Figyeljük a nagyvilágot! Rövidhírek Jehova Tanúiról
2021. november 03. írta: a századik juh

Figyeljük a nagyvilágot! Rövidhírek Jehova Tanúiról

-Kézzel készített rajzokkal ellátott levelekkel operálnak Jehova Tanúi a postaládákba helyezett üzeneteken. A levelekben a Covid járványt is megemlítik. Sok házigazda azonban nem akar ismeretlenektől kézzel írt és kis rajzokkal ellátott levelet kapni, AMELY FÖLÖTT ESETLEG ÓRÁKIG LIHEGTEK, épp a Covid járványra hivatkozva. Jehova Tanúi természetesen nem értik ezt meg, de egyesek óvatosságból mostantól maszkban készítik ezen leveleket és rajzokat.

jwnap.jpg

-Nagy divat lett fizetett gyászjelentést feladni Jehova Tanúi körében az USA egyes részein.A gyászjelentések jelentős részében az elhunyt méltatása helyett a Jw.org meglátogatására buzdítják az olvasókat, illetve az elhunyt végakaratára hivatkozva kérik, hogy az olvasó vegye fel a kapcsolatot Jehova Tanúival.

jw_org_terem_2.jpg

 

-Több oroszországi Jehova Tanúja ellen születtett mostanában ítélet azért, mert részt vettek szélsőséges szervezet létrehozásában. Néhány elítélt azt nyilatkozta, hogy neki csak annyi a bűne, hogy olvassa a bibliát, és Jehovához imádkozik. Arról, hogy a WatchTower helyi szervezete a szélsőséges szervezetek listáján van, sokakan nem is tudtak.A bíróságokon feltehetnék azt a kérdést, hogy vajon ha egy szervezet értesül arról, hogy rajta van a szélsőséges szervezetek listáján, akkor miért nem közli ezt a tagjaival? Oroszországban nemrég többtízezer tanú küldött névvel és címmel ellátott levelet a Watchtowerinc buzdítására a watchtowerinc védelme érdekében különböző kormányszervekhez. 

jwexit.jpg

 

-Kanadában is az adatvédelmi bírósághoz fordult több volt és jelenlegi tanú az miatt, mert a helyi vének kiadták a bizalmas beszélgetéseikről készült feljegyzéseket más Watchtowerinchez tartozó jogi személynek. A watchtowerinc hárítani igyekszik az ügyet, mondván csak így tudnak Jehova parancsára őrködni tagjaik testi-lelki egészsége fölött.

vak_vezet_1.jpg

 

„Az értékek és a közösség érzése [Jehova Tanúi hitén belül] mindaddig jó, 
amíg el nem döntöd, hogy távozol, és akkor rájössz, hogy minden szeretetük,
amit állítólag irántad éreztek, attól függ, hogy miben hiszel” – mondta Kate Langbroek
a Stellar Magazinnak.
unnamed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6616745004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2021.11.04. 17:36:20

Hogyan lehetséges az, hogy az átlag orosz Tanúk nem tudták, hogy a Szervezet az országukban szélsőségesek van nyilvánítva? Sehol senki nem mondta nekik, nem tájékozódtak pl. a Tv-ben vagy az interneten? Nem volt ez szóbeszéd közöttük? Teljesen érthetetlen a számomra!

Kétkedő84 2021.11.05. 09:51:52

Én úgy tudom,hogy mindenki tudott róla.Fiókhivatal is küldött levelet a gyülekezeteknek,hogy óvatosak legyenek.Ez sátán támadása az igazság ellen.Ne alkudjatok meg,tartsatok ki stb...Csak hát fanatik.

Igazság Kereső 2021.11.05. 17:29:05

A Századik szerint "A bíróságokon feltehetnék azt a kérdést, hogy vajon ha egy szervezet értesül arról, hogy rajta van a szélsőséges szervezetek listáján, akkor miért nem közli ezt a tagjaival?"

Nem értem. Miért ne tájékoztatta volna a gyülekezeteket? Valami itt nem kerek...

