Gondolatok a "Nyomós ok-Bár"-ból!
2020. december 17. írta: a századik juh

Gondolatok a "Nyomós ok-Bár"-ból!

Huh! Egész este

a  warwicki "Nyomós ok-bár"-ban

woltam, és Jehova Szawát ittam! 

anthony_12.jpg

Oké,

csak a pultos newezte így a wiszkit, na!

 

De nagy élmény wolt!

Megállapítottuk, hogy

a hit halott cselekedetek nélkül,

így elétektárnám

a Cselekedetek könywét,

amit a "Nyomós ok-Bár"ban wélwtlenül leöntöttünk

8 üweg wiszkivel, rolexban.

vig_nemzet.jpg

Érdekes módon a wiszki

mintegy 7200 helyen kimarta a Bibliából a Jehova nevet,

így megpróbáltuk a pultossal együtt kimazsolázni, hogy akkor most

a Cselekedetek könyve halott-e Jehova nélkül,

 

de wégülis megittunk 8 üweg wiszkit,

és inkább az Őrtorony online-hoz fordultunk segítségért.

Előre is elnézést, hogy ennyi idézetet beteszek,

dehát wan baj Warwicban bőwen,

legjobban a

"Nyomós ok Bár"-ban

lehet kicsit lazítani,

tudjátok be ennek,

hogy pöppet megszaladt

a "bár" és a "nyomós ok" is!

anthony4.jpg

"CSELEKEDETEK 3:19 „Jehova felüdítsen titeket”

OK: A rendelkezésre álló görög kéziratokban szó szerint az áll, hogy „felüdülés időszakai jöjjenek az Úr színétől”. Azonban nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben.

 

"CSELEKEDETEK 1:24 „Te, ó, Jehova, aki mindenkinek a szívét ismered”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok itt szó szerint úgy fogalmaznak, hogy „Úr” (Küʹri·osz), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 2:39 „mindazoknak, akiket elhív magához Jehova, a mi Istenünk”

OK: A rendelkezésre álló görög kéziratok itt Küriosz (Úr) szót használják, de a szövegkörnyezetből kiderül (Cselekedetek 2:33–38), hogy az „ígéret”, melyről Péter beszél ebben a versben, a Jóel 2:28–32-re utal, mely a szent szellem kiárasztásáról szól. "

"CSELEKEDETEK 2:47 „Jehova továbbra is naponta gyarapította őket olyanokkal, akik megmentésben részesülnek”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok „az Úr” (ho Küʹri·osz) kifejezést használják itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 3:19 „Jehova felüdítsen titeket”

OK: A rendelkezésre álló görög kéziratokban szó szerint az áll, hogy „felüdülés időszakai jöjjenek az Úr színétől”. Azonban nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 4:29 „Most pedig, Jehova, figyelj oda a fenyegetéseikre”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok az „Úr” (Küʹri·osz) szót használják itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 5:9 „Jehova szellemét”

OK: Bár a legtöbb görög kézirat „az Úr szellemét” (to pneuʹma Kü·riʹu) kifejezést használja itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben. "

"CSELEKEDETEK 5:19 „Jehova angyala”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratokban itt az áll, hogy az „Úr angyala”, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 7:31 „Jehova hangja”

OK: Bár a legtöbb görög kéziratban itt az áll, hogy az „Úr hangja” (phó·néʹ Kü·riʹu), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben. "

"CSELEKEDETEK 7:33 „Jehova ezt mondta neki”

OK: Bár a legtöbb görög kéziratban itt „az Úr” (ho Küʹri·osz) kifejezés áll, István beszédének a háttere (Cselekedetek 7:30–34) amellett szól, hogy Isten neve szerepeljen ezen a helyen."

"CSELEKEDETEK 7:60 „Jehova, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok itt az „Úr” (Küʹri·osz) szót használják, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 8:22 „könyörögj Jehovához”

OK: Sok görög kéziratban itt az áll, hogy „az Úrhoz” (tu Kü·riʹu), némelyikben pedig az, hogy „Istenhez”. Azonban nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 8:24 „Könyörögjetek értem Jehovához”

OK: Sok görög kéziratban itt az áll, hogy „az Úrhoz” (ton Kü·riʹon), némelyikben pedig az, hogy „Istenhez”. Azonban nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 8:25 „Jehova szavát”

OK: Sok görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szavát” (ton loʹgon tu Kü·riʹu), néhány kéziratban pedig az, hogy „Isten szavát”. Ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 8:26 „Jehova angyala”

OK: Ez a kifejezés sokszor szerepel a Héber iratokban az 1Mózes 16:7-től kezdődően. Ahol a görög Septuagintának a korai másolataiban a „Jehova angyala” kifejezés áll, a görög anʹge·losz szó (angyal; követ) után Isten neve szerepel héber karakterekkel. Figyelemre méltó, hogy amikor a görög Septuaginta későbbi másolataiban Isten nevét kicserélték Küʹri·osz (Úr) szóra ebben a versben és sok másikban, a határozott névelőt gyakran nem tették ki a Küʹri·osz elé, pedig a megszokott nyelvtan ezt megkívánta volna. Ezért a határozott névelő hiánya itt és más versekben szintén azt jelzi, hogy Küʹri·osz szó Isten neve helyett szerepel"

"CSELEKEDETEK 8:39 „Jehova szelleme”

OK: Bár a legtöbb görög kézirat az „Úr szelleme” (pneuʹma Kü·riʹu) kifejezést használja itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 9:31 kifejezték a mélységes tiszteletüket Jehova iránt”

OK: A legtöbb görög kéziratban az áll, hogy „az Úr félelmében” (tói phoʹbói tu Kü·riʹu). A Keresztény görög iratokban Küʹri·osz (Úr) szó utalhat Jehova Istenre is, de Jézus Krisztusra is. Ennek a kifejezésnek a Héber iratokban való használata nyomós okokat szolgáltat arra, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 10:33 „amit Jehova megparancsolt neked, hogy elmondd”

OK: Bár a legtöbb görög kéziratban itt „az Úr” (tu Kü·riʹu) szó áll, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben. A szövegkörnyezetből kiderül, hogy a Küʹri·osz szó itt Istenre utal."

