogy megváltsa népét Izraelt és nem egy zsidó
embernek, mégha főpap volt is.

Ezt én mind nem gondolom! A reagálásom a kommentnek erre a részére szolt:

"Az első kérdés: honnan számította Dániel az évheteket? A „visszatérés” nyilvánvalóan a babilóni fogságból történő hazatérésre, az alijázásra vonatkozik, amelynek első hullámát Kürosz perzsa uralkodó Kr. e. 538-ban kiadott „visszatérési rendelete” indította el. Csakhogy ezután még két hullám következett: a másodikat Ezsdrás, a harmadikat pedig Nehémiás vezette. Figyelemre méltó, hogy a szövegben „Jeruzsálem felépítésére vonatkozó parancs”-ról, sőt az első évhétben „utak és árkok” (vagy utcák és csatornák) építéséről esik szó. Ezt a rendeletet viszont — más forrásokból tudjuk — Artaxerxész adta ki uralkodásának huszadik évében, vagyis Kr. e. 445/4-ben. A zsidó írásmagyarázók ellenben nem innen, hanem az Első Templom lerombolásától (Kr. e. 586. Áb hó 9.) számították a 70 évhét kezdetét."

Nem voltam elég konkrét. Bocsi!

keresemazutam 2020.10.16. 18:26:25

@leslie07:

Emlékszem de nem értem, hogy gondolod.

Pál saját magát is azok közé sorolta aki életben marad addig! Azt mondta hogy, "Mi"!

a századik juh 2020.10.16. 18:27:37

@keresemazutam: "Konkrétan idéznéd amikor a pontos ismeretemre hivatkoztam a megmentésem eszközeként?"

Konkrétan nem tudom idézni, úgy en bloc az egészből az cseng ki nekem, hogy ezerkilenszáztizennégyéstársai után most itt az újabb érdekes és alátámaszthatatlan évszám, a hetven...

Lásd fentebb már vaknak van nevezve, aki nem így látja...

"Ha eddig nem lett volna egyértelmű pontosan ezt gondolom én is!"

Ennek viszont örülök, mert ez is egy lehetőség.

[Azon tűnődöm, hogy azok, akik látták Jézus Krisztus felmenni az égbe, igazából látták Jézus Krisztust királyként, hisz akkor már teljes sikerrel hozta a küldetését. Az, hogy ők épp elmenni látták a Földről, nem jelenti azt, hogy a "trón elől" nem az érkező királyt látták ugyanakkor, nemde? Az biza már egy "hatalomnélküli"-sátán pillanat volt, egészen a függöny kettéhasadásától, ha jól bogarásztam.]

leslie07 2020.10.16. 18:31:02

@Igazság Kereső: Nem de így beszél a Szervezet is?

Közel van, mindjárt itt van, hamarosan el jön, utolsó idők legvégső szakaszának végső szakaszában vagyunk stb stb."

Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva próbáld tisztára mosni az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjait.

keresemazutam 2020.10.16. 18:39:31

@a századik juh:

Az az oriásai különbség a 70-es dátum és 1914+társai között, hogy a 70-es dátum most nem kelt hamis várakozást sürgösség érzetet, nem lehet rá szektát építeni, mert már elmult!

Mit ígér a 70-es dátum? Annak a vádnak az eltűnését, miszerint Jézus és az apostolok hamis próféták voltak, amikor az események gyors, küszöbön álló bekövetkezéséről beszéltek. A világvége várakozások és spekulációk visszaszorulását. Teljesen nyilvánvaló, hogy akár ezer év múlva is lesznek olyan események, melyekre a próféciák illeszthetőek. Ámbár a preterizmust sokan eretnekségnek tartják, érdemes elgondolkozni azon is, hogy vajon nem a sok jóslat, antikrisztus-keresés, végítélet várás mérgezi-e meg a mai kereszténységet. A mai keresztények nagy része a jövőbéli világvége várással hibát követ el, egy süllyedő hajónak állítják be a világot, melynek hamarosan vége. Így juthattunk el oda, hogy a mai élő keresztények egy része nem mutat túl nagy érdeklődést a környezetünk iránt sem, hiszen a Földünknek úgyis hamarosan vége! Talán nem árt eltűnődni azon, milyen világot teremtenek maguk között azok, akik titkon a közelgő végre számítanak, és amennyiben mégis tévednek!?

a századik juh 2020.10.16. 18:41:23

@keresemazutam: "Annak a vádnak az eltűnését, miszerint Jézus és az apostolok hamis próféták voltak, amikor az események gyors, küszöbön álló bekövetkezéséről beszéltek. "

Valahogy bennem sohasem fogalmazódott meg ilyen vád.

leslie07 2020.10.16. 18:42:19

@keresemazutam: Akkor szerinted se a iii. Oniás halálálával i.e. 171-ben következett be a Dániel próféciájának a 69. évhétre utaló kinyilatkoztatása?

a századik juh 2020.10.16. 18:42:52

@keresemazutam: "A mai keresztények nagy része a jövőbéli világvége várással hibát követ el, egy süllyedő hajónak állítják be a világot, melynek hamarosan vége. Így juthattunk el oda, hogy a mai élő keresztények egy része nem mutat túl nagy érdeklődést a környezetünk iránt sem, hiszen a Földünknek úgyis hamarosan vége! "

Ezt tök jól levezetted! És jogosnak tartom.

leslie07 2020.10.16. 18:46:02

@a századik juh: "Valahogy bennem sohasem fogalmazódott meg ilyen vád."

Ennek egyik oka valószínűleg az is lehetett kedves a századik juh, hogy
tisztában voltál vele , hogy az apostolok tanítók és nem próféták voltak.

keresemazutam 2020.10.16. 18:46:45

@a századik juh:

Te mire gondolsz mikor ezeket olvasod? Figyelembe véve kik voltak ezeknek az írásoknak a címzettjei, hogyan lehet ezeket évezredekre kitolni?

„Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Ne panaszkodjatok, testvéreim, egymásra, hogy el ne ítéltessetek! Íme, a bíró az ajtó előtt áll.” Jak. 5.8

„Ha pedig üldöznek az egyik városban, meneküljetek a másikba. Bizony, mondom néktek: még végig sem járjátok Izráel városait, mire eljön az Emberfia.” Mt. 10.23

„és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.” 1Thessz. 1.10

„Mert hiszen igazságos dolog az Isten előtt, hogy gyötrőiteknek gyötrelemmel fizessen, nektek pedig, akiket gyötörtek, enyhülést adjon mivelünk együtt. Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival, tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.” 2Thessz. 1.6-8

„Mert még „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” Zsid. 10.37

„Azt tartom tehát jónak a küszöbön álló megpróbáltatások miatt, hogy jó az embernek úgy maradnia, amint van.” 1Kor. 7.26

„Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat.” 1Thessz. 4.15

„Mindennek a vége pedig már közel van: legyetek tehát bölcsek és józanok, hogy imádkozhassatok.” 1Pt. 4.7

„Mert itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén.” 1Pt. 4.17

„Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, most meg is jelent; mégpedig sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra.” 1Jn. 2.18

’Nem is azért ment be, hogy sokszor áldozza fel önmagát, ahogyan a főpap megy be évenként a szentélybe más vérével […] mert akkor sokszor kellett volna szenvednie a világ kezdete óta. Most azonban egyszer jelent meg az idők végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.’ Zsid. 9.25-26

„Hanem ez az, amiről Jóel így prófétált: Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak…” ApCsel. 2.16

keresemazutam 2020.10.16. 18:49:50

@leslie07:

Lehet csűrni-csavarni a szavakat, de aki a jövőre vonatkozóan istenre hivatkozva tesz kijelentéseket, az biza prófétál!

keresemazutam 2020.10.16. 18:53:41

@a századik juh:
"[Azon tűnődöm, hogy azok, akik látták Jézus Krisztus felmenni az égbe, igazából látták Jézus Krisztust királyként, hisz akkor már teljes sikerrel hozta a küldetését. Az, hogy ők épp elmenni látták a Földről, nem jelenti azt, hogy a "trón elől" nem az érkező királyt látták ugyanakkor, nemde? Az biza már egy "hatalomnélküli"-sátán pillanat volt, egészen a függöny kettéhasadásától, ha jól bogarásztam.]"

Ez felettébb érdekes feltevés, ugyanakkor talán elképzelhetően több mint valószínű, hogy többé-kevésbé, mindezek mellett és nem kevésbé ellenére fogalmam sincs!

a századik juh 2020.10.16. 18:54:41

@keresemazutam: " Bizony, mondom néktek: még végig sem járjátok Izráel városait, mire eljön az Emberfia.”

Jaja, ők elmenni látták, más szemszögből viszont jött, tehát a "prófécia" beteljesedett, bár ők nem tudtak róla... szerintem.

Elég sok idézetben van bűn meg eltörlés meg bíró, az, hogy felhozzák-e a bűneinket, vagy sem, az csak akkor és ott fog kiderülni, de szerintem nem, úgyhogy szerintem ez sem téves, talán esetleg tévesen értett és tévesen magyarázott, hogy némi gyom is legyen a búza között...

a századik juh 2020.10.16. 18:57:39

@keresemazutam: "Ez felettébb érdekes feltevés, ugyanakkor talán elképzelhetően több mint valószínű, hogy többé-kevésbé, mindezek mellett és nem kevésbé ellenére fogalmam sincs!"

Nanáhogypersze, csupáncsak megpróbáltam rámutani, hogy van olyan nézőpont, ahol fel sem merülnek a felvetett problámák.

Ugyanakkor minden problémafelvetés jó, én például nem tudtam eddig, hogy van, aki így látja az apostolok ténykedését, vagy ilyen fényben nézi, ez is egy érdekes felvetés.

keresemazutam 2020.10.16. 19:20:29

@a századik juh:

Hogy valami értelme is legyen az eszmecserének, komolyan szeretnélek megkérni légyszíves fogalmazd meg, szerinted mit értek én a preterizmus alatt! Meglehet nagyon nem sikerült jól elmondanom!

a századik juh 2020.10.16. 20:39:55

@keresemazutam:

Hát akkor nem sok értelme lesz! :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 00:35:45

@a századik juh:

Ki van jelentve a pontos évszám?

Hol, muti meg?

Nem is ez a lényeg!

Jt is ma mondogatják, és az első századi keresztények is azt mondogatták, hogy itt lesz a krisztus igen igen közel, hamar, és hogy nem hal meg néhányuk, amíg meg nem érkezik!

Ott vannak a Biblia veresek!

Max félremagyarázni lehet!

Mit tesz a JT?

Mindjárt itt van, hamarosan, utolsó idők legvégső szakaszának végső szakaszában vagyunk, a közel jövőben senki sem lesz beteg stb stb

Ha ez nem válósul meg záros határidőn belül, akkor nem de hamisan prófétálnak dátum megadása nélkül is?

Hirtelen nem lett bűn előtted sem azon kifejezések hangoztatása, amik elhangzottak a Szervezet részéről, ha mindezt az első századiakra is alkalmazzuk???

Pedig ugyan ezt tették, közelségre figyelmeztettek.

Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?

És ez még finomkodás, mert ez ebben az esetben-ha félsz meglátni akkor is-kimeríti a hamisan prófétálás bűnét, ha nem teljesedett, amitől sokaknak írtak!!

Itt az egyértelmű párhuzam!

Igazság Kereső 2020.10.17. 00:41:58

@leslie07:

"Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva"

Tévedés????

Akkor most tévedtek, ill. tévedésből keltettek hamisan várakozást, vagy tudatosan másra, más korra értették?

Tévedtek vagy sem?

Ráadásul ihletés alatt lehet tévedni?

Ihletett levelek nem?

Most akkor mi is a szitu? :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 00:45:23

@leslie07:

"Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva próbáld tisztára mosni az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjait."

Te paranoiás vagy barátom?

Egyáltalán nem szándékozom a Szervezetet tisztára mosni!

Értően olvass!

Köszi :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 02:44:21

Mt. 16:28
"Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Egy kifejezés elég érdekes.

Ez pedig az "itt állók között"

Ez nem utalhat egy osztály, a jövőben elő leszármazottjaira.

Jézus olyan emberekről beszélt, akik fizikailag ott áltak a közelében, és hogy "nem ízlelik meg a halált", tehát nem halnak meg az itt "állók között" egyes személyek, addig
"amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Nem a természetes olvasat a legérthetőbb, az árról levont követeltetés a kézenfekvőbb?

