Javaslatom a 2017-es évi szövegre: "Vezetőnek se hívjanak benneteket" Máté 23:10
2016. augusztus 25. írta: a századik juh

Javaslatom a 2017-es évi szövegre: "Vezetőnek se hívjanak benneteket" Máté 23:10

Hol található a bibliában a Vezető Testület kifejezés?

„Az első századi keresztények egységesek voltak, hiszen mindannyian ugyanabból a forrásból kaptak oktatást. Felismerték, hogy Jézus egy vezető testületen keresztül tanítja és irányítja a gyülekezetet. A vezető testület az apostolokból és jeruzsálemi vénekből állt." (w10 9/15 p.13) 

„Jézus felkészített 12 apostolt, hogy az első vezető testületet alkossák, képezve őket és másokat is a szolgálatra (Lukács 8:1; 9:1, 2; 10:1, 2). I. sz. 33 pünkösdjén létrejött a keresztény gyülekezet, majd a kellő időben a vezető testülete kibővült, és ’Jeruzsálemben az apostolokat és véneket’ is magában foglalta." (w99 2/1. 15-16.o.)

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7111651922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Viola 2016.08.28. 15:13:13

SEHOL SEM TALÁLHATO A VEZETŐ TESTŰLET KIFEJEZÉS ÉPEN ELLENKEZŐLEG VAN IRVA A MÁTÉ 23:1O (vezetőnek se hivjanak beneteket mert EGY a vezetőtők a KRISZTUS ) mindent forditva csinálnak ,ez is azt mutatja hogy sem az atya sem a fiu nem bizta meg őket hogy tanitsanak Isten nevében .Hiszen még 1935 előt nem voltak még jehova tanui ,de sem az irásokban nem találhato hogy Jézus egy vezető testűleten keresztűl tanitana .Ez egy ZRT.cég ami a vallás hátamőgé bujtatva van , igy ado mentes és műkődik szabadon ,reméljűk nem sokáig elég sok kegyetlen dolgot kővetett el amitől igen soknak fájdalmat okozot .

a századik juh 2016.08.28. 22:27:38

@Kiss Viola: "mindent forditva csinálnak ,ez is azt mutatja hogy sem az atya sem a fiu nem bizta meg őket "

"Itt a Jézus!" mondják a tanúk. "Ne higgyetek nekik!" mondja a biblia.

Ugyanakkor tudjuk, sokan függenek ettől a cégtől, habár nem cégnek látják.

Mi, akik szeretnénk élni az emberi jogainkkal, tiszteletben tartjuk mások alapvető emberi jogait, úgymint szabad vallásválasztás.

Természetesen mivel én tiszteletben tartom, hogy valakinek jó az, hogy Jehova tanúja (van ilyen, nem is kevés...) nekik is tiszteletben kell tartaniuk az én véleménynyilvánítási szabadságomat, és a sajtószabadságot, jelesül azt, hogy Jehova tanújaként én leírom a tapasztalataimat és a véleményemet...

"igy ado mentes és műkődik szabadon ,reméljűk nem sokáig"

Mint tapasztalhatod, egyes önmagokat ellenzékinek beállító blogok másban reménykednek, de én egy reményen vagyok veled.

Mi több, azon örömhírt oszthatom meg veled, hogy van lehetőség az azonnali jogfosztásukra Magyarországon.

Az oroszországi jogfosztásuk más érveléssel és bizonyítékokkal itthon is megoldható, pláne azzal a módszerrel, amit egy régi ismerősük javasolt.

Azonban miként Círusz esetében is, a harc nélküli győzelemhez a megfelelő időpontra van szükség. (nyílván ezen időpont "kiválasztása" a Teremtő irányítása alatt Círusznak nem okozott gondot)

És, mint tudjuk, a bosszú nem a miénk.

Mindazonáltal meggyőződésem, hogyha holnap délben meglépné ezt a dolgot az, aki erre hivatott, azzal nem gyengítenénk jelenleg a szervezetet, hanem erősítenénk.

Hiányzik egy nagyon lényeges momentum még Magyarországon: a negatív, HANGOS közvélemény.

Hála a Legfelségesebb eszközeinek, azért úgy néz ki, ez is alakulni fog, és ebben elévülhetetlen szerepe van a JW.tv-nek!

Ugyanakkor lenne még egy nem elhanyagolható dolog:

Ki kéne mondani a véleményünket!

Én igyekszem kimondani, és másokat is arra buzdítok, adjanak hangot a véleményüknek!

Habár sokaknak ez trash, sokak szerint meg az 500 látogató "hot".

Kezdetnek elég az olvasás, informálódás is.

Emlékszem az első kongresszusomra, ahol felfigyeltem, hogy mekkora hanggal jár, ha 20 000 ember lapozza egyszerre az úvf bibliát...

Meggyőződésem, hogy miként az őrtorony-tanulmányozást sem a résztvevők száma, hanem a hozzászólók száma alakítja leginkább, ugyanúgy a blogoknál is jó lenne, ha a megfelelő körültekintéssel (adatvédelem!!!) minél többen hozzászólnának.

Köszönöm, hogy te a rendszeres kommentelők táborát erősíted nálam is!

Krisztus Urunk segítsen, hogy a kicsiny ezerré legyen.
süti beállítások módosítása