"CSELEKEDETEK 11:21 „Jehova velük volt”

OK: Szó szerint: „Úr keze velük volt”. A „Jehova keze” kifejezés sokszor előfordul a Héber iratokban a „kéz” szónak megfelelő héber szó és a tetragram összetételeként (Néhány példa erre: Ruth 1:13, lábjegyzet; 1Sámuel 5:6, 9, lábjegyzetek; Ezsdrás 7:6, lábjegyzet; Jób 12:9; Ézsaiás 19:16; Ezékiel 1:3, lábjegyzet.) Noha a Cselekedetek könyvének rendelkezésre álló görög kézirataiban itt a Küʹri·osz (Úr) szó áll, a Héber iratokban való használat nyomós okokat szolgáltat arra, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 12:7 „Jehova angyala”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratokban itt az áll, hogy az „Úr angyala” (anʹge·losz Kü·riʹu), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 12:11 „Jehova elküldte az angyalát”

OK: Bár a legtöbb görög kézirat a Küʹri·osz (Úr) szót használja itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 12:17 „hogyan hozta ki őt Jehova a börtönből”

OK: Bár a legtöbb görög kézirat „az Úr” (ho Küʹri·osz) szót használja itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben. "

"CSELEKEDETEK 12:23 „Jehova angyala”

OK: Az 1Mózes 16:7-től kezdődően ez a kifejezés gyakran előfordul a Héber iratokban. A Septuaginta korai példányaiban úgy szerepel, hogy a görög anʹge·losz (angyal; követ) szó után Isten neve áll héber karakterekkel. Figyelemre méltó, hogy amikor a görög Septuaginta későbbi másolataiban Isten nevét kicserélték Küʹri·osz (Úr) szóra ebben a versben és sok másikban, a határozott névelőt nem tették ki, pedig a megszokott nyelvtan ezt megkívánta volna. Tehát a határozott névelő hiánya itt és más versekben szintén azt jelzi, hogy Küʹri·osz Isten neve helyett áll."

"CSELEKEDETEK 12:24 „Jehova szava”

OK: Egyes görög kéziratokban és fordításokban itt az olvasható, hogy „az Úr szava”, míg másokban az, hogy „Isten szava”. Ám nyomós okok szólnak amellett, hogy itt Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 13:2 „szolgáltak Jehovának”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok itt úgy fogalmaznak, hogy „az Úrnak” (tói Kü·riʹói), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 13:10 „Jehova helyes tanításait”

OK: Szó szerint: „az Úr egyenes útjait”. Bár a legtöbb görög kézirat a Küʹri·osz (Úr) szót használja itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 13:11 „Jehova megbüntet téged”

OK: Szó szerint: „Úr keze van rajtad”. A „Jehova keze” kifejezés sokszor előfordul a Héber iratokban a „kéz” szónak megfelelő héber szó és a tetragram összetételeként. (Néhány példa erre: Ruth 1:13, lábjegyzet; 1Sámuel 5:6, 9, lábjegyzetek; Ezsdrás 7:6, lábjegyzet; Jób 12:9; Ézsaiás 19:16; Ezékiel 1:3, lábjegyzet.) Noha a Cselekedetek könyvének rendelkezésre álló görög kézirataiban itt a Küʹri·osz (Úr) szó áll, a Héber iratokban való használat nyomós okokat szolgáltat arra, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 13:12 „Jehova tanításán”

OK: Bár a legtöbb görög kézirat „az Úr tanításán” (téi di·da·khéiʹ tu Kü·riʹu) kifejezést használja itt, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 13:44 „Jehova szavát”

OK: Sok görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szavát” (ton loʹgon tu Kü·riʹu), néhány kéziratban pedig az, hogy „Isten szavát” (ton loʹgon tu The·uʹ). Ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 13:47 „Jehova ugyanis ezt parancsolta nekünk”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratokban itt az áll, hogy „az Úr” (ho Küʹri·osz), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 13:48 „Jehova szavát”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szavát” (ton loʹgon tu Kü·riʹu), más kéziratokban pedig az, hogy „Isten szavát” (ton loʹgon tu The·uʹ). Ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 13:49 „Jehova szava”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szava” (ho loʹgosz tu Kü·riʹu), ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben, ahogy az a Cselekedetek 13:44, 48-hoz tartozó magyarázatokból kiderül"

"CSELEKEDETEK 14:3 „Jehova felhatalmazásával”

OK: Szó szerint: „az Úron”. Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok itt úgy fogalmaznak, hogy Küʹri·osz (Úr), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 14:23 „rábízták őket Jehovára”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratok itt úgy fogalmaznak, hogy „az Úrra” (tói Kü·riʹói)nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben. "

"CSELEKEDETEK 15:17a „hogy akik megmaradnak a népből. . . komoly igyekezettel keressék Jehovát”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Urat” (ton Küʹri·on), ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben"

"CSELEKEDETEK 15:35 „Jehova szavának”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szavának” (ton loʹgon tu Kü·riʹu), ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 15:36 Jehova szavát”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szavát” (ton loʹgon tu Kü·riʹu), ám ahogyan a Cselekedetek 15:35-höz tartozó magyarázatból kiderül, nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a „Jehova szavát” kifejezésben."

"CSELEKEDETEK 15:40 „Jehova gondjaira bízták őt, hogy ki nem érdemelt kedvességet mutasson iránta”

OK: Sok görög kézirat itt úgy fogalmaz, hogy „az Úrnak” (tu Kü·riʹu), más kéziratok pedig úgy, hogy „Istennek”. Ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 16:14 „Jehova. . . szélesre tárta a szívét”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratokban itt az áll, hogy „az Úr” (ho Küʹri·osz), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 16:15 hű vagyok Jehovához”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úrhoz” (tói Kü·riʹói), néhány kéziratban pedig az, hogy „Istenhez”. Ám nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 16:32 Jehova szavát”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr szavát” (ton loʹgon tu Kü·riʹu). A Keresztény görög iratokban a Küʹri·osz (Úr) szó utalhat Jehova Istenre is, de Jézus Krisztusra is, a szövegkörnyezettől függően. Bár az előző vers Jézusról beszél, amikor „az Úr Jézusban” (ton Küʹri·on I·é·sunʹ) kifejezést használja, nyomós okok szólnak amellett, hogy itt Isten neve szerepeljen"

"CSELEKEDETEK 18:21 ha Jehova úgy akarja”

OK: A rendelkezésre álló görög kéziratokban itt szó szerint az áll, hogy „Isten akarja”, „Isten akarata”; egyes fordítások pedig úgy fogalmaznak, hogy „ha ez Isten akarata”, „ha Isten úgy akarja”. A Keresztény görög iratokban az ilyen kifejezésekKüʹri·osz (Úr) szóval is, és a The·oszʹ (Isten) szóval is előfordulnak (Cselekedetek 21:14; 1Korintusz 4:19; 16:7; Héberek 6:3; Jakab 4:15). "

"CSELEKEDETEK 18:25 „Jehova útjáról”

OK: Bár a rendelkezésre álló görög kéziratokban itt az áll, hogy „az Úr útjáról” (tén ho·donʹ tu Kü·riʹu), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

"CSELEKEDETEK 19:20 „Jehova szava”

OK: Bár a legtöbb görög kéziratban itt az olvasható, hogy „az Úr” (tu Kü·riʹu), nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben. A Keresztény görög iratokban a Küʹri·osz szó utalhat Jehova Istenre is, de Jézus Krisztusra is, a szövegkörnyezettől függően"

"CSELEKEDETEK 21:14 „Legyen meg Jehova akarata”

OK: A legtöbb görög kéziratban itt az áll, hogy „az Úr akarata”, de nyomós okok szólnak amellett, hogy Isten neve szerepeljen a főszövegben."