Jézus hús-vér térben és időben, az Ő jelenében jelenlevő emberekhez és emberekről beszélt(itt állók között), nem pedig valamilyen feltételezett megmaradó osztály sok ezer évvel későbbi egyes leszármazottjainak megmaradásáról!

Ha egy ehhez hasonló osztály távoli utódairól beszelt volna, minek kellett az "itt állók" kifejezést használnia?

Ráadásul, a jelen kifejezés azt jelentené, hogy lesznek majd valamikor emberek, akik életben lesznek, amikor valamikor megérkezik.

Ennek meg mi az értelme?

Ez evidens, nyilván élnek akkor emberek, erre nem kellene külön felhívni a figyelmet!

Ezzel együtt észre vehető, hogy ebbe a szemantikai mutatványba nem fér bele az "itt állók között" kifejezés nyúlván való jelentése!

Az egyszerű olvasat sokkal érthetőbb, mint a nyelvi, vagy szemantikai zsonglőrködés eredménye!!!

Ráadásul, egy a majdan megmaradó osztály későbbi időpontban elő esetleges leszármazottjaira nincs semmi bizonyíték, ami lehet az kifacsart erőltetett csűr-csavarosdi!

Erre minden önjelölt Biblia belemagyarázó képes!

a századik juh 2020.10.17. 05:29:28

@Igazság Kereső: "Ki van jelentve a pontos évszám?

Hol, muti meg?"

Nade.... :)

Amikor leírták, hogy elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó emlékünnepünk, nem mondtak évszámot, de mégis nagy nehezen ki lehet sakkozni az évszámot, nem? Elképzelhető, hogyha ez lesz az utolsó emlékünnepünk, (ugye 2014-ben mondták, azaz a 2015-ös emlékünnep már elképzelhetően nem lesz megtartva, azaz a dátum LEGFELJEBB 2015.

Ugyanígy van levezetve a duplagondol duplagenerációs elmélet, mikortól meddig élt f. franz, illetve Sanderson testvér meddig volt átfedésbe vele, és meddig tarta a második generáció aktív élete.

Én most nem hallgattam vissza, de a nem kimondott dátum itt 2034.

a századik juh 2020.10.17. 05:35:20

@Igazság Kereső: "Hirtelen nem lett bűn előtted sem azon kifejezések hangoztatása, amik elhangzottak a Szervezet részéről, ha mindezt az első századiakra is alkalmazzuk???

Pedig ugyan ezt tették, közelségre figyelmeztettek.

Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?

És ez még finomkodás, mert ez ebben az esetben-ha félsz meglátni akkor is-kimeríti a hamisan prófétálás bűnét, ha nem teljesedett, amitől sokaknak írtak!!

Itt az egyértelmű párhuzam!"

Véleményem szerint akkor mondták már ezeket, amikor megtörtént az, amire még vártak, míg a Watchtowerinc esetében soha, egyszer sem jött be semmi, amit mondtak, vagy amire utaltak.

"Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?"

De, pontosan így van.

Amennyiben azonban ez megtörtént az "igen közeli" múltjukban, csak nem vették észre, és úgy mondták, hogy hamarosan, az azért egész más, nem?

Ég és föld a különbség az apostolok és a watchtowerinc között, szerintem.

a századik juh 2020.10.17. 05:43:03

@Igazság Kereső: "Hirtelen nem lett bűn előtted sem azon kifejezések hangoztatása, amik elhangzottak a Szervezet részéről, ha mindezt az első századiakra is alkalmazzuk???

Pedig ugyan ezt tették, közelségre figyelmeztettek."

Dehogy! :)

A watchtowerinc NEM A KÖZELSÉGRE FIGYELMEZTET, hanem pénzszivattyút működtet, szerintem. A bibliaversekkel nem a saját meggyőződéseit támassza alá, hanem azt, hogy adjunk nekik pénzt meg ingyenmunkát, és szerezzünk még nekik sok ilyen balekot.

Ugyanez elmondható-e az első századi keresztényekre?

Nemhiszem!

Azonkívül már "meglettek" ezek a dolgok az apostolok esetében, míg a watchtowerinc esetében nem lett meg semmi, sőt, ami megvolt, azt is ellopták már régen.

"Hirtelen nem lett bűn előtted sem "

Nem hirtelen, én sohasem vádoltam a biblia íróit. :)

a századik juh 2020.10.17. 05:53:05

@Igazság Kereső: "Tévedés????

Akkor most tévedtek, ill. tévedésből keltettek hamisan várakozást, vagy tudatosan másra, más korra értették?

Tévedtek vagy sem?

Ráadásul ihletés alatt lehet tévedni?

Ihletett levelek nem?

Most akkor mi is a szitu? :)"

A szitu az, hogy

"1János 4:1
Szentírás – Új világ fordítás (magyarázó jegyzetekkel)
4 Szeretteim, ne higgyetek el minden ihletett kijelentést*,+ hanem győződjetek meg arról, hogy

az ihletett kijelentések* Istentől származnak-e,

+ mert sok hamis próféta ment ki a világba+."

a századik juh 2020.10.17. 05:58:55

@Igazság Kereső: "Mt. 16:28
"Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Amikor Jézus Krisztus elment a Földről, akkor már legyőzte Sátánt, és minden az Övé volt.

Akik elmenni látták a Földről, azt látták, hogy megy a Királyságába Királyként...

Tehát amikor innen elment, akkor jött el az országával.

Szerintem, természetesen! :)

leslie07 2020.10.17. 06:47:37

@Igazság Kereső:
Te paranoiás vagy barátom?

Egyáltalán nem szándékozom a Szervezetet tisztára mosni!

Értően olvass!"

Ja értem, tehát nem a szervezetet ordögpapjait próbáltad tisztára mosni téves jósolgatásáik, várakozásaik miatt, hanem a Khrisztosz Isten választott, tökéletes szentjeit ,akik a Szentszellem Istent hordozták próbálod az ő szintjükre lealacsonyítani, hogy ők sem voltak különbek jehova ördögpapjainál, hisz hasonló téves várakozásaik voltak. Ellenben egyetlen egy tévesnek mondható várakozásukról nem tudsz beszámolni,
csak emlegeted a 100 helyet,ahol erről bizonyítékod van a szentírásban .

leslie07 2020.10.17. 06:49:36

@Igazság Kereső:
"Nehogy már Isten szent em,bereinek általad vélt tévedéseire hivatkozva"

Tévedés????"