Kétkedő84 2021.11.05. 19:40:33

Egy érdekesség amit nemrég tudtam meg.
Az óbudai gyülekezetben 6vént leváltottak egy szolidaritásból lemondott.Valamint kettő kisegítőszolga is.Most szakálnövesztéssel tüntetnek.Kiváncsi lennék,hogy mi történt.Esetleg nincs infó?

Igazság Kereső 2021.11.06. 02:55:11

@Kétkedő84:
Ejha! Furcsa dolgok történnek. Én nem tudok semmiről. Vagy 2 éve nem követem a belső infókat.

Állítólag nem járnak össze sem sehol, legalábbis magyarországon. Még csak hivatalos, megszokott házankénti és utcai prédikálás sincs tudomásom szerint. Nem tudom hol és mennyire igaz ez.

Kétkedő84 2021.11.06. 11:53:49

@Igazság Kereső: Sehol nem járnak össze és nincs szolgálat hivatalosan.Néhány helyen most van próba összejövetel.Ha nem lesz probléma akkor tavasszal visszaindúl az összejövetel.

a századik juh 2021.11.06. 22:37:23

@Igazság Kereső: "Nem értem. Miért ne tájékoztatta volna a gyülekezeteket? Valami itt nem kerek..."

Nem a gyülekezetek vannak betíltva, hanem a Watchtowerinc. Azaz ha kiderül, hogy a gyülekezet a watchtowerinccel kapcsolatba lépett...

a századik juh 2021.11.06. 22:40:05

@Kétkedő84: Lelkiismeretes vének nem mennek bele, hogy külön jogi személy legyen a gyülekezet. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy amelyik vénbe egy csöpp józan paraszti ész is szorult, nameg némi bátorság, és ezt nem nyomja el a hataloméhsége, az nem megy ilyen hülyeségbe bele.

a századik juh 2021.11.06. 22:41:41

@Kétkedő84: "sehol nem járnak össze és nincs szolgálat hivatalosan." Így van, hivatalosan nincs... :) De tudjuk, hogy nem hivatalosan van. Meg nem hivatalosan össze is járnak, legalábbis az "A" listásak...

Igazság Kereső 2021.11.07. 01:58:18

@a századik juh:
"Nem a gyülekezetek vannak betíltva, hanem a Watchtowerinc."

Hú...ez már csak retorikai bukfenc.

Tudjuk jól, hogy a gyülekezetek szimbiózisban működnek az égi szekérrel. Ha össze jön a gyülekezet, tudjuk jól, nem biblia tanulmányozás folyik, hanem sáskatáp kiosztás! Amúgy meg hivatalosan illegalitásban van bármiféle Őrtornyos összejövetel megtartása még magánházakban is oroszországban.

A helyi Fiókhivatal biztosan közölte a gyülekezetekkel amíg lehetett, hogy milyen a státusza a Szervezetnek jelenleg. Hogy néhány ember lemaradhatott erről az információról az nem kizárt, de az biztos, hogy a Szervezet tájékoztatta az orosz híveit a Szervezet helyi megítéléséről!

Mondjuk úgy "híreket" közölsz a posztban, de nem ártott volna hivatkozásokkal is alátámasztani a kijelentéseidet, különben csak pletyka szinten álnak meg. Az meg tudjuk milyen....

A bizonyíthatóságot fontosnak tartom. Én legalábbis. :)

a századik juh 2021.11.07. 08:28:27

@Igazság Kereső: "Hú...ez már csak retorikai bukfenc."
Nem, köze nincs a retorikához. :)

"Amúgy meg hivatalosan illegalitásban van bármiféle Őrtornyos összejövetel megtartása még magánházakban is oroszországban."
De a bibliatanulmányozást és az imádkozást meg a közös éneklést nem tíltják. Erre hivatkozik a tanúk nagy része a tárgyalásokon.

" nem ártott volna hivatkozásokkal is alátámasztani a kijelentéseidet" Aki kéri, annak természetesen alátámasztom. :)

leslie07 2021.12.01. 06:12:05

Aki kéri, annak természetesen alátámasztom. :)"

Nem kell alátámasztanod.Mindenki tudja,aki nem kekeckedik vagy próbálja írásodat elhitelteleníteni, hogy a házankénti gyülekezés nem tilos Oroszországban. Az ezeken az összejöveteleken betiltott, destruktív,
uszító anyagot tilos ezeken az összejöveteleken használni. Továbbá
pénzügyi, ingatlanügyi machinációkat újra éleszteni.

ma is imádkozhatnak közösen jehova tanúi, tanulmányozhatják a bibliát és olyan irodalmat is,ami nem kirekesztő, uszító ,ezért nincs rajta a tiltó listán.