  • C3 Bibliaversek, melyekben
  • a Jehova név nem szó szerinti vagy tartalmi

  • idézetként szerepel a Cselekedetek könyvében

pinokkiogif_2.gif

Nos,

jól látható szerintem, hogy a Cselekedetek könyve egyáltalán nem halott Jehova nélkül,

sőt, úgy tűnik, mintha

épp a Jehova ölné meg, 

bár erre nem tudom, mennyi nyomós okot láttok...

 

anthony_3.jpg

 

És ugye ez csak a cselekedetek könyve!

Nyomós okom wan azt feltételezni, hogy walaki súlyos Úrallergiában szenwed!

Mert bár az Úr van odaírva, ők áthamisították Jehovának!

fouad_266.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8916347052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2020.12.17. 14:46:49

@HanSolo2020: "az Ósz-ben szerepel"

A legrégebbi ószövetségi leletben, az lxx Septuagintában nem szerepel tudtommal.

[bár a 2 x most gyanakvásra adhat okot, hisz ez akkor 2*ww, amiugye WarWicki WachtoWer testwérek közt is...]

leslie07 2020.12.17. 22:43:53

@HanSolo2020: Ez is csak erősíti azt az elméletet, miszerint a barlanglakó szekta kaparta bele azt a négy betűt az írásokba."

Nos az írásszakértő csak a kikaparás és a belefirkálás tényét állapította meg. Azt, hogy ki lehetett az elkövető óvatosságból nem fitogtatta.
De az egész világ előtt nyilvánvaló volt, hogy Őrtornyosék bérelték ki az egyiptomi tulajdonostól ez értékes leleteket, arra hivatkozva , hogy
a készülő UVFerdítésű bigliához akarják felhasználni. Ezt úgy kell érteni, hogy kibérelték és elvitték magukkal egy időre a leleteket.
Dr. Kahle azután vizsgálta meg azokat, miután Őrtornyosék visszaszolgáltatták. Előtte senki nem vizsgálta. Ezért a hamisítás ténye
vagy a barlangi szekta műve, vagy a "drága szentek" jehovában kapargatták, annál is inkább, mert Dr. kahle megjegyzi, hogy a tetragramma nem hozzáértő kezek által lett belefirkálva. A kumráni szekta tagjai anyanyelvi szinten írtak és beszéltek arámi nyelven.
Tekintettel erre a tetragramma belefirkantásának a gondolata velük kapcsolatban megalázó lenne.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122036513&t=9190298

Mindenesetre az egyiptomi tulajdonos nem tett feljelentés Őrtornyosékra.
Gondolom jól megfizették a hallgatását.

Igazság Kereső 2020.12.18. 01:59:10

Mi az, hogy a Septuaginta korábbi másolataiban benne volt a tetragrammaton (ha meg van ez a másolat, abban ma is benne kell lennie, muti mán meg), az utána kövekező másolatokba már nem írták át???

Mivel bizonyítható ez a kijelentésük?

De úgy adják elő, mintha tény lenne...

a századik juh 2020.12.18. 06:12:55

@Igazság Kereső: Nem "a Septuaginta korábbi másolataiban ",

hanem

"a görög Septuagintának a korai másolataiban".

Walóban, a watchtowerinc rendszeresen mutogat wissza arra az írásokra, amikről a görög lxx lett fordítwa, ez ugye nincs meg.

De a "korai másolat" minden esetben a watchtowerinc által lebarlanglakó-szektázott Holt-tengeri tekercsekre utal, amit a démonelhárító-szövegek közt találtak meg, és a barlanglakó szekta beleírt pár tetragrammatont.

Tehát a szekta fújjj,

a szekta szent könywe, A TETRAGRAMMATONOZOTT tetragrammatonnélküliSeptuaginta az biza kell!

Az átírást pedig folytatta a watchtowerinc!

leslie07 2020.12.22. 05:50:55

Vajon jehova papjai még tartják a kapcsolatot a földönkívüliekkel?

A The International Biblie Stuents Souvenir Convertion Report (1914) ezt írja:

" The Pleiades, the center of the universe,are located in Taurus,and as though to

emphasize the foundation,the original meaming of Alcyone, one of the chiet stars

of the Pleaides, is "foundation". How singnificant that the whole universe should

throughout the ages swing about that counstelation and that star whih a lone

pichture so cleary the Rausom! The bullock offeved on the brazen altar in the court

was indeed the foundation, it vepresented the sacrifice of the Lord.

The bullock in the sky represented the very sane thing.( pp. 252-253)

Majd Rutherford 1928-ban ezt nyilatkozta a The book Reconciation 14. oldalán:

" But the greatness insize of other stars or planets is small when compared with

the Pleades is the place of the etevnal throne of God.."

leslie07 2020.12.22. 07:22:40

Mitől lettek felkentek jehova papjai? A válasz egyértelmű: Attól, hogy prófétáltak. Ha abbahagynák,az azt jelentené, hogy nem is felkentek.

Legalább is jehova papjai tanítása szerint.

„A Szent szellem- az eljövendő új rend mögötti erő” 1979-es Társulati kiadvány 148-149 oldalán a következőket írja: „…Az Isten szelleme kitöltésének bejelentett célja, amiért mindenféle testre kiárad, az, hogy a befogadói prófétálhassanak. A tények igazolják, hogy Krisztus felkent tanítványainak maradéka folytatta ezt a prófétálást, tanúskodás végett…. Ők azok, akikre Isten szelleme kitöltetett.”

A kiadvány itt nem az I. századi keresztényekről, hanem Jehova Tanúi „felkent osztályáról” szól. Eszerint, aki Isten szelleme által felkent, az egyúttal próféta is, mert ez a kenet célja, tehát a felkentekből álló Vezető Testület is próféta.

Ez alapján érvényes rá mindaz, amit a Biblia a prófétákról, igazakról és hamisakról kimond.

Egy igazi prófétának nem lehet téves várakozása, mert neki van Istentől kenete, tehát ihletése.

Olyan nincs, hogy kenet ihletés nélkül, és ihletés kenet nélkül.

Neked lehet téves várakozásod, de a Vezető Testületnek nem. Ha volt ilyen, akkor az, nem Istentől való volt. Ha mégis azt állították, hogy Istentől való, akkor hazudtak.

A Biblia szerint egyetlen hamis prófécia is hamis prófétává teszi azt, aki kijelentette. Mivel az Őrtorony Társulat hamisan prófétált az 1914, 1915, 1918, 1920, 1925 és 1975-ös éveket illetően, kétségtelenül bizonyítja, hogy hamis próféta.