Olvasd el rendesen ,hogy mit írtam! Általad vélt tévedést írtam, nem azt írtam, hogy ők tévedtek.

leslie07 2020.10.17. 07:13:58

@Igazság Kereső: Ráadásul, egy a majdan megmaradó osztály későbbi időpontban elő esetleges leszármazottjaira nincs semmi bizonyíték, ami lehet az kifacsart erőltetett csűr-csavarosdi!

Erre minden önjelölt Biblia belemagyarázó képes!"

Nem az magyaráz bele a bibliába,aki nem fogadja el azt,ami szószerint ki lett jelentve?

Te kétségbe vonod, hogy a Teremtő Isten a Khrisztosz életben tarthatja
eljöveteléig azokat,akiket csak akar, annak ellenére, hogy tudta, lesznek a hallgatóságai között olyanok,akik visszanyerik az Ádám bűne miatt meghalt szellemet,amit Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtett az embernek,és amelytől az ember oly dicsőséges volt annak
idején, hogy még a hústestének a mezítelensége sem volt látható.

Az Isten,aki márt korábban megőrizte Énókot a haláltól erre szerinted nem képes ugye? Hazudott,amikor ezt a kijelentést tette:

János 11:26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Gondolom, te nem hiszed ezt el ,amit Khrisztosz kijelentett, ezért tartod fontosnak a fenti kijelentése miatt is magyarázatokat gyártani, majd a legyártott magyarázatokkal bizonygatni, hogy a Khrisztosz Isten választott
tökéletesei és szentjei, akikben réáadásul a Szentszellem Isten lakozott
tévesen várakoztak, mint jehova ördögpapjai is tették, teszik.

leslie07 2020.10.17. 07:28:33

@Igazság Kereső: Ha nem történt meg az igen közeli idejükben , nem jött el Krusztus, akkor tévedés történt nem?"

Nem történt tévedés, hisz egyetlen olyan kijelentést sem tett Khrisztosz,
hogy az apostolok életében kell hamar eljönnie a végnek.

Nem ismeritek a Szentírást és gyalázzátok a tévedhetetlen Istent a Khrisztoszt , hogy tévedés várakozásra okot adó kijelentéseket tett.

Előszeretettel idézgetitek a Jelenések könyvéből az alábbi kinyilatkoztatást:

Jelenések 1:1
Jézus Krisztus kijelentése, amelyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, amiknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,

Az ebben a kijelentésben előforduló hamar szót ,ami utalhat gyors,
hirtelen nagy sebességel lejátszódó eseményekre is, amely gyorsaság
az abban az időben lejátszódó eseményekre utal,amelyeknek az Úr napján
kell majd nagy gyorsasággal lejátszódnia, és nem az apostolok életében.

Amikor János az Úr napjáról szóló eseményekkel kapcsolatos kinyilatkoztatást kapta, már az apostolok közül sokan nem is éltek.

Hogy lehet visszamenően rájuk varni ráadásul ezt a Khrisztosztól eredő kinyilatkoztatást azt állítva, hogy ez a bizonyítéka annak, hogy azok a maguk idejére várták ezeket az eseményeket?

leslie07 2020.10.17. 08:02:35

@Igazság Kereső: "Bácskai Károly

A nép és a nemzet fogalma az Újszövetségben.

A genea és a genos értelmezése:

Veszedelemben népem között
A "genea" és a "genos" az Újszövetségben főként az evangéliumokban és az ApCsel-ben fordul elő. Alapjuk a gen- szótő, amely születést, származást jelöl.
A közös eredetre utalva alakul ki azután a ’leszármazott, utód, család(tag), fajta’ értelem. Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".
Meglepő módon ugyanakkor a "genos" az ethnos antonimájaként is megjelenik ’saját nép, tulajdon fajta, honfitárs’ értelemben az idegenekkel, a pogányokkal, a más néphez tartozókkal szemben.
Izraelre mint Isten választott népére utaló ószövetségi konnotációval az Újszövetség a választott nemzetség (genos eklekton) alatt a keresztényeket érti."

Ez telitalálat volt kedves igazságkereső.

Ezzel akár ki is húzhatjuk a Khrisztoszt és az apostolokat azzal vádolók
méregfogát, hogy a Máté 24. fejezetében tett kijelentés nem nemzetre a zsidó népre utal, hanem az akori kor egy nemzedékére.

Gratulálok. Aki keres azt talál. Csak így tovább!

leslie07 2020.10.17. 08:47:41

@Igazság Kereső: Szerintem, te nem maradsz vak. Kutass még egy kicsit és
meglátod, hogy az apostolok nem prófétáltak hamisan semmit.

keresemazutam 2020.10.17. 09:00:02

@a századik juh:

"Amikor Jézus Krisztus elment a Földről, akkor már legyőzte Sátánt, és minden az Övé volt.

Akik elmenni látták a Földről, azt látták, hogy megy a Királyságába Királyként...

Tehát amikor innen elment, akkor jött el az országával."

Nem, rossz elképzelés! csak kicsit preterista felfogású, ami mint megtudtuk az "ördögtől született jezsuiták koholmánya" :)))

Ha azok is ott voltak akik "átszegezték" akkor még inkább rendben.

keresemazutam 2020.10.17. 09:07:13

@a századik juh:

:) Ráadásul az elmenetele előtt ezt mondta már múlt időben:

Máté 28:18
"És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön."

leslie07 2020.10.17. 09:25:06

@a századik juh: Sőt az ott állók között,akikhez jézus beszélt voltak olyanok,akik még életükben megláthatták az Ő dicsőségét Illés és Mózes jelenlétében. A két lehetőség közül ezt is figyelembe kéne venni, hisz ezek hárman valóbban meglátták a nagy Királyt teljes dicsőségében.

Máté 17:1
És hat nap mulva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvivé őket magokban egy magas hegyre.
2
És elváltozék előttök, és az ő orcája ragyog vala, mint a nap, ruhája pedig fehér lőn, mint a fényesség.
3
És ímé megjelenék ő nékik Mózes és Illés, akik beszélnek vala ő vele.

Ez csak az egyike a lehetőségeknek, hogy hogyan teljesededhetett be, ill
teljesedik be a jövőben A Khrisztosz királyként való eljövetelének a meglátása azon hallgatósága körében,akikhez beszélt.

