A Nagy Királyságterem-Építő Biznisz
2020. október 08. írta: a századik juh

A Nagy Királyságterem-Építő Biznisz

Kedves olvasók, kérlek benneteket, hogy a lenti Watchtower idézet után

most Ti írjátok meg, mit gondoltok,

hogy mi is a "biznic" a Királyságterem-építésekben,

ÉS HOGY FŐLEG KIKNEK "biznic" ez,

illetve vajon hogy kapcsolódhatnak ide

a zártkörű részvénytársaság részvényesei? 

Előre is köszönöm!

jwteto.jpg

"Nehézség a nem megfelelő termek miatt

Néhány tisztviselő, aki vallási körök befolyása alatt állt, hátrányos megkülönböztetést alkalmazott Jehova Tanúival szemben. A Királyság-termek építési engedélye kiadásának hátráltatásakor tőkét kovácsoltak abból, hogy a Tanúknak nem volt helyben bejegyzett szervezete.

A termek ügye azonban főleg pénzügyi kérdés volt.

A legtöbb gyülekezet nem tudta az építés költségeit vállalni, ezért kis épületeket béreltek, amelyek sokszor az alapvetően szükséges dolgokat is nélkülözték. Néhányan haboztak, hogy részt vegyenek az összejöveteleken ilyen szerény körülmények között. Ám bizonyos alkalmakkor a hallgatóság száma igen magas volt. Egy 100 hírnökből álló gyülekezetben az 1975-ös Emlékünnepen több mint 400-an voltak jelen. Többen voltak a termen kívül, mint belül.

V a l a m i ly e n módot kellett találni Királyság-termek építésére.

 

Néhány gyülekezet ezt sikerrel tette,

mivel kölcsönt vett fel olyan testvérektől, akik ezt fel tudták ajánlani

és később

a Vezető Testület is létrehozott egy elrendezést,

amellyel segítette a Királyság-termek építését. Sok szép terem épült, amióta ez 1978-ban megtörtént."

Jehova Tanúi évkönyve 1994 158–159. o.

jwpenz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5916231984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2020.10.11. 10:13:43

Ennek az 1978-as elrendezésnek köszönhetően kezdtek vállakozók megtollasodni az adományozók pénzéből.

Az teljes képtelenség, hogy azért kellett vállalkozókat bevonni , mert a gyülekezeteknek ne adtak volna építési engedélyt.

Ehhez csak az kellett volna, hogy a a sátánjehovája szervezet ördögpapjai hozzájárulásukat adják a gyülekezeteknek, hogy jogi személyként bejegyeztessék magukat, majd a gyülekezetet tagjait, mint tulajdonosokat képviselő jogi személy nyújthatta volna be a kérelmet a hatóságokhoz.

Ellenben jehova ördögpapjai ezt nem akarták, mert ők azt akarták, hogy a gyülekezet pénzén és ingyenmunkája által elkészült épületek jehova részvényesei tulajdonába kerüljenek. Bármikor értékesíthessék azt,ha érdekük azt kívánja.

Érdekes jelenség volt magyarországon, hogy a tetőszerkezetett előre legyártott elemekből engedték csak beépíteni.

Amikor a gyülekezet szembesült a tetőszerkezet minőségével és időállóságával a sírás környékezte. Nem kevésbé akkor, amikor
a Németországból a gyülekezeteknek ajándékként elküldött bútorokért
kiperkáltatták a gyülekezettel a több mint négyszázezer forintos árat, amit
a társulat számlájára kellet a gyülekezetnek befizetni. Akkor 1994-ben
ez a tuto-mobili olasz márkabútorok árának a kétszerese volt.
Amikor megkérdeztem Futó Barnabást, hogy mi akar ez lenni, csak a fejét csóválta, hogy ő sem érti. Én sem akartam érteni ezért a butorokat a székekkel együtt már nem voltam hajlandó megfinanszírozni. Ennek örültek leginkább,mert így ráterhelték a gyülekezetre évi 6%-os kamattal.
A legnagyobb trükközés abban volt, hogy a központi fűtést és a vizes blokkok szerelését a TÉB által kijelölt jehova tanúk tulajdonában álló
KFT-kkel végeztették. Természetesen az anyagot a társulat vásárolta meg ,
amit a gyülekezettel ki is fizettetett, mint a a királyságterem építési költségét. A trükközés abban volt, hogy drága szerszámokat is bevásároltak a gyülekezet pénzén és az anyagból is többet vásároltak a kelleténél. Az építkezés végeztével ezeket a szárszámokat és a többletanyagot aztán egy jehova tanú tulajdonában lévő teherautóval elszállították azzal az indokkal, hogy más királyságterem építéséhez fogják felhasználni. Igen ám, csak ezt a tényt a gyülekezet sehogyan sem tudta ellenőrizni, annak ellenére, hogy ezt az anyagot kifizetették vele.
Úgyhogy ment a biznisz a javából.
süti beállítások módosítása