Ez a vallási szervezet ráadásul ismétlődően megváltoztatta a tantételeit és ellentmondott korábbi nézeteinek, mindvégig állítva, hogy kizárólagosan birtokolja az igazságot.

leslie07 2020.12.22. 07:30:45

Még jehova tanúi közül is kevesen tudják, hogy jehova papjai két krisztusról
tanuskodnak. Egyiket Mihály néven illetik a másikat abaddon néven.

Még az ábrázolásban is különbséget tesznek a két krisztusuk között.

Mihályt,aki fehér bőrű és akit a tenyerén keresztül szögeztek totemre.

Abaddon aki barna bőrű,akinek csuklóit szegezték totemre.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108664014&t=9003631

leslie07 2020.12.22. 08:00:46

Hogyan tüntették el trükkösen a keresztet Beth Beth sarim tornyáról?

Nem véletlenul helyezték el az épuletrol készult felvételt a "Jehova Tanúi Isten

Királyságának a Hirdetoi" Ortoony kiadvány 76. oldalán úgy , hogy a nagy kereszt nem látható rajta. Gondolták így a ma élo tanúk soha sem jonnek rá a valóságra. Ehhez pedig elég volt a képet e lap felső szélére helyezni.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108638890&t=9003631

leslie07 2020.12.22. 08:59:48

2011.3.24-én ezt az információt közölte velem Beth-Sarim:

Kedves Leslie!

Újabb aspektust találtam az Őrtorony Szervezet Mexikói hazugságairól. Ezúttal a katonai szolgálattal kapcsolatban. Te biztos ismered, de vannak vele kb. egy időben zajló események Malawiban, amelyek még nyilvánvalóbbá, még undorítóbbá teszik a viselt dolgaikat. Tudjuk, hogy a Társulat a politikai semlegességet a saját maga hasznára alkalmazza. A ki nem mondott hátsó szándék az, hogy a saját tagjait maradéktalanul felhasználhassa önös érdekeire. Ha a Tanúkat más szervezetek, vagy a hadsereg használja fel, akkor az emberi erőforrások a számukra csökkennek, vagy meg is szűnhetnek, ha háborúban meghalnak.

Volt viszont olyan helyzet Mexikóban, amelyben a Társulat szemet hunyt a Tanúk korrupciós ügyei felett, amennyiben az, a katonai szolgálat elkerülését szolgálta. Ezek az események, az 1960-as, 1970-es években zajlódtak. Mivel az Őrtorony központja Brooklynban van, Amerikában, hozzájuk Mexikó közel van, Malawi meg a világ másik végén, egy Afrikai ország. Amikor Mexikóban bevezették az általános hadkötelezettséget, akkor ez a helyi Tanúk számára komoly problémát okozott, mert az Őrtorony Szervezet központi utasítása szerint nem mehettek katonának. A nem Tanúk számára a katonaság elkerülése nem okozott gondot, Mexikó mindig is szegény ország volt, és ezért virágzott a korrupció. Gyakori módszer volt, hogy a sorozó bizottságot, amelyben orvos, katonatisztek voltak, „megkenték, lefizették, azok pedig adtak egy írást nagy pecséttel, hogy az egyéves kötelező szolgálatot letöltötték.

A mexikói Tanúk 1960-ban kértek állásfoglalást Nathan Knorrtól, az akkori Őrtorony elnöktől.

A Társulat 1960.június.2. keltezéssel az alábbi válaszlevelet küldte:

„Ha a testvérek lelkiismerete megenged, hogy belemenjenek ilyen egyezségekbe, nekünk nincs ellenvetésünk. Természetesen, ha bármilyen nehézségbe kerülnének az eljárásukért, akkor nekik, maguknak kell vállalniuk a nehézségeket, és mi nem tudunk melléjük állni.”

A Társulat megengedte a helyi Tanúknak, a katonai tisztviselők korrupciós lefizetését, hogy tartalékos katonák, hírnökök, általános úttörők, vének, körzetfelvigyázók legyenek.

Mindjárt küldöm a Malawis részt, mert úgy egész.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108792044&t=9003631

Vajon elhittem -e neki ezeket? Igen, mivel abban az Országban, ahol
a Szervezet utasítására megtagadtam a katonai szolgálatot sok tanút,
köztük jó magamat is bebörtönöztek. De voltak olyanok, akik a korrupció útját választották. Ők voltak a fevigyázók maguk, ill. a gyermekeik.

Az ügy nem sokkal azután derült ki,amikor 1988-ban elítéltek.

A Járási katonai Pararncsnokságon nagy dolgok történtek.

Bebörtönzésem után egy hónappal a parancsnokság parancsnoka, aki ezredesi rangban volt, a munkahelyén megfulladt a saját okádékától.
A helyettes parancsnok az alezredes, még mielőtt engem szabadlábra helyeztek volna szintén börtönbe került. Egy epilepsziás jehova tanú édesanyja jelentette fel , miután az alezredes nem teljesítette ígéretét,
és a lefizetés ellenére besorozták a fiát. A harmadik tisztet a rangsorban,aki őrnagyi rangban volt a saját felesége jelentette fel az elhárításnál, átadva a noteszt, amelyben azon jehova tanúk névsora volt,
akiknek pénzért a katonai szolgálat alóli felmentést biztosított.

A dologban az volt a visszataszító, hogy azok akik lefizették a sorozó bizottságot közösítették ki azokat a tanúkat,akik a civil szolgálatot
választották a börtön helyett.

1994-ben véletlenül összehoztak a volt őrnaggyal egy üzleti találkozáson.
Amikor meglátott, megsápadt. bevallotta, hogy az terjedt el az eset kapcsán,hogy Isten miattam állt bosszút rajtuk, amiatt, hogy gerincműtét után besoroztak, majd börtönbe zárattak, ahelyett, hogy felmentettek volna a katonai szolgálat alól.

leslie07 2020.12.22. 20:11:03

Őrtorony 2000.05.1. 15. oldal:

"Jehova a Biblia, valamint a "hű és értelmes rabszolga" által szól hozzánk"

Igazság Kereső 2020.12.23. 00:47:12

@leslie07:

"Társulati kiadvány 148-149 oldalán a következőket írja: „…Az Isten szelleme kitöltésének bejelentett célja, amiért mindenféle testre kiárad, az, hogy a befogadói prófétálhassanak. A tények igazolják, hogy Krisztus felkent tanítványainak maradéka folytatta ezt a prófétálást, tanúskodás végett…. Ők azok, akikre Isten szelleme kitöltetett.”

Ez melyik kiadvány egész pontosan?

Ez remek bizonyíték ellenük!!!!

Hazudnak és össze-vissza beszélnek, mint ha nem volna ki a négy kerekük....

leslie07 2020.12.23. 08:05:49

@Igazság Kereső:
Ez remek bizonyíték ellenük!!!!

Hazudnak és össze-vissza beszélnek, mint ha nem volna ki a négy kerekük...."