Erre az eseményre a hegyen pl. közvetlenül azután került sor,miután
a Máté 16:28-ban feljegyzett kijelentés elhagzott.

"Mt. 16:28
"Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön az ő országával."

Ez az esemény azonban kevésbé jöhet számításba, hisz a Máté 16. fejezetében a 28. verset megelőző 27 vers ezt kizárja:

27 Mert kell, hogy az ember Fia eljöjjön angyalaival Atyjának dicsőségében, s akkor kinek-kinek megfizet majd cselekvéséhez mérten.

Ebből egyértelmű, hogy az Úr az utolsó időben való eljövetelére utalt.

Ennél fogva pedig marad az a lehetőség, hogy az ott állók közül némelyek
valóban nem kóstolták meg a halált,amint azt János is feljegyezte, az Jézusból beszélő Atya szavait idézve.

János 11:26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Nos az apostolok ezt elhitték. Meg sem fordult a fejükben, hogy ebben a kérdésben a Jézusból hozzájuk szóló Atya hazudott volna nekik.

Az már más kérdés, hogy ebben a kijelentésben a test haláláról, ill. a lélek
haláláról van szó. Tudniillik az Ádám miatt megholt szellem újjászületése
biztosította az Szentszellem isten által újjászületetteknek a lélek idvösségét, megtartását az Úr eljöveteléig.

Igazság Kereső 2020.10.17. 17:36:55

@a századik juh:

"Véleményem szerint akkor mondták már ezeket, amikor megtörtént az, amire még vártak, míg a Watchtowerinc esetében soha, egyszer sem jött be semmi, amit mondtak, vagy amire utaltak."

Ezek szerint megtörtént az amire vártak?

Te írod!

A versek szerint Jézus vissza térésére vártak....

Köszönöm. :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 17:47:01

@a századik juh:

"A watchtowerinc NEM A KÖZELSÉGRE FIGYELMEZTET, hanem pénzszivattyút működtet, szerintem. A bibliaversekkel nem a saját meggyőződéseit támassza alá, hanem azt, hogy adjunk nekik pénzt meg ingyenmunkát, és szerezzünk még nekik sok ilyen balekot."

Tesó, írtak a közelgő végről és Jézus hamarosan várható visszatérésééről az első századiak?

Igen!

Írnak hasonlóakat a VT?

Igen!

Az indíték mindegy, szerintetek is!

Megtörtént valaha is, amit a VT prófétált?

Nem!

Megtörtént, az, amit az első századiak prófétáltak?

Igen vagy nem?

Mi következik abból ha nem?

Mi az, ha prófétálók valamit és nem történik meg?

Egyébként ügyesen lavírozól, ügyesen kerülgeted a forró kályhát.... :D

Én ezt nevezem vakságnak.

Amikor valaki direkt becsúkja a szemeit a számára kellemetlen és a véleményét cáfoló érvek előtt!

Te, és Laci vakok AKARTOK lenni az ellen érvek előtt! :D :)

Amit nem akarunk meglátni, az nincs is?!

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:02:16

@leslie07:

"
Ez telitalálat volt kedves igazságkereső.

Ezzel akár ki is húzhatjuk a Khrisztoszt és az apostolokat azzal vádolók
méregfogát, hogy a Máté 24. fejezetében tett kijelentés nem nemzetre a zsidó népre utal, hanem az akori kor egy nemzedékére.

Gratulálok. Aki keres azt talál. Csak így tovább!"

Miért is bizonyítja ez a te érvelésedet?

Azt írja: "Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, "alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".

A "genosz" az nem "geneá"!

"Az egy időben születettek egy nemzedékhez tartoznak"

Ez a "geneá" jelentése.

"az egy ős leszármazottai pedig egy nemzetséget alkotnak.
A származás vagy az eredet kifejezése inkább a "genos" alapjelentéséhez tartozik.

Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik"

Ez a "genosz" jelentése.

Továbbá:

"Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a "genos" vonatkozik, "alkalmas szinonimájaként a "laosnak" és az "ethnosnak".

Mit nem értesz ezen?

Vagy strucc politika? :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:06:34

@leslie07:

Amúgy hadd kérdezzem meg:

Beszélsz valamilyen idegen nyelven?

Okkal kérdezem. :)

a századik juh 2020.10.17. 18:09:30

@Igazság Kereső:

"Én ezt nevezem vakságnak.

Amikor valaki direkt becsúkja a szemeit a számára kellemetlen és a véleményét cáfoló érvek előtt!

Te, és Laci vakok AKARTOK lenni az ellen érvek előtt! :D :)

Amit nem akarunk meglátni, az nincs is?!"

Ideje van a látásnak, kedves Igazságkereső... :)

"Jézus pedig ezt mondta:

Én ítéletre jöttem e világra, hogy

akik nem látnak, lássanak,

és akik látnak, vakká legyenek.

40Meghallották ezt azok a farizeusok, akik a közelében voltak, és ezt kérdezték tőle:

Talán mi is vakok vagyunk?

41Jézus ezt mondta nekik:

Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök,

mivel azonban most azt mondjátok:

látunk,

megmarad a bűnötök"
János 9:39-41

a századik juh 2020.10.17. 18:15:59

@Igazság Kereső: " kerülgeted a forró kályhát.... :D"

Kása lesz az... :)

Azt meg a macska kerülgeti.

A századik juh nem tud irányt mutatni, hisz maga is eltévedt, és útbaigazítást sem fogad el, mert birka! :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:25:20

@a századik juh:

Én nem írtam, hogy "látok", továbbá nem írtam, hogy nekem, vagy a preteristáknak megdönthetetlenül igazuk van.

Egy logikus, értelmes és elfogadható magyarázat.

Egy lehetséges magyarázat.

Mellesleg egy olyan magyarázat, amire a futurizmus nem tud kielégítő választ adni, és pont szerintük tévedtek a Biblia írók, abban, hogy a maguk idejére várták a véget.

Ellenben mit tud felmutatni a futurizmus?

Az elmúlt 1500 évben folyton várják és várták a véget.

Emberek téves hitben élték le, nem mellékesen így áldozták fel életüket.

Ezzel a futuristák csak a hatalmukat erősítették meg, és ez is volt az elsődleges cél, de a keresztények szeretetét nem voltak képesek megvalósítani, és aligha törekedtek rá!