Igazság Kereső 2021.12.02. 03:21:06

@leslie07:
"ma is imádkozhatnak közösen jehova tanúi, tanulmányozhatják a bibliát és olyan irodalmat is,ami nem kirekesztő, uszító ,ezért nincs rajta a tiltó listán."

Ilyen összejöveteleket, történetesen amikből hiányzik a Szervezet "útmutatása" és értelmezése jobb híján nem tartanak meg. Ilyen, a bibliát, majd mi értelmezzük kis és nagy, házi vagy sem összejöveteleket a Szervezet igazából ellenez és tiltja azokat! Tehát, amit írtál a Tanúkban fel sem merül. Inkább folytatják tovább illegalitásban Őrtornyos és más szervezeti kiadványos összejöveteleiket kisebb, eldugottab csoportokban.

A másik lényeges pont pedig, ami "kekeckedés" lehet néhány érzékenyebb ember számára, történetesen az, hogy a Szervezet nem tájékoztatta volna az orosz híveket a szélsőséges besorolásukról, az arról alkotott véleményemet(az ellenkezőjét bizonyító hivatkozások bemutatásáig) továbbrais fenntartom!

leslie07 2022.01.01. 11:23:56

hogy a Szervezet nem tájékoztatta volna az orosz híveket a szélsőséges besorolásukról,"

Van ilyen álláspont is, hogy a szervezet nem tájékoztatta a tagokat Oroszországban arról, hogy tanításaikat szélsőségesnek minősítette
a legfelsőbb bíróság?

Ezt nehezen lehet elképelni, hisz az orosz sajtón keresztül is hozzájuthattak ehhez az információhoz a tanúk. Nem nagy esélye lett
volna a szervezetnek ezt a tényt eltitkolni a tanúk előtt.

Igazság Kereső 2022.01.01. 18:11:30

@leslie07:

"Van ilyen álláspont is, hogy a szervezet nem tájékoztatta a tagokat Oroszországban arról, hogy tanításaikat szélsőségesnek minősítette
a legfelsőbb bíróság?"

Ezt most tényleg megkérdezed?

Századik álláspontja!!!!

Ott van a posztban....

Ezt pedig én erősen kétlem!

leslie07 2022.01.02. 01:00:25

@Igazság Kereső: A posztban főleg arra az időszakra utal,amikor a szervezet utasítására tiltakozó leveleket írtak a tanúk a kormány tisztviselőknek. Azt valóban anélkül tették meg a tanúk, hogy kellő tájékoztatást kaptak volna a szervezet elmarasztalásának a valódi okáról.

leslie07 2023.06.13. 04:45:39

Meg kellene szüntetni a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház azon jogát,
hogy magát Egyházként jegyezhesse. Tudniillik jehova szervezete az igaz Isten Khrisztosz és a Szentszellem káromlása céljából lett létrehozva.
A szervezet tanításából egyértelmű, hogy a szervezet tagjai Abaddont
az Abüsz angyalát képviselik nem rejtve véka alá, hogy Abaddon sáskáiként az a küldetésük,hogy prédikálásukkal gyötörjék azon emberek
lelkeit ,akik nem hajlandóak megtagadni az igaz Istent Khrisztoszt és a Segítő Istent a Szentszellemet és befogadni Abaddont az Alvilág(mélység) angyalát szabadítóként azaz Jézusukként.
Ráadásul kinyilatkoztatatták jehova papjai, hogy aki nem áll a Khrisztosz Istennel szemben e teremtett angyal Abaddon szolgálatába, annak el kell pusztulnia és nem méltó az életre.
Itt az ideje, hogy elvegyék a szervezet jogi személyeinek azon jogát,hogy magukat Egyházként jegyezhessék.

a századik juh 2023.07.14. 03:18:05

@leslie07: Rendben! ;) Mikorra szeretnéd?
süti beállítások módosítása