Nos azért kell állandóan azt a látszatot kelteniük, mintha magukban hordoznák a prófétálás Szellemét, mert igényt tartanak a királyi és papi
trónra. Igen ám, de Khrisztosz nem azoknak igérte meg ezeket a trónokat ,
akik össze-vissza prófétálgatnak, hanem azoknak,akiknek a fenevad épp amiatt fogja majd a fejét venni, mert magukban hordozzák a prófétálás
Szellemét,ami arról tesz majd bizonyságot, hogy ők a Khrisztoszéi. A legújjab próféciájuk nem rég hangzott el, amikor megváltoztatták az Ámós könyvében szereplő sáskákról alkotott eddigi hazug próféciájukat, nyitvahagyva a lehetőséget, hogy majd a büdös sáskáknak megtallálják
a közeljövőben a megfelelő társítást valakivel, vagy valakikkel. Mindenesetre ugyanebben az Őrtorony tanulmányban megújították Abaddonnal és sáskáival kapcsolatos hazug próféciájukat.

Új próféciákat is várhatunk tőlük, például petzegették az Asszírt,amely
majd megtámadja jehova népét. Várható, hogy hamarosan be is azonosítják ki is szerintük az Asszír.

Jelenések 20:4
És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.
Jelenések 6:9
És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.

A Jézus bizonyságtételének a definícióját itt találod:

Jelenések 19:10 És leborulék annak lábai előtt, hogy imádjam őt, de monda nékem: Meglásd, ne tedd; szolgatársad vagyok néked és a te atyádfiainak, akiknél a Jézus bizonyságtétele van; Istent imádd, mert a Jézus bizonyságtétele a prófétaság szelleme.

Az az érzésem, hogy a fenevad jehova nevében jön majd, ezért az Őrtorony
szervezet rásegít majd a fenevadat, hogy elfogadják a nemzetek egy jó adag hamisprófétálással.

Ami közös tényező jehova papjai és a Fenevad között, hogy mindkét fél
gyülöli az igaz Istent a Khrisztoszt és mindazokat,akik Khrisztoszt Izrael
istenével azonosítják. Ez utóbbiakat, jehova papjai már régen szeretnék kiírtatni jehován keresztül, de soha sem sikerült nekik.

Ha a fenevaddal kapcsolatban kialakítanak egy hamis képet, akiket megtévesztenek könnyen a fenevad csapdájába eshetnek jehova tanúi közül. Egyenlőre az ENSZ-re tekintenek, mint a fenevad megszemélyesítőjére. Ellenben a prófécia szerint a fenevad nem valami szervezet,hanem uralkodó,akinek lesz országa és városai, a Nagy Babilon nevű pedig annak központi városa lesz,ahol trónolni fog .

leslie07 2020.12.23. 09:31:39

Ime a bizonyítékok a JHVH azaz a Jehova titoknév használatára a szabadkomuvességben:

1871-ben a Grand Chapter of The United Stataes úgy határozott, hogy az addig használt

Jabulon Istennevet Jehovára cserélik le.

A Royal Arch francia korai változatában Jehovah-Baál Ozirisz található.

A Royal Arch korábbi változata azt állítja, hogy Salamon idejébol egy felfedezo a romok

alatt rátalált egy háromszog alakú aranytáblára,amelyen a jehova név volt bevésve.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112117764&t=9003631

leslie07 2020.12.23. 17:43:33

Jehova papjai alumíniumdoktrínája:

Micsoda bölcs lehet az Őrtorony bálványszervezet jehovája, aki ilyen kijelentések

leírására ihlatta az Ortorony szervezet választott "bolcseit" !

www.quotes-watchtower.co.uk/aluminium.html

leslie07 2020.12.23. 17:47:07

Raymond Franz elbeszélte, hogy volt egy olyan javaslat is a vezető testuletben, hogy ne 1914-tol

számolják az utolsó nemzedék idejét, hanem 1957-tol, amikor az első Szputnyikot felbocsátották

a világűrbe. Ezzel teljesedni látták a próféciát, miszerint lesznek jelek a Napban, Holdban és csillagokban.

leslie07 2020.12.23. 17:56:15

AMIKOR AZ ŐRTORNY SZERKESZTŐI MEGTRÉFÁLTÁK JEHOVA PAPJAIT:

Az Őrtorony 1997. május 1- számában a 8. oldalon:

„Jehova Isten az ő igaz követeinek Nagy Azonosítója. Azáltal azonosítja őket, hogy a velük elmondatott üzeneteket valóra váltja. Ezenkívül Jehova a hamis követek Nagy Leleplezője is. Hogyan leplezi le őket? Meghiúsítja jeleiket és jövendöléseiket. Ily módon megmutatja, hogy ezek magukat nevezték ki jósnak, akiknek az üzeneteik saját hamis érvelésükből származnak, igen ostoba, testi gondolkodásukból!”

Igazság Kereső 2020.12.24. 00:30:34

@leslie07:

Elképesztő dolgok ezek!!!!

Hogy tudnak mégis bepalizni több, mint 8 milló embert?!

leslie07 2020.12.24. 08:46:27

Vajon emberek, vagy Isten hozta létre és irányította az Ortorony társaságot?

Russel a Sioni Őrtorony 1894. február 25-i
különleges kiadásában, az 59. oldalon ezt írja (angolban):
„Mivel 1893. december 1-re, az összesen hatezer-háromszáznyolcvanhárom
(6383) szavazatból háromezer-hétszázöt (3705) szavazat a miénk, Russell testvérnő és
természetesen én választjuk ki a tisztviselőket, és ezzel a Társulatot uraljuk. Az igazgatók
ezt így is értelmezik az elejétől kezdve, természetes, hogy az ő hasznosságuk majd
előtérbe kerül a halálunk esetén.”33

leslie07 2020.12.24. 08:53:31

Rutherford az ortorony által nem kis mértékben leállította a világon a szaporulatot:

Of course, the force of the
Watch Tower president’s urgings lay in the shortness of time till
Armageddon. As the September 15, 1941, Watchtower magazine
in describing the occasion later said:
Receiving the gift [the book Children], the marching children
clasped it to them, not a toy or plaything for idle pleasure, but the
Lord’s provided instrument for most effective work in the remaining
months before Armageddon.11
Years

égük van a modern korban, és ezt mondta:
„Vajon szentírásilag helyes volna-e, ha ezek most megházasodnának, és
elkezdenének gyermekeket nevelni? A Szentírás által alátámasztott válasz: nem.
- - - - - - - - - - -
Sokkal jobb lesz, ha semmi sem akadályozza őket, és nem lesznek terheik, hogy
így végezhessék az Úr akaratát, az Úr parancsának megfelelően, és terhektől mentesek
legyenek Armageddon idején.”

leslie07 2020.12.24. 18:10:20

A VÉNEK TITKOS KÖNYVE SPIRÁLOZÁSÁNAK ÉS LAMINÁLÁSÁNAK JEHOVA PAPJAI ÁLTALI ENGEDÉLYEZÉSÉNEK SZIGORÚ FELTÉTELEI:

Egy másik levelet is küldött a szövegkönyvvel kapcsolatban a Társulat a véneknek, mely pedig a könyv spirálozásáról szól. Erre lehetőséget kapnak a vének a következő feltételekkel: “Nincs ellenvetés az ellen, ha egy vén személyesen spirálozza vagy laminálja a saját könyvét, vagy ezt megteszi más véneknek. Ha egy másik megkeresztelt testvér végzi el a munkát, aki nem vén, a vénnek figyelni kell, amíg a munka elkészül. Külső cégek, hitetlenek vagy testvérnők nem végezhetik el ezt a feladatot. A könyvben lévő anyag bizalmas, és a bizalmasságot meg kell őrizni.”

ortorony.wordpress.com/2011/08/21/a-venek-titkos-konyve/

leslie07 2020.12.24. 23:56:04

jehova tanúi kozul kevesen tudják, hogy az őrtorony szervezet elnökei, nem a Szentszellemet ruházták rá az utódokra és biztosítva így az apostoli folytonosságot, hanem az erot, mégpedighasonlóan, ahogyan Illés próféta ráhagyatékolta Elizeusra a palástját.

Ezt a torténetet az Őrtorony szervezet Vezető testuletének akkori tagja Raymond Franz

írja le a Lekiismereti válság c. könyvében:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156899436&t=9003631

leslie07 2020.12.25. 00:13:50

Miután Rutherford vastagbélrákban meghalt, utóda N. Knor lett, akit annak idején az aglegény Frederick Franzmindenki megdöbbenésére 19 éves korában emelt be a a Béthel kozpontba. Félreértés ne essék, nem a takarító brigádnál kezdte, mint azt fiatalkora miatt gondolnák egyesek, hanem egyenes magas fontos szolgálati pozícióba került.

Knorr elnöklése alatt elkezdődött a buzivá eröltetés hírhedt korszaka.

Raymond Franz így számol be erről a Lekiismereti Válság c. konyvében:

"1946-ban, NathanKnorr, a Társulat akkori elnöke (mivel Rutherford 1942 elején meghalt, beszédet tartott csupa fiatal emberekből álló csoportunknak, akiket mint „fiókhivatali felvigyázókat” felügyeleti munkára küldtek ki különböző országokba. Többek között erősen hangsúlyozta, hogy ha megakarunk maradni szolgálati megbízatásunkban, akkor mindenképpen el kell kerülnünk mindent, ami udvarláshoz, és házassághoz vezethet. Az irányelv ez volt: Az egyedülállóság elvesztése egyenlő a megbízatás elvesztésével 22 "

Hogy a fiatalosítás és és a homosexualitás tényéhez mennyire volt köze a KGB-nek,azt csak sejteni

lehet, mert érthető okokból Raymond Franc arról nem számol be. Mindenesetre jó maga is 22 évesen

már utazó felvigyázó lett.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156899487&t=9003631

leslie07 2020.12.25. 05:56:03

Zion’s Watch Tower, November 1879 (p. 48) Itt még Mihály arkangyal imádja Jézust

Az ő helyzete van szembeállítva az emberek és angyalok helyzetével, mivel mindegyiknek Uraként az övé ״minden hatalom mennyen és a földön". Ezért mondja: ״És imádja öt Isten minden angyala" (aminek magába kell foglalnia Mihály főangyalt, mivel Mihály nem az Isten Fia), és ennek az az oka, hogy ״különb Nevet örökölt amazoknál".

leslie07 2020.12.25. 07:20:44

Kellemes szép napot kivánok mindenkinek az Úr áldásával!

Azt szeretném megkérdezni, ha találkozott-e köztetek valaki olyan ŐT kiadványnal 2003-ban vagy azt követően, ahol a volt JT-it kirekesztik a feltámadás léehetőségéből.

Most találtam rá egy hozzászólásban :

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=125521659&t=9003631

leslie07 2020.12.26. 23:06:16

A Karácsony margójára:

-A karácsony pogány szokás és nem Istentől van. Egyetlen apostol sem ünnepelte ezt a szokást és fát sem állítottak fel.

Nem ünnepelhették az apostolok, sőt még a haláluk után sem a keresztények,hisz maga az ünnep

a i.sz.a 4. században lett elrendelve, törvénybe foglalva. A faállítás szokása pedig csak a 18. századra datálható. Minden esetben elmondható, hogy az első Niceai zsinat(325. június 19. –augusztus 25.)

rendelkezett , hogy legyen ünnep az emberiség számára az a fontos esemény ,amikor az Igaz Isten a Khrisztosz emberi testben jelent meg e Földi világunkban.

Tehát az az érvelés, hogy az apostolok nem ünnepelték még nem teszi pogány ünneppé, hisz

Izrael Istenének emberi testben való megjelenése nemcsak a pogányoknak hozott szabadulást,

hanem a keresztények számára is.

Ami a Lukács 22:19,20 ra való utalásodat illeti az az Úr vacsora,azaz a Khrisztosz testével és

a vérével való naponkénti élés. Ez nem egy általános ünnep volt, hisz ezen a vacsorán csakis a meghívottak és az arra méltók vehettek, részt, ellenben a karácsony az ünnep zsidóknak, nem zsidóknak,hivőknek, hitetleneknek, igazaknak és bűnösöknek egyaránt.

Az igaz Isten a Khrisztosz sehol nem tiltotta meg a keresztényeknek bizonyos napokat fontosabbnak tartani más napoknál abban az esetben ha valaki azt az Úrért teszi.

Mivel ebben az esetben az I. niceai zsinat ezt az ünnepet az igaz Isten a Khrisztosz emberi testben

való megjelenésének megünneplése céljából határozta el, elmondható, hogy maga az ünnep az Úrért van, ezért nem helytelen annak a megünneplése.

Mindenesetre ebben a kérdésben is a keresztények szabadok. ha valaki úgy döntene, hogy saját maga nem tulajdonít nagyobb jelentőséget ennek a napnak, mint bármely más napnak, azért sincs joga megítélni Őt keresztény társainak. Ellenben ha egy jehova pap azt állítja, hogy elkárhozik az,aki

megünnepli az igaz Isten Khrisztosz emberi testben való bejövetelét a világunkba,sőt az ilyen embert

el kell pusztítani armageddonkor, addig viszont gyötörni kell szisztematikusan a lelkét ezért a tettéért,

az meggyalázza mások Istentől kapott jogát az ünneplésre, és egyben vét a felsőbb hatalmasság törvénye ellen, amit egy keresztény nem tehet meg, de egy nem keresztény sem, hisz aki az ünnepről szóló törvényt elrendelte Istentől kapott jogával megbüntetheti az ilyen ünneprontót.