"A beteljesületlen várakozás beteggé teszi a szívet"

Utóirat:

Nem válaszoltál keresemazutam két korábbi kérdésére. :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:28:09

@a századik juh:

"kerülgeted a forró kályhát.... :D"

Kása lesz az... :)

Azt meg a macska kerülgeti."

Viccesen direkt írtam így. :D :)

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:31:31

@a századik juh:

"és útbaigazítást sem fogad el, mert birka! :)"

Biztosan célra vezető lenne így?

Amúgy nem azt mondjuk erre menj, hanem hogy erre is, és arra is van út!

Hogy merre mész csak rajtad áll!

De tudd, hogy nem csak egy lehetőség van.

Ki mondja meg melyik az igazi?

Hm...

a századik juh 2020.10.17. 18:42:06

@Igazság Kereső: "Nem válaszoltál keresemazutam két korábbi kérdésére. :)"

Azt igazából Neki kell tudnia, hogy válaszoltam-e Neki, vagy sem. :)

"De tudd, hogy nem csak egy lehetőség van."

Persze, köszönöm! :)

Bár épp nemrég vakoztak le azért, mert nem akartam élni egy lehetőséggel... :(

Kérdés, hogy a lehetőség elutasítása nem-e ugyanolyan lehetőség, mint a lehetőség felvázolása?

És melyiknél jó érv, hogy szerintem te vak vagy?
:)

Perszehogy van rengeteg lehetőség... nade mostazonnal kell dönteni mindenképp?

Igazság Kereső 2020.10.17. 18:52:37

@a századik juh:

"Bár épp nemrég vakoztak le azért, mert nem akartam élni egy lehetőséggel... :( "

Én vakoztalak le, mert be csukod a szemed, az elméd az ellenvélemények előtt!

Akarattal vagy vak, ha úgy döntesz!
Vagy ha fáj, amit olvasol.

Hidd el, nekem is szokott!

Vagyok olyan tökös, hogy elismerjem! :D

De egy jó tudós sem ragad le!

Kutat, és megy előre, s keresi a bizonyítékokat.

Nem enged a rejtőzködöttségnek!

:) :) :)

a századik juh 2020.10.17. 19:12:37

@Igazság Kereső:

"De egy jó tudós sem ragad le!

Kutat, és megy előre, s keresi a bizonyítékokat."

Namost ha az a jó tudós sokáig nem jut eredményre, vagy téves eredményre jut többször, akkor fogadja el másirányban tudós társai véleményét, miszerint
ENGEDJE EL egy időre a témát, de úgy akarattal...

sok esetben EKKOR fog összeállni a kép. :)

keresemazutam 2020.10.17. 20:55:15

@Igazság Kereső: @a századik juh:

"Nem válaszoltál keresemazutam két korábbi kérdésére."

Leginkább az fáj, hogy ezt a kérésemet nem teljesítette a 100. :

" komolyan szeretnélek megkérni légyszíves fogalmazd meg, szerinted mit értek én a preterizmus alatt! "

Mélységes depresszióba esve gubbasztok a sarokban, Meg minden ilyesmi! :)

keresemazutam 2020.10.17. 21:22:08

@a századik juh: @Igazság Kereső: @leslie07:

Többször idézve volt ez a szakasz:

Máté 16: 27
Eljön ugyanis az Emberfia Atyja dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek a tettei szerint. 28 Bizony mondom nektek: az itt állók közül némelyek nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.”

Tegyük fel valóban elragadtattak Énokhoz hasonlóan! Nem emlékszem kristálytisztán mikorra teszi a biblia az elragadtatásnak titulált eseményeket, de biztos akad aki tud segíteni!

Én azonban kétlem, hogy itt Énokéhoz hasonló elragadtatásról lenne szó!
Ugyanis Jézus itt nem azt ígéri, hogy ők nem halnak meg, hanem csak azt, hogy addig nem halnak meg amíg ő visszatér! Meglátják, és aztán meghalnak.

János apostolnak is csak ezt ígérte (feltételesen)!

"„Ha azt akarom, hogy maradjon, míg el nem jövök, mi gondod vele? Te kövess engem!” 23 Erre a testvérek között híre terjedt, hogy az a tanítvány nem hal meg. De Jézus nem azt mondta neki: „Nem halsz meg”, hanem: „Ha azt akarom, hogy maradjon, míg el nem jövök, mi gondod vele.”

János a testvérekkel ellentétben nem gondolta, hogy ő nem fog meghalni. ellenben tudta, hogy van esélye annak, hogy ő még életben lesz mikor Jézus eljön!

Ez összhangban van azzal is, hogy Jézus folyton azt hirdette,

:"elközelített a mennyek országa".

keresemazutam 2020.10.17. 21:24:25

@Igazság Kereső:

Leslie több idegen nyelvet is kiválóan beszél, többek közt a magyart!

leslie07 2020.10.17. 23:02:21

@keresemazutam: János a testvérekkel ellentétben nem gondolta, hogy ő nem fog meghalni. ellenben tudta, hogy van esélye annak, hogy ő még életben lesz mikor Jézus eljön!"

Hogy János mit gondolt az egy kérdés. Az a fontos, hogy a Jézus testéből szóló Isten hogyan döntött János és mások életével kapcsolatban.

A Jézus testéből beszélő Atya Isten pedig egyértelműen ezt mondotta:

Máté 16: 28 Bizony mondom nektek: az itt állók közül némelyek nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.”

János 11:25
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él;
26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Hogy elragadtattak Énókhoz vagy Illéshez hasonlóan vagy sem az más kérdés. A lényeg, hogy az Újjászületés előtt is voltak emberek,akik nem kóstolták meg a halált. Akkor az Ádámban megholt szellem újjászületése után miért is ne lehettek volna. Talán nem az ember szelleme az ami élteti a lelket?

leslie07 2020.10.17. 23:03:52

@keresemazutam: Leslie több idegen nyelvet is kiválóan beszél, többek közt a magyart!"

Tudtommal több idegen nyelvet beszélek, mint te magad. Úgyhogy kár volt ezzel gúnyolódnod.

leslie07 2020.10.17. 23:13:32

@keresemazutam: Ez összhangban van azzal is, hogy Jézus folyton azt hirdette,

:"elközelített a mennyek országa".

Egyáltalán nincs összhagban, mert a mennyek országa az emberekhez akkor közelített el,amikor az egek Ura eljött, hogy emberi testben megváltsa őket.

Ellenben a Máté 16:27, 28-ban és a Máté 24:29,30-ban prófétált eseményre a nagy nyomorúság után kerül majd sor.

Úgyhogy állításod titkos is és misztikus, csak éppen hogy nem biblikus.

De mit is várhatnék el tőled azok után, hogy megtagadva a Szentszellem Istent az írások ihletőjét saját értelmed alapján magyarázod az Írásokat.

Ellenben a Máté 16:

Igazság Kereső 2020.10.18. 01:32:12

Ezeknek a beszélgetéseknek egyre kevésbé van értelmük.

A látható pszichológiai okok miatt ölték és ölik egymást az emberek értelmetlenül, és kegyetlenül évezredeken keresztül!

Valamelyest igaznak tűnik az a mondás, hogy a vállas a népek ópiuma!

Ki sem látnak az emberek a szervezetten és az egyénileg gyártott dogmák mögül, és foggal-körömmel, elvakultan harcolnak a saját dogmáik kizárólagosságáért!

Mint valami drog!

És az is!

Függőséget okoz!

A saját dogmáink, saját magunk által kreált magyarázataink tesznek függővé!

Úgy függünk a dogmáinktól, magyarázatainktól, mint a kokain függők!

Ha azt elakarják látszólag venni, mindent ha kell elkövetünk, hogy ne lehessen másoknak igaza, ha más nem, nem veszünk tudomást mások igazáról, úgy teszünk mintha nem vennénk azokat észre!

Szinte olyan nehéz valakit vallási kérdésekben meggyőzni arról, hogy nincs igaza, vagy csak a lehetőségéről meggyőzni, hogy másnak is lehet igaza, mint egy kemény drogost leszoktatni az anyagról!!!

Nagyon hasonló védekező reakciókat és érzelmelet vált ki bennünk mások ellen véleménye és ellenérvei, mint a függők leszoktatásakor jelentkező hiány tünetek és elvonási tünetek!

A drogos sem szokik le, ha maga nem akar és nem ad tudatos döntésével lehetőséget rá önmagának, így mások is süketek és vakok a mi, az ő meggyőződésükkel ellentétes érveket felmutató magyarázatainkra, függetlenül az érvek erejétől, ékesszólásunktól és teljesen függetlenül a felmutatott bizonyítékoktól!

Ehhez hasonlóan az ellenvélemények, ellenérvek, ellenkező bizonyítékok sem érnek el annak tudatáig sem, aki függővé vált saját elképzeléseinek, mert azonnal, hol tudatosan, hol tudattalanul bezárja az elméjét az előtt, ami nem támogatja saját elméleteit!

Az ilyen emberek örökre saját elméjük fogjai maradnak!

Azok, akik erre rámutatnak, támadásuk célpontjai lesznek, mert ők maguk is megtámadva érzik önmagukat. Így bezárul a kör!

Ez így örökös pszichológiai hadi állapot marad(ez van itt is) és meddő beszélgetések végtelen és értelmetlen sorozatra alakul ki, ahol egyhelyben táncolunk egymás körül, de előre lépés se pro se kontra nem alakul ki, tehát nem változik senki álláspontja!

A probléma a saját függőségünk!

Ez szüli a röghöz kötöttségét, hajlíthatatlanságot, és a nyitottságra való hajlandóság teljes ellehetetlenülését!

Ennek ellenszere az lenne, ha tudatosan akarnánk kimozdulni a saját komfort-zónánkból!

Ha feltételesen és ideiglenesen el tudnánk fogadni, hogy talán más is van azon túl, amit mi hiszünk, hogy talán mi van, ha nincs is igazunk! Ha kimerészkedünk a szellemi vadonba, hogy felfedezzünk olyan dolgokat, amelyek akár gazdagíthatnak bennünket!

Ennek hiányában talán bent maradunk a barlangunkban, ahelyett, hogy fejlődésünket szolgáló felfedező utakat tennénk félelem nélkül!

Akinek fontos a fejlődés az nyitott igyekszik maradni!

Aki nem, az a saját kis barlangjában éli le az életét, mint a híres barlang hasonlat alanyai, akik mint sem tudtak a körülöttük lévő világ valóságáról, világuk a saját vak világuk volt, árnyéka a teljes igazságnak!

Merjünk hát nyitottak lenni! :)

leslie07 2020.10.18. 05:44:07

Szinte olyan nehéz valakit vallási kérdésekben meggyőzni arról, hogy nincs igaza, vagy csak a lehetőségéről meggyőzni, hogy másnak is lehet igaza, mint egy kemény drogost leszoktatni az anyagról!!!"

Ezért is értelmetlen másként értelmezgetni az Isten Szavát, mint ahogyan azt Isten kinyilatkoztatta. Az Isten ugyanis nem hazudhat. Ebből kiindulva eltérni a hamisítatlan ígétől és saját magyarázatokat gyártani különböző egyénileg gyertott érvelésekhez vezet.

Ezért is kértelek, hogy próbáld meg elfogadni azt az alapállást, hogy az Isten nem hazudhat, ezért tök fölösleges az Ő Szavát magyarázgatni, ahelyett, hogy befogadnád azt hamisítatlanul.

Hidd el megéri a próbálkozást.

Sőt utóbbi írásaidat olvasva megfigyeltem, hogy bizonyos kérdésekben
már meg is próbálkoztál ragaszkodni hamisítatlanul az Isten Szavához.

Ez a hozzáállás közelebb hoz majd fokozatosan a Szentszellem Istenhez,aki
megadja majd a bölcsességet és az értelmet ahhoz, hogy felismerd, nincs ellentmondás a Szentírásban akkor, ha azt befogadjuk hittel és hamisítatlanul.

keresemazutam 2020.10.18. 09:08:06

@leslie07:

"De mit is várhatnék el tőled azok után, hogy megtagadva a Szentszellem Istent az írások ihletőjét saját értelmed alapján magyarázod az Írásokat."

Azt hittem a jezsuita preteristák áldozata vagyok! :)

"Tudtommal több idegen nyelvet beszélek, mint te magad. Úgyhogy kár volt ezzel gúnyolódnod."