Ha nem lenne jehova papjainak más bűne ezen kívül,amellyel vétkeznek országok alkotmányos rendben foglalt ,az emberek jogait és emberi méltóságát szavatoló törvény ellen, már ezen egy miatt is jogosan tilthatnák be a tevékenységüket, hisz gyalázattal illetik azokat az embereket ,akik megünneplik az igaz Isten a Khrisztosz emberi testben való bejövetelét , ezen kívül gyűlöletet is szítanak ezen emberek iránt elpusztításukat sürgetve.

Ha az igaz Istenben a Khrisztoszban hívők nem látnának át a szitán, hogy jehova tanúi egy sátáni szekta papjainak engedelmeskedve gyalázzák meg ezt az ünnepet és szítanak gyűlöletet azokkal szemben ,akik szabad akaratukból meg akarnak emlékezni ezen a napon az igaz Istennek a Khrisztosznak emberi testben való megjelenéséről már rég elindíthatták volna az eljárást az alaptörvényt sértő magatartás miatt és a Jehova Tanúi Egyház törlése érdekében, ahogyan azt tették Oroszországban is.

Úgyhogy neked is csak azt ajánlom, hogy fogd vissza magad, ha nem akarod, hogy te magad felhívd a figyelmet szervezeted papjainak törvénytipró magatartására.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156913520&t=9003631

leslie07 2020.12.27. 05:55:28

Az Őrtorony az egyetlen folyóirat a világon ,amely párját ritkítja és amelynek jehova a szerzője

és megígérte, hogy továbbra is meg fogja jelenteni az igazságokat.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128725793&t=9003631

Igazság Kereső 2020.12.28. 00:28:34

@leslie07:

Nálam túl homályos a kép, nem tudom elolvasni, mert kinagyítva nem olvasható.

Igazság Kereső 2020.12.29. 00:51:54

@leslie07:

Jehova megígérte, hogy továbbra is megmagyarázza a bibliai próféciák részleteit az Őrtorony folyóirat hasábjain!

Megígérte??? LOL

Kinek, és mikor????

Felhívta telefonon Jehova a VT-t a Fiastyúkról, és így ígérte meg? Hehehe...

Mz/x ....Mz/x ..... jelentkezz!!! LOL

Atya Úr Isten!!!!!

Ezek betegek!

És továbbra is átvernek sok millió embert....

Mennyire hiszékenyek is az emberek...

És az a szörnyű, hogy sok esetben akkor a leg sebezhetőbbnek az emberek, amikor valami miatt nyomás alatt vannak.....ééééés jönnek a szipiszpu, bárki számára vágyva vágyott gondtalan és csodálatos élet lehetőségével, ha....

Mint a horog a halnak!

Meg van a fogás!

Igazság Kereső 2020.12.29. 01:09:38

@leslie07:

Egyébként, ezeket a fenti szavakat melyik Őrtorony folyóirat számban, ill. melyik évszámban találhatom meg?

leslie07 2020.12.29. 05:00:16

Radzsa Yah -A kínai állatkörben a tigris a a harmadikJEGY a 12-ből. Évei: 1914, 1926, 1938, 1974, 1980, ,

Most már értheto, hogy miért várták az Őrtorony bálványszervezet ordogpapjai ezekre az évekre

Yah jehovájuk eljovetelét, aki mint bosszuálló tigris szétmarcangolja azokat, akik nem tartoznak

jehova szervezetéhez.

leslie07 2020.12.29. 05:08:13

@Igazság Kereső: Ez után még kutakodni kell, mert a bemásolt oldalból csak
az tűnik ki, hogy a kiadásért Konrád János a felelős. Ez egy gépelt másolat
az eredeti Őrtorony példányból. Az átkos rendszerben így sokszorosítottuk.

Behúztunk az írógépbe 12 oldal vékony papírt indigóval. Így sokszorosítottunk. Abban az időben a könyvek is így készültek.

Igazság Kereső 2020.12.29. 17:45:25

@leslie07:

Jó volna ismerni az eredetit.

Úgy sokkal hitelesebb.

leslie07 2020.12.29. 17:55:35

@Igazság Kereső:

Jó volna ismerni az eredetit.

Úgy sokkal hitelesebb."

Ez igaz. Már átfésültem az utóbbi két hétben több ezer oldal anyagot,
hogy a legfontosabb bizonyítékokat felkutassam.

leslie07 2020.12.29. 23:06:29

Arról tudtatok, hogy azt tanítják, hogy Jézus nem egyedül jött el megszemlélni a templomot , hanem az Atyjával ketten voltak?

KIK A HÁZISZOLGÁK?
12 Mikor nevezte ki Jézus a hű rabszolgát a háziszolgái fölé? Ennek megválaszolására nézzük, mi történt 1914-ben, az aratási időszak kezdetén. Ahogy arról már korábban szó esett, akkoriban sok csoport állította magáról, hogy keresztény. Vajon Jézus melyik csoportból fogja kiválasztani a hű rabszolgát, hogy kinevezze? Ez akkor dőlt el, amikor Jézus eljött az Atyjával, és 1914-től 1919 első feléig megszemlélte a templomot (Mal 3:1). * Helyeslően tekintettek a hűséges Bibliakutatók kis csoportjára, akik teljes szívvel szerették Jehovát és az ő Szavát. Természetesen szükség volt még némi tisztításra. A Bibliakutatók viszont a próba és finomítás rövid időszaka alatt alázatosan engedték, hogy Jehova megtisztítsa őket (Mal 3:2–4). Valóban igaz keresztények voltak. Ők voltak a Jézus szemléltetésében szereplő búza. 1919-ben Jézus közülük választott ki képesített felkent testvéreket, hogy a hű és értelmes rabszolgaként szolgáljanak, és kinevezte őket a háziszolgái fölé."

www.jw.org/hu/konyvtar/folyoiratok/w20130715/ki-a-hu-ertelmes-rabszolga/

leslie07 2020.12.29. 23:24:20

Hahó! Mi van veletek? Téli álomba szenderültetek? Épp most,amikor éberségetekre lenne szükség?

Igazság Kereső 2020.12.30. 00:54:27

@leslie07:
"Már átfésültem az utóbbi két hétben több ezer oldal anyagot,
hogy a legfontosabb bizonyítékokat felkutassam."

És mire jutottál? :D

Igazság Kereső 2020.12.30. 01:05:14

@leslie07:

" A Bibliakutatók viszont a próba és finomítás rövid időszaka alatt alázatosan engedték, hogy Jehova megtisztítsa őket"

Ja... és csillogó tisztának találták őket!

Közben meg.... annyi mocskot tanítottak, hogy a mai, saját mércéjük szerint sem voltak elfogadhatóak azok a tanítások!

De Jézus elfogadta, sőt tiszának minősítette őket!

Az egész, amúgy mesekönyvbe illő sztorit úgy írják le, mintha misem volna természetesebb és magától értetődő!

Én meg, sok tanúval együtt benyeltem, mint kacsa a nokedlit...

Eszemben sem volt bele gondolni sokáig, hogy mi van, ha semmi sem úgy van.

Őszintén szólva, halálfélelmem volt a későbbiekben is, sokáig, amikor már bele gondoltam és kutattam!

leslie07 2020.12.30. 02:40:47

@Igazság Kereső:
És mire jutottál? :D

Ezekből az anyagokból néhányat bemásoltam ide. a többit fokozatosan rakom fel az index fórumon a jehova tanúi tévtanítás topikban. Még van
egy pár ezer oldal,amit át kel fésülnöm. Remélem találok még érdekes anyagot.

leslie07 2020.12.30. 15:48:42

Tudtátok hogy a fizetetlen munkásoknak 2007 óta a Vezető Testülethez is lehet imádkozni?

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156947340&t=9003631

Igazság Kereső 2020.12.30. 17:46:02

@leslie07:
" a többit fokozatosan rakom fel az index fórumon a jehova tanúi tévtanítás topikban. "

Próbáld meg a lehető legtöbbet ide is feltenni.

Igazság Kereső 2020.12.31. 01:14:33

@leslie07:

"Támogassuk lojálisan a rabszolga osztályt!

14. Ézsaiás jövendölése szerint hogyan mennek a más juhok a felkent rabszolga osztály után, és hogyan szolgálnak ’fizetetlen munkásokként’?

Ézsaiás próféciájában meg lett jövendölve, hogy a más juhok alázatosan alávetik magukat a szellemi Izrael felkent tagjainak: „Ezt mondja Jehova: »Egyiptom fizetetlen munkásai, Etiópia kereskedői és a sabeusok, a szálas termetű emberek hozzád jönnek, és a tieid lesznek. Teutánad mennek, bilincsekben vonulnak, és előtted hajolnak meg. Hozzád imádkoznak így szólva: ’Veled van az Isten, és nincsen más; nincs más Isten’«” (Ézsaiás 45:14). Jelképes értelemben a más juhok a felkent rabszolga osztály és annak Vezető Testülete után mennek, követve annak vezetését. ’Fizetetlen munkásokként’ a más juhok készségesen adják fizikai erejüket és anyagi javaikat, hogy támogassák a világméretű prédikálómunkát, amelynek végzésével Krisztus megbízta a földön élő felkent követőit. wt. 2007. 4/1 21-25 old."

Háááááát....

Ez több a soknál!!!!

Ez egyértelműen az isten által felhasznált Círuszról prófétált, és kanyarba sincs semmi köze semmi féle "más juhokhoz" vagy a "hű rabszolgához"!!!!!

Így lehet a bibliába mindent bele magyarázni kérem szépen!

Érdekes, még bőven Tanú voltam, mikor ezeket tanultuk,de úgy át siklottam ezeken, mint a kés a vajon...

leslie07 2020.12.31. 04:15:50

@Igazság Kereső: Érdekes, még bőven Tanú voltam, mikor ezeket tanultuk,de úgy át siklottam ezeken, mint a kés a vajon..."

Sok mindenen átsiklottunk, annyira el lettünk vakítva a hitető szellemek
által. Harcoltak a sötétség erői,ahogyan azt Pál is írja az ellen, hogy fel ne ismerjük a valóságot.

Annak idején amikor én voltam tanú a Teokartikus iskola keretében volt
bibliaolvasás. El kellett olvasni egy kiszabott részt a bibliából, majd
megbeszélni annak tartalmát, mondani valóját. Akkor is felfigyeltem arra,
hogy egy ideig sorrendbe folytonosan követtük a bibliát, de volt eset,amikor hirtelen átugrottunk más bibliarészbe.
Akkor értettem meg, mikor kiközösítésem után újra olvastam a bibliát,
hogy ezek a hirtelen átugrások szándékosak voltak. nem akarták, hogy
olyan bibliarészeket is olvasgassunk ahol a Biblia ellentmond a szervezet
tanításának. Én magam is megdöbbenve tapasztaltam,amikor olvastam
a 2. Mózes 24: 9-11-et, hogy hogy lehet az, hogy eddig erre nem figyeltem fel. Nos azért, mert állandóan az ellenkezőjét sugallták belénk, hogy nem látta soha senki az Istent, sőt jehova ráadásul szerintük láthatatlan is.

leslie07 2020.12.31. 18:13:11

Kiderült, hogy az a héber az ó- kánaáni nem ez a héber.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156958755&t=9003631

leslie07 2021.01.01. 06:46:01

Mivel van hasonlóság a kumráni szekta és jehova szervezetének gyakorlata
között, gondoltam bemásolom:

A kumráni szekta hitvilágáról sem árt megtudni egyet s mást.

Az apokalipszis gyermekei

A qumráni közösség létrejötte is az aktív messiásvárással függ össze. Ők
– ugyanúgy mint Keresztelő János az Újszövetségben – szó szerint értelmezték
Jesája (Ézsaiás) próféciáját: "Építsetek utat a pusztában az Úrnak!" A
végidőkre vonatkozó próféciákat saját közösségükre vonatkoztatták. Ahol pedig
nem teljesen egyezett a bibliai szöveg saját elképzeléseikkel, előfordult, hogy
módosították. Nem akarjuk részletesen ismertetni mindazt, amit eszkatológiai
tanításaikról tudunk, elég csak annyit elmondani, hogy titkos irataikban egy az idők
végén bekövetkező, a "Világosság Fiai" és a "Sötétség Fiai" között
negyven éven át dúló apokaliptikus háborúról beszéltek. Ennek első hat évében a
"Pusztaság Számkivetettjei" – ők maguk – támadást indítanak a "Béliál
Serege"-ként aposztrofált istentelen jeruzsálemi papság és a Szentföldet
megszállva tartó "kittim", azaz a rómaiak ellen. A győzelmet követő hetedik
évben – vagyis a sabbatévben – került volna sor a templomi istentisztelet
helyreállítására és a "Templom-tekercsből" megismert hatalmas méret? Új
Szentély felavatására. (Ez a templom akkora terület? lett volna, mint ma az egész
fallal körülvett jeruzsálemi Óváros.) A harc azonban még nem ért véget: a
fennmaradó 33 évből kilenc évig "Sém fiai", tíz évig "Hám fiai" és
további tíz éven át "Jáfet fiai" ellen harcoltak volna a közösség tagjai; a
végső összecsapás pedig a "Kittim Királyainak" és a Sátán seregeinek teljes
vereségével végződött volna. Az esszénusok papjai nem vettek volna részt a harcban,
amelynek földi fővezérét a "Gyülekezet Hercegének" nevezi a Qumránban talált
"Háborús tekercs". A küzdelem valójában természetfölötti szinten dőlt volna
el: a "Világosság Fiai"-nak seregeit maga Isten, illetve Mihály arkangyal
(máshelyütt "Világosság Hercege", vagy "Melkizedek" néven is említik)
vezette volna diadalra a Sátán gonosz angyalaival szemben.

www.hetek.hu/hit_es_ertekek/199901/qumran_titkai
süti beállítások módosítása