Elnézést kérek, ha "erős" poén volt! Határozottan az az érzésem, hogy néha gondjaid vannak a magyar szövegértéssel! Azt gondolom Igazság Kereső erre utalt a kérdésével.

"Úgyhogy állításod titkos is és misztikus, csak éppen hogy nem biblikus."

Azért nekem tetszett a 100. elmélete és megpróbáltam nyitottan állni hozzá, bár úgy sejtem, egyikünk sem vette komolyan. :)

Minden futurista érvedre van preterista válasz. Ezeket a köröket már tuti lefutották előttünk nálunk okosabbak! A preterizmust elfogadók szintén ezt vallják: " nincs ellentmondás a Szentírásban akkor, ha azt befogadjuk hittel és hamisítatlanul."

Olyan emberek akik hittel őszintén a szent szellemet kérve kérve, ráadásul az életük is példásan keresztény (téged is ilyennek tartalak) jutnak teljesen ellentétes álláspontokra a biblia megértésében. Nem ők tehetnek erről, de az ő felelősségük ,hogy mihez kezdenek vele. Nem szeretnem egyikőtöket sem megbántani sem nézeteiben sem személyében ezért a magam részéről "jegelem" a témát egy időre!

Igazság Kereső 2020.10.18. 17:22:45

@keresemazutam:

"részéről "jegelem" a témát egy időre!"

Én is!

Nem hiszem, hogy bármit is tudunk írni ezek után, ami gazdagítana bennünket ezen a fórumon.

Túl tárgyaltunk mindent azt hiszem.

Én a részemről befejeztem a témát mert amúgy is kezdett már lelkileg fárasztani, annak pedig semmi haszna sőt...

Köszönöm az eszmecserét, és mindenkinek a részvételt! :)

leslie07 2020.10.18. 21:21:43

@keresemazutam: Engem nem bántottál meg. Esetleg a poénkodásod célját értettem félre. Nem gondolom, hogy a preteristák állításait eddig sikerült teljes mértékben ütközteni a Szentírással. Ez eddig csak részben történt meg.
A preterizmus hátrányára ugyanis az idő kerekei tovább haladtak, és ami a 18. században úgy tünt, hogy már beteljesedett kiderült, hogy mégsem.

A vég idejéről szóló próféciák teljesedését mindig párhizamban kell vizsgálni azzal a kérdéssel, hogy vajon a gonoszság is véget ért-e már a földön. És amennyiben nem, akkor még a prófécia nem teljesedhetett korábban be, még akkor sem, ha voltak hasonló események.

Ott van például a Jeruzsálemet hadsereggel való körülvételéről szóló prófécia. Igaz, hogy i.sz 66-70 között erre sor került. az is igaz, hogy a templomot lerombolták. Ennek ellenére ez az esemény nem a Dániel próféciájának a teljesülése volt,amire az Úr Jézus is utalt a Máté 24. fejezetében. Tudniillik i. sz. 70-ben nem csak 2300 nappalra és estére
vetettek véget a mindennapi áldozatnak, hanem évszázadokra.
Ezt a Szentszellem által ihletett részét is illet volna észrevennie a jezsuitáknak, ha valóban a Szentszellem vezette volna őket, ahogyan írtad.

Ott van például a Dániel 9:27

27
És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

Nos igaz, hogy a Rómaiak véget vetettek a szenthely lerombolásával a véres áldozatoknak ,ami a mindennapi áldozatokat illeti, de reájuk akkor
a pusztítást követő 2300 nap múlva nem jött el az enyészet , hisz még
néhány száz évig tovább pusztítottak.

Abban pedig egyáltalán nem vagyok biztos, hogy azok,akik ezt a kérdést
eddig megvitatták nálad okosabbak lettek volna. Ezért nem kéne besorakoznod mögéjük, inkább szélesítsd ki a továbbiakban a látókörödet,ami a próféciákat illeti.

leslie07 2020.10.18. 21:39:53

@keresemazutam: "Azaz már visszatért, csak nem azért amit mi szeretnénk."

Mikor tért vissza?

leslie07 2020.10.18. 23:42:36

@Igazság Kereső: Én mindenesetre köszönettel tartozom neked és keresemazutam-nak, hogy felhívtátok a figyelmemet a preferizmus veszélyeire jehova tanúira és másokra nézve.

leslie07 2020.10.19. 09:13:36

A genea és a genos értelmezése: Veszedelemben népem között35

A genea és a genos az Újszövetségben főként az evangéliumokban és az ApCsel-benfordul elő. Alapjuk a gen- szótő, amely születést, származást jelöl. A közös eredetreutalva alakul ki azután a ’leszármazott, utód, család(tag), fajta’ értelem. Az egyidőben születettek egy nemzedékhez tartoznak, az egy ős leszármazottai pedig
egy nemzetséget alkotnak. A származás vagy az eredet kifejezése inkább a genosalapjelentéséhez tartozik.36 Tágabb értelemben a népre vagy a nemzetre is a genosvonatkozik, alkalmas szinonimájaként a laosnak és az ethnosnak.37 Meglepő módonugyanakkor a genos az ethnos antonimájaként is megjelenik ’saját nép, tulajdon fajta,
honfitárs’ értelemben az idegenekkel, a pogányokkal, a más néphez tartozókkalszemben.38 Izraelre mint Isten választott népére utaló ószövetségi konnotációvalaz Újszövetség a választott nemzetség (genos eklekton) alatt a keresztényeket érti.39

real.mtak.hu/54668/1/Bacskai_Karoly_u.p

Igazság Kereső 2020.10.19. 17:42:41

@leslie07:

Látom neked nehéz leállnod...

Én már pont le....om az egészet! ;)

leslie07 2020.10.20. 12:30:18

@Igazság Kereső: Én neked és keresemazutam-nak köszönhetően foglalkoztam életembe először a kérdéssel. Szerintem hasznos volt, hogy felvetettétek a kérdést. Ebben a blogban erről a kérdésről korábban nem is esett szó.

Van sok más téma,amit meg lehet beszélni.

Remélem a századik juh biztosítja a számunkra a témaváltást.

Preterizmus kérdése tehát lezárva. Minden esetre hasznos volt foglalkozni a kérdéssel. Köszönet érte .

Igazság Kereső 2020.10.20. 17:20:46

@leslie07:

Én is köszönöm!

Valóban tanulságos volt!

:)
süti beállítások